Connect with us

Actualitate

Vaticanul se confruntă cu un scandal de proporții tot mai mari

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Pe lîngă relansarea poveștii printr-un documentar Netflix, anul trecut, apar acum elemente noi și acuzații de o gravitate extremă, fratele dispărutei afirmînd, în presa italiană, că Papa Ioan Paul al II-lea, în prezent sanctificat, nu a fost străin de mușamalizarea dispariției, și avea în plus probleme de moralitate: ieșea noaptea la agățat femei.

În iunie 2019, Pietro Orlandi, fratele adolescentei italiene dispărute în 1983, a generat scandal în Italia, cerând informații despre posibilele implicații ale Vaticanului în dispariția surorii sale. Emanuela Orlandi, în vârstă de 15 ani, locuind în Vatican, a dispărut fără urmă, în timp ce se întorcea de la un curs de muzică la Roma.

După aproape 40 de ani, Pietro Orlandi a primit un pachet cu o scrisoare anonimă și o fotografie care pare să arate o femeie care seamănă cu sora sa, cu un mesaj care sugerează că ea ar fi încă în viață și ar fi reținută într-un loc necunoscut.
Orlandi a cerut ajutorul Vaticanului în rezolvarea acestui caz, deoarece tatăl său lucra pentru instituție în momentul dispariției surorii sale. El a fost invitat la Vatican pentru a se întâlni cu oficialii, dar a fost dezamăgit de lipsa de informații concrete oferite de aceștia.

Ulterior, în iulie 2019, rămășițele a două fete tinere au fost găsite în gropi comune într-un cimitir german, iar unele persoane au speculat că acestea ar putea fi rămășițele Emanuelei și ale altui adolescent italian, dar nu s-a confirmat.
Pietro Orlandi a afirmat că documentele Vaticanului ar putea conține informații relevante cu privire la dispariția surorii sale și că oficialii Vaticanului ascund adevărul.
În urma acestei acuzații, Vaticanul a lansat propriile sale investigații și a anunțat că va oferi toate documentele legate de cazul Orlandi. Cu toate acestea, la mai mult de doi ani de la aceste dezvăluiri, cazul rămâne nesoluționat și există puține informații noi.

Acum cîteva zile, Orlandi a apărut la televiziunea italiană La7 cu o înregistrare audio pe care i-a prezentat-o ​​și lui Alessandro Diddi, procurorul șef al Vaticanului, a unui bărbat care a pretins că este apropiat de un grup mafiot presupus a fi fost implicat în dispariția Emanuelei.

În înregistrare, vorbitorul spune că Sfântul Ioan Paul aducea fete tinere în Vatican pentru a fi exploatate sexual, iar „când situația s-a transformat în ceva urât”, secretarul de stat al Vaticanului s-a adresat mafiei printr-o rețea de capelani ai închisorii, pentru ajutor în îndepărtarea fetelor.
Chiar înainte de interviu, Orlandi s-a întâlnit cu Diddi, și cu alți procurori ai Vaticanului timp de mai bine de opt ore; a fost prima lor întâlnire de când Diddi a deschis un nou dosar în anchetă în ianuarie.

În interviu Orlandi a mai spus că Papa Ioan Paul al ll-lea „ieșea noaptea într-o mașină cu doi monseniori polonezi” și „cu siguranță nu mergeau să binecuvânteze case”, sugestie limpede că era vorba de agățat femei.

Orlandi a mai spus că este „convins” că Sfântul Ioan Paul, Papii Benedict al XVI-lea și Francisc știu ceea ce s-a petrecut în 1983.

În replica, ziarul ”L’Osservatore Romano”, al Vaticanului, a contracarat dur acuzațiile lui Orlandi:

”Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă cineva ar fi mers la televizor să afirme, pe baza unui ”din câte se spune” de către o sursă anonimă și fără cea mai mică dovadă sau mărturie, nici de mâna a treia, că tatăl vostru sau bunicul vostru ieșea noaptea din casă și, împreună cu un ”tovarăș de isprăvi”, mergeau încoace și încolo să hărțuiască fetele minore. Închipuiți-vă ce s-ar fi întâmplat, apoi, dacă ruda voastră, de acum răposată, ar fi fost universal cunoscută și stimată de toți în virtutea unui rol important pe care l-a îndeplinit. Nu am fi citit, oare, comentarii și editoriale pline de indignare pentru modul incalificabil în care a fost lezat bunul nume al acestui mare om, iubit de toți?
Din nefericire, așa s-a întâmplat în realitate cu sfântul Ioan Paul al II-lea, pontif al Bisericii catolice în perioada 16 octombrie 1978 – 2 aprilie 2005. Acuzația a fost lansată de Pietro Orlandi, fratele Emanuelei, tânăra dispărută în centrul Romei într-o după-amiază din luna iunie a anului 1983. Pietro, în prezența avocatului său, Laura Sgrò care dădea aprobator din cap, a povestit la transmisiunea ”Di martedì”, condusă pe canalul La7, în prime time, de Giovanni Floris, că papa Wojtyla ieșea noaptea împreună cu câte un monsenior și mergeau să caute fete. Toate au fost prezentate drept o indiscreție credibilă, însoțită de unele zâmbete complăcute, ca și cum se vorbea de secretul lui Pulcinella. Dovezi? Niciuna. Indicii? Cu atât mai puțin. Mărturii, cel puțin de mâna a doua sau a treia? Nici umbră. Doar acuzații infamante anonime. Cuvinte pe care Pietro Orlandi le-a însoțit cu o înregistrare audio atribuită unei persoane care afirmă despre sine că face parte din ”Banda della Magliana” și care spune – fără dovezi, indicii, mărturii, verificări sau circumstanțe – că Ioan Paul al II-lea ”le aducea în Vatican chiar împreună pe acelea”, înțelegând pe Emanuela și pe celelalte fete. Pentru a pune capăt acestei ”mizerii”, secretarul de stat de atunci s-ar fi adresat criminalității organizate, cerând acesteia să rezolve problema(…)
Este sacrosanct să se ancheteze la 360 de grade pentru căutarea adevărului cu privire la dispariția Emanuelei. Dar nimeni nu merită să fie defăimat în acest fel, fără nici un dram de indiciu, pe baza unui ”se spune”, atribuit unui necunoscut personaj din umbrișurile criminalității sau unui deplorabil comentariu anonim proclamat în direct la TV” mai scrie ziarul Vaticanului.

Actualitate

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploiești va fi locul de desfășurare al celei de-a cincisprezecea ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser“.

Publicat

pe

De

 Vernisajul va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe B-dul Independenței nr. 1.
 Bienala adună peste 458 de lucrări din 44 de țări, create de 290 de artiști, oferind o varietate de stiluri și tehnici în gravura contemporană. Expoziția include lucrări realizate prin diverse metode, de la litografie la serigrafie și abordări digitale, oferind vizitatorilor ocazia de a explora tendințele actuale în arta gravurii.
 Un juriu format din experți în artă, precum Pavel Șușară, Florin Sicoie și Valter Paraschivescu, va evalua lucrările expuse.
 Bienala este un spațiu de întâlnire pentru artiști și iubitori de artă, promovând dialogul și aprecierea pentru gravura contemporană.
 Premiile, oferite de diverse instituții, recunosc realizările artistice în diverse categorii. Lucrările premiate și cele donate vor fi adăugate la colecția Muzeului de Artă din Ploiești, contribuind la colecția acestuia.
 Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează acest eveniment pentru a sprijini și promova arta contemporană. Bienala „Iosif Iser“, începută în 1993, este un eveniment important pentru comunitatea artistică, atât în România, cât și la nivel internațional.
 Pentru mai multe informații, contactați Departamentul de Servicii Educaționale, Relații Publice și Documentare la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ la numărul de telefon 0244 52 22 64 sau prin e-mail la office@artmuseum.ro.
Ar putea fi un element grafic cu text care spune „CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA Uniunea Artiştilor Plastici din România MUZEUL JUDETEAN ARTĂ PRAHOVA MM „ION IONESCU-QUINTUS" IONESCU- Bienala Internaț›ională de Gravură Contemporană „losif Iser" The "losif Iser" International Contemporary Engraving Biennial Exhibition Ediția a XV-a, 2023 The Fifteenth Edition, 2023 SEC XV decembrie 2023- martie 2024 Sponsori: Vernisaj, 6 decembrie 2023, ora 1700 BES BE&SE Avocatu România AGERPRES Parteneri media: AMOS NEWS Actualitatea ArkeFapte”
Citeste in continuare

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți”

Deoarece lista judecătorilor din cadrul Tribunalului București care ignoră cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună drepturile fundamentale...

Exclusivo zi ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv2 zile ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv2 zile ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv3 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv3 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv3 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv7 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv7 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusivo săptămână ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusiv2 săptămâni ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusiv2 săptămâni ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv