Featured
Putem pune însă semnul egalității între „războiul prin procură” și războiul întregului Occident contra Federației Ruse?

Din ce în ce mai frecvent, personaje apropiate lui Putin încep să afirme cât se poate de răspicat că se desfășoară un război nu numai al NATO, dar al întregului Occident împotriva Federației Ruse. Pe teritoriul Ucrainei. Federația Rusă este, vezi Doamne, ținta unui atac năprasnic. Dar, ne garantează aceștia, va rezista. Și Vladimir Putin face aluzii în același sens. Oare așa stau lucrurile?
Firește, este necesar să clarificăm această dilemă. Să definim acest război. Eu însumi, în mai multe analize, am afirmat că asistăm la un război prin procură. Ceea ce în esență înseamnă că Ucraina este ajutată să lupte, în postura de agent militar al Occidentului, împotriva Federației Ruse. Desigur, pentru a se apăra de o agresiune generată de Vladimir Putin. Dar asta nu schimbă datele problemei. Continui să susțin teza războiului prin procură.
Circulă o glumă pe internet. Însoțită de o hartă. Harta este a Federației Ruse, iar în jurul ei sunt înscrise bazele NATO. Și textul sună cam așa: „Oare ce au avut în cap ăștia, să-și pună țara fix între bazele NATO?” Poanta este de tip putinist. Pentru că sugerează pur și simplu că NATO ar fi încercuit Federația Rusă. În scopul de a o suprima. Numai că lucrurile nu stau așa. Cea mai mare parte a granițelor Federației Ruse nu are niciun fel de tangență nici cu state NATO, nici cu baze militare aparținând NATO sau Statelor Unite. Situația reală în plan geopolitic este intenționat distorsionată. Dar oare de ce? Care este interesul Kremlinului de a demonstra cum că ar fi victima unei agresiuni a întregului Occident?
Rusia a fost încă din Evul Mediu un stat agresiv. Care și-a mărit în mod artificial suprafața, cotropind alte țări și subjugând alte popoare. Absolut toți istoricii și absolut toate persoanele cu un grad cel puțin mediu de instruire cunosc acest lucru. În secolele 19 și 20 și în acest secol, Rusia a declanșat nenumărate războaie, dar nu a câștigat decât trei. Unul singur de agresiune. Războiul împotriva Ceceniei. Unde, după ce a făcut o țară întreagă praf și nenumărate victime, a reușit să-și impună un regim marionetă.
Toate celelalte războaie de agresiune le-a pierdut. Nu le mai enumăr acum. Dar cel mai relevant e Afganistanul. Și a câștigat două războaie. A fost războiul cu Napoleon Bonaparte. În acest război, Rusia a fost statul agresat. Populația Rusiei s-a mobilizat, s-a solidarizat cu armata, a luptat eroic și a învins. Atenție însă: Rusia a învins fiind susținută de o întreagă coaliție de state care se ridicaseră împotriva lui Napoleon. Nu „Generalul Iarnă” a învins. Nu Rusia singură a învins. Însă a contat imens faptul că rușii au conștientizat că trebie să-și apere cu orice sacrificiu țara.
Al doilea război, cel puțin la fel de important, câștigat de Rusia, este războiul cu Germania. În linii mari, scenariul a fost identic. Germania, după ce încheiase un pact al diavolului cu Uniunea Sovietică, după ce în mod criminal Berlinul împărțise împreună cu Moscova Polonia, Hitler, în mod iresponsabil, a decis că a sosit momentul să atace și să-și adjudece cea mai mare țară de pe glob. Și, împreună cu câțiva aliați, între care și România, a atacat Uniunea Sovietică. Din nou s-a declanșat un război de apărare al întregului popor. Un război legitim. Dar toate datele pe care ni le furnizează istoria, toate documentele disponibile demonstrează că Uniunea Sovietică nu ar fi învins dacă nu ar fi fost ajutată masiv de cele mai puternice state ale lumii. Acum însă situația s-a inversat.
Din nou, după Afganistan și alte eșecuri de mari proporții, Federația Rusă a decis să declanșeze un război de agresiune împotriva altui stat. Și așa cum se întâmplă de regulă, a invocat și invocă diverse pretexte. Unele cât de cât plauzibile. Altele total fanteziste. Dar ele au rolul de a crea confuzie. De a mobiliza populația Federației Ruse. De a o face să creadă că Rusia este victima unei agresiuni și că, prin urmare, trebuie ca întregul popor să se ridice la luptă, să se solidarizeze cu Putin și să apere suveranitatea statului rus. Și acum ajungem la esența dilemei pe care am prezentat-o la începutul acestui editorial.
Teza lansată de Moscova este o cacealma. O înșelăciune. Care, după opinia mea, nu va prinde. Rușii nu sunt atât de naivi încât să creadă în asemenea baliverne. Cum că, așa cum a spus ministrul rus de Externe la o întrunire cu reprezentanți ai statelor „prietene”, care au izbucnit în râs, Federația Rusă se apără de o agresiune militară. În epoca internetului, niciun rus sănătos la cap nu poate să mai creadă într-un asemenea tip de propagandă. Dar o minciună repetată insistent poate să se înșurubeze cumva în conștiința publică și, până la un anumit nivel, îi garantează, crede Putin, o susținere în acest război, care a devenit și pentru rusul de rând extrem de costisitor. Din această perspectivă, teza războiului lumii occidentale împotriva Federației Ruse are o anumită logică. Și, până la un punct, poate aduce rezultate. Atâta doar că teoria este falsă.
Sorin Rosca Stanescu
Administratie
CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG PRAHOVA: POLIȚIȘTII DIN CADRUL POLIȚIEI LOCALE PLOIEȘTI, PREGĂTIȚI ÎN DOMENIUL PREVENIRII CONSUMULUI DE DROGURI

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECAO) Prahova din cadrul Agenției Naționale Antidrog (ANA) a continuat, în această săptămână, seria cursurilor de formare în domeniul drogurilor.
Astfel, 20 de polițiști din cadrul Poliției Locale Ploiești au participat la orele de curs, în vederea îmbunătățirii competențelor și abilităților de a desfășura activități în domeniul prevenirii consumului de droguri, la diferite niveluri: comunitate, școală, familie, individ.
Subiectele abordate în cadrul sesiunii de formare au constat în cunoașterea problematicii drogurilor în România, familiarizarea cu principalele categorii de substanțe și efectele acestora, dobândirea unor cunoștințe referitoare la cadrul legal și sistemul de coordonare a răspunsului intituțional în domeniul drogurilor precum și noțiuni privind sistemul de asistență destinat consumatorilor de droguri.
Sesiunea de formare destinată polițistilor locali a fost susținută de formatori acreditați din cadrul CPECA Prahova și reprezintă rezultatul unei cooperări constante și eficiente de-a lungul timpului între Agenția Națională Antidrog și instituțiile partenere participante.
.CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG PRAHOVA
Exclusiv
Sfidare cu ocazia Zilei Poliției Române/ Congresul Extraordinar al PMP a demosntrat ca se sterge la „cur” cu instanta

Congres Extraordinar PMP
Partidul Mișcarea Populară s-a reunit sâmbătă, 25.03.2023, ora 12.00, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui Congres Extraordinar.
În condițiile în care 2024 va fi un an electoral intens, marcat de patru rânduri de alegeri, respectiv locale, europarlamentare, legislative și prezidențiale, azi, 25.03.2023, PMP va discuta politica de alianțe pentru anul viitor.
Remember: exact de acum un an de zile, mai exact, 21 martie 2022:
Comunicat de Presă:
„Ieri a avut loc ședința Consiliului Executiv Național al PMP, prezidată de către Domnul Președinte Cristian Diaconescu, unde s-au luat și s-au supus la vot următoarele decizii conform Statutului PMP de pe ordinea de zi.
S-au numit în funcția de Președinte Interimar pentru o perioadă de 6 luni următorii:
- Iași – Adrian Acostoaie – Consilier Județean
- Prahova – Adrian Ionuț Pițigoi – Secretar General Adjunct PMP
- Mehedinți – Eduard Koler – Consilier Municipal Drobeta Turnu Severin
- Cluj – Simion Ioan Adrian
- Mureș – Valentin Bretfelean – Consilier Județean
- Satu Mare – Viorica Iocsak – Secretar Executiv
- Tulcea – Radu Ricu – Vicepreședinte PMP
- Harghita – Sever Hirișcau – Consilier Municipal Toplița
- Dolj – Mihnea Modran Gabriel
Totodată Președintele PMP Cristian Diaconescu a reiterat ideea de unitate în jurul proiectului de țară ‘’România Respectată’’
Domnul Președinte a mai adăugat:
,,Nu în urmă cu mult timp (2021) mi-am asumat proiectul politic ROMÂNIA RESPECTATĂ pentru o perioadă de 4 ani, proiect pe care l-am început cu unii dintre dumneavoastră si il voi continua alături de toti cei prezenti, precum si de cei care se vor alătura in viitor acestei structuri de conducere, pentru ROMÂNI si ROMÂNIA.
Vă asigur că nu vă voi dezamăgi în acest parcurs cu finalitatea Alegeri Prezidențiale 2024 si Cristian Diaconescu Președinte al unei Românii Respectate la nivel național, european si internațional.
În toată această perioadă voi ține cont de părerea fiecaruia dintre voi, ca exponenți ai românilor din județele pe care le reprezentați.
Contez pe fiecare dintre voi, ca de altfel pe fiecare român aflat în țară sau în diasporă că mă veți susține pentru a reda acestei națiuni respectul, demnitatea si prosperitatea pe care le merită intr-o Europa unită’’
Lucian Iliescu
Purtător de Cuvânt PMP”.
Si, acum sa revenim la aroganta fata de LEGE:
„Fiecare in Biserica lui
Din simulacrul de congres al vechiului- „newPMP”, de astazi, am salvat cateva zeci de secunde pe care le consider edificatoare pentru situatia politica in care se afla Romania in zilele noastre: un dispret total al politicianului fata de Justitie, de alegatori si chiar fata de propriii membri de partid. Este de inteles de ce nu le-a placut o Românie Respectată.
Merita facut slogan de campanie, ca prea zice cu foc.” Suntem aceiasi si nu trebuie sa ne valideze vreo instanta!”
Trebuie sa te valideze, domnule, pentru ca asa spune LEGEA PARTIDELOR POLITICE!”, precizeaza un membru PMP, pe pagina sa de socializare. Vom reveni. (Cristina T.).
Actualitate
Cu o floare, poate că nu se face primăvară, dar cu mai multe, garantat se poate crea o școală de flori

S-a întâmplat, astăzi, în sâmbăta de Buna Vestire, în Sala Coloanelor de la Palatul Culturii, unde s-a derulat un atelier de creație florală.
La evenimentul „Școala Altfel la…Școala de Flori“, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Școala de Flori, au participat elevi de toate vârstele din unitățile de învățământ prahovene, înscriși în proiect de cadrele didactice coordonatoare.
Parteneri: Consiliul Județean Prahova, Centrul Județean de Cultură Prahova și Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
Palatul Culturii din Ploieşti urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare, din fonduri europene, lucrări care vor reda acestei bijuterii arhitecturale strălucirea de altă dată, iar imagini precum cele din acest weekend vor deveni o obișnuință pentru ploieșteni.
-
Administratieacum 5 zile
Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt confirmate, din nou, de organele de cercetare penala
-
Administratieacum 4 zile
Ce salariu va avea Mirela Limboşeanu, noul director de la CSM Ploieşti!
-
Exclusivacum 2 zile
„Cu afaceri ilegale ma ocup și fac multi bani”, pare sa fie motto-ul „celebrului” Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL
-
Exclusivacum 4 zile
Afacerea BCR la next level si alba neagra cu legalitatea/Somnul ratiunii naste monstri/Update -O anchetă poate demara cineva din Consiliul Local Ploiesti?
-
Exclusivacum 3 zile
Eutanasierea Poliției Române, o dramă cu final așteptat!
-
Exclusivacum 4 zile
„Cred ca prefectura Prahova a devenit un fel de șef cu drept de veto in Ploiesti”
-
Exclusivacum 2 zile
Ziua Poliției Române – 25 martie 2023
-
Actualitateacum 2 zile
2500 de polițiști , polițiști de penitenciare si rezerviști militari au plecat în marș la ora 12.00 din fața Guvernului României spre ministerele de resort , cu scurte opriri la Ministerul Muncii și MAI ztrigand lozinci ( trădători , mincinoși , demisia; guvern de hoți banditi și mafioți …).