Connect with us

Featured

Europa nu poate ieși nevătămată din războiul ruso-ucrainean

Publicat

pe

Sancțiunile fac rău, dar poate că efectele distructive se văd mai mult în Europa decât în  Rusia.

(Preluare National – Radu J.):

Odată cu apropierea unei noi ierni și cu o nouă creștere a prețurilor la energie, fisurile încep să se vadă din nou. În Germania există o îngrijorare tot mai mare cu privire la daunele pe care războiul din Ucraina le provoacă celei mai mari economii europene, dependentă în parte de gazele rusești ieftine.

Rusia a dat dovadă de o rezistență suprinzătoare în fața sancțiunilor occidentale. „Ce se va întâmpla cu economia noastră?”, a exclamat un participant german la Forumul Ambrosetti de săptămâna trecută, care a reunit lideri de afaceri și economiști pe malul lacului Como din Italia.

„Oare vom înceta să mai producem bunuri și, la fel ca Marea Britanie, vom deveni o economie bazată aproape în întregime pe servicii și pe manipularea banilor? Aceasta nu este calea de urmat pentru Germania”.

Un număr tot mai mare de germani par să fie de acord. Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de Politico, sprijinul pentru Alternative für Deutschland (AfD), din care unele părți sunt în favoarea unei înțelegeri imediate cu Putin, a crescut de la 10 % de la începutul războiului la 21 % în prezent.

În cazul unor alegeri, acest lucru ar plasa partidul în fața Partidului Social-Democrat (SDP), aflat în prezent la guvernare, și la numai 6 puncte în spatele partidului majoritar Uniunea Creștin-Democrată.

Ca să fim corecți, nu doar războiul din Ucraina a tulburat ordinea economică și politică germană. Deja piața auto europeană este supusă unei concurențe chinezești acerbe. Planurile UE de eliminare treptată a motoarelor cu combustie internă până în 2035 sunt privite cu o îngrijorare crescândă în zonele industriale din Bavaria și Rin.

Sancțiunile împotriva Rusiei se adaugă la agonie. Cu toate acestea, în ciuda daunelor evidente, sprijinul pentru Ucraina a rezistat până acum relativ bine în cadrul curentului politic principal.

Nu este cazul Ungariei lui Viktor Orban, care a refuzat să se alinieze la consensul european. De la politica de gen la migrație și zero net, Ungaria joacă în mod constant rolul de oaie neagră a UE, bucurându-se de ostilitatea sa suverană față de tot ceea ce vine de la centru. Opoziția față de sancțiuni este doar unul dintre multele puncte de fricțiune.

„Cetățenii UE sunt sceptici cu privire la abordarea actuală”, spune Balazs Orban, directorul politic al premierului ungar (fără legătură de rudenie). „Toată lumea are de câștigat din acest război din Ucraina, cu excepția Europei .Sancțiunile nu funcționează. Avem nevoie de o soluție diplomatică”.

Observațiile sale reflectă poate mai mult opinia populară din alte părți ale Europei decât și-ar dori liderii UE. În orice caz, nu mai este o opinie marginală.

Din august 2022, importurile de cărbune rusesc în UE au fost complet oprite, în timp ce exporturile de petrol și gaze rusești către UE au fost reduse drastic și vor înceta complet până la sfârșitul anului 2025.

Blocajul a creat o criză a costului vieții în întreaga Europă, cu o inflație galopantă și o economie în stagnare, și se dovedește a fi o forță care divizează din ce în ce mai mult din punct de vedere politic.

Europenii nu trebuie să-i ofere lui Putin tot ce vrea și apoi să se întoarcă la afaceri ca de obicei. Dar credința că Europa ar putea cumva să iasă relativ nevătămată din războiul din Ucraina este una greșită.

Exclusiv

Adevăruri nespuse: Strategiile grupării de criminalitate economico-financiară organizata

Publicat

pe

De

Ultima zi de mandat a lui Andrei Volosevici
Așa cum ziarul de investigații Incisiv de Prahova a promis, ultima zi de mandat a lui Andrei Volosevici la Primăria Ploiești s-a încheiat într-un mod extrem de nefavorabil, așa cum am dezvăluit anterior. Este esențial să recunoaștem contribuția ziarului Incisiv de Prahova la expunerea acestor grave fapte de corupție. De aproximativ trei ani, publicația noastră a scos la iveală detalii privind această grupare organizată de criminalitate economico-financiară. Este cert că și cei care l-au protejat pe Volosevici trebuie să răspundă penal, în special polițiștii corupți, cum ar fi Frangulea Alexandru, numit la conducerea DGA Prahova tocmai pentru a împiedica acest dosar si/sau cum s-a incercat numirea comisarului Marcel Balan la DGA Prahova tocmai pentru acest interes. (aici).

Contribuția ziarului Incisiv de Prahova
Merită lăudat procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care, similar cu situația din dosarul WHITE TOWER, legat profund de mafia imobiliară, a desfășurat anchete în colaborare cu ofițeri din S.G.A. Dâmbovița, D.G.A. – Structura Centrală, S.J.A. Buzău și I.P.J. Dâmbovița, evitând implicarea ofițerilor din IPJ Prahova.

Protecția polițiștilor corupți
Cătălin Stavri, pseudo-jurnalist cunoscut pentru problemele sale cu drogurile, este omul de teren folosit ca interfață vizibilă pentru a ascunde ilegalitățile grupării. El reprezintă ultima verigă a activităților ilicite, fiind specializat în jurnalism de șantaj. După ce a expus mai multe nereguli ale chestorului Mirițescu, cei doi au ajuns la o înțelegere, devenind „parteneri în crime”, iar Stavri a devenit, de fapt, un acolit al acestuia – putând fi descris, în termeni mafioti, drept soldatul grupării.

Afaceri ilegale și colaborări periculoase
Profitând de informațiile transmise de polițiști corupți și de intervenția directă a chestorului Mirițescu, Cătălin Stavri solicita și primea beneficii financiare direct de la agenții economici din Prahova, care erau șantajați prin amenințări cu publicarea unor materiale de presă defăimătoare sau cu inițierea de anchete penale. De asemenea, ziarul Incisiv de Prahova a fost amenințat, șantajat și denigrat de Cătălin Stavri, tocmai pentru a împiedica dezvăluirile noastre. Cu toate acestea, o nouă investigație realizată de redacția noastră a fost finalizată cu succes, primind confirmarea din partea procurorilor (aici).

Măsuri legale ignorate


Ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia Curții de Apel Ploiești și a respins solicitările privind măsurile de arestare pentru inculpații Cătălin Stavri, pseudo-jurnalist șantajist și narcoman, și Claudiu Belu, inculpat interlop. Nu ne-am permis să comentăm decizia unei instanțe niciodată și nu o vom face niciodată. Probabil instanța a considerat că faptele s-au petrecut în anii 2020-2021 și că nu se impune reținerea, chiar daca ziarul nostru dezvaluie aceste fapte penale din anii 2020!

Interferențe în activitatea DGA și DGIPI
Pentru a actualiza informațiile de interes pentru organele de cercetare penală și pentru a ajunge la situația actuală, în scopul de a împiedica instanțele de judecată să ia astfel de măsuri, încercăm să vă dezvăluim cât de periculoasă este această grupare de criminalitate economico-financiară organizată și câte tentacule are în instituțiile statului de drept, adică în canalele Statului Paralel: polițiști corupți din MAI, procurori și judecători.

Conexiuni între grupări și instituții
Vă precizăm în articolele anterioare că din această grupare, coordonată de locotenentul pseudo-jurnalist șpăgar și șantajist Cătălin Stavri, face parte și o jurnalistă care a aderat la această grupare după ce a plecat de la fostul Trust de Presă, în urma unor șantaje practicate de aceasta. Șantajele pot fi probate de procurori după dovezile referitoare la banii obținuți de ea pe Revolut.

Afaceri ilegale și colaborări periculoase
Și acum să vă dezvăluim cum, între ei, șantajiștii și hoții se prăduiesc. Jurnalista în cauză, cunoscută sub numele de scenă O.S., din fituica de scandal, a efectuat alături de membrii acestei grupări de criminalitate economico-financiară adevărate filaje de intimidare asupra denunțătorilor din aceste cazuri. Aceasta a obținut, prin fonduri europene, un aparat pentru fabricarea de mâncăruri preparate, gen cod CAEN 1085.

Măsuri legale ignorate
Interlopul și inculpatul Claudiu Belu se lauda ca dosraul in care este inculpat a fost deja „aranjat” si se mai lauda, de asemenea, ca a păcălit o jurnalista din grupare, solicitându-i 15.000 RON și aparatul pentru a fi parteneri 50%. A folosit aparatura pentru a obține profituri pe intervalul autostrăzii care se va construi în Ciorani. După utilizarea aparatului, inculpatul s-a întors la jurnalistă și i-a restituit aparatura fara ceiu 15.000 ron, susținând că afacerea nu a mers și că a aruncat mâncarea, având, în fapt, un profit de peste 36.000 RON.

Gruparea de crima organizata
Și acum, trecând la lucruri mai serioase și de o gravitate extremă, este important să dezvăluim cât de periculoasă este această grupare de crime organizată, protejată de polițiștii corupți din IPJ Prahova și de la vârful M.A.I. Recent, jurnalista O.S. a fost surprinsă de polițiștii de la rutieră sub influența alcoolului. În loc să i se deschidă un dosar penal sau să i se rețină permisul, conform prevederilor Codului Rutier și/sau Codului Penal, gruparea de criminalitate economico-financiară organizată, sprijinită de polițiștii corupți care o protejau și se protejau reciproc, i-au eliberat acesteia o dovadă de circulație pe o perioadă de 6 luni, valabilă până în decembrie 2024!

Noi speranțe și clarificări
Noi sperăm că această dovadă de circulație pe termen de șase luni să fie falsă. Însă, în condițiile în care polițiștii corupți care au protejat această grupare de criminalitate economico-financiară „dosesc” dosarul penal al unui alt membru al grupării, Cătălin Mureșan, în legătură cu accidentarea unei victime pe trecerea de pietoni, când era sub influența narcoticelor, nu ne-ar mira ca dovada să fie adevărată, dar TOTAL ILEGALA! (aici).

Dezvăluiri viitoare
Dacă procurorul de caz, care a avut curajul să îi inculpe pe interlopii Cătălin Stavri și Claudiu Belu, ar verifica acest aspect de o gravitate extremă, ar descoperi unele dintre canalele Statului Paralel. Aceasta ar contribui la actualizarea informațiilor de interes pentru organele de cercetare penală și ar ajuta la obținerea unei situații actualizate, în scopul de a împiedica instanțele de judecată să considere că membrii acestei grupări de criminalitate economico-financiară nu reprezintă un pericol public și că nu se impune reținerea acestora. Sa nu uitam si de una dintre amantele procurorului „Portocala”, tot de la aceasta fituica de santaje si spagi…In curand!

Noi dovezi și investigații

Așa cum ziarul de investigații Incisiv de Prahova a promis, va aduce în discuție documente și înregistrări audio care arată că vărul lui Ginel Preda, Mihai Preda, împreună cu actualul șef interimar al IPJ Prahova, a beneficiat de protecția procurorilor Negulescu Mircea, Onea Lucian și Diaconu Giluela. Acest lucru este relevant având în vedere că au practicat șantaje asupra oamenilor de afaceri, camătă și taxe de protecție, încă din vremea procurorului Negulescu Mircea, alias „Portocală”, de la DNA ST Ploiești. Iată primele înregistrări în exclusivitate.

Declarație a lui A. S. G.

„Am destui martori și, plus că toate acestea au plecat de la Mihai Preda, vărul lui Ginel Preda, care îmi făcea dosare, mă șantaja, lua bani cu dobândă și mă punea să le plătesc eu. În plus, îmi cerea bani pentru Ginel și a făcut și firme în Italia cu procuri false, scotând în numele meu banii, capitalul, ca să spele banii obținuți”.

Întrebări critice privind corupția în poliție

Oare unde au fost DGA și DGIPI? Au fost timorate de chestorul Eduard Mirițescu, care este pentru M.A.I. un al doilea Florian Coldea, ce a fost pentru S.R.I.? Când se vor lua măsuri împotriva polițiștilor corupți din IPJ Prahova și de la vârful M.A.I.? Aceste întrebări reflectă o preocupare serioasă cu privire la corupția din instituțiile statului și nevoia de transparență și responsabilitate în înfăptuirea justiției. Este esențial ca autoritățile competente să intervină pentru a restabili încrederea publicului în sistemul de justiție și în forțele de ordine.

Sprijinul organizat al corupției
Mai bine zis, au acționat cu sprijinul direct și nemijlocit al fostului procuror și al colaboratorului său, celebra „TROMPETĂ” și „Figură de TRISTĂ AMINTIRE” a pseudo-jurnalismului, narcomanul, șantajistul și șpăgarul Cătălin Stavri, de la publicația sa de scandal, incomod.ro.

Apel la acțiune
Cum poate sistemul de justiție să ia măsuri împotriva acestei grupări de crime organizate când în cadrul IPJ Prahova există o rețea care o conduce? DGA și DGIPI par a fi reduse la tăcere în propria curte, deși au existat zeci de documente, înregistrări audio și sesizări, toate musamalizate. Aceasta este motivul pentru care gruparea pseudo-jurnalistului, narcoman, șantajist și șpăgar – Cătălin Stavri, a avut atâta tupeu. Vom reveni cu dezvăluiri senzaționale, documente și înregistrări audio, în exclusivitate. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Featured

CUM DREPTUL LA PENSIE ESTE DRIBLAT DE GUVERNANȚI: O ANALIZĂ A SITUATIEI PENSIONARILOR DIN POLIȚIE

Publicat

pe

De

Sindicatul Diamantul aduce în atenție o problemă crucială privind dreptul la pensie, în contextul actual al îmbătrânirii populației europene, scăderii natalității și creșterii speranței de viață. Aceste tendințe conduc la majorarea vârstei de pensionare, o decizie justificată prin presiunea pe bugetele statelor și riscurile sistemelor de pensii. Deși cetățenii europeni primesc mesaje din partea guvernanților că această situație este inevitabilă, încrederea lor în sistemul de pensii rămâne scăzută, adesea sub 50%.

Un aspect alarmant este disparitatea dintre speranța de viață din diferite țări membre ale Uniunii Europene. De exemplu, Liechtenstein are o speranță medie de viață de 84 de ani, în timp ce Bulgaria stă la 74 de ani, cu România situată între aceste extreme. Astfel, românii se confruntă cu o situație injustă, pensionându-se la aceeași vârstă, dar având o speranță de viață semnificativ mai mică, ceea ce implică o pierdere de drepturi și beneficii.

În acest context, propunerea de majorare a vârstei de pensionare în România nu ar trebui să depășească 60 de ani, având în vedere așteptările de viață și condițiile specifice profesionale, mai ales în rândul polițiștilor și militarilor. Aceștia sunt expuși la stres și condiții de muncă dificile, dar nu beneficiază de o analiză adecvată a impactului acestor condiții asupra sănătății lor.

Informațiile recente arată că speranța medie de viață pentru polițiști este de doar 70,5 ani, comparativ cu o medie națională de 75,3 ani, ceea ce ridică întrebări despre echitatea și responsabilitatea statului față de aceste profesii esențiale. De asemenea, veniturile din pensii reflecția inechităților existente în sistem, cu pensii medii pentru polițiști situate la niveluri foarte scăzute în comparație cu alte state europene.

Sindicatul Diamantul subliniază că angajații din structurile de ordine publică contribuie substanțial la bugetele de stat, dar nu primesc întoarceri corespunzătoare în formă de drepturi sociale sau pensii. Acest lucru demonstrează o inechitate profundă, care necesită urgent o revizuire a politicilor guvernamentale cu privire la pensiile militare și de poliție.

În concluzie, este esențial ca guvernanții să recunoască munca și sacrificiile polițiștilor și militarilor, asigurându-le nu doar condiții decente de muncă, ci și pensii echitabile și sustenabile, care să reflecte realitățile și nevoile acestor profesii. Comunitatea trebuie să se unească în fața acestor provocări și să conteste inechitățile sistemului, pentru a garanta un viitor mai bun și mai echitabil pentru toți cetățenii. (Paul D.).

Citeste in continuare

Anchete

Modificări importante în managementul resurselor umane al Ministerului Afacerilor Interne

Publicat

pe

De

Sindicatul Sidepol anunță modificări importante privind mutarea polițiștilor. La data de 25.10.2024, a fost postat în secțiunea de transparență decizională proiectul ordinului viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, care reglementează aspectele procedurale pentru accesarea serviciilor de management al resurselor umane în Ministerul Afacerilor Interne prin intermediul platformei „Hub de servicii la nivelul MAI”, precum și modificarea și completarea unor acte normative din acest domeniu.

Obiectivul proiectului

Principalul obiectiv al acestui act normativ este stabilirea procedurilor necesare pentru accesarea serviciilor din domeniul managementului resurselor umane, care implică și modificări corelative în actele normative interne. Proiectul include intervenții care adaptează cadrul normativ la soluțiile legislative din Legea nr. 360/2002 privind statutul polițistului, după modificările aduse prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2024.

Aspecte procedurale

Proiectul stabilește norme de referință pentru accesarea serviciilor prin platforma „Hub de servicii la nivelul MAI”, inclusiv:

  • Domeniul de aplicare și funcționalitățile platformei.
  • Modalitățile de accesare a serviciilor pentru utilizatori validați.
  • Proceduri speciale în situații neprevăzute.

Modificări la acte normative interne

Modificările vizează O.M.A.I. nr. 140/2016, incluzând măsuri precum:

  • Documentarea activităților de concurs cu procese-verbale clare.
  • Acces electronic la dosarele candidaților și publicarea rezultatelor online.
  • Introducerea depunerii electronice a dosarelor și asigurarea identificării unice pentru candidați.
  • Clarificări terminologice în evaluarea rezultatelor și stabilirea criteriilor pentru gradele profesionale.

Propuneri și amendamente

Sindicatul a formulat mai multe propuneri pentru transparentizarea procesului de mutare a personalului, printre care:

  • Publicarea posturilor vacante pe site-ul oficial.
  • Estabilirea unui sistem de mutare trimestrial, cu excepții bine definite pentru anumite circumstanțe.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne s-au angajat să analizeze aceste sugestii după șase luni de la implementarea modificărilor, pentru a evalua necesitatea introducerii amendamentelor în actul normativ.

Apel la colaborare

Sindicatul îndeamnă toți polițiștii să raporteze neregulile privind drepturile lor prin contactarea reprezentanților sindicatului sau accesând site-ul oficial www.sindicatulpolitistilor.ro.

Aceste modificări au un impact major asupra carierei polițiștilor și sunt esențiale pentru o mai bună gestionare a resurselor umane în cadrul MAI. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv21 de ore ago

Adevăruri nespuse: Strategiile grupării de criminalitate economico-financiară organizata

Ultima zi de mandat a lui Andrei Volosevici Așa cum ziarul de investigații Incisiv de Prahova a promis, ultima zi...

Exclusiv21 de ore ago

FSANP solicită măsuri urgente împotriva corupției în Administrația Națională a Penitenciarelor

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) cere ministrului Justiției, Alina Gorghiu, să intervină pentru a stopa corupția și...

Exclusiv21 de ore ago

Modificări importante pentru polițiști, anunțate în sedința Comisiei de Dialog Social

La sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social, care a abordat modificarea și completarea unor...

Exclusiv2 zile ago

Povestea intunecată a legăturilor dintre Eduard Mirițescu, Volosevici și jurnalismul de santaj

Chestorul Eduard Mirițescu: Ascensiunea unei mafii din interiorul Poliției Române Chestorul Eduard Mirițescu este un adevarat Florian Coldea al SRI-ului...

Exclusiv2 zile ago

Emil Păscuț despre riscurile interpretării greșite a permanenței la domiciliu pentru polițiști

Emil Păscuț de la Sindicatul Diamantul abordează o problemă controversială legată de interpretarea legală a muncii suplimentare pentru polițiști, în...

Exclusiv3 zile ago

Inculpații Stavri și Belu așteaptă decizia de azi: vor fi arestați pentru 29 de zile?

Jurnalismul sub umbra corupției: Cazul Cătălin Stavri Cătălin Stavri: Luptător împotriva Corupției sau pseudo-jurnalist compromis, spagar si santajist? Cătălin Stavri,...

Exclusiv3 zile ago

AUDIO/Bomba de pe coliva în anchetele din curs/Revelații de corupție/Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală”

Revelații de corupție: fostii directori ai CSM Ploiești și mărturii despre ‘Mafia’ Volosevici si a pseudo-jurnalistului narcoman, santajist si spagar...

Exclusiv3 zile ago

Pensii pentru Polițiști: Diferențe mari între sumele minime și maximale

Un polițist trăiește, în medie, 70 de ani. Cea mai mică pensie netă pentru un astfel de cadru este de...

Exclusiv3 zile ago

Proiectul de actualizare a pensiilor militare aprobate în Camera Deputaților, acum in drum spre Senat

Ieri, raportul comisiilor juridice, de buget și apărare ale Camerei Deputaților a fost aprobat și transmis Senatului pentru proiectul de...

Exclusiv4 zile ago

Senzațional: Cătălin Stavri, pseudo-jurnalistul deranjat de justiție, și legăturile sale cu Andrada Ioana Volosevici

Filajul păcatului: Cătălin Stavri și extragerile ilegale de fonduri – spalarea de bani După publicarea articolului nostru „Închisoarea este mai...

Exclusiv4 zile ago

Închisoarea este mai aproape: Pseudo-jurnalistul șpăgar și șantajist Cătălin Stavri, alături de interlopul Belu Claudiu, se confruntă cu noi dosare penale

Investigații revelatoare                                     ...

Exclusiv4 zile ago

Războiul Ciolacu – magistrați: Impactul OUG 62/2024 asupra dreptului la spor de anticorupție

În războiul Ciolacu-magistrați, primele victime cad polițiștii și cadrele militare! ICCJ dă o soluție de interpretare care face ca dreptul...

Exclusiv5 zile ago

Mafia din interiorul Poliției Române: Corupție și Complicitate

Ilegalitățile protejate de poliție Ce au acoperit, în realitate, mafia din interiorul Poliției Române, condusă de bossul Mirițescu și locotenenții...

Exclusiv5 zile ago

FSANP cere eliminarea corupției din Poliția Penitenciară: acuzații grele la adresa conducerii ANP

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) solicită ministrului Justiției, Alina Gorghiu, să ia măsuri împotriva corupției care a...

Exclusiv6 zile ago

Bomba din dosarul trompetei procurorului ‘Portocala’: Se solicită sechestru pe bunuri pentru pseudo-jurnalistul Cătălin Stavri, spăgar și santajist!

Mafia din interiorul Poliției Române: Rețeaua corupției din Prahova Corupția la vârf: Eduard Mirițescu și structura criminală din poliție Poluarea...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv