Connect with us

Administratie

Angajaţii vor empatie, dezvoltare personală, bunăstare emoţională, dar angajatorii vor altceva

Publicat

pe

Dacă angajaţii pot să plece când vor, fără despăgubiri, atunci şi companiile trebuie să poată să îi dea afară atunci când vor fără drame.

    În continuare, în România piaţa muncii este a angajaţilor. Companiile nu mai ştiu ce să facă pentru a le intra în voie angajaţilor pe care îi au şi să mai aducă oameni noi. Dacă se poate de la concurenţă, gata pregătiţi, este cel mai bine. Consultanţii în HR vorbesc despre dezvoltare personală, empatie, bunăstare emoţională ca elemente la care se uită agajaţii din ce în ce mai mult.„Sunt foarte mulţi clienţi cu care vorbesc fie în terapie, fie în traning, care pleacă din mediile la care au ajuns la burnout sau în care simt că sunt doar nişte instrumente de obţinut rezultate şi îşi caută locuri care să pună mult mai mult preţ pe umanitate şi relaţiile pozitive cu ceilalţi”, a spus Alexandra Irod, psihoterapeut la Mindarchitect, la conferinţa „Top angajatori undelucram.ro”, organizată de platforma undelucram.ro în parteneriat cu Business Magazin.

    Salariul, pachetul salarial, rămâne în continuare pe primul loc când se discută un job sau altul, o companie sau alta, dar angajaţii vor mai mult. Locul de muncă este văzut acum mai degrabă ca un spaţiu, ca un cabinet de psihologie/psihiatrie. Şefii au ajuns să fie împovăraţi de problemele personale ale angajaţilor, iar dacă nu îi ascultă şi nu le dau atenţie, automat sunt consideraţi lipsiţi de empatie.

    De la un anumit nivel salarial încolo, angajaţii susţin că pleacă dintr-o companie nu din cauza salariului, ci din cauza şefului/şefilor şi a mediului toxic în care lucrează, cel puţin aşa cum îl văd ei. Angajaţii cer feedback, dar când acesta este negativ, dintr-odată compania este considerată ca fiind un mediu toxic. Dacă s-ar pune problema să fie schimbaţi şefii şi să preia ei conducerea, nimeni nu prea ar vrea această schimbare. Mai toată lumea se plânge de locul de muncă, dar nimeni nu vrea să preia responsabilităţi şi să fie ei cei care să preia rolul de psiholog, de Maica Tereza pentru cei din subordine.

    Companiile care funcţionează după reguli sunt considerate rigide, birocratice, unde nu te poţi dezvolta, unde nu ai unde să urci în organigramă, de unde este bine să pleci cât mai repede. La polul opus companiile, şefii, care au responsabilitatea rezultatelor, consideră că angajaţii nu sunt interesaţi de bunul mers al companiei, cea care le plăteşte salariile. Toată lumea vrea cursuri de traning, cursuri de leadership, cursuri de dezvoltare personală plătite din banii companiei. Dar la prima ofertă pe care o primesc spun pa, vorbesc compania de rău şi nu pun preţ pe pregătirea pe care au primit-o.

    Când se pune problema majorărilor salariale, angajaţii consideră că este un dat pe care trebuie să îl primească doar prin simpla prezenţă la locul de muncă şi nu printr-o creştere a productivităţii muncii etc. Legislaţia românească în privinţa muncii este favorabilă angajatului, pe care îl poţi restructura, da afară destul de greu. Contractele de muncă sunt pe o perioadă nedeterminată, iar fiecare poate să plece dintr-un job sau altul, dintr-o companie sau alta peste noapte.

    Toată lumea vrea majorări salariale, mai ales în contextul actual, în care operăm cu o inflaţie mare care nu este acoperită printr-o majorare salarială de acelaşi nivel. Întrebarea este câţi dintre angajaţi ar vrea să semneze că lucrează într-o companie pe o perioadă determinată în schimbul unei majorări salariale/pachet salarial şi al cursurilor de pregătire, de dezvoltare pe care le primesc. Angajaţii spun că firmele/corporaţiile nu le măresc salariile cât ar vrea pentru că sunt constrânse de politici salariale aprobate de acţionari sau de headquarter.

    Cred că firmele ar fi superbucuroase dacă s-ar schimba legislaţia muncii, iar contractele de muncă să fie pe o perioadă determinată. Adică contractele de management de care beneficiază şefii cei mari să se ducă şi către angajaţii de jos. Toată lumea vrea contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată, toţi vor cursuri de pregătire care să constituie un avantaj când îşi negociază plecarea la o altă companie, dar la schimb nu dau nimic. Eu cred că dacă contractele de muncă ar fi pe o perioadă determinată, ca la management, ca la fotbalişti, piaţa muncii ar fi mai bună, iar fiecare dintre părţi ar şti să se poziţioneze în piaţă, att angajatul faţă de companie, cât şi compania faţă de angajat.

    Acum 30 de ani, sindicatele din România, în marea majoritate reprezentând angajaţii de la stat, au avut câştig de cauză în ceea ce priveşte legislaţia muncii. Poate legislaţia trebuie să se schimbe în acord cu timpurile şi cu vânzoleala de pe piaţa muncii. Dacă un angajat are dreptul să plece când vrea el „fără să plătească despăgubiri”, atunci companiile să aibă dreptul să renunţe la angajaţi în orice moment, fără complicaţii, fără pachete salariale, fără drame.

    Cristian Hostiuc

    Citeste in continuare

    Administratie

    Pentru o schimbare nu e nevoie să se alinieze prea multe planete/Spitalul Militar de Urgenţă Dr. Alexandru Augustin din Sibiu (SMU Sibiu)

    Publicat

    pe

    De

    Multora încă le e frică să meargă la spital sau într-o unitate medicală, pentru analize sau chiar atunci când sunt bolnavi. Accesul la actul medical, măcar atunci când e posibil, nu ar trebui să se împiedice de prejudecăți, stereotipuri și frici. Spitalele moderne, printre care și SMU Sibiu, contribuie la schimbarea unor mentalități.

    Prezența într-un spital nu este, în general, plăcută, decât atunci când primești vești bune, dacă ai noroc. La stresul dat de boală, dureri și stări de rău nu ar trebui să contribuie și mediul în care ești nevoit să te afli. Pacienții au nevoie de o vorbă bună și un loc dotat corespunzător. În cele două direcții, echipa managerială din orice spital trebuie să lucreze permanent.

    La Spitalul Militar de Urgență din Sibiu, echipa managerială e condusă, de aproape cinci ani, de colonelul medic şef lucrări dr. Doru-Florian Moga. În ultimul timp, la SMU Sibiu s-au schimbat niște lucruri, iar impresiile bune, auzite de la cei care au avut un contact direct cu spitalul, au motivat o vizită acolo.

    Clădirea spitalului, pentru cei care o cunosc și poate și-o amintesc din trecut, nu neapărat într-o notă plăcută, se află aproape de centrul orașului. Este o clădire istorică, un reper arhitectural pentru comunitatea sibiană de mai bine de un secol și jumătate.

    Timpul, însă, nu a trecut neobservat peste acest loc, clădirea pierzându-și, treptat, din sclipire. Recent, fațada a fost renovată, fiind cea mai vizibilă, dar nu și cea mai importantă investiție pe care a făcut-o spitalul în ultimii ani. S-a lucrat țintit, conform unei liste de priorități, care a avut pacientul în centrul preocupărilor.

    Vorbim de igienizări și modernizări, dotare cu aparatură, din punctul meu de vedere majore, precizează comandantul spitalului. Apoi vorbim despre aspect, condiții de spitalizare și încadrare cu personal. Clădirea era consolidată, dar au fost efectuate lucrări majore de renovare, de refacere a fațadei, a acoperișului, a instalației de încălzire, cu o centrală nouă, care să deservească tot spitalul.

    Hol Ambulatoriu Integrat

    De exemplu, o investiție necesară, dar insesizabilă pentru pacienți, a fost renovarea farmaciei cu circuit închis, care timp de peste 30 de ani a fost neglijată de conducerea spitalului. Aceasta beneficia de un spațiu generos, dar acum are și un circuit modern, adaptat la nevoile actuale.

    Farmacia înainte avea un circuit care nu era funcțional pentru personal și pentru medicamente. La nivelul instituției s-a luat o hotărâre în funcție de anumite priorități, nu se putea începe cu partea de farmacie. Nu era prima prioritate. Dar cu noul manager care a venit, s-au făcut foarte multe investiții. Iar acum avem un circuit corespunzător cerințelor Ministerului Sănătății, explică Ion Soare, farmacist primar, șef secție.

    Secția Farmacie

    Povestea pare să fie abia la început. În acest moment, este în derulare un proiect pentru realizarea unei clădiri de birouri, în locul unei foste magazii, pentru partea nemedicală a spitalului, care până acum a fost plasată în diferite zone, pe unde exista spațiu liber.

    Mai avem un proiect care ar trebui să fie finalizat curând: montarea unui nou lift în clădire actuală. Un al proiect vizează transformarea unei magazii în sală de sport și sală de recuperare pentru pacienți. Urmează un studiu de fezabilitate pentru montarea de panouri fotovoltaice și altul pentru un garaj și parcare supraterană pentru mașinile instituției și ale angajaților, transmite colonelul medic Moga.

    Investiții viitoare, cu bani europeni

    Totuși, cea mai importantă investiție se va face în corpul nou, un pavilion chirurgical politraumă, despre care comandantul consideră că este un proiect viabil. Practic în corpul acesta nou de clădire vom reloca tot ce înseamnă structură chirurgicală, începând de la compartimentul primiri urgențe, la bloc operator ATI, secție chirurgie cu compartimentele aferente, secția ORL și altele.

    Proiectul este finanțat prin bani europeni, din PNRR, acordul, în care mai sunt incluse spitalele militare din Brașov, Craiova și Pitești, fiind semnat în urmă cu câteva săptămâni.

    Compartimentul Primiri Urgente

    Când e vorba de asemenea investiții, comandantul spitalului spune că este important să ai o viziune și să poți să îndeplinești proiectele. Acestea, deseori, întârzie, din cauze care nu țin neapărat de spital: multe avize, care necesită timp, sau firme neserioase cu care au neșansa să lucreze. Întâmpinăm, aproape de fiecare dată, întârzieri. Pentru tot ceea ce am reușit să realizăm, efortul a fost dublu sau triplu față de cel pe care l-am anticipat inițial.

    Nu am reușit să aflu care este cheia succesului. Din discuții ulterioare, realizările par să se datoreze unor oameni potriviți, care își doresc să schimbe ceva, care știu să lucreze pe proiecte clare, cu obiective bine definite. Toate acestea se întâmplă pe lângă atribuțiile primare pe care le au în calitate de medici.

    Laboratorul Analize Medicale

    Eu vreau să cred că încercăm să funcționăm ca un tot unitar, că punem în centrul activităților noastre pacientul, și ne dorim ca pacientul să primească cele mai bune îngrijiri posibile, evidențiază comandantul.

    Mai aflu de la acesta că încadrarea funcțiilor în spital este la 60%, dintr-un ideal. Nu facem notă discordantă de restul spitalelor militare. Situația poate deveni complicată, în ideea în care la anumite specialități nu sunt suficienți medici. Acolo poate să fie o problemă.

    Șeful personalului, locotenent-colonel Valentin-Octavian Mărcuș, spune că, așa cum se întâmplă peste tot, există fluctuații. Noi ne dorim ca imediat să încadrăm posturile devenite vacante. În momentul discuției, îmi relata că existau 11 posturi vacante, pentru care fusese inițiat demersul de publicareNu par multe, dar sunt importante.

    Oftalmologie. Sală de operaţie dotată cu circuit video integrat microscopului operator

    Într-o secție sau într-un compartiment unde nu sunt suficienți asistenți, brancardieri sau infirmieri, nu se pot asigura turele, nu se poate asigura continuitate în actul medical, explică locotenent-colonelul Mărcuș. Odată cu „ordonanța austerității”, ocuparea posturilor vacante a fost suspendată, cu unele excepții.

    La solicitarea Ministerului Sănătății, prin Direcția Medicală, am înaintat necesarul posturilor vacante, pentru care urmează să se inițieze un memorandum, care va fi înaintat Guvernului României. Aceste posturi ar urma să fie scoase la concurs, pentru a putea asigura și susține activitatea medicală în condiții optime, precizează șeful personalului.

    Sala de operații politraumă

    Spitalul militar din Sibiu oferă, astăzi, pacienţilor din județele Sibiu, Alba și Hunedoara, servicii medicale la standarde moderne, în secţii şi compartimente cu paturi (în număr de 200), în Ambulatoriul de specialitate, precum şi în Compartimentul Primiri Urgente. În timpul pandemiei a trecut printr-o perioadă aglomerată.

    Aici au fost redirecționați mulți pacienți de la Spitalul Județean. În același timp, în cadrul spitalului a funcționat și un sector Covid-19. A fost o încărcare extremă pentru angajați atât în privința condițiilor de muncă, cât și a nivelului de muncă și a gradului de solicitare, dar ne-am adaptat, afirmă colonelul Moga.

    Biserica din incinta SMU Sibiu

    La începutul lunii februarie, secția de chirurgie a obținut aprobarea ministrului sănătății pentru a fi transformată în secție clinică de chirurgie. Spitalul își propune să dezvolte, astfel, colaborarea cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și să ofere un mediu potrivit pentru studenții de la Facultatea de Medicină.

    În ultimii ani, toate investițiile și proiectele duse la bun sfârșit, precum și cele în desfășurare au dus la o schimbare în percepțiile pacienților. Dacă înainte aceștia se plângeau de condiții și de felul în care arată spitalul, acum se arată nemulțumiți de faptul că nu mai găsesc locuri pentru a se programa online.

    Secția O.R.L.

    SMU Sibiu este un spital relativ mic, totuși numărul de pacienți a crescut constant, ajungând anul trecut la peste 13 mii, cei mai mulți la secțiile de chirurgie. Consider că o parte din pacienți își doresc să vină la noi pentru că ne cunosc, pentru că spitalul arată bine, e curat, e decent și cred că interacțiunea între personal și pacient este cea care trebuie, mărturisește comandantul.

    Am o singură concluzie după vizita la spitalul militar din Sibiu: pentru o schimbare nu e nevoie să se alinieze prea multe planete, ci e important ca oamenii să-și dorească să realizeze această schimbare. Atunci când există dorință, se găsesc și posibilități. (D. Luca).

    Citeste in continuare

    Administratie

    Comitet Național pentru Situații de Urgență pentru aprobarea Planului Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică (PNRSUNR)

    Publicat

    pe

    De

    Având în vedere solicitarea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare pentru aprobarea Planului Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică (PNRSUNR), premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a convocat, în sistem hibrid Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

    Hotărârea adoptată pentru aprobarea Planului ține cont de rezultatele evaluărilor exercițiilor desfășurate în baza programărilor la nivel național privind testarea Planului de protecție și intervenție în caz de accident nuclear sau urgență radiologică, elaborat în anul 2009.

    Planul aprobat astăzi este corelat cu Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență specifice riscului nuclear sau radiologic, aprobat prin Ordinul ministrului afacerilor interne și al președintelui CNCAN nr. 61/113/2018 și ține cont de aspectele operaționale aprobate în Concepția Națională de Răspuns la Urgențe Radiologice/ Nucleare.

    Reamintim faptul că, prin Hotărârea nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, sunt finalizate 5 concepții de răspuns în caz de cutremure, epidemii, inundații, accident nuclear și/sau radiologic și incendii de pădure.

    Aceste concepții naționale de răspuns au rol în asigurarea conducerii și intervenției operative în cadrul acțiunilor de răspuns și implicit asigură o bună coordonare în vederea diminuării efectelor produse de categoriile de risc cu impact asupra comunităților.

    Hotarârea CNSU poate fi consultată atașat.

     

    HCNSU nr. 16 din 30.05.2023

    Citeste in continuare

    Administratie

    Deputatul PNL Diana Morar, concluzii după dezbaterea privind soluţiile legislative pentru copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate

    Publicat

    pe

    De

    O primă dezbatere pe tema soluţiilor legislative pentru copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate a avut loc sub coordonarea Dianei Morar, deputat PNL de Bistriţa-Năsăud. Întâlnirea a reunit reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, prin Sandra Pralong, consilier de stat pentru relaţia cu românii din afara graniţelor, Guvernul României, prin Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, deputat PNL şi Anca-Minodora Costin Hendea, secretar de stat Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, societatea civilă prin reprezentanţi ai celor mai relevante ONG-uri sau asociaţii, psihologi şi deputaţi în Parlamentul României.

    Întâlnirea a avut ca obiectiv principal setarea unui cadru de dialog necesar pentru redactarea corectă şi completă a iniţiativelor legislative aduse în discuţie de Diana Morar, Raluca Turcan şi Sebastian Burduja, deputaţi PNL preocupaţi de această temă.

    „Am abordat această temă din 2020, judeţul Bistriţa Năsăud, unul dintre cele mai afectate din ţară. Am lucrat încă de la începutul mandatului cu Sebastian Burduja, care avea deja experienţa unor proiecte civice pe acest subiect – Supereroi. Este un proiect complex şi care are nevoie de implicarea tuturor actorilor relevanţi: societatea civilă, psihologi, guvern, parlamentari, administraţii locale. Foarte multe idei bune, foarte multe abordări şi o concluzie care cred că a rămas în mintea tuturor: doar cu un efort comun al tuturor actorilor implicaţi şi cu acţiuni concrete, la firul ierbii, putem diminua efectele pe care despărţirea de părinţi o are asupra unei generaţii întregi”, a declarat Diana Morar, coordonator al grupului de lucru şi organizator al dezbaterii.

    În cadrul întâlnirii, Sandra Pralong a subliniat preocuparea preşedintelui României pentru subiectul copiilor care cresc singuri acasă, prezentând idei desprinse din grupul de lucru şi raportul coordonat de Administraţia Prezidenţială în anii anteriori. Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a punctat nevoia de a găsi soluţii pentru această generaţie de copii care cresc fără părinţi acasă, pe două direcţii majore: identificarea şi raportarea, pentru a avea dimensiunea globală a problemei, şi acţiuni concrete pentru sprijin emoţional şi mentorat. Ministrul a detaliat din experienţele proprii cu copii care cresc singuri acasă, avute într-o serie de iniţiative civice, şi a subliniat că va susţine iniţiativele legislative pe acest subiect.

    De asemenea, Anca-Minodora Costin Hendea, secretar de stat în ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a atras atenţia asupra riscurilor crescute de abandon şcolar, performanţe şcolare reduse, violenţă sau sarcini la minore în cazul acestor copii, salutând iniţiativa absolut necesară pentru abordarea integrată a acestui subiect. Raluca Turcan, deputat PNL, a vorbit despre iniţiativa legislativă pentru susţinerea unui Program Naţional de Sprijinire a Copiilor cu Părinţi Plecaţi la Muncă în Străinătate, care dă dreptul instituţiilor publice, şcolilor, spitalelor, ONG-urilor sau cultelor să atragă finanţări europene şi să deruleze programe speciale pentru aceşti copii.

    Reprezentanţii Salvaţi Copiii şi World Vision au prezentat concluziile desprinse din studiile şi acţiunile derulate în ţară, pentru aceşti copii, incluzând campanii de informare sau acţiuni de suport pentru copiii care cresc singuri acasă. De asemenea, Salvaţi Copiii a prezentat concluziile unui studiu recent, care arată că în jur de 14% dintre copiii din România au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate. Studiul este disponibil pe site-ul Salvaţi Copiii.

    „Le mulţumesc tuturor celor prezenţi la această dezbatere şi, mai ales, pentru implicarea din perioada următoare. Vom continua cu întâlniri aplicate pe diferitele teme majore identificate: nevoia de raportare unitară, lipsa delegării autorităţii tutelare şi educarea părinţilor pentru a înţelege exact procedura, nevoia de politici publice asumate şi coerente, abordarea practică. În paralel, vom dezvolta şi primele proiecte pilot la nivel local, cu sprijinul autorităţilor şi comunităţilor”, a mai spus deputatul PNL Diana Morar.

     

    Citeste in continuare

    Aveți un PONT?

    ARTEHNIS

    Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
    Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
    Garantăm confidențialitatea!

    Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
    Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
    Departament Investigații - Secția Anticorupție

    TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

    Știri calde

    Exclusiv22 de ore ago

    EPILOGUL UNEI CARIERE/GUSTUL AMAR AL UNUI SISTEM ODATA FUNCTIONAL: PENITENCIARUL

    Astăzi dorim să prezentăm respectele noastre pentru oamenii buni ai sistemul penitenciar dar nu numai. Acei oameni care sunt devotați,...

    Exclusiv3 zile ago

    Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.8 – POINT ! P.1

    Dacă în episodul trecut ne amuzam cum a încercat Vlad „Minciunică” Socoleanu să prostească membrii Asociației proprii de proprietari cum...

    Exclusiv3 zile ago

    Cei care ati asteptat caderea OUG 59/2017 la CCR, mai aveti de asteptat.

    S-a dat un nou termen pentru 27 iunie 2023. De ce tot dau juzii CCR, amanari peste amanari intr-o cauza...

    Exclusiv3 zile ago

    Ministerul Justitiei ar avea un efort bugetar mult mai relaxat decat M.A.I

    Având in vedere amplele mișcari de masă ale sindicatelor din structura de apărare, ordine publică si siguranta natională, ministrul de...

    Exclusiv4 zile ago

    ,,La Piovra”, Caracatița, a fost inventată în România, cică italienii vin să ia lecții de la noi

     TEMPUS FUGIT! ,,DOMNILOR” V-A EXPIRAT TIMPUL Dragi domni și doamne! Fiind un ziar de investigatii si anchete jurnalistice respectabil și...

    Exclusiv4 zile ago

    Fata morgana de la telefoane

    Anul 1990 a venit in Romania cu un iz de libertate absoluta, portile marilor companii s-au deschis lasand usa deschisa...

    Exclusiv5 zile ago

    Eclipsa totală a sistemului penitenciar romanesc/TRIUMVIRATUL

    Bezna în care se regăsește acum sistemul penitenciar este una totală. Este de pe acum clar, ca nimic și nimeni...

    Exclusiv5 zile ago

    Peste tot întâlnești “ciudățenii”/Inca speră că sunt mai inteligenți decât oamenii legii și nu vor fi prinși

    Era aproape firesc sa asistăm la reprezentația data de DNA, joi la Poșta română. Asta pentru că cei care se...

    Exclusiv6 zile ago

    Calendarul tuturor acțiunilor de protest din luna iunie/Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL împreună cu liderii Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare – SNPP, sub coordonarea reprezentanților Federației PUBLISIND și ai Blocului Național Sindical

    În aceste zile, subiectul principal este reprezentat de greva personalului din învățământ. Toată atenția este îndreptată spre această acțiune care...

    Exclusivo săptămână ago

    Soluția din acest dosar,  de respingere a acțiunii, este un câștig al fiecărui lider sindical, al fiecărui polițist sau personal al MAI

    În momentul în care am ales să fiu reprezentant sindical, acum mai bine de 13 ani, îmi doream să fiu...

    Exclusivo săptămână ago

    UNIC în istoria Ministerului Afacerilor Interne!/NU se vor ocupa locurile în școlile de agenți de poliție!

    Candidații rămași după ultima sesiune de probe fizice, actualizare de azi, 24.05.2023, nu acoperă locurile disponibile în școlile de agenți...

    Exclusivo săptămână ago

    Renumitul avocat George Botez confirma, in totalitate, dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova privind derapajele de la lege ale edilului Andrei Volosevici

    Consilierul local, George Botez, a fost invitat, in data de 23.05.2023,  în emisiunea Față/ Verso de la Ploiești TV. Alina...

    Exclusivo săptămână ago

    Numai după prima probă susținută, cea fizică, aproximativ 40-50% dintre candidați nu au PROMOVAT

    Sesiunea de admitere în școlile de agenți de poliție anunțată de Ministerul Afacerilor Interne în vederea reducerii deficitului de personal...

    Exclusivo săptămână ago

    Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.7/TOUCHE ! P.3

    Bine v-am regăsit, dragi cititori! Vă rog să iertați întârzierea dezvăluirilor cu care deja v-ați obișnuit și dacă îmi permiteți...

    Exclusiv2 săptămâni ago

    UPDATE/EXCLUSIV/Poliţist ploiestean acuzat de crimă/Lautarul Paraschiv Constantin (Tony) imobilizat la pământ de poliţie a decedat după comprimarea toracelui cu piciorul de catre politist?

    Caz tras la indigo cu alte cazuri celebre din SUA Ieri dimineata , in jurul orelor 4.50, a avut loc...

    Partener media exclusiv

    stiri actualizate Raspandacul

    Parteneri

    Top Articole Incisiv

    error: Articolele nu se pot copia!