Connect with us

Exclusiv

Se continua acțiunile de protest pentru acordarea restanțelor salariale

Publicat

pe

Nu putem decât să constatăm că la acest moment Guvernul României dorește ca angajații din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională să fie în continuare ultimii fraieri ai sistemului bugetar, în timp ce atunci când este nevoie de noi suntem mereu în prima linie, lucrând în condiții extrem de dure, cu resurse financiare precare și cu scheme de personal vacante în proporție de peste 25%, cu programe de lucru aproape imposibile și cu un volum uriaș de ore suplimentare care ne distrug sănătatea pe zi ce trece, precizeaza cei de la Sindicatul Europol.

În aceste condiții Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare, afiliate Federației Publisind și Blocului Național Sindical va participa la acțiunile din data de 24 și 25 martie 2023, pentru a prezenta revendicările polițiștilor și militarilor, astfel:

  • aplicarea în integralitate a legii salarizării 153/2017;
  • actualizarea normei de hrană și a normei de echipare;
  • actualizarea cuantumurilor drepturilor plafonate în prezent la nivelul anului 2009, inclusiv chirie;
  • acordarea salariului de grad la valoarea integrală actualizată;
  • indexarea și actualizarea pensiilor militare;
  • stoparea demersurilor abuzive de modificare a Legii pensiilor militare. 

Pe cale de consecință:

-24 martie 2023, începând cu ora 11:00 vom protesta în fața Guvernului României de unde vom pleca într-un marș susținut către Ministerul Muncii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor.

25 martie 2023, cu ocazia Zilei Poliției Române, începând cu ora 11:00 vom protesta în fața Ministerului Afacerilor Interne pentru a marca modalitatea derizorie în care am ajuns să celebrăm ziua armei, din cauza salarizării precare.

„Trebuie să înțelegem că de pe margine nu se poate schimba cursul destinului nostru și nu vom putea să mai asigurăm traiul zilnic pentru familiile noastre, ci doar printr-o implicare activă și o participare masivă la protestele organizate vom putea determina factorii guvernamentali să-și îndrepte atenția asupra revendicărilor noastre”, mai precizeaza sursa citata. (Sava N.).

 

Exclusiv

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

Publicat

pe

De

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul!
Desi termenul limita de actualizare fise de post a fost 30.04. 2024 in toata tara, țestoșii de la IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase! Cand au fost numiti sefi, nu le-a explicat nimeni ca e nevoie de minim doua celule functionale in creier, mai precizeaza sursa citata! (Cristina T.).
Ar putea fi o imagine cu text
Citeste in continuare

Exclusiv

Sună toaca prin toată armata

Publicat

pe

De

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma să dea în săptămâna aceasta un răspuns privind actualizarea soldelor de grad, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul prin publicarea unui articol de la „In cuiul Catarii..”, pe pagina sa de socializare.

Înainte de a vorbi despre asta este cazul să vedem ce fac asociațiile. Întrând pe paginile asociațiilor, în afară de unele comentarii ale diverșilor nemulțumiți, nu am găsit nimic care să îmi spună că cineva ar indrăzni sau gândi un plan viabil un plan realizabil concret și eficace. Nici vorbă de o întâlnire a Forumului care este în continuare ignorat și boicotat de marile asociații componente așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Fiecare șef de asociație vrea unire doar sub comanda sa. Punct! Dacă cineva încearcă o coagulare, face măcar o încercare de a-i aduna, iese fum.

Așadar la nivel de asociații, unii își ling rănile, alții trăiesc încă cu fotografii și filmări de la protestele anterioare, probabil cei care au sediu și-au umplut pereții cu fotografii înrămate, se vorbește despre pichetări, proteste în țară, dar sunt doar vorbe. Îmi e teamă că protestele s-au vărsat. În aceste condiții cine să lupte pentru drepturile militarilor? Ciolacu? Ciucă? Tîlvăr? Hai să fim serioși. Ei au alte griji acuma, alegerile, unii sărbătoresc, alții se laudă dar au morcovul intrat până la frunze. Niciun politician acuma nu se gândește la pensionari militari, poate Leoreanu ajuns primar se gândește că a reușit să îi păcălească și a ajuns primar. De acuma și să vrea nu mai poate promite nimic, că el e primar iar Bayraktar până după alegeri nu are programat zbor. Oricum Comisia pentru Buget-finanțe va da aviz negativ, iar dacă cumva, prin absurd se va admite o variantă de amendament sau ordonanță, acestea vor fi în defavoarea marii majorități.

Un prim răspuns indirect privind intențiile guvernului, politicienilor, s-a dat când guvernul a solicitat ”punct de vedere de la MApN și MAI. Povestea  cu răspunsul pe care guvernul îl așteaptă de la MAI și MApN privind impactul financiar este gogoriță și demonstrează că de fapt doar trag de timp, pentru că despre solicitarea rezerviștilor se știa încă de pe vremea când Leoreanu introdusese la mișto amendamentul pe OUG 28, de atunci MApN știa ce va urma și avea făcute socotelile, ar fi trebuit ca la prima întâlnire să anunțe oficial și să informeze guvernul. De fapt eu sunt convins că totul este calculat încă de când s-a lucrat la proiectul de ordonanță, căci știau că ar  trebui să crească și solda de grad a rezerviștilor, dar au decis că NU E CAZUL. Cine spune că acest subiect i-a surprins, că nu au știut, nu s-au gândit, nu au luat în calcul soldele de grad ale rezerviltilor spune o mare minciună.

Un alt răspuns indirect a fost plimbarea lui Ciolacu cu Ciutacu pe lângă protestatari, plimbare pe care eu aș cataloga-o drept cea mai cinică bătaie de joc a unui politician/premier/ șef de partid la adresa armatei și a cetățenilor. Nu poți să te învârți cu mașina pe lângă ei și să aberezi spunând că nu le mai poți mări solda de grad pentru că le-ai dat indexarea sau că au pensii peste 20000 de mii de lei. Nici atitudinea de indiferență și evitare a subiectului de către Ciucă nu e lăudabilă, mai ales că la întrebarea unui fost coleg, rezervist ce crede despre acest subiect a răspuns”în glumă” ”altă întrebare”. Amândoi își bat pur și simplu joc de militari.

Sună toaca prin toată armata

Al treilea răspuns indirect al clasei politice la problemele militarilor este noua propunere legislativă întrodusă în Camera Deputaților PLx 354/11.06.2024,  prin care se propune modificarea Codului Fiscal, după cum urmează:”

  1. Titlul V capitolul III secțiunea a 3-a fost modificată astfel: „Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate în cazul persoanelor care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, VENITURI DIN PENSII, precum și în cazul persoanelor aflate sub protecția sau în custodia statului”.

Modificarea constă în faptul că au fost introduși și pensionarii  în rândul celor care urmează să plătească CASS.

Dar nu toți pensionarii.

  1. 154 alineatul (1) litera h) se modifică și va avea următorul cuprins: ” h) persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii rezultate din principiul contributivității”
  2. La articolul 155 alineatul(1), după litera a) se introduce litera a1 cu următorul cuprins: ” a)venituri din pensii, respectiv, PARTEA NECONTRIBUTIVĂ A PENSIEI DE SERVICIU, CONFORM ART.101 ALIN (2)”

Acuma să traducem:

Articolul 154 se referă la persoanele care nu plătesc CASS. Prin modificarea făcută la acest articol. rezultă că nu vor plăti TOTUȘI CASS deși la secțiunea a 3-a fuseseră introduse și pensiile, pensionarii care au pensii contributive, pentru partea contributivă.

Articolul 155 se referă la categorii de venituri supuse contribuției de asigurări sociale de sănătate și prin modificarea făcută ESTE INTRODUSĂ PARTEA NECONTRIBUTIVĂ A PENSIILOR.

După cum se poate vedea se va introduce CASS la pensionari, dar nu la toți și nu la toate pensiile, doar la cele care nu sunt calculate pe contributivitate. Dacă știți cumva altă categorie profesională în afară de militari, care nu are parte contributivă recunoscută, să îmi spuneți și mie, că eu nu știu. Din nou, ca și în cazul supraimpozitării CEI MAI AFECTAȚI sunt militarii,  care vor avea toată pensia afectată. Practic asta s-a urmărit, căci militarii sunt mulți.

Îmi amintesc că acum aproape 2 ani am mers la domnul ministru al apărării,  Ciucă,  cu  un proiect care să MENȚIONEZE,   ca la magistrați,  partea de pensie corespunzătoare contributivității  și i-am explicat care este scopul lui.  Domnul ministru s-a ”speriat” de cuvântul contributivitate și a spus că  nu poate fi vorba de așa ceva. I-am explicat de câteva ori că proiectul vizează identificarea părții contributive, nu  introducerea calculului contributiv  dar nu a fost chip să îl conving. În motivarea proiectului trecusem exact aceste aspecte privind impozitarea și CASS, dar degeaba. Domnul ministru  a spus că așa ceva nu se va întâmpla, că nu se va lega nimeni de pensiile militare. Proiectul respectiv l-am publicat și pe pagina mea pentru a fi studiat și analizat de asociații și toți cei interesați. Prevăzusem ce va urma. Nu a reacționat nimeni, așadar vina aparține tuturor celor care nu l-au băgat în seamă. Și atunci, ca și acuma unii au spus că sunt eu pesimist, alții că sunt pe mână cu clasa politică. Mâine poimâine o să se spună că eu fac politica guvernului sau sunt consilierul nu știu cui. Nu e vina mea că încerc să văd intențiile și consecințele unor inițiative legislative atrăgând atenția asupra pericolului. E vina celor care se îmbată cu apă rece și cred că dacă ei văd lucrurile într-un fel, așa se va și aplica, refuzând să ia în calcul opțiunile neplăcute.

Dacă proiectul de atunci ar fi prins viață, acuma ne-ar fi durut în moțul de la bască și de supraimpozitare și de CASS. Dar când ai ochelari de cal, tragi ca un cal de povară.

Nici acuma, până în septembrie nu ar fi rău dacă proiectul ar fi introdus prin OUG, căci în septembrie intră în vigoare noua lege a pensiilor și ”adio arme”, a avut grijă Solomon să ne taie definitiv dreptul la parte contributivă după întrarea în vigoare a legii 360.

Deci sugerez liderilor de asociații și celor care pretind că slujesc interesele pensionarilor militari să ia în calcul acest proiect, concomitent cu statutul cadrelor militare, care va fi cât de curând modificat. Nu anul ăsta, dar până va fi introdus, trebuie revăzut și rediscutat.

Mai așteaptă cineva alte răspunsuri?

Se pare că se strâng bani pentru mărirea soldelor de grad și normal că tot de la militari, mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.).

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=21823

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Publicat

pe

De

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje.
SGR Returo au un singur contract pentru colectarea ambalajelor care de fapt sunt deșeuri de ambalaj , iar aceștia au subcontractat în Prahova.
Cui altcuiva decât lui Recop – condusa de renumitul Catalin Mureșan, cel din mafia desurilor.
De ce acestuia ? Este singurul care știe cum sa păcălească sistemul și singurul care are în spate ofițeri , subofițeri,  politicieni ce-l pot proteja.
 
Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil
Aceeași mafie a deșeurilor lasă fără autorizație de mediu societatea Ecorin reușind sa facă nefuntionala stația de epurare din Ploiești .
Și uite asa o mulțime de societăți prezintă la diferite licitații autorizații ce nu mai sunt valabile dar agenția de mediu acoperă și autorizează Recop mai departe .
Mafia deșeurilor și statul paralel
 Acest amalgam produce dezastru din punct de vedere economic și al mediului
Frauda pe fata atât la bugetul statului dar și în rândul cetățenilor
 Multinaționalele prin personaje controversate , angajați ai ministerului mediului și companii conduse de fosti oameni ai sistemului produc dezastru din punct de vedere al mediului
SGR Returo și ministerul mediului nu răspund concludent la întrebările adresate pe legea 544 ….ce ascund aceștia vom afla în curând
 Ce au de acoperit oare?
Nume grele ale unor multinaționale amestecate în acest scandal ….întâlniri secrete pe bani grei  între aceștia.
SGR Returo  nu funcționează…nu reușesc sa colecteze deșeurile de ambalaj generate pe piața
 Exemplu elcovent: ce urmărește Noel Maguire (reprezentant al unei companii a oamenilor grei ce schimba legea când vor și cum vor ) prin întâlnirile cu Nelu Modovan (reprezentant al unei multinationale)
Și nu sunt singurii care fac cărțile….vom da detalii de aceștia unde au lucrat cu cine țin legătură și care este scopul lor
Cert este faptul ca, deșeurile de ambalaj …transformate la comanda doar în ambalaj (vom reveni și la acest aspect) sunt plimbate în cantități fizice mici dar pe documente umflate!
Care este legătura între firma Geodis și Recop?
Cum vor sa facă monopol în România grupul G otr-ul G și SGR Returo…
Cine sunt oamenii grei din spatele acestor afaceri? Aflam impreuna!
Mai grav este ca, in toate aceste afaceri se „sparg” milioane de euro venite din fonduri europene!
Garda de mediu este învățată/forțată sa nu facă controale pe afacerea SGR Returo , Min Mediului schimbând de la sine putere denumirea de deșeu ambalaj în ambalaj (ca și cum acesta nu ar fi fost folosit).
În multe locuri, pentru ambalaje Returo seamănă cu o adevărată cursă enduro
Revenim cu legăturile dintre aceasta mafie din toată tara și cu abuzurile celor de la mediul ce lasă poluarea sa fie în România ca la ea acasă și evaziunea sa fie în floare ca doar statul paralel are nevoie de „Cash”.
Vor ieși la iveala legaturile  Consiliului Concurentei care lasă SGR Returo  și anumite filme sa facă monopol în România și creează direcția de colectare a ambalajelor (deșeuri ambalaj) .
Niciun punt de colectare a ambalajelor (tonomate sau nu) nu are autorizație de mediu iar garda de mediu națională asculta de statul paralel și nu se ating de aceștia.
Trebuie urgent ca DNA sa se trezească și sa facă lumina , la fel și parchetul European sa intervină în rezolvarea problemelor și distrugerea acestor mafioți și acoliți mai ales ca discutam și de cheltuirea unor fonduri europene. (Cristina T.).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusivo zi ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv2 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv3 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv5 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv6 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusiv7 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv7 zile ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusiv7 zile ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Exclusivo săptămână ago

IPJ Prahova confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova privind fruda la alegerile locale din Breaza unde reprezentantul PSD din Sectia de Votare numarul 210 Breaza a fost prins de doua ori cum a inmanat aceleiasi persoane cate doua buletine de vot pentru primar

La data de 09 iunie 2024, Incisiv de Prahova publica articolul, in exclusivitate, „EXCLUSIV/O noua frauda la alegeri in Breaza/Reprezentantul...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv