Connect with us

Administratie

Grupul 91 Sprijin Logistic din subordinea Bazei 91 Logistică este o structură importantă în cadrul Forțelor Aeriene române

Publicat

pe

Aviatorii români sunt ajutați în misiunea lor principală de oameni pentru care profesia este ceva aparte.

Despre logistică s-a scris și sigur va mai curge cerneală pe acest subiect. Chiar dacă nu este o armă spectaculoasă, cu impact la publicul larg, importanța logisticienilor este recunoscută în orice acțiune militară. Cu atât mai mult atunci când vorbim despre aviație.

Forțele Aeriene, indiferent de țară, înseamnă costuri mari și investiții pe măsură atât la capitolul tehnică și echipamente, cât și în domeniul resursei umane.

Prin urmare, vorbim de responsabilitate, valori materiale ridicate și un volum de muncă peste așteptări, încât ne întrebăm dacă mai găsim oameni capabili și devotați care să lucreze într-un astfel de domeniu.

Din fericire, răspunsul este pozitiv. Există și formează colectivul unit și performant al Grupului 91 Sprijin Logistic. O unitate de logistică a aviației cu peste o sută de ani de la înființare.

Maiorul Alexandru Marius Câmpeanu este şef centru depozitare. La 41 de ani este absolvent de facultate, cu un master în inginerie.

 

Principalul meu obiectiv este de a crea un mediu instituțional propice performanței. Consider că cel mai de preț capital al unei organizații este omul. De aceea, relațiile în cadrul colectivului pe care îl conduc sunt bazate pe respect, încredere și devotament. Colaborarea fiind una foarte bună, colectivul unităţii este ca o familie.

Maior Alexandru Marius Câmpeanu

De-a lungul carierei a ocupat funcții de comandant secţie tragere complex antiaerian Gepard, ofițer de stat major mentenanță şi șef compartiment planificare logistică. În cadrul unității, coordonează activitățile din cadrul centrului de depozitare. De asemenea, din cauza lipsei de personal, îndeplineşte prin cumul și funcția de șef al logisticii, de mai bine de trei ani.

Avem o multitudine de activități. Ele constau în recepția, atât de la operatorii economici de profil cât şi de la alte unităţi militare, de echipamente de intendenţă, materiale tehnice și de aviație, depozitarea lor și distribuția către unitățile militare subordonate Statului Major al Forțelor Aeriene.

Toate acestea necesită o organizare minuțioasă și o conducere fermă și oportună. Rolul meu în acest lanț este de a planifica și conduce activitățile de recepţie și distribuție a bunurilor materiale specifice, a specificat maiorul Câmpeanu.

 

În activitatea sa, ofiţerul are parte de provocări multiple. Este nevoie de menținerea unui climat bun în cadrul organizației, în contextul lipsei de personal, mai ales că majoritatea personalului îndeplinește funcții prin cumul, precum și păstrarea în bune condiții sau chiar îmbunătățirea bazei materiale existente. De asemenea, se doreşte menținerea unei bune relații cu mediul civil.

Experienţa de peste 15 ani în armată m-a ajutat să abordez orice problemă în mod pragmatic și să o rezolv cât mai bine. Unul dintre momentele frumoase este satisfacția de la sfârșitul zilei, când faci bilanțul și vezi că obiectivele au fost atinse, iar oamenii, deși obosiți, au zâmbetul pe buze.

Pe termen scurt și mediu, ne dorim să îndeplinim la un nivel foarte bun misiunea de bază a unității și anume recepția și distribuția echipamentelor de uz militar. Pe termen lung, ne dorim să modernizăm și să extindem spaţiile de depozitare și dotarea acestora cu echipamente moderne de manipulare, a mai spus maiorul Câmpeanu.

Personalul civil contractual (pcc) Bogdan Ilie are 55 de ani şi este șef depozit materiale tehnice de aviație. Sarcinile sale de serviciu sunt cele specifice logisticii, precum primirea, depozitarea, întreținerea, inventarierea şi distribuirea materialelor. Consideră că face parte dintr-un grup unit, a cărui coeziune duce la îndeplinirea cu succes a sarcinilor de serviciu.

Lucrul cu materiale sensibile şi de valori ridicate necesită o atenție sporită atât în manipularea lor cât şi la întocmirea documentelor specifice. În această unitate mă simt ca într-o familie și sunt onorat că pot ajuta şi eu într-o mică măsură unitatea pentru îndeplinirea misiunilor ei, a declarat Bogdan Ilie.

 

În funcția ocupată nu am întâmpinat dificultăți cărora să nu le fi putut face față, poate și datorită colectivului în care sunt încadrat. Buna colaborare cu fiecare membru al celorlalte subunități din cazarmă face ca toate sarcinile ordonate să fie executate cu profesionalism.

Sergent-major George Emilian Dragomir

Sergentul-major George Emilian Dragomir ocupă funcţia de administrator cazarmă. Pe lângă studiile militare, la 36 de ani este absolvent de facultate, plus a unui master. Mai ocupă funcţiile de comandant pluton apărare împotriva incendiilor şi este administrator depozit materiale comune şi administrator companie.

În calitate de administrator al cazărmii, lucrează la documentații, coordonează lucrări de reparații curente și întreținere.

Întocmeşte situații informative şi ţine evidențe statistice şi cantitative pe linia activității specifice, situații centralizatoare cu privire la necesarul materialelor de întrețineri si reparaţii curente, întocmeşte note de fundamentare pentru investiții.

Face parte din echipa ce realizează caietele de sarcini pentru lucrări la construcții, instalații și amenajări. Participă în comisiile de recepție la terminarea lucrărilor, precum și în cele de inventariere şi recepție a bunurilor achiziționate.

Cei 110 ani de istorie a unității din structura Forțelor Aeriene române reprezintă o emblemă, o onoare pentru fiecare. Colaborarea cu camarazii se bazează pe disciplină, respect, loialitate, integritate și încredere.

Toate acestea duc la îndeplinirea îndatoririlor și a misiunilor ordonate, a explicat sergentul-major George Emilian Dragomir. (L. Irimia).

Administratie

Poliţiştii de frontieră au derulat activităţi procedurale într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă.

Publicat

pe

De

În cauză, procurorii au dispus reținerea a trei inculpați și măsura controlului judiciar față de un al patrulea. Față de cei trei reținuți, instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În fapt,bărbaţii au fost prinși în flagrant în timp ce dețineau în vederea comercializării ţigarete de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

În cursul aceleași zile, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţului Suceava, fiind identificate și ridicate un număr de 787.280 țigarete de provenienţă extracomunitară, patru autovehicule folosite în activitatea infracţională, precum şi alte mijloace de probă.

De asemenea, au fost identificate și alte  bunuri fără documente de provenienţă, ambalate în cutii de carton și recipiente din plastic purtând  mențiuni în limba  ucraineană,  care au fost predate Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în luna noiembrie 2023, inculpații (cetățeni români și ucrainieni) au constituit pe raza județului Suceava un grup infracţional organizat, avînd drept scop introducerea ilegală în România a unor  cantităţi  de ţigarete de provenienţă extracomunitară. Acestea au fost transportate cu   autovehicule având locaşuri special amenajate și depozitate în imobile deținute de membrii grupului infracţional, de unde au fost  ulterior mutate temporar în alte locații până la comercializarea către clienţi din ţară.

La data de 02.12.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi cu sprijinul jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție, mai previzeaza sursa citata. (Paul  D.).

Citeste in continuare

Administratie

​Un cutremur de 4,7 pe scara Richter s-a produs luni, la ora 00:05, la adâncimea de 140 de kilometri. Seismul s-a simțit și în București

Publicat

pe

De

„În ziua de 04.12.2023, 00:05:48 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZĂU un cutremur mediu cu magnitudinea 4.7, la adâncimea de 140 kilometri”, conform Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs la 53 kilometri vest de Focșani, 59 kilometri nord-vest de Buzău, 61 kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 70 kilometri est de Brașov și 85 kilometri nord-est de Ploiești.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Peste 1500 de proiecte depuse în cadrul Programului ”Electric Up” au fost deja implementate, însumând o finanțare totală de aproape 480 milioane lei!

Publicat

pe

De

Programul oferă IMM-urilor și companiilor din horeca susținere financiară pentru achiziționarea de panouri fotovoltaice și pentru instalarea de stații de reîncărcare pentru automobile electrice și hibrid. Ca urmare a succesului din acest an, a precizat ministrul Sebastian Burduja pregătește ”Electric Up 2”, continuarea programului și în 2024:
”În ultimele trei luni am accelerat procesul de implementare a proiectelor și de finanțare a contractelor depuse în cadrul Electric Up. Pentru Electric Up 2, vom mări capacitatea instalată și vom îmbunătăți substanțial condițiile de finanțare, venind în sprijinul operatorilor economici”.
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv13 ore ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv13 ore ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv2 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv2 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv2 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv5 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusiv6 zile ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusivo săptămână ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusivo săptămână ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Exclusiv2 săptămâni ago

DOCUMENTE PARCHET/Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (II)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv