Administratie
Grupul 91 Sprijin Logistic din subordinea Bazei 91 Logistică este o structură importantă în cadrul Forțelor Aeriene române

Aviatorii români sunt ajutați în misiunea lor principală de oameni pentru care profesia este ceva aparte.
Despre logistică s-a scris și sigur va mai curge cerneală pe acest subiect. Chiar dacă nu este o armă spectaculoasă, cu impact la publicul larg, importanța logisticienilor este recunoscută în orice acțiune militară. Cu atât mai mult atunci când vorbim despre aviație.
Forțele Aeriene, indiferent de țară, înseamnă costuri mari și investiții pe măsură atât la capitolul tehnică și echipamente, cât și în domeniul resursei umane.
Prin urmare, vorbim de responsabilitate, valori materiale ridicate și un volum de muncă peste așteptări, încât ne întrebăm dacă mai găsim oameni capabili și devotați care să lucreze într-un astfel de domeniu.
Din fericire, răspunsul este pozitiv. Există și formează colectivul unit și performant al Grupului 91 Sprijin Logistic. O unitate de logistică a aviației cu peste o sută de ani de la înființare.
Maiorul Alexandru Marius Câmpeanu este şef centru depozitare. La 41 de ani este absolvent de facultate, cu un master în inginerie.
Principalul meu obiectiv este de a crea un mediu instituțional propice performanței. Consider că cel mai de preț capital al unei organizații este omul. De aceea, relațiile în cadrul colectivului pe care îl conduc sunt bazate pe respect, încredere și devotament. Colaborarea fiind una foarte bună, colectivul unităţii este ca o familie.
Maior Alexandru Marius Câmpeanu
De-a lungul carierei a ocupat funcții de comandant secţie tragere complex antiaerian Gepard, ofițer de stat major mentenanță şi șef compartiment planificare logistică. În cadrul unității, coordonează activitățile din cadrul centrului de depozitare. De asemenea, din cauza lipsei de personal, îndeplineşte prin cumul și funcția de șef al logisticii, de mai bine de trei ani.
Avem o multitudine de activități. Ele constau în recepția, atât de la operatorii economici de profil cât şi de la alte unităţi militare, de echipamente de intendenţă, materiale tehnice și de aviație, depozitarea lor și distribuția către unitățile militare subordonate Statului Major al Forțelor Aeriene.
Toate acestea necesită o organizare minuțioasă și o conducere fermă și oportună. Rolul meu în acest lanț este de a planifica și conduce activitățile de recepţie și distribuție a bunurilor materiale specifice, a specificat maiorul Câmpeanu.
În activitatea sa, ofiţerul are parte de provocări multiple. Este nevoie de menținerea unui climat bun în cadrul organizației, în contextul lipsei de personal, mai ales că majoritatea personalului îndeplinește funcții prin cumul, precum și păstrarea în bune condiții sau chiar îmbunătățirea bazei materiale existente. De asemenea, se doreşte menținerea unei bune relații cu mediul civil.
Experienţa de peste 15 ani în armată m-a ajutat să abordez orice problemă în mod pragmatic și să o rezolv cât mai bine. Unul dintre momentele frumoase este satisfacția de la sfârșitul zilei, când faci bilanțul și vezi că obiectivele au fost atinse, iar oamenii, deși obosiți, au zâmbetul pe buze.
Pe termen scurt și mediu, ne dorim să îndeplinim la un nivel foarte bun misiunea de bază a unității și anume recepția și distribuția echipamentelor de uz militar. Pe termen lung, ne dorim să modernizăm și să extindem spaţiile de depozitare și dotarea acestora cu echipamente moderne de manipulare, a mai spus maiorul Câmpeanu.
Personalul civil contractual (pcc) Bogdan Ilie are 55 de ani şi este șef depozit materiale tehnice de aviație. Sarcinile sale de serviciu sunt cele specifice logisticii, precum primirea, depozitarea, întreținerea, inventarierea şi distribuirea materialelor. Consideră că face parte dintr-un grup unit, a cărui coeziune duce la îndeplinirea cu succes a sarcinilor de serviciu.
Lucrul cu materiale sensibile şi de valori ridicate necesită o atenție sporită atât în manipularea lor cât şi la întocmirea documentelor specifice. În această unitate mă simt ca într-o familie și sunt onorat că pot ajuta şi eu într-o mică măsură unitatea pentru îndeplinirea misiunilor ei, a declarat Bogdan Ilie.
În funcția ocupată nu am întâmpinat dificultăți cărora să nu le fi putut face față, poate și datorită colectivului în care sunt încadrat. Buna colaborare cu fiecare membru al celorlalte subunități din cazarmă face ca toate sarcinile ordonate să fie executate cu profesionalism.
Sergent-major George Emilian Dragomir
Sergentul-major George Emilian Dragomir ocupă funcţia de administrator cazarmă. Pe lângă studiile militare, la 36 de ani este absolvent de facultate, plus a unui master. Mai ocupă funcţiile de comandant pluton apărare împotriva incendiilor şi este administrator depozit materiale comune şi administrator companie.
În calitate de administrator al cazărmii, lucrează la documentații, coordonează lucrări de reparații curente și întreținere.
Întocmeşte situații informative şi ţine evidențe statistice şi cantitative pe linia activității specifice, situații centralizatoare cu privire la necesarul materialelor de întrețineri si reparaţii curente, întocmeşte note de fundamentare pentru investiții.
Face parte din echipa ce realizează caietele de sarcini pentru lucrări la construcții, instalații și amenajări. Participă în comisiile de recepție la terminarea lucrărilor, precum și în cele de inventariere şi recepție a bunurilor achiziționate.
Cei 110 ani de istorie a unității din structura Forțelor Aeriene române reprezintă o emblemă, o onoare pentru fiecare. Colaborarea cu camarazii se bazează pe disciplină, respect, loialitate, integritate și încredere.
Toate acestea duc la îndeplinirea îndatoririlor și a misiunilor ordonate, a explicat sergentul-major George Emilian Dragomir. (L. Irimia).
Administratie
Poliţiştii de frontieră au derulat activităţi procedurale într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă.

În cauză, procurorii au dispus reținerea a trei inculpați și măsura controlului judiciar față de un al patrulea. Față de cei trei reținuți, instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În fapt,bărbaţii au fost prinși în flagrant în timp ce dețineau în vederea comercializării ţigarete de contrabandă, de provenienţă ucraineană.
În cursul aceleași zile, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţului Suceava, fiind identificate și ridicate un număr de 787.280 țigarete de provenienţă extracomunitară, patru autovehicule folosite în activitatea infracţională, precum şi alte mijloace de probă.
De asemenea, au fost identificate și alte bunuri fără documente de provenienţă, ambalate în cutii de carton și recipiente din plastic purtând mențiuni în limba ucraineană, care au fost predate Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în luna noiembrie 2023, inculpații (cetățeni români și ucrainieni) au constituit pe raza județului Suceava un grup infracţional organizat, avînd drept scop introducerea ilegală în România a unor cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară. Acestea au fost transportate cu autovehicule având locaşuri special amenajate și depozitate în imobile deținute de membrii grupului infracţional, de unde au fost ulterior mutate temporar în alte locații până la comercializarea către clienţi din ţară.
La data de 02.12.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi cu sprijinul jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție, mai previzeaza sursa citata. (Paul D.).
Administratie
Un cutremur de 4,7 pe scara Richter s-a produs luni, la ora 00:05, la adâncimea de 140 de kilometri. Seismul s-a simțit și în București

„În ziua de 04.12.2023, 00:05:48 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZĂU un cutremur mediu cu magnitudinea 4.7, la adâncimea de 140 kilometri”, conform Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Cutremurul s-a produs la 53 kilometri vest de Focșani, 59 kilometri nord-vest de Buzău, 61 kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 70 kilometri est de Brașov și 85 kilometri nord-est de Ploiești.
Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. (Sava N.).
Administratie
Peste 1500 de proiecte depuse în cadrul Programului ”Electric Up” au fost deja implementate, însumând o finanțare totală de aproape 480 milioane lei!

-
Exclusivacum 2 zile
Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?
-
Exclusivacum 2 zile
Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO – IN EXCXLUSIVITATE
-
Exclusivacum 13 ore
SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00
-
Exclusivacum 3 ore
Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)
-
Administratieacum 2 zile
Serviciile au folosit partidul ca pe un prezervativ de unică folosință
-
Exclusivacum 2 zile
Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța
-
Ancheteacum 2 zile
Inalta Curte va judeca, in 7 decembrie 2023, cererea lui Chereches de stramutare a dosarului in care a fost condamnat deja de Curtea de Apel Cluj
-
Featuredacum 2 zile
Primul vestitor al arestărilor Statului Paralel în România a fost Henry Kissinger