Connect with us

Exclusiv

Ce acopera si SPRIJINA Mafia din varful M.A.I/SERIAL (I)/Un corupt la sefia Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova: comisarul-şef de poliţie Sandu Frangulea

Publicat

pe

Tineti minte ca presedinta ICCJ Corina Corbu a sesizat Inspectia Judiciara dupa ce un politist a acuzat ca a fost intimidat de catre seful Directiei Generale Anticoruptie, chestorul Liviu Vasilescu – chestorul „Ieu”/„Am discutat ieu cu seful IPJ” (foto), care l-ar fi trimis sa-i ceara scuze judecatorului suprem Alin Sorin Nicolescu in urma unui incident de la examenul de licenta?

Ei bine, acum seful DGA Liviu Vasilescu iese la pensie. Presedintele Klaus Iohannis i-a semnat decretul in acest sens vineri, 25 august 2023. Dumneavoastra ce credeti: comisarul-şef de poliţie Sandu Frangulea, șeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova (numit de  chestorul Liviu Vasilescu cu anumite scopuri „oneroase” la sefia acestei institutii) – se va grabi sa faca acelasi gest?

Inca un nou FURT savarsit de comisarul-şef de poliţie Sandu Frangulea, șeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova, descoperit de investigatorii ziarului Incisiv de Prahova cu sprijinul surselor din conducerea M.A.I.!.

Un corupt si un HOT la Anticoruptie…Marti, primul episod/Documente, orele 12.30!

I. Situație fără precedent la nivelul Direcției Generale Anticorupție

Asa cum dezvaluiam, după ce cms. șef Popescu Manuela, dir. gen. adj al DGA, a intrat în concediu planificat și aprobat începând cu 11 august 2023, în urma dezvăluirilor cu privire la trimiterea unui ofițer la psiholog pentru că a supărat un judecător al ÎCCJ, secretarul de stat Bogdan Despescu i-a aprobat chestorului Vasilescu, dir. gen DGA, solicitarea acestuia de a intra și el în concediu în perioada 16 aug – 1 sep 2023.
Este pentru prima dată când la nivelul Direcției Generale Anticorupție, întreaga conducere se află în concediu de odihnă, lăsând de izbeliște managementul instituției. Nu știm la acest moment dacă concediul inopinat cerut de Liviu Vasilescu a survenit ca urmare a anunțului ministrului Predoiu, care a precizat că vor fi efectuate verificări de Corpul de Control al MAI sau dacă era presiunea mediatică prea mare și a fost singura variantă să se eschiveze pentru a nu răspunde întrebărilor adresate de presă.
Cert este că această situație este total atipică, mai ales la nivelul unei structuri centrale, de o importanță deosebită pentru sistemul imunitar al MAI.

II. Care este legatura intre comisarul-şef de poliţie Sandu Frangulea, șeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Prahova si situatia de la IPJ Constanta care a oripilat o tara intreaga?

Reamintim ca, la poliția din Constanța au început să cadă primele capete după accidentul provocat de Vlad Pascu, tânărul care, aflat probabil sub influența drogurilor, a omorât un băiat și o fată, pe șoseaua dintre 2 Mai și Vama Veche.

În altă ordine de idei, precizam ca sindicatul Europol reclama ca cei care sunt responsabili de dezastrul din Poliția Română, rămân în continuare pe funcții la minister.

Patru șefi au fost demiși – printre ei și adjunctul șefului Inspectoratului județean de Poliție – iar în cazul unui ofițer și a altor doi agenți, urmează să fie sesizat Parchetul – pentru că planează asupra lor suspiciunea unor fapte de abuz în serviciu. Cei din urmă ar fi trebuit să îl testeze pentru consum de droguri pe Vlad Pascu, dar nu l-au testat.

Chestor de poliție Eduard Ionescu, șef Direcția de Comunicare a MAI: „Evaluarea preliminară a activității manageriale de la nivelul Inspectoratului Județean de poliție Constanța a determinat adoptarea măsurii de eliberare din funcțiile de conducere deținute a următorilor polițiști: adjunctul șefului IPJ cu responsabilități în domeniul siguranței rutiere și ordine publică, șeful Serviciului Rutier Constanța, șeful Poliției Municipiului Mangalia, respectiv şeful Poliției Vama Veche.”

Măsurile au fost luate după ce ministrul de interne și-a trimis corpul de control în Constanța și au fost descoperite mai multe nereguli în felul în care au intervenit poliţiştii de acolo în cazul lui Vlad Pascu, şoferul care – aflat sub influența drogurilor, a ucis doi oameni, pe șoseaua spre Vama Veche.

Ministerul de Interne urmează să sesizeze și Parchetul în cazul unui ofițer și a doi agenți – care ar fi trebuit să îl testeze pentru consum de droguri pe Vlad Pascu dar … nu au făcut-o.

Bomba de pe cireasa de tort:

Sindicatul Europol a avut dreptate cand a precizat si dezvaluit faptul ca, cei care sunt responsabili de dezastrul din Poliția Română, rămân în continuare pe funcții la minister.

M.A.I. nu a comunicat, miercuri, în mod oficial, nicio măsură la adresa șefului IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă, deoarece acesta chipurile – si-a inaintat dosarul de pensionare.

BOMBA

Aceasta actiune AVEA ca scop doar ascunderea faptului ca, marele mahar de la sefia IPJ Constanta (Constantin Adrian Glugă) este finul lui Bogdan Despescu, secretar de stat pe ordine publică în Ministerul Afacerilor Interne, un personaj camuflat pentru opinia publică, suficient de puțin cunoscut încât să nu genereze nicio emoție și, implicit, să nu fie o miză pentru furia societății, care nu știe că e, în mod real, principala ei cauză. Deci, pensionarea in acest scandal s-a efectuat pentru ca itele sa nu duca la Despescu si chestorul principal de Poliție Eduard Mirițescu, un tandem toxic care a pus pe butuci Politia Romana, un tandem pornit de la IPJ Prahova.

Totusi:

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat luni la prezentarea raportului Corpului de control privind accidentul de la 2 Mai, că declaraţia de astăzi nu va viza doar concluziile Corpului de control, ci va constitui baza politico-administrativă, la nivelul MAI, pentru o acţiune de schimbare progresivă şi cuprinzătoare, la nivelul întregii Poliţii Române şi a centralei instituţiei.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că inspectorul şef Constantin Adrian Glugă (finul secretarului de stat care, initial isi inaintase dosarul de pensionare) şi-a înaintat raportul pentru eliberarea din funcţie. „Voi sesiza comisiile de disciplină şi voi transmite  Parchetului raportul întocmit de Corpul de Control”, a completat Predoiu. De asemenea, Cătălin Predoiu a anunțat „o resetare completă” a MAI pe care o va începe din județul Constanța.
Vom reveni, cu primul episod, azi – la orele 12.30.

(Cristina T.).

 

Exclusiv

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Publicat

pe

De

Discutăm despre cazul polițiștilor Secției 17 Poliție Urbană – D.G.P.M.B. din data de 18.09.2023 când au intervenit asupra unei persoane ce prezenta un comportament haotic și autoagresiv, aspecte confirmate și de Ministerul Public care a ieșit cu un comunicat de presă în acest sens.

Persoana a decedat ulterior la data de 26.09.2023, conform constatării I.N.M.L. decesul ar fi survenit ca urmare a leziunilor traumatice meningo-cerebrale ce s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur. 

Imediat, tipic mioritic, după decesul individului ”tribunale populare”, ”instanțe mass-media” și alte entități ”pseudo-judiciare” ad-hoc constituite pe baza sentimentului ”revoluționar” populist și demagog au concluzionat: polițiștii l-au omorât.
Respectarea prezumției de nevinovăție a ajuns opțională atât pentru societatea civilă, cât și pentru presă sau politic, însă să ferească Dumnezeu ca vreun polițist să o încalce în vreo circumstanță. Nu contează că există numeroase, poate chiar prea multe, organisme de cercetare și anchetă care să elucideze cazul individului decedat, contează postacii și postările lor care au un talent deosebit de a anatemiza polițiștii, iar poporul român are o afinitate nativă pentru sentimente anti-poliție, sentimente tot mai exacerbate în ultimii ani.

Reiese clar și fără echivoc că individul nu a respectat solicitările polițiștilor de a adopta o poziție inofensivă și de a nu se apropia de aceștia conform Legii 218/2002:

Articolul 33 – (1)Polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul legitimării să țină mâinile la vedere și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat.

(2)Polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul controlului corporal să adopte o poziție inofensivă, ce permite realizarea efectivă și în siguranță a acestui control. Prin poziție inofensivă se înțelege:

a) ținerea mâinilor deasupra capului sau paralel cu solul;

b) depărtarea picioarelor;

c) adoptarea poziției șezut;

d) adoptarea poziției culcat;

e) altă poziție a corpului, care previne săvârșirea unei acțiuni violente îndreptate împotriva polițistului și respectă demnitatea umană.

(3)Solicitarea de a adopta o poziție inofensivă trebuie să fie adecvată pericolului pe care îl poate reprezenta persoana și să nu depășească nevoile reale pentru atingerea scopului intervenției. Se interzice solicitarea adoptării poziției șezut sau culcat în cazul femeilor cu semne vizibile de sarcină, persoanelor cu semne vizibile ale unei dizabilități și copiilor.

(4)În înțelesul prezentei legi, prin atac armat se înțelege atacul săvârșit de o persoană cu o armă de foc sau cu obiecte, dispozitive, substanțe sau animale ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor.

(5) Se prezumă intenția săvârșirii unei acțiuni violente îndreptate împotriva polițistului fapta persoanei de a se apropia de acesta după ce, în prealabil, a fost avertizată prin cuvintele: Poliția, stai! – Nu te apropia! ori de a nu se conforma solicitărilor prevăzute la alin. (1), referitoare la renunțarea temporară la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat, sau alin. (2).”

Articolul 42 – (1)Polițistul este îndreptățit să folosească forța fizică în scopul înfrângerii rezistenței fizice a persoanei care, fără a folosi violențase opune ori nu se supune solicitărilor legale ale polițistului, potrivit art. 31 alin. (1) lit. m)-o) sau referitoare la:

a) conducerea la sediul poliției sau al altor organe judiciare;

b) efectuarea percheziției potrivit normelor de procedură penală, a controlului corporal și al bagajelor persoanei legitimate, precum și a vehiculului utilizat de aceasta;

c) aplicarea cătușelor sau a altor mijloace de imobilizare.

(2)Folosirea forței fizice nu trebuie să aibă ca scop provocarea unor suferințe fizice, altele decât cele inerente înfrângerii rezistenței fizice a persoanei.

(3)Polițistul este îndreptățit să utilizeze mijloace adecvate pentru a opri și a pătrunde în vehicule sau pentru a pătrunde în orice spații închise în care se află persoana care se regăsește în situațiile prevăzute la alin. (1), în scopul extragerii acesteia.”

Textul de lege este clar, desigur pentru cei care au capacitatea funcțională de a citi și înțelege un text și capacitatea morală de a înțelege că legea produce efecte obligatorii indiferent de persoană vizată.
Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare. Această nație nu poate înțelege că nerespectarea legii atrage după sine consecințele legale stabilite de legiuitor, iar vremea când legea străzii era în ”vigoare” a trecut, iar cine crede că România poate fi o junglă, este invitat să părăsească societatea civilizată și să caute jungla pe care și-o dorește.

Poliția Română avea responsabilitatea să iasă cu un comunicat de presă similar celui emis de Ministerul Public încă din momentul când avea la îndemână toate informațiile necesare, să-și apere angajații așa cum toate celelalte instituții publice se comportă cu angajații lor.

Opriți ”măcelul mediatic” declanșat la adresa polițiștilor, opriți manipularea și dezinformarea care nu fac altceva decât să paveze drumul către anarhie, campanie arhi-susținută din toate colțurile societății: politic, mass-media, societatea civilă și, mai ales, hoardele de ”activiști” care în ultima vreme pe lângă sumele uriașe de bani pe care le încasează din denigrarea și decredibilizarea instituției Poliției.

Degeaba ca organizație sindicală s-a transmis ministerului și I.G.P.R.-ului în ultimii ani de zile zeci de propuneri referitoare la modalitățile de reformare și reorganizare a sistemului polițienesc, fiindcă toate sunt tratate cu o indiferență greu de înțeles mai ales atunci când vorbim de segmentul de ordine și siguranță publică, mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Cam suspect “atacul” lui Nea Marcel la “industria pacanelelor”

Publicat

pe

De

Pe principiul ca “cea mai buna aparare e atacul”. Oare sa aiba legatura apararea asta a lui Ciolacu cu modul extrem de facil in care o societate cu radacini in industria “pacanelelor” (si nu numai, daca ar fi sa mergem pe relatii de rudenie care duc un pic catre “premiantii” regimului de dinainte de 89), a obtinut avizul de la conducerea ASF-ului pentru emitere de asigurari RCA, printr-o analiza superficiala a conditiilor reputationale? In conditiile in care director de cabinet la presedintele asefeu era ub fost lucrator al securitatii de dinainte de 89, ulterior propasit director adjunct SRI si sef de cabinet la ASF? Si inca ceva: daca Marcel sustine ca “mafiei” pacanelelor i-a fost extrem de usor sa stea la masa cu Guvernul Romaniei, cat de greu i-o fi fost sa se aseze pe masa pseduo-supraveghetorilor din asefeu, in timp ce “supraveghetorii” stateau care prin dulap, care prin curte, care prin case obtinute fara drept de la RAPPS. In sustinerea teoriei mele pun si extras din punctul de vedere al lui Ciolacu din urma cu circa o luna, in care, ca premier, NU sustinea “atacul”asupra pacanelelor, mai dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Publicat

pe

De

Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de anxietate, agitație, incoerență ș.a. sunt doar câteva dintre simptomele vizibile pe care le trăiește un consumator, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.
Din păcate pentru acest tânăr, acestea au fost fatale. Până la sosirea primului echipaj de poliție, în urma celor două apeluri 112, tânărul a fost surprins de camerele video, dar și de martori în timp ce se aruncă peste autoturismele din parcare și chiar se aruncă pe asfalt provocându-si vătămări care i-au adus sfârșitul.
Înțelegem drama familiei, dar nu putem să nu vorbim despre presiunea mediatică și acuzațiile nefondate aruncate în cârca polițiștilor și care au avut un puternic impact emoțional.
Dincolo și de ultrajul a căror subiecți au fost polițiștii, e important că azi avem o expertiză științifică ce confirmă că nu intervenția polițiștilor a cauzat decesul tânărului, ci loviturile pe care și le-a cauzat, mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Orice eveniment negativ din țara asta trebuie să aibă anumiți vinovați de serviciu, iar pentru majoritatea cazurilor cei care răspund...

Exclusiv16 ore ago

Cam suspect “atacul” lui Nea Marcel la “industria pacanelelor”

Pe principiul ca “cea mai buna aparare e atacul”. Oare sa aiba legatura apararea asta a lui Ciolacu cu modul...

Exclusiv2 zile ago

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de...

Actualitate2 zile ago

Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dvs. nu este doar o chestiune de estetică sau de preț. Este o decizie care...

Exclusiv3 zile ago

MĂRUL STRICAT DIN PENTENCIARUL PLOIEȘTI – ZEUS! NEPRIHANITUL!!!

În dezvăluirile din articolul „TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0”  ă precizam la sfârșitul lui: „ Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de...

Exclusiv3 zile ago

Nu stăm să numărăm orele care au trecut de când ,,ministrul” Bogdan Despescu, chestor general cu 4 stele, a ,,ucis” fără să-și dea seama limba română

Nu putem, pentru că domnia sa a punctat niște lucruri ce ne-au facut să scormonim puțin achizițiile poliției, iar surprizele...

Exclusiv3 zile ago

Valer Kovacs – Polițistul avertizor, hărțuit din nou/”Se dorește aducerea mea la tăcere”

Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider de sindicat, care a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele din...

Exclusiv3 zile ago

Un ofițer de poliție care și-a lovit soția, care a fost sub efectul a două ordine de protecție, nu mai poate fi lucrător control intern sub nicio formă

Suntem nevoiți să vă înștiințăm despre un caz, dacă nu nedeontologic, cel puțin grav, privitor la domnul comisar șef Ursache...

Exclusiv5 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!”

In timp ce alții deja s-au retras și s-au resemnat, Federația Polițiștilor de Penitenciare continuă seria protestelor vizând aplicarea integrală...

Exclusiv6 zile ago

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune. Petrecere în stil mare în sediul poliției din Nehoiu titreaza Stiri pe Surse...

Exclusiv6 zile ago

„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!”

Am asistat la conferința de presă prezidată de către secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, de fapt de către...

Exclusiv6 zile ago

Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

Joi, Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată,...

Exclusiv7 zile ago

”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI

Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...

Exclusiv7 zile ago

Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă

Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziția de către...

Exclusiv7 zile ago

Nu ne dam seama cum sprijina gimnastele si centrul cultural, activitatea de politie

Raspuns interesant de la CMDTA PLOIESTI! Sunt 56 medici pe functii de politist ( ofiter) si 46 asistenti pe functii...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!