Connect with us

Administratie

Au mai rămas doar 7 zile în care elevii și studenții pot aplica la programul de burse și premii ,,Henri Coandă”, lansat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Publicat

pe

Elevii și studenții din România care participă la competiții internaționale unde realizează soluții tehnice pot primi burse, în valoare maximă de 100.000 de lei.
Totodată, vor fi premiate rezultatele deosebite ale elevilor și studenților români, obținute la concursuri internaționale, care au presupus realizarea unui bun, serviciu sau a unei aplicații specifice cercetării aplicative și inovării. Elevii și studenții care au participat la o astfel de competiție, individual sau în echipă și au obținut premiul I, II sau III, în 2022 sau 2023 sunt încurajați să aplice la Premiile ,,Henri Coandă”. Cuantumul acestora este de 15.000 lei pentru locul I, 9.000 lei pentru locul II, 6.000 lei pentru locul III.

Programul de Burse și Premii „Henri Coandă”  pentru elevi și studenți.

Bursele „Henri Coandă” se adresează elevilor și studenților din România care participă la competiții internaționale care presupun realizarea unei soluții tehnice (bun, serviciu sau aplicație specifică cercetării aplicative și inovării). Aceștia vor putea fi sprijiniți prin intermediul unei burse de cercetare, în valoare maximă de 100.000 de lei, fiind posibilă acordarea unui număr maxim de 20 burse de cercetare (pentru 20 echipe de elevi și studenți), în limita maximă a bugetului alocat. Dacă în următoarele 12 luni elevii și/sau studenții urmează să participe la o astfel de competiție, în echipă de minimum doi,  aceștia pot aplica pentru Bursa de cercetare Henri Coandă.

Bursele de cercetare se acordă competițional, pe baza unui proiect de cercetare-dezvoltare sau inovare, la solicitarea unui grup format dintr-un mentor și minimum doi membri ai echipei de proiect care au calitatea de elevi ai învățământului secundar și/sau ai învățământului terțiar non-universitar sau studenți din instituțiile de învățământ superior acreditate în România, care desfășoară activități de cercetare-dezvoltare sau inovare pentru participarea la competiții tehnico-științifice internaționale.

Activitatea de cercetare se desfășoară cu sprijinul unei organizații-gazdă care poate fi o unitate/instituție de învățământ și/sau organizație de cercetare publică sau privată din România, care oferă condiții adecvate de desfășurare a activităților de cercetare-dezvoltare și inovare și sprijină participarea elevilor și studenților la competiții tehnico-științifice internaționale, precum și gestionarea finanțării activităților care se desfășoară în cadrul bursei de cercetare.

Mentorii au calitatea de coordonator științific al proiectului de cercetare-dezvoltare sau inovare și sunt responsabili, în raport cu organizația-gazdă, de implementarea proiectului și de atingerea rezultatelor propuse.

Aplicațiile se depun exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie 2023, folosind formularul de AICI!

În vederea elaborării aplicațiilor trebuie ținut cont de următoarele:

  • Durata unei burse de cercetare acordate prin prezentul program este de maximum 12 luni.
  • Fiecare bursă de cercetare corespunde unui proiect de cercetare sau inovare a cărui durată coincide cu durata bursei solicitate.
  • Fiecare proiect corespunzător bursei de cercetare se evaluează individual pentru acordarea finanțării. La sfârșitul contractului se depune un raport final de evaluare.
  • Bursa de cercetare se acordă pentru susținerea activității de cercetare și realizare a proiectului în vederea participării la competiția tehnico-științifică internațională.
  • Bursa de cercetare cuprinde cheltuielile eligibile prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 134/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea categoriilor de cheltuieli pentru activități de cercetare-dezvoltare și de stimulare a inovării, finanțate de la bugetul de stat. În elaborare bugetului, vă invităm să consultați HG-ul mai sus menționat și modelul disponibil aici.
  • Cheltuielile de personal, inclusiv pentru elevii și studenții parte din echipă, nu pot depăși 50% din valoarea bursei.

Totodată, pentru prima oară în țara noastră, în anul 2023, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării premiază rezultatele deosebite ale elevilor și studenților români, obținute la concursuri internaționale, care au presupus realizarea unui bun, serviciu sau a unei aplicații specifice cercetării aplicative și inovării.

Elevii și studenții care au participat la o astfel de competiție, individual sau în echipă, și au obținut premiul I, II sau III, în 2022 sau 2023 sunt încurajați să aplice la Premiile Henri Coandă.

Premiile Henri Coandă se acordă individual, pentru fiecare membru al echipei, astfel:

15.000 lei pentru locul I

9.000 lei pentru locul II

6.000 lei pentru locul III

Aplicațiile se depun exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie 2023, folosind formularul de AICI!

Administratie

Activitatea Poliției de Frontieră pentru Siguranța și Controlul Frontierei

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră din întreaga țară au desfășurat formalitățile necesare pentru trecerea frontierei atât pentru cetățenii români, cât și pentru cei străini, precum și pentru mijloacele de transport, înregistrând un număr de peste 315.700 de persoane și aproximativ 93.100 de mijloace de transport pe parcursul perioadei menționate.

În contextul trecerii frontierei în România, informațiile indică faptul că formalitățile de intrare în țară au fost completate pentru 158.198 de persoane și 46.176 mijloace de transport. Pentru cetățenii ucraineni, lucrătorii poliției de frontieră au efectuat controalele necesare conform reglementărilor naționale și internaționale, permitând intrarea a 8.962.251 cetățeni ucraineni în România.

În sprijinul celor care călătoresc în afara țării, poliția de frontieră oferă informații actualizate privind timpul de așteptare în punctele de frontieră deschise traficului internațional prin aplicația Trafic online, accesibilă la adresa menționată.

De la data de 31 martie 2024, formalitățile de control pentru persoanele care călătoresc în spațiul Schengen nu mai sunt efectuate de polițiștii de frontieră din aeroporturi și porturi maritime din toată țara. Cu toate acestea, aceștia desfășoară acțiuni de verificare pentru identitatea și situația legală a persoanelor, în colaborare cu alți reprezentanți ai instituțiilor de ordine.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au efectuat peste 4.880 de verificări în aplicația eDAC, depistând 203 de fapte ilegale (86 infracțiuni și 117 contravenții) prin care a fost încălcată legislația română. Ca urmare, amenzi în valoare de 106.505 lei au fost aplicate, iar bunuri în valoare de peste 84.850 lei, oprite de la comercializare, au fost confiscate.

Nu s-a permis intrarea în țară a 17 cetățeni străini care nu îndeplineau condițiile legale, iar ieșirea a 7 cetățeni români a fost interzisă din motive legale. Acțiunile Poliției de Frontieră Române vizează depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă legea, astfel asigurând securitatea și respectarea normelor în zona de competență. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Anunț de concurs pentru șefi de birou în resurse umane și formare profesională

Publicat

pe

De

Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar informează că Administrația Națională a Penitenciarelor a publicat un anunț de scoatere la concurs pentru ocuparea a 6 posturi vacante de conducere – șef birou în domeniul resurselor umane și formării profesionale. Detalii despre aceste posturi pot fi găsite pe site-ul instituției la secțiunea Carieră – Concursuri funcţii conducere – Sursă internă.

Pentru mai multe informații puteți accesa link-ul: https://anp.gov.ro/…/concurs-de-ocupare-a-6-posturi…/

Citeste in continuare

Administratie

CNIPMMR solicită retragerea modificărilor privind aparatele de marcat electronice fiscale

Publicat

pe

De

Colegiul Naţional al CNIPMMR a adoptat o decizie importantă ieri, 16.07.2024, și anume de a cere Guvernului să retragă proiectul de hotărâre referitor la introducerea unei noi obligații de comunicare a datelor către sistemul ANAF prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Potrivit CNIPMMR, propunerile de modificare vor impune noi costuri asupra întreprinderilor, fără ca Codul Fiscal să ofere posibilitatea deducerii acestor costuri din impozitul plătit de antreprenori, pentru a compensa efortul suplimentar de conformare la noile reglementări. Toate aceste modificări sunt menite să sporească colectarea TVA la bugetul de stat, dar în prezent, antreprenorii nu mai pot beneficia de facilitățile fiscale de deducere a costului aparatelor de marcat electronice fiscale din impozitul pe profit sau impozitul pe veniturile microîntreprinderilor.

Această situație ridică probleme semnificative pentru mediul de afaceri, care susține aceste cheltuieli în vederea digitalizării sistemului fiscal, conform precizărilor făcute de sursa menționată.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv11 ore ago

Clarificări privind afirmațiile neadevărate ale Sindicatului EUROPOL

În urma declarațiilor făcute de reprezentantul sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, referitoare la prevederile Ordonanței de Urgență pentru creșterea siguranței rutiere,...

Exclusiv20 de ore ago

Zvonurile despre ‘voucherele’ de vacanță: Sindicatul Europol demontează falsurile și clarifică situația

Sindicatul Europol a început să se întrebe despre zvonurile referitoare la „voucherele” de vacanță. Pentru a clarifica situația, Sindicatul a...

Exclusiv2 zile ago

Managementul defectuos în cadrul IGPR: Oscarul irosit și implicațiile abuzurilor

Sindicatul Diamantul a dezvăluit că la IGPR, abuzurile privind acordarea Oscarurilor au atins cote alarmante. ” Eminentele cenusii” din IGPR...

Exclusiv2 zile ago

Abuzuri la IPJ Neamț: Utilizarea neautorizată a Tehnologiei de Supraveghere

Sindicatul Europol Neamț a dezvăluit că la IPJ Neamț, abuzurile împotriva lui Cănărău Ioan au atins un nou nivel al...

reîncărcare Orange reîncărcare Orange
Actualitate5 zile ago

Ce avantaje ai la reîncărcare Telekom prin incarca.ro?

Să cumperi o reîncărcare Telekom a devenit un procedeu foarte simplu în 2024, din cauza dezvoltării internetului și implicit a...

Exclusiv5 zile ago

Neclare și nocive: Provocările legate de reglementarea conducerii sub influente psihoactive în România

Sindicatul Diamantul, prin Emil Pascut, dezvăluie că suntem expuși riscului grav de a conduce sub influența substanțelor psihoactive, nu doar...

Exclusiv6 zile ago

Cheltuieli bugetare “ciudate” ale tandemului Ciolacu – Oprea/Partea a II a

Revenim cu noi date referitoare la modul cum sunt cheltuiti banii contribuabililor de catre ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Radu...

Exclusiv6 zile ago

Rectificări esențiale pentru OUG-ul 24/2024: Ajustări cruciale pentru respectarea prezumției de nevinovăție

După neclaritățile provocate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în urma promulgării OUG nr. 24/2024, menită să îmbunătățească siguranța rutieră, au...

Exclusiv6 zile ago

Controverse și opacitate în procesul de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne – Perspectiva Sindicatului Național DECUS

A avut loc ședința Grupului de Dialog Social la Ministerul Afacerilor Interne, fiind prezent pe ordinea de zi Proiectul OMAI...

Exclusivo săptămână ago

Investigarea acuzațiilor de poliție Sindicală și implicarea Serviciilor de Informații la IPJ Neamț: Sindicaliștii Europol aduc dovezi

Sindicatul Europol Neamț a ridicat acuzații serioase într-o postare pe pagina sa de Facebook împotriva IPJ Neamț, sugerează existența unor...

Exclusivo săptămână ago

Testele rapide în Poliția Română și provocările Toxicologiei: Dezbateri și clarificări

Dezbaterile recente au evidențiat diferențele dintre testele rapide de screening utilizate de Poliția Română și testele diagnostice confirmatorii efectuate la...

Exclusivo săptămână ago

Scandalul Organigramei Politiei Locale Ploiesti: Alerta dată de fostul consilier al Primarului Volosevici

Fostul consilier onorific al primarului Volosevici, Gerard Georgescu, trage un nou semnal de alarmă: „Opriți, nașii, finii și amantele, ultimele...

Exclusivo săptămână ago

Redefinind standardul: Sindicatul Europol aduce lumina asupra erorilor în anunțurile de recrutare

Sindicatul Europol atrage atenția asupra erorii apărute pe site-ul oficial al MAI referitoare la viitoarele angajări: „Ar fi corect să...

Exclusivo săptămână ago

Scandal în Poliția Română: Cum un șef a pus normă de amenzi și a denunțat subalternii pentru avertismente prea multe

„Până aici s-a ajuns” – acesta este nivelul unui șef din Poliția Română. Sindicatul Sidepol a dezvăluit preocuparea legată de...

Exclusivo săptămână ago

Mărturie de profesionalism: polițiștii români și exemplul lor de solidaritate în trafic

Polițiștii români demonstrează încă o dată solidaritate și profesionalism în trafic, conform Sindicatului Europol Ieri dimineață, în jurul orei 07:30,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv