Connect with us

Featured

Marea Britanie şi Olanda lucrează la o „coaliţie internaţională” pentru a ajuta Ucraina să achiziţioneze avioane de luptă F-16

Publicat

pe

Marea Britanie şi Olanda lucrează la o „coaliţie internaţională” pentru a ajuta Ucraina să achiziţioneze avioane de luptă F-16, despre care Kievul spune că sunt vitale pentru apărarea sa, în timp ce Rusia îşi intensifică atacurile aeriene, a declarat marţi un purtător de cuvânt al premierului britanic Rishi Sunak.
Cei doi aliaţi NATO încearcă să facă rost de avioanele de război fabricate în SUA pentru Ucraina, precum şi să îi antreneze pe piloţii Kievului pentru a le pilota, potrivit relatării Downing Street în urma unei întâlniri între Sunak şi premierul olandez Mark Rutte la summitul Consiliului Europei din Islanda.
Ucraina, care a afirmat că avioanele de luptă sunt esenţiale pentru a se apăra împotriva atacurilor ruseşti cu rachete şi drone, a salutat anunţul liderilor britanic şi olandez, relatează CNN.
„Avem nevoie de F-16 şi le sunt recunoscător aliaţilor noştri pentru decizia lor de a lucra în această direcţie, inclusiv pentru pregătirea piloţilor noştri”, a declarat Andriy Yermak, şeful biroului preşedintelui Volodimir Zelenski.
Yermak a precizat că Belgia, un alt aliat NATO, în special, şi-a „confirmat disponibilitatea de a antrena” piloţii ucraineni.
Marea Britanie nu are F-16 în forţele sale aeriene, dar Olanda şi Belgia au. Forţele aeriene americane au aproape 800 de avioane F-16 în flota lor.
Luând cuvântul luni în Marea Britanie, Zelenski a salutat promisiunile de ajutor militar nou din partea liderilor europeni, dar şi-a reînnoit cererea de a primi avioane de luptă moderne.
În urma unei vizite cu Sunak, Zelenski a lăsat să se înţeleagă că Ucraina este mai aproape de a primi F-16, afirmând că Kievul şi Londra „avansează în mod activ” în privinţa unui plan. Zelenski a mulţumit, de asemenea, Marii Britanii pentru că a acceptat să antreneze piloţi ucraineni.
Forţele aeriene americane numesc avioanele F-16, care au zburat pentru prima dată în 1978, un „sistem de armament cu costuri relativ reduse şi performanţe ridicate”.
Ar fi un upgrade substanţial faţă de avioanele din flota ucraineană de acum, ce sunt în mare parte avioane de război din epoca sovietică care fie se aflau în forţele aeriene ucrainene înainte de invazia rusă, fie au fost oferite Kievului de alte state europene, precum Polonia, care se aflau pe orbita sovietică.
În ciuda rugăminţilor repetate ale lui Zelenski pentru avioane F-16, mulţi dintre aliaţii Ucrainei au fost reticenţi în a furniza Kievului arme care pot ajunge pe teritoriul rusesc. (A. Cohut).

Sursă foto: Twitter

Exclusiv

EXCLUSIV: SONDAJ ELECTORAL Alegeri Locale iunie 2024 pentru județele Prahova si Constanța – Grupul de presă INCISIV

Publicat

pe

De

Probabil toată lumea a văzut deja sondaje de opinie pentru alegerile locale aruncate în spațiul public de diverse partide politice, care analizează intențiile de vot ale locuitorilor din Prahova si Constanța pentru alegerile locale din 09 iunie 2024.

Pentru că am avut propriile dubii legate de situația candidaților, am contactat o companie independentă din Europa, cu care am mai colaborat și în trecut și am efectuat propriul sondaj.

Rezultatele vi le oferim astăzi în exclusivitate:

Sondajul a fost realizat în perioada 30 aprilie – 8 mai 2024 pe un eșantion de 2.165 respondenți, prin metoda recrutare digitală aleatorie pe rețele sociale și are o marjă de eroare de +-3.65 %, la un grad de încredere de 95%.

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din județele Prahova si Constanta.

SONDAJ ELECTORAL ALEGERI 2024 PRAHOVA

Intenția de vot pentru funcția de PRIMAR al orașului Ploiești

Andrei Volosevici – 8,11%

Alegerile pentru Primăria reședinței de județ ar urma să fie câștigate de lupta dintre  candidatul PRA, SIMONA DOLNICEANU, care are 31.55% si candidatul PNL, BOGDAN NICA care are 31,13%!

MIHAI POLIȚEANU (Mișcarea Noi Ploieștenii) 24,87%, Alexandru Sararu – candidatul AUR (2.08%), și  RĂZVAN ENESCU, candidatul Alianței Dreapta Unită (1,06%).

Intenția de vot pentru funcția de PREȘEDINTE al Consiliului Județean Prahova

IULIAN DUMITRESCU (PNL) – 64,25%

La conducerea Consiliului Județean Prahova, 64,25% dintre respondenți l-ar vota pe IULIAN DUMITRESCU (PNL), DANIEL NANU (Alianța PSD-PPUSL) ar obține doar 18,28%.

Pe locul trei este GABRIEL MUȘUROIA (PRA) cu 12,27%, urmat de GEORGE IONESCU (ADU) cu 4,84%.

Rezultatele acestui sondaj ilustrează complexitatea gândirii electoratului român și necesitatea pentru partidele politice să-și adapteze strategiile pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor cetățenilor.

SONDAJ ELECTORAL ALEGERI 2024 CONSTANȚA

Intenția de vot pentru funcția de PRIMAR al orașului Constanța

Cifrele ne arată că primarul în funcție VERGIL CHIȚAC (PNL) este pe primul loc cu 26.24%, urmat de reprezentantul Alianței Dreapta Unită STELIAN ION cu 25,63%, iar pe locul trei se poziționează HORIA CONSTANTINESCU, candidatul PSD, cu 13,17%.

O apariție aproape spectaculoasă la aceste alegeri este CEZARA POPESCU (candidata partidului ALTERNATIVA DREAPTĂ) care recuperează și se plasează pe locul patru în preferințele constănțenilor, cu 12,72%, urmată la foarte mică distanță de OVIDIU CUPȘA (AUR) cu 12,26%.

Intenția de vot pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Constanța

La conducerea Consiliului Județean Constanța, 34,17% dintre respondenți l-ar vota pe FLORIN MITROI (PNL), CĂTĂLIN GRASA (PSD) ar obține doar 27,82% situându-se pe locaulal doilea în cursa electorală. Pe locul trei este MOHAMMAD MURAD (AUR) cu 18,75%, urmat de MIHAI LUPU (PPUSL) cu 8,12%.

 

La întrebarea ”La alegerile din 9 iunie 2024 veți vota sau nu un candidat de la un partid mic, neparlamentar?” respondenții din Constanța au răspuns DA într-un procent de 64,9%.

Întrebarea referitoare la votul pentru un candidat de la un partid mic, neparlamentar, în alegerile din 9 iunie 2024, scoate în evidență atât nivelul de încredere în partidele tradiționale, cât și deschiderea către alternative noi în peisajul politic.

Rezultatele sondajului pot reflecta și un sentiment de frustrare față de partidele tradiționale și sistemul politic actual.

Revenim în curând și cu alte date foarte interesante din acest sondaj electoral.

Citeste in continuare

Exclusiv

Orasul cu stalpi in drum/Un exemplu de proasta administratie a PSD-istului Andrei Volosevici/Vous nous dérangez pas du tout, mon cher Andrei Volosevici

Publicat

pe

De

In urma cu ceva timp a facut turul internetului un filmulet cu un stalp uitat in mijlocul unui drum de pe langa Caracal. La marginea Bucurestiului exista un oras considerat zona de „fite” (Ploiesti) cu tot mai multi stalpi plantati, atentie mare, nu langa, ci pe sosea. Vad ca nu moare nimeni de grija lor!

Stalpii care ar semnaliza craterele din sosea nu doar ca n-au disparut, ci s-au inmultit.

Primaria PSD-istului Andrei Volosevici asfalteaza pe bucati – ca in Caragiale, dar tine la stalpii din drum ca la ochii din cap.

Nu stiu daca realizati, dar timp de un an nu s-a sinchisit nimeni sa faca ceva, macar de rusine. Care rusine?

Vous nous dérangez pas du tout, mon cher Andrei Volosevici

Daca nimereste cineva din alt oras noaptea prin Ploiestiul PSD-istului Andrei Volosevici si circula linistit pe banda unu, are toate sansele sa se infiga intr-unul din stalpi.

Sigur, in caz de accident, ziarele de casa ale PSD-istului Volosevici ne vor explica ca esti foarte prost din moment ce intri cu capul in stalpi. Casca ochii pe unde mergi, de aia au masinile faruri.

Acum, asta sa fie cea mai mica problema din Ploiesti: stalpii din drum.

Cea mai mare problema e chiar drumul!

 

Greu de imaginat o bataie mai mare de joc. (Cerasela N.).

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, mii de polițiști vor protesta în fața Guvernului, MAI și Parlament

Publicat

pe

De

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, Sindicatul EUROPOL, afiliat Federației PUBLISIND participă la un protest organizat de către Blocul Național Sindical (BNS), confederație la care sunt afiliați.

Se strigă adunarea în Piața Victoriei, iar ulterior se va merge în marș către Parlament, cu oprire la fiecare minister de resort de pe traseu (Min, Muncii, Ministerul Afacerilor Interne, Min. Finanțelor Publice etc.), precizeaza cei de la Europol.

Se va protesta împotriva:

  • creșterii exagerate a taxelor și impozitelor, care afectează deopotrivă sectorul privat dar și pe cel bugetar;
  • sarcina fiscală pusă pe umerii salariaților este mult peste 50% atât cât reprezintă sarcina maximă prevăzută de Convenția OIM și Codul european de securitate socială;
  • lipsa de transparență/informare/consultare cu privire la noul proiect al Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, în condițiile în care polițiștii au drepturi neachitate și pe actuala Lege 153/2017.

România este singura țară din Uniunea Europeană și din lume în care contribuțiile mediului de afaceri la sistemul de securitate socială au fost mutate în cârca salariaților începând cu anul 2018. Astfel, contribuția la sănătate și la sistemul de pensii s-a dublat pentru angajați, în timp ce pentru angajatori s-a redus la zero.

Printre revendicările de bază ale polițiștilor sunt plata restanțelor salariale (în special norma de hrană), dar și noul proiect de Lege a salarizării care a fost promovat fără informare/consultare și transparență. Dincolo de ceea ce au de recuperat din trecut, e important să se asigure ca polițiștii vor avea parte de o viitoare lege a salarizării care să fi aplicabilă în integralitate, încă de la adoptare.

De asemenea, este important să susțina ferm ca nu mai acceptă să fie sacrificații sistemului public, și să aiba salarii comparabile cu muncitorii necalificați din construcții. Guvernele din ultimii ani nu au vrut să găsească soluții pentru aplicarea unei legi-cadru care să elimine inechitățile salariale dintre bugetari, însă pentru inventarea de noi taxe și impozite care aruncă în derizoriu micile ajustări salariale împachetate cu fast electoral, există permanent energie și decizie politică.

Blocul Național Sindical: „Ne-am săturat să fim cobaii experimentelor fiscale! Taxele și impozitele voastre ne sufocă! Vrem reformă fiscală acum!” (Paul D.).

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv7 ore ago

EXCLUSIV: SONDAJ ELECTORAL Alegeri Locale iunie 2024 pentru județele Prahova si Constanța – Grupul de presă INCISIV

Probabil toată lumea a văzut deja sondaje de opinie pentru alegerile locale aruncate în spațiul public de diverse partide politice,...

Exclusiv7 ore ago

Orasul cu stalpi in drum/Un exemplu de proasta administratie a PSD-istului Andrei Volosevici/Vous nous dérangez pas du tout, mon cher Andrei Volosevici

In urma cu ceva timp a facut turul internetului un filmulet cu un stalp uitat in mijlocul unui drum de...

Exclusiv7 ore ago

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, mii de polițiști vor protesta în fața Guvernului, MAI și Parlament

Luni 13 mai 2024, începând cu ora 10,00, Sindicatul EUROPOL, afiliat Federației PUBLISIND participă la un protest organizat de către...

Exclusiv3 zile ago

Lumea s-a saturat de atatea „suzete” conectate de Andrei Volosevici la prejudicierea bugetului

Idila primarului Andrei Volosevici cu fiica unui SRI-ist, tânăra Andrada Necșulescu, era cunoscuta de mult timp dar, era doar imorala....

Exclusiv3 zile ago

Nu e banc, dar asa s-au nascut bancurile cu militieni!

Doi pensionari cer la IGPR, copie de fisa de pensie, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.. Solicitarea petentului nr.1,...

Exclusiv3 zile ago

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor ( FSANP) a participat la protestul rezerviștilor militari, fiind singura federație din sistemul penitenciar care s-a alăturat protestului

Protestul a început la ora 12.00, iar la final o delegație a protestatarilor a fost prezenta la discuțiile din sediul...

Exclusiv4 zile ago

Pentru calvarul de pe străzile din Ploiesti – PSD-istul Andrei Volosevici – a fost agresat verbal si fizic de catre un cetatean al urbei lui Caragiale

Merită oraşul Ploiești titulatura de oraş european? Poate fi numit Ploiești oraş? La cum arată localitatea, ea nu se poate...

Exclusiv4 zile ago

Disperare mare mon cher!/Emil Drăgănescu, fost gardian public provenit de la Politia Locala Ploiesti si actual Prefect de Prahova, duce incompetenta/neputinta lui Virgiliu Nanu si a PSD la o adevarata opera de arta

Va dezvaluiam ca, intr-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD...

Exclusiv4 zile ago

FSANP se alătură protestului militarilor rezerviști/Polițiștii de penitenciare și militarii rezerviști cer eliminarea discriminărilor și inechităților în ceea ce privește pensiile militare de stat

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști în fața Ministerului Apărării Naționale (MApN).  Sindicatele cer ajutorul președintelui...

Exclusiv5 zile ago

DNA ar trebui să se sesizeze!/Suspiciuni de corupție la nivelul conducerii ANP!/Transferurile angajaților – FOLOASE NECUVENITE?

Iata ca, DUPĂ CRIZE DE SECURITATE ȘI EVADĂRI – MAI NOU sunt SUSPICIUNI DE CORUPȚIE LA NIVELUL CONDUCERII ANP, aspecte...

Exclusiv5 zile ago

Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului

Ministerul Afacerilor Interne a pus în transparență decizională proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002...

Exclusiv5 zile ago

Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP, solicită încetarea ABUZURILOR la Penitenciarul de Femei Târgșorul Nou

Printr-un articol postat pe site-ul de specialitate, al celor din penitenciare, Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor anunță public...

Exclusiv6 zile ago

Poliția Română desființează singura structură specializată în cercetarea delincvenței juvenile, în loc să o dezvolte

Organizația Națiunilor Unite, prin Rezoluția 33/40 din 29 nov. 1985, a adoptat un set de reguli de uniformizare privind aplicarea...

Exclusivo săptămână ago

Mii de ore de muncă și zeci de nopți nedormite

De astfel de eforturi și sacrificii a fost nevoie pentru ca polițistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice...

Exclusivo săptămână ago

Într-un gest de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova – isi recunoaste incompetenta si solicita sa NU fie VOTAT! (I)

Într-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!