Connect with us

Exclusiv

Numirile politice făcute de Bogdan Despescu au distrus Poliția Română/”-Tu știi cine sunt eu? Sunt „moșul” (nașul) lui…”

Publicat

pe

V-ați întreba cine sunt cei din fotografie și ce legătură există între ei.
Păi, cel tinerel este Robert Popa îl știți, polițistul rutier, care în 2021 a fost ultragiat, iar suma de 5.000 lei obținută a donat-o unei fetițe bolnave de autism. Tot el, în 2021, a fost căutat la sediul poliției de către un patron pe care îl amendase, fiind amenințat de către acesta din urmă cu moartea. Patronul, ați ghicit, își făcea concediile cu șeful Poliției din Strehaia. A venit Corpul de Control, a mimat un control și….atât. Dosarul penal are pusă sare, se coace. În 2022, Robert a refuzat de două ori mita oferită de către diverși conducători auto. Ambii au fost condamnați.
Ofițerul de poliție din fotografie este actualul împuternicit inspector șef al IPJ Mehedinți, domnul comisar șef de poliție Tunaru Lucian Gheorghe. În fotografia în care apare domnul în costum este primarul comunei Ponoarele, domnul Pătrașcu Georgică, nașul domnului împuternicit inspector șef. Nu ar fi cine știe ce dacă…. Da, ați ghicit, dacă Robert închidea ochii atunci când l-a oprit în trafic pe domnul primar, nașul domnului inspector șef. Domnul primar nu purta centura de siguranță și vorbea la telefonul mobil. Doar că Robert, așa cum îl știu, nu a închis ochii și și-a făcut datoria. A pornit camera de pe corp, s-a prezentat, iar mai apoi a venit celebra:
„-Tu știi cine sunt eu? Sunt „moșul” (nașul) lui…”
Și avea și de ce să sune domnul primar, urma să rămână pieton. Tocmai de aceea a fost „sfătuit” prietenește, ca de la fin la naș să conteste în instanță sancțiunea până îl vor pune cu botul pe labe pe Robert.
Și de aici au început să i se tragă toate lui Robert. Imediat nașul l-a sunat pe finu’ și mizeriile au început să se pună în mișcare. I-au construit o închipuită cercetare disciplinară politistului Robert pentru că a îndrăznit să fie vertical și să aplice legea, fără să țină cont de nașu’ și finu’. Domnule secretarul de stat, chestor cu 4 stele mari (mai multe nu se poate) Bogdan Despescu, demisia este un gest de onoare, asta NU e țara în care vrem să trăim! Domnul inspector șef mai are obrazul să stea în acea funcție? Într-o țară normală acești domni se aflau la panoul rușinii și nu mai ocupau funcții publice, dar, nah, noi trăim în România, nu? Vom reveni. (Cerasela N.).

Exclusiv

Clarificări privind afirmațiile neadevărate ale Sindicatului EUROPOL

Publicat

pe

De

În urma declarațiilor făcute de reprezentantul sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, referitoare la prevederile Ordonanței de Urgență pentru creșterea siguranței rutiere, este important să aducem la cunoștință faptul că aceste afirmații sunt false și duc la dezinformare, transmite M.A.I..

În primul rând, Cosmin Andreica a făcut declarații inexacte privind prelevarea probelor biologice, sugerând că polițiștii rutieri ar trebui să facă acest lucru pe teren. Conform procedurilor legale, probele biologice sunt prelevate la unități medicale specializate, nu de către polițiști pe marginea drumului.

În plus, reprezentantul sindicatului a afirmat că este necesară crearea unei structuri suplimentare pentru ridicarea permiselor la expirarea termenului de 72 de ore, ceea ce nu corespunde realității. Suspendarea dreptului de a conduce se realizează prin sistemul informatic al poliției, iar interdicția se ridică automat după 72 de ore, indiferent de oră.

De asemenea, informațiile referitoare la necesitatea unei structuri independente pentru gestionarea permiselor și transmitere prin poștă sunt inexacte. Orice șofer poate ridica permisul la structurile de poliție existente, inclusiv cele cu program de permanență.

Într-o altă declarație, Cosmin Andreica a adus acuzații nefondate poliției referitoare la acțiuni împotriva șoferilor fără încălcări, creând o situație panică prin interpretări eronate. Este esențial să se înțeleagă că anumite substanțe din medicamente pot afecta capacitatea de conducere și siguranța rutieră, chiar dacă administrate legal.

Este important să se clarifice aceste aspecte și să nu se răspândească informații false care pot afecta încrederea în autorități și pot induce panică în rândul populației. Implicarea în asigurarea siguranței rutiere necesită o înțelegere corectă a procedurilor și a impactului substanțelor asupra capacității de conducere, mai precizeaza sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Zvonurile despre ‘voucherele’ de vacanță: Sindicatul Europol demontează falsurile și clarifică situația

Publicat

pe

De

Sindicatul Europol a început să se întrebe despre zvonurile referitoare la „voucherele” de vacanță. Pentru a clarifica situația, Sindicatul a emis următorul comunicat:

În primul rând, informațiile care circulă privind amânarea, suspendarea sau eliminarea deconturilor turistice începând cu data de 01.07.2024 nu sunt reale. Plățile pentru aceste vouchere se vor face în continuare în aceleași condiții și la aceeași valoare.

Pentru a oferi claritate asupra procesului de decontare a serviciilor turistice, iată câteva aspecte importante:

  1. Polițiștii pot beneficia de decontarea serviciilor turistice dacă au un salariu de funcție net sub 8000 lei, fără a se lua în calcul alte elemente salariale. Nicio persoană angajată în instituțiile subordonate MAI nu depășește acest prag.
  2. Decontarea serviciilor turistice se face luând în considerare salariul de funcție net din luna prestării serviciilor, conform OUG 131/2021.
  3. Decontarea serviciilor turistice pentru anul 2024 se referă la perioada 01.01.2024 – 31.12.2024.
  4. Serviciile de decontare acoperă cazare, alimentație publică și agrement, cu condiția ca acestea să fie legate de serviciile de cazare.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele importante legate de decontarea serviciilor turistice. (Sava N.).

DESCARCA LISTA CU UNITATILE TURISTICE AUTORIZATE PÂNĂ LA 05.07.2024

Citeste in continuare

Exclusiv

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Publicat

pe

De

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante.

” Eminentele cenusii” din IGPR par să opereze majorări de excelențe fără o justificare clară, reducând procentul la aproximativ 3%, folosind sume strânse din provincie pentru recompensarea unor indivizi merituoși din Aparatul Central. În ciuda promisiunii de analiză a sesizărilor referitoare la acordarea defectuoasă a Oscarurilor, există incertitudini legate de deschiderea către evaluarea „excelenților” din cadrul IGPR.

Avem astfel o situație în care investigăm modul în care se acordă Oscarurile, în căutarea transparenței și coerenței în cadrul IGPR. Evaluarea unui coordonator la nivel național trebuie să reflecte într-adevăr capabilitatea sa managerială și eficiența.

Recent, am demarat un sondaj privind situația patrimoniului cultural național, adresând întrebări legate de infracțiuni, contravenții și problematica detectoarelor de metale pentru a înțelege evoluția domeniului în ultimii 20 de ani. Cu toate acestea, reacția distinsului șef al Serviciului Patrimoniu Cultural Național din IGPR a fost una defensivă și fără argumente solide.

Este evident că gestionarea acestui domeniu necesită un nivel ridicat de expertiză și atenție la detalii. În loc să se bazeze pe date statistice și analize profunde, se pare că există o lipsă de management strategic și un accent exagerat pe compararea cu anii precedenți, cu implicații negative asupra rezultatelor și eficienței investigațiilor.

Astfel de deficiențe în conducerea IGPR reprezintă o amenințare directă asupra capacității Poliției Române de a gestiona eficient situațiile infracționale și contravenționale legate de patrimoniu cultural. Managementul defectuos și lipsa de implicare a specialiștilor calificați pot duce la pierderi semnificative și la erodarea reputației instituției.

Este esențial ca conducerea IGPR să ia măsuri imediate pentru a remedia aceste deficiențe, permitând reintegrarea specialiștilor calificați și consolidarea activităților de protejare a patrimoniului național. Analiza detaliată a situației și adoptarea unor strategii clare ar putea reprezenta schimbarea necesară pentru a restabili eficiența și profesionalismul în cadrul IGPR (Cristina T.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv12 ore ago

Clarificări privind afirmațiile neadevărate ale Sindicatului EUROPOL

În urma declarațiilor făcute de reprezentantul sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, referitoare la prevederile Ordonanței de Urgență pentru creșterea siguranței rutiere,...

Exclusiv21 de ore ago

Zvonurile despre ‘voucherele’ de vacanță: Sindicatul Europol demontează falsurile și clarifică situația

Sindicatul Europol a început să se întrebe despre zvonurile referitoare la „voucherele” de vacanță. Pentru a clarifica situația, Sindicatul a...

Exclusiv2 zile ago

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante. ” Eminentele cenusii” din IGPR...

Exclusiv2 zile ago

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al...

reîncărcare Orange reîncărcare Orange
Actualitate5 zile ago

Ce avantaje ai la reîncărcare Telekom prin incarca.ro?

Să cumperi o reîncărcare Telekom a devenit un procedeu foarte simplu în 2024, din cauza dezvoltării internetului și implicit a...

Exclusiv6 zile ago

Neclare și nocive: Provocările legate de reglementarea conducerii sub influente psihoactive în România

Sindicatul Diamantul, prin Emil Pascut, dezvăluie că suntem expuși riscului grav de a conduce sub influența substanțelor psihoactive, nu doar...

Exclusiv7 zile ago

Cheltuieli bugetare “ciudate” ale tandemului Ciolacu – Oprea/Partea a II a

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu...

Exclusiv7 zile ago

Rectificări esențiale pentru OUG-ul 24/2024: Ajustări cruciale pentru respectarea prezumției de nevinovăție

După neclaritățile provocate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în urma promulgării OUG nr. 24/2024, menită să îmbunătățească siguranța rutieră, au...

Exclusiv7 zile ago

Controverse și opacitate în procesul de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne – Perspectiva Sindicatului Național DECUS

A avut loc ședința Grupului de Dialog Social la Ministerul Afacerilor Interne, fiind prezent pe ordinea de zi Proiectul OMAI...

Exclusivo săptămână ago

Investigarea acuzațiilor de poliție Sindicală și implicarea Serviciilor de Informații la IPJ Neamț: Sindicaliștii Europol aduc dovezi

Sindicatul Europol Neamț a ridicat acuzații serioase într-o postare pe pagina sa de Facebook împotriva IPJ Neamț, sugerează existența unor...

Exclusivo săptămână ago

Testele rapide în Poliția Română și provocările Toxicologiei: Dezbateri și clarificări

Dezbaterile recente au evidențiat diferențele dintre testele rapide de screening utilizate de Poliția Română și testele diagnostice confirmatorii efectuate la...

Exclusivo săptămână ago

Scandalul Organigramei Politiei Locale Ploiesti: Alerta dată de fostul consilier al Primarului Volosevici

Fostul consilier onorific al primarului Volosevici, Gerard Georgescu, trage un nou semnal de alarmă: „Opriți, nașii, finii și amantele, ultimele...

Exclusivo săptămână ago

Redefinind standardul: Sindicatul Europol aduce lumina asupra erorilor în anunțurile de recrutare

Sindicatul Europol atrage atenția asupra erorii apărute pe site-ul oficial al MAI referitoare la viitoarele angajări: „Ar fi corect să...

Exclusivo săptămână ago

Scandal în Poliția Română: Cum un șef a pus normă de amenzi și a denunțat subalternii pentru avertismente prea multe

„Până aici s-a ajuns” – acesta este nivelul unui șef din Poliția Română. Sindicatul Sidepol a dezvăluit preocuparea legată de...

Exclusivo săptămână ago

Mărturie de profesionalism: polițiștii români și exemplul lor de solidaritate în trafic

Polițiștii români demonstrează încă o dată solidaritate și profesionalism în trafic, conform Sindicatului Europol Ieri dimineață, în jurul orei 07:30,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv