Connect with us

Featured

Până și luptele de la Bahmut pălesc față de ”Jihadul” declanșat la Primăria Sectorului 1

Publicat

pe

 Cel care, da, odată a fost cel mai bogat, cel mai civilizat, cel mai frumos din toată Capitala…

(Preluare National – Catalin Tache):
Clotilde Armand cumpără ”pubele smart”, dar fără tehnică!

Dar care acum a ajuns năpădit de gunoaie, bălării și șobolani… Și cu un buget care, în acest ritm al răfuielilor politice, nu va fi votat probabil nici măcar la ”Paștele Cailor”…

Astfel că este greu de scos în relief o anume ”boroboață” managerială comisă de ”primărița NU”, Clotilde Armand, la conducerea Primăriei Sectorului 1.

Dar, ghinion, uite că una se remarcă în mod cu totul aparte, prin izul penal care deja răzbate din dosarul aflat pe masa de lucru a procurorului de caz.

Achiziție mascată în licitație

Este vorba despre o nouă ”lucrare” cu număr de penal prin care  se cercetează ”mascarea” unui contract de achiziție directă în altfel obligatoria licitație publică.

200 euro, gunoiul pentru un apartament!

Totul pornind cu data de 10.10.2022 și următorul anunț:

https://www.e-licitatie.ro/pub/direct-acquisition/view/112701558 – Achiziție directă servicii de Proiectare, instalare și punere în funcțiune 2 platforme subterane/supraterane de colectare selectivă în Sectorul 1”.

”Obiectivele” urmând a fi implementate la adresele Str. Pajurei nr. 3 – 5 și Str. Pajurei nr. 14.

Documentarea din teren

Numai că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, la această oră, documentarea probatoriului se axează deja pe următoarele principale puncte identificate ca nefiind conforme cu legislația în vigoare:

1.    Conform contractului de achiziție publică (pct.5.1 – Echipamente), punctele de colectare trebuiau dotate cu panouri fotovoltaice pentru alimentarea camerelor de luat vederi. Numai că ambele echipamente tehnice lipsesc, astfel că punctele de colectare rămân fără monitorizare video.

2.    De asemenea, la mai bine de o lună de la amplasarea pubelelor, nu au fost încă distribuite cartelele de acces pentru locatarii blocurilor pe care acestea le deservesc.

3.    Acesta este un program pilot pentru punctele smart de colectare a deșeurilor menajere, dar lipsesc tocmai echipamentele și tehnologia după care au fost denumite

4.    În plus, achiziția este una făcută direct, fără licitație publică, la un preț de trei ori mai mare. Pentru încredințarea directă a fost manipulat SEAP (sistemul electronic de achiziții publice) în sensul în care investiția a fost încadrată la LUCRĂRI (acolo unde pragul este de aproximativ 900 mii lei), ci nu la PRODUSE (acolo unde pragul este de aproximativ 270 mii lei).

5.    La cele două de colectare ar trebui arondate aproximativ 120 de apartamente. Rezultă o investiție de aproape 1.200 euro de apartament pentru ”platformele smart” din strada Pajurei ( 695.790 lei valoare contract/120 ap. =5.798 ron = 1.183 euro).

Avem contractul!

Iar pentru a asigura ”transparența publică” atât de necesară susținerii, fie și preventiv, a campaniei ”Fără penali în funcții publice”, publicăm contractul intrat în posesia noastră! Cel în care se prevede expres atât ”tehnica smart” cu care trebuiau dotate ”pubelele inteligente” din Pajura, cât și prevederile contractuale obligatoriu de respectat…

”Contract de Achiziție Publică de Lucrări (Proiectare și Execuție) nr. 38 din data de 21.10.2022.

În temeiul art. 7 alin. (5) din legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice:

Părțile Contractante

Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1

(…) reprezentată prin Director General, doamna Mădălina Veronica HAIDEMAK, în calitate de Autoritate Contractantă, pe de-o parte, și

NETGREEN SOLUTIONS SRL,

(…) reprezentată prin Administrator, domnul Mihai VÂRZAN, în calitate de Contractant, pe de altă parte(…)

4. Obiectul Contractului

4.1. Contractantul se obligă să proiecteze , să execute, să finalizeze și, dacă este cazul, în perioada de garanție, să remedieze lucrările de amenajare puncte subterane de colectare selectivă, în conformitate cu proiectele tehnice aferente, cu specificațiile tehnice din caietul de sarcini care a stat la  baza întocmirii ofertei pentru atribuirea contractului cu obligațiile asumate prin prezentul contract, la următoarele amplasamente:

Nr. crt. 1. Str. Pajurei nr. 3 – 5

Nr. Crt. 2. Str. Pajurei nr. 14

5.Prețul Contractului. Prețurile Unitare.

5.1. Prețul inițial al contractului este de 508.000,00 lei fără TVA, la care se adaugă TVA 19% în sumă de 96.520,00 lei rezultând valoarea de 604.520,00 lei cu TVA pentru proiectarea, execuția, finalizarea și întreținerea lucrărilor, fiind compus din:

1.Str. Pajurei nr. 3 – 5

Activitate

a.  Proiectare- Valoare cu TVA – 15.408,12 lei

Întocmirea documentațiilor necesare obținerii avizelor și acordurilor solicitate prin certificatul de urbanism – 3.865,12 lei

Elaborare documentații PAC (DATC) – 4.760,00 lei

Elaborare documentație PT – 5.950,00 lei

a.1 Asistență tehnică din partea proiectantului, total- 833,00 lei

2.b) Execuție lucrări – 33.915,00 lei

Lucrări pentru instalarea modulelor subterane – 19.040,00 lei

Lucrări aferente stâlpului metalic – 2.975,00 lei

Lucrări instalații împământare – priza de pământ – 1.785,00 lei

Montaj panou fotovoltaic – 595,00 lei

Montaj sistem supraveghere – 595,00 lei

b 1 Organizare de șantier – 8.925,00 lei

b 2 Echipamente – 207.301,81 lei

Modul subteran complet echipat – 197.781,81 lei

Panou fotovoltaic – 5.950,00 lei

Sistem supraveghere video – 3.570,00 lei

TOTAL CONTRACT/Amplasament – 256.624,93 lei”.

Pe 14 este mai scump!

”Schema” fiind repetată și la celălalt amplasament, cel de pe strada Pajurei nr. 14. Numai că aici, pubela inteligentă costă în total suma de 347.895,07 lei, ci nu 256.624,93 lei, ca pe Str. Pajurei nr. 3 – 5…

Citeste in continuare

Administratie

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG PRAHOVA: POLIȚIȘTII DIN CADRUL POLIȚIEI LOCALE PLOIEȘTI, PREGĂTIȚI ÎN  DOMENIUL PREVENIRII CONSUMULUI DE DROGURI  

Publicat

pe

De

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECAO) Prahova din cadrul Agenției Naționale Antidrog (ANA) a continuat, în această săptămână, seria cursurilor de formare în domeniul drogurilor.

Astfel, 20 de polițiști din cadrul Poliției Locale Ploiești au participat la orele de curs, în vederea îmbunătățirii competențelor și abilităților de a desfășura activități în domeniul prevenirii consumului de droguri, la diferite niveluri: comunitate, școală, familie, individ.

Subiectele abordate în cadrul sesiunii de formare au constat în cunoașterea problematicii drogurilor în România, familiarizarea cu principalele categorii de substanțe și efectele acestora, dobândirea unor cunoștințe referitoare la cadrul legal și sistemul de coordonare a răspunsului intituțional în domeniul drogurilor precum și noțiuni privind sistemul de asistență destinat consumatorilor de droguri.

Sesiunea de formare destinată polițistilor locali a fost susținută de formatori acreditați din cadrul CPECA Prahova și reprezintă rezultatul unei cooperări constante și eficiente de-a lungul timpului între Agenția Națională Antidrog și instituțiile partenere participante.

.CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG PRAHOVA

Citeste in continuare

Exclusiv

Sfidare cu ocazia Zilei Poliției Române/ Congresul Extraordinar al PMP a demosntrat ca se sterge la „cur” cu instanta  

Publicat

pe

De

Congres Extraordinar PMP

Partidul Mișcarea Populară s-a reunit sâmbătă, 25.03.2023, ora 12.00, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui Congres Extraordinar.

În condițiile în care 2024 va fi un an electoral intens, marcat de patru rânduri de alegeri, respectiv locale, europarlamentare, legislative și prezidențiale, azi, 25.03.2023, PMP va discuta politica de alianțe pentru anul viitor.

Remember: exact de acum un an de zile, mai exact, 21 martie 2022:

Comunicat de Presă:

„Ieri a avut loc ședința Consiliului Executiv Național al PMP, prezidată de către Domnul Președinte Cristian Diaconescu, unde s-au luat și s-au supus la vot următoarele decizii conform Statutului PMP de pe ordinea de zi.

S-au numit în funcția de Președinte Interimar pentru o perioadă de 6 luni următorii:

  1. Iași – Adrian Acostoaie – Consilier Județean
  2. Prahova – Adrian Ionuț Pițigoi – Secretar General Adjunct PMP
  3. Mehedinți – Eduard Koler – Consilier Municipal Drobeta Turnu Severin
  4. Cluj – Simion Ioan Adrian
  5. Mureș – Valentin Bretfelean – Consilier Județean
  6. Satu Mare – Viorica Iocsak – Secretar Executiv
  7. Tulcea – Radu Ricu – Vicepreședinte PMP
  8. Harghita – Sever Hirișcau – Consilier Municipal Toplița
  9. Dolj – Mihnea Modran Gabriel

Totodată Președintele PMP Cristian Diaconescu a reiterat ideea de unitate în jurul proiectului de țară ‘’România Respectată’’

Domnul Președinte a mai adăugat:

,,Nu în urmă cu mult timp (2021) mi-am asumat proiectul politic ROMÂNIA RESPECTATĂ pentru o perioadă de 4 ani, proiect pe care l-am început cu unii dintre dumneavoastră si il voi continua alături de toti cei prezenti, precum si de cei care se vor alătura in viitor acestei structuri de conducere, pentru ROMÂNI si ROMÂNIA.

Vă asigur că nu vă voi dezamăgi în acest parcurs cu finalitatea Alegeri Prezidențiale 2024 si Cristian Diaconescu Președinte al unei Românii Respectate la nivel național, european si internațional.

În toată această perioadă voi ține cont de părerea fiecaruia dintre voi, ca exponenți ai românilor din județele pe care le reprezentați.

Contez pe fiecare dintre voi, ca de altfel pe fiecare român aflat în țară sau în diasporă că mă veți susține pentru a reda acestei națiuni respectul, demnitatea si prosperitatea pe care le merită intr-o Europa unită’’

Lucian Iliescu

Purtător de Cuvânt PMP”.

Si, acum sa revenim la aroganta fata de LEGE:

„Fiecare in Biserica lui

Din simulacrul de congres al vechiului- „newPMP”, de astazi, am salvat cateva zeci de secunde pe care le consider edificatoare pentru situatia politica in care se afla Romania in zilele noastre: un dispret total al politicianului fata de Justitie, de alegatori si chiar fata de propriii membri de partid. Este de inteles de ce nu le-a placut o Românie Respectată.

Merita facut slogan de campanie, ca prea zice cu foc.” Suntem aceiasi si nu trebuie sa ne valideze vreo instanta!”

Trebuie sa te valideze, domnule, pentru ca asa spune LEGEA PARTIDELOR POLITICE!”, precizeaza un membru PMP, pe pagina sa de socializare. Vom reveni. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Cu o floare, poate că nu se face primăvară, dar cu mai multe, garantat se poate crea o școală de flori

Publicat

pe

De

S-a întâmplat, astăzi, în sâmbăta de Buna Vestire, în Sala Coloanelor de la Palatul Culturii, unde s-a derulat un atelier de creație florală.
La evenimentul „Școala Altfel la…Școala de Flori“, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Școala de Flori, au participat elevi de toate vârstele din unitățile de învățământ prahovene, înscriși în proiect de cadrele didactice coordonatoare.

Parteneri: Consiliul Județean Prahova, Centrul Județean de Cultură Prahova și Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova

Palatul Culturii din Ploieşti urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare, din fonduri europene, lucrări care vor reda acestei bijuterii arhitecturale strălucirea de altă dată, iar imagini precum cele din acest weekend vor deveni o obișnuință pentru ploieșteni.

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

Sfidare cu ocazia Zilei Poliției Române/ Congresul Extraordinar al PMP a demosntrat ca se sterge la „cur” cu instanta  

Congres Extraordinar PMP Partidul Mișcarea Populară s-a reunit sâmbătă, 25.03.2023, ora 12.00, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui Congres Extraordinar....

Exclusiv2 zile ago

Ziua Poliției Române – 25 martie 2023

Ziua Poliţiei Române este sărbătorită la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei...

Exclusiv2 zile ago

„Cu afaceri ilegale ma ocup și fac multi bani”, pare sa fie motto-ul „celebrului” Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL

Prima victima din dosarul disjuns cu paletii (am dezvaluit, in exclusivitate ca sunt doua dosare disjunse, unul pe spalare de...

Exclusiv3 zile ago

Eutanasierea Poliției Române, o dramă cu final așteptat!

De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției Române prin subordonarea ei neaveniților care conduc țara, prin subfinanțarea ei,...

Exclusiv3 zile ago

Se continua acțiunile de protest pentru acordarea restanțelor salariale

Nu putem decât să constatăm că la acest moment Guvernul României dorește ca angajații din sistemul național de apărare, ordine...

Exclusiv4 zile ago

„Cred ca prefectura Prahova a devenit un fel de șef cu drept de veto in Ploiesti”

Cunoscutul avocat George Botez este recunoscut pentru intransigenta sa pentru legalitate si pentru luarile sale de pozitii pe aceasta tema....

Exclusiv4 zile ago

Afacerea BCR la next level si alba neagra cu legalitatea/Somnul ratiunii naste monstri/Update -O anchetă poate demara cineva din Consiliul Local Ploiesti?

Cu un tupeu iesit din comun s-a trecut la un next level: de albire si scapare de penal al edilului...

Exclusiv4 zile ago

Pentru că ASF nu a impus administrarea specială a Euroins încă din 2021, după 2 ani, gaura de la societate, plătită de asigurați și buget este de cel puțin 2 miliarde de lei

Legea obligă Autoritatea de Supraveghere FInanciară ca atunci când indicatorii de solvabilitate și lichiditate devin subunitari (sau cu corespondentul lor...

Exclusiv5 zile ago

Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!

       Ca pe Zeus, Neprihănitul!!! Matei Valentin, un director împuternicit de la Penitenciarul Ploiesti il protejeaza mafia M.J. via A.N.P....

Exclusiv5 zile ago

Complicitatea ASF la dimensiunea fraudei de la City Insurance/Intrebarea senatorului Ivan care l-a facut pe Presedintele ASF sa se bâlbâie si sa se inrosească.

Nu mai există nicăieri în lume un caz in care instituția desemnata de stat sa supravegheze vreo piata financiara bancara...

Exclusiv6 zile ago

Replica ,, Caracatiței”

          Urmare a articolelor noastre de investigații privind activitățile ilegale, conduse de  Mafia din Penitenciarul Ploiești, vă reamintim: suținută de...

Exclusiv6 zile ago

Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?

Personajul următor al serialului nostru nu a venit ca o surpriză pentru redacție când a fost făcută schema aceasta de...

Exclusiv6 zile ago

1 oră au avut la dispoziție șefii să propună polițiștii care vor fi avansați înainte de termen

Știm cu toții că pilele și cei cu “blazon” sunt deja cunoscuți și nu erau surprize, dar problema e că...

Exclusiv6 zile ago

Despre dreptul la compensatia de chirie pentru politistii care au achizitionat locuinte anterior legii 288/2018!

Pe 03.04.2023, intr-un dosar al sindicatului Diamantul, ICCJ ( complet dcd) este investita sa lamureasca daca politistii care au incheiat...

Exclusivo săptămână ago

,, Noaptea Minții” sau ,,Cum calculează Mafia”!!!/Episodul IV

În data de 02.06.2020 în Tabelul cu calculul perisabilităților legal admise întocmit de Logistică ,la nr.crt.7,  Rățușca cea urâtă trece...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!