Exclusiv
Ce acopera si SPRIJINA Mafia din varful M.A.I/SERIAL (I)/Un corupt la sefia Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova: comisarul-şef de poliţie Sandu Frangulea
Tineti minte ca presedinta ICCJ Corina Corbu a sesizat Inspectia Judiciara dupa ce un politist a acuzat ca a fost intimidat de catre seful Directiei Generale Anticoruptie, chestorul Liviu Vasilescu – chestorul „Ieu”/„Am discutat ieu cu seful IPJ” (foto), care l-ar fi trimis sa-i ceara scuze judecatorului suprem Alin Sorin Nicolescu in urma unui incident de la examenul de licenta?
Ei bine, acum seful DGA Liviu Vasilescu iese la pensie. Presedintele Klaus Iohannis i-a semnat decretul in acest sens vineri, 25 august 2023. Dumneavoastra ce credeti: comisarul-şef de poliţie Sandu Frangulea, șeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova (numit de chestorul Liviu Vasilescu cu anumite scopuri „oneroase” la sefia acestei institutii) – se va grabi sa faca acelasi gest?
Inca un nou FURT savarsit de comisarul-şef de poliţie Sandu Frangulea, șeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova, descoperit de investigatorii ziarului Incisiv de Prahova cu sprijinul surselor din conducerea M.A.I.!.
Un corupt si un HOT la Anticoruptie…Marti, primul episod/Documente, orele 12.30!
I. Situație fără precedent la nivelul Direcției Generale Anticorupție
II. Care este legatura intre comisarul-şef de poliţie Sandu Frangulea, șeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova si situatia de la IPJ Constanta care a oripilat o tara intreaga?
Reamintim ca, la poliția din Constanța au început să cadă primele capete după accidentul provocat de Vlad Pascu, tânărul care, aflat probabil sub influența drogurilor, a omorât un băiat și o fată, pe șoseaua dintre 2 Mai și Vama Veche.
În altă ordine de idei, precizam ca sindicatul Europol reclama ca cei care sunt responsabili de dezastrul din Poliția Română, rămân în continuare pe funcții la minister.
Patru șefi au fost demiși – printre ei și adjunctul șefului Inspectoratului județean de Poliție – iar în cazul unui ofițer și a altor doi agenți, urmează să fie sesizat Parchetul – pentru că planează asupra lor suspiciunea unor fapte de abuz în serviciu. Cei din urmă ar fi trebuit să îl testeze pentru consum de droguri pe Vlad Pascu, dar nu l-au testat.
Chestor de poliție Eduard Ionescu, șef Direcția de Comunicare a MAI: „Evaluarea preliminară a activității manageriale de la nivelul Inspectoratului Județean de poliție Constanța a determinat adoptarea măsurii de eliberare din funcțiile de conducere deținute a următorilor polițiști: adjunctul șefului IPJ cu responsabilități în domeniul siguranței rutiere și ordine publică, șeful Serviciului Rutier Constanța, șeful Poliției Municipiului Mangalia, respectiv şeful Poliției Vama Veche.”
Măsurile au fost luate după ce ministrul de interne și-a trimis corpul de control în Constanța și au fost descoperite mai multe nereguli în felul în care au intervenit poliţiştii de acolo în cazul lui Vlad Pascu, şoferul care – aflat sub influența drogurilor, a ucis doi oameni, pe șoseaua spre Vama Veche.
Ministerul de Interne urmează să sesizeze și Parchetul în cazul unui ofițer și a doi agenți – care ar fi trebuit să îl testeze pentru consum de droguri pe Vlad Pascu dar … nu au făcut-o.
Bomba de pe cireasa de tort:
Sindicatul Europol a avut dreptate cand a precizat si dezvaluit faptul ca, cei care sunt responsabili de dezastrul din Poliția Română, rămân în continuare pe funcții la minister.
M.A.I. nu a comunicat, miercuri, în mod oficial, nicio măsură la adresa șefului IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă, deoarece acesta chipurile – si-a inaintat dosarul de pensionare.
BOMBA
Aceasta actiune AVEA ca scop doar ascunderea faptului ca, marele mahar de la sefia IPJ Constanta (Constantin Adrian Glugă) este finul lui Bogdan Despescu, secretar de stat pe ordine publică în Ministerul Afacerilor Interne, un personaj camuflat pentru opinia publică, suficient de puțin cunoscut încât să nu genereze nicio emoție și, implicit, să nu fie o miză pentru furia societății, care nu știe că e, în mod real, principala ei cauză. Deci, pensionarea in acest scandal s-a efectuat pentru ca itele sa nu duca la Despescu si chestorul principal de Poliție Eduard Mirițescu, un tandem toxic care a pus pe butuci Politia Romana, un tandem pornit de la IPJ Prahova.
Totusi:
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat luni la prezentarea raportului Corpului de control privind accidentul de la 2 Mai, că declaraţia de astăzi nu va viza doar concluziile Corpului de control, ci va constitui baza politico-administrativă, la nivelul MAI, pentru o acţiune de schimbare progresivă şi cuprinzătoare, la nivelul întregii Poliţii Române şi a centralei instituţiei.
Ministrul Afacerilor Interne a precizat că inspectorul şef Constantin Adrian Glugă (finul secretarului de stat care, initial isi inaintase dosarul de pensionare) şi-a înaintat raportul pentru eliberarea din funcţie. „Voi sesiza comisiile de disciplină şi voi transmite Parchetului raportul întocmit de Corpul de Control”, a completat Predoiu. De asemenea, Cătălin Predoiu a anunțat „o resetare completă” a MAI pe care o va începe din județul Constanța.
Vom reveni, cu primul episod, azi – la orele 12.30.
(Cristina T.).
Exclusiv
Sindicatul „Diamantul” denunță obstrucționarea acordurilor colective în MAI
O adresă recentă a Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” scoate la iveală probleme grave în privința respectării reglementărilor legale legate de negocierea și încheierea acordurilor colective în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Sindicatul subliniază că, în conformitate cu atribuțiile impuse MMSS și ITM-urilor din subordine prin articolele 106, 111 și 113 din Legea 367 din 2022 a dialogului social, există obligația de a verifica condițiile legale și de a înregistra acordurile colective pentru funcționarii publici, înainte ca acestea să intre în vigoare.
În acest context, Sindicatul „Diamantul” solicită clarificări referitoare la recunoașterea și înregistrarea acordurilor colective încheiate în mod ilegal, în baza art. 24 din HG 302/2022, la nivel de „grup de unități”.
Obstrucționarea negocierilor legale
Sindicatul semnalează că, în prezent, negocierea și încheierea legală a acordurilor colective în MAI este obstrucționată de un grup de directori din Aparatul central al MAI. Aceștia insistă pe menținerea unei practici defectuoase și ilegale de a încheia un acord colectiv unic la nivel de grup de unități, care să acopere toate unitățile de poliție centrale și teritoriale, în contradicție cu legislația actuală care prevede acorduri specifice pentru fiecare unitate publică.
Conform adresei, această obstrucționare a încheierii acordurilor legale colective afectează grav ordinea de drept și interesele a aproximativ 60.000 de polițiști din MAI. De asemenea, afectează și interesul MAI de a respecta principiul legalității și de a avea o conduită conform legislației în vigoare.
Sindicatul „Diamantul” solicită, în consecință, clarificări din partea Ministerului și ITM-urilor referitor la aceste practici, având în vedere impactul negativ asupra condițiilor de muncă ale polițiștilor și asupra respectării drepturilor acestora.
Exclusiv
Campanie de prevenire a accidentelor rutiere: Imaginea lui Vlad Pascu folosită pentru educarea șoferilor
Exclusiv
Dan Motreanu: UE sprijină un sector agricol și alimentar sustenabil pentru fermieri și cetățeni
Uniunea Europeană se angajează să sprijine dezvoltarea unui sector alimentar și agricol prosper, care să recompenseze fermierii și să aducă beneficii cetățenilor, dezvăluie eurodeputatul PNL Dan Motreanu.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a primit raportul final al Dialogului strategic privind viitorul agriculturii în UE. Propunerile formulate de cei 29 de membri ai dialogului, reprezentând organizații din întregul lanț agrolimentar, vor fi utilizate de Comisia Europeană pentru a elabora viziunea sa asupra agriculturii și alimentației.
Una dintre recomandările cheie este instituirea unei noi platforme care să reunească actori din sectorul agroalimentar, societatea civilă și comunitatea științifică pentru a analiza strategiile de creștere a durabilității și rezistenței sistemelor agroalimentare.
Autorii raportului subliniază importanța consolidării poziției fermierilor în cadrul lanțului valoric alimentar, asigurarea accesului la finanțare și evidențiază rolul comerțului și al standardelor internaționale.
Pentru a asigura finanțarea tranziției Politicii Agricole Comune (PAC) către sisteme mai durabile, este necesar să se mobilizeze atât capitalul public, cât și cel privat. Se propune crearea unui fond de tranziție justă în afara PAC, care să completeze sprijinul financiar destinat acestei tranziții.
Viitoarea PAC ar trebui să se concentreze pe sprijinirea mai țintită a fermierilor, în special a celor cu venituri mai mici, a celor care dețin ferme mici și mixte, a tinerilor agricultori și a fermelor din zonele cu constrângeri naturale.
Recomandările vizează promovarea practicilor agricole durabile, inclusiv în ceea ce privește creșterea animalelor. O altă prioritate este reînnoirea generațiilor, dezvoltarea zonelor rurale dinamice și a sistemelor agroalimentare, inclusiv protejarea lucrătorilor, a adăugat eurodeputatul Dan Motreanu.
-
Exclusivacum 3 zile
Fiasco la IJP Prahova: mobilizarea ireală sub comanda lui Ginel Preda/MOBEX PH-DB-24
-
Exclusivacum 2 zile
Teapa oferită de operatorul de salubritate UWS/Rosal Ploiesti: Impasibilitatea autorităților ADI și CJ Prahova și legăturile cu foști ofițeri SRI
-
Exclusivacum 2 zile
Dublu standard în Poliție: Abuzurile de la IPJ Prahova și Justiția Selectivă
-
Exclusivacum 3 zile
Scandalul WHITE TOWER continuă: Mesaje halucinante și umilințe în afaceri imobiliare
-
Exclusivacum 3 zile
Controversele din CSM Ploiești: Dănuț Burghelea și acuzele de abuz și umilință
-
Exclusivacum 3 zile
Încercarea de a mascara Justiția:incompatibilități și abateri în cazul judecătorului C5 de la Judecătoria Vălenii de Munte (II)
-
Exclusivacum 3 zile
În spatele cortinei: Cum rețelele mafiote controlează sănătatea publică în România – scandalul Sterileco și indiferența autorităților
-
Exclusivacum 4 zile
Controversă în justiție: un judecător cere recunoașterea vechimii în magistratură pentru activitatea la Garda Financiara