Connect with us

Administratie

Să te duci în buncărul lui Zelenski (singurul lider din lume care nu justifică miliardele promise), să nu-l întrebi de unde a avut 3,8 milioane de euro să-și cumpere vila din Toscana

Publicat

pe

Si să-i dai dume de genul ăsta: „în vreme de război, corupția este trădare” nu e doar o sfidare a inteligenței planetei, dar nu e chiar o probă de favorizare a infractorului?

De când e șeful EPPO, Laura Codruța Kovesi, nu face decât să confirme impresia că progresismul emană de la stalinism. Aplică tacticile selective ale odiosului regim. Bagă la bulău doar „dușmanii democrației,” precum predecesorii săi „dușmanii poporului.” Se comportă asemenea procurorilor sovietici! Investighează și trimite în instanțe doar burghezii care nu sunt plăcuți Noii Moscove. Nu se atinge de sovromurile, numite azi multinaționale. Micuța, n-are voie decât să piște molile, nu poate arunca nurii de hermină ai noului Politburo, renăscut la Bruxelles.

Prin tot cea ce face, insistă să ne transmită subliminal că nu este avatarul lui Andrei Vîșinski, procurorul general al URSS, care a condus Marea epurare și întronarea terorii ca politică de stat, pentru un sfert de planetă. Comunismul nu s-ar fi putut instaura atât de „plenar,” în vechea Rusie și în gubernii, dacă nu ar fi existat călăi ca Troțki, Buharin și cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă Andrei Vîșinski, procurorul general al Uniunii Sovietice – arhitectul juridic al Marii Terori.

Astăzi, Kovesi îl copiază pe marele procuror sovietic nu doar la dunga pantalonului, dar și la mimică, gesturi, rictusuri și vorbe. Mesajul ei criptat: „în vreme de război, corupția este trădare” are originea în dictonul criminalului în serie, posesor de ghilotină, Vîșinski, funcționărașul care a ratat arestarea lui V.I. Lenin, pentru a-i fi ulterior tovarăș: „dați-mi un om și vă găsesc crima.” Se vede din lună. Modul operativ al Codruței Kovesi e copie la indigo a lui Andrei Vîșinski, marele procuror stalinist.

Între cei doi există asemănări uluitoare, chiar dacă victimele Laurei Codruța Kovesi susțin că ar avea ceva din trăirile lui Troțki și rânjetul lui Buharin și miroase a tablă arsă. În științele juridice necontorsionate ideologic, procuroru este un acuzator public. La fel ca ziaristul de investigație, adună probe și face rechizitoriul. Știu haștagii Luluței că procurorii nu sunt în democrație doar acuzatori publici, ci și apărători ai libertăților? Că victima poate fi salvată de către un procuror cu știință de carte?

Micuța mov, pardon Cucuveaua mov, mai are ceva comun cu tabula rasa a justiției unei uniuni de state, Vîșinski: amândoi au fost securile ideologice ale unor regimuri. Pe stil nou, Kovesi e noul Vîșinski. Ne mai amintim cum Tudorel Toader se chinuia să o dea afară de la DNA, iar Volodimir Zelenski îi propunea postul de procuror general al Ucrainei? Ițele se leagă. Marionetele sunt trase de un singur păpușar.

Din graba scrisului era să ratăm o pururea coincidență: dosarele făcute de ei nu vor fi găsite niciodată în arhive. Cum s-ar zice, n-au operă, doar crime. Sigur că îmi veți contesta analogia. E dreptul fiecăruia să creadă că progresismul e visul de aur al umanității. Că teorarea în numele bogaților lumii nu e închiziție. E corectitudine politică. Nici că bietul Aristotel nu a socotit bine că după democrație, vine oligarhia și – în stadiile tardive – plutocrația. E în firea omului să nutrească speranță. Să creadă că avatarul diavolului poate fi pansament gastric.

Cei care au citit și au învățat ceva din istorie știu că toate marile crime s-au comis în numele unui pretins bine comun. Că Galileo Galilei a fost acuzat de erezie pentru că îndrăznit să calculeze dimensiunile iadului de pe pământ? Că a nesocotit vrerea papilor care dictau că pământul e centrul universului?

Așa cum ereticul de la Florența a renunțat la teoria heliocentrică, potrivit căreia nu pământul e centrul universului, pentru a-i fi pe plac Papei Urban, așa și Laura Codruța Kovesi nu s-a dus la Kiev, pentru a ridica probele din dosarul de corupție Burisma, în care Hunter Biden e dovedit corupt, ci pentru a face poza, în teatrul de păpuși, cu dresorul de șobolani, Volodimir Zelenski.

Laura Codruța Kovesi anchetează doar proscrișii Noii Ordini Mondiale, se ocupă de langoșerii și de producători de pizza, că n-au pus destul salami&fungi și n-au respectat gramajul din rețetă. Hoți, ar zice adulatorii slujirii pure. Nu se atinge cu nicio scamă de Ursula von der Leyen, coruptă până-n „sfincterul” cerebelos.

Noul Vișinski, obedient marii ohrane de la vest, se face că nu vede cum Heiko, soțul Ursulei, a aterizat din Germania în board-ul de la Orgenesis (cu un salariu anual de circa un milion de dolari), cu puțin timp înainte ca nevasta să negocieze celebrul contract cu firma Pfizer. Heiko – Gură Bogată – mai deține funcția de director al unei firmei de consultanță medicală, care mai adună venituri grase, prin intermediul PNRR-urilor naționale. Cum să o ancheteze pe Ursula, președintele american al Europei?

Istoria criminală a umanității nu-l cuprinde doar pe Hitler și pe Gorring, ci și pe Stalin și o serie de Papi, chiar dacă acest adevăruri nu convin!

Nu-i așa că rânjetul cabotin al actriței anticorupției seamănă cu cel al Papei Grigore al IX-lea, intrat în istorie sub numele de „călăul”? El ucidea, fără judecată, pe toți care priveau cu scepticism acţiunile papalităţii, așa cum ea a ucis orice farâmă de antreprenoriat românesc. Aleluia.

Marius Ghilezan

Administratie

Operațiune de succes a Poliției împotriva traficului de droguri de mare risc în Iași

Publicat

pe

De

Echipa Poliției Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, alături de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, a investigat și documentat activitatea infracțională a unui bărbat, suspectat de trafic de droguri de mare risc și introducerea ilegală a acestora în țară.

Conform probelor administrate în această caz, individul a fost prins în flagrant delict la data de 19 iulie 2024, în timp ce ridica un pachet suspectat a conține droguri de mare risc, provenind din Olanda și conținând canabinoizi sintetici, inclusiv MDMB-4en-PINACA și ADB-CHMINACA.

Ca rezultat al acțiunii coordonate, un mandat de percheziție la locuința acestuia a dus la descoperirea și confiscarea unor folii ce conțineau diverse substanțe, alături de alte mijloace de probă relevante.

În urma probelor adunate, procurorii au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 20 iulie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Operațiunea a beneficiat de expertiza Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de suportul hotărât al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Important de menționat că pe tot parcursul procesului penal, drepturile și garanțiile procesuale ale persoanelor implicate sunt respectate conform prevederilor Codului de procedură penală, cu menționarea prezumției de nevinovăție până la dovedirea vinovăției. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Operațiune de succes a Poliției împotriva traficului de droguri în Cluj

Publicat

pe

De

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au descoperit și documentat activitatea infracțională a unui bărbat, suspectat de trafic de droguri de mare risc și operațiuni cu produse psihoactive, continuând sub formă continuată.

La data de 20 iulie, bărbatul, în vârstă de 28 de ani, din județul Hunedoara, a fost prins în flagrant delict de un echipaj rutier în Cluj-Napoca, fiind pasager într-un autoturism, transportând comprimate ecstasy, doze de LSD, amfetamină și alte substanțe psihoactive, în drum spre un festival de muzică.

În urma percheziției domiciliare, realizate ulterior de echipa de specialitate, au fost descoperite aproximativ 40 de grame de substanțe psihoactive, grindere, cântare de precizie și alte mijloace de probă relevantecare.

La data de 21 iulie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. au reținut bărbatul, iar pe 22 iulie acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj.

Operațiunea beneficiază de sprijinul altor structuri de securitate, precum Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba-Iulia, Serviciul Rutier Cluj, Secția Regională de Poliție Transporturi Cluj și jandarmii Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Este important de subliniat că, pe tot parcursul procesului penal, respectivii beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, inclusiv prezumția de nevinovăție până la proba vinovăției. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Activități extinse desfășurate de Ministerul Afacerilor Interne pentru asigurarea securității și protecției cetățenilor

Publicat

pe

De

Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat peste 25.500 de verificări cu aplicația eDAC pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale. Principalele misiuni ale MAI includ prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea siguranței rutiere, acordarea asistenței medicale de urgență și supravegherea frontierei de stat.

Într-un efort de protejare a cetățenilor, efectivele MAI au intervenit la 6.117 de evenimente, abordând domenii precum ordinea publică și situațiile de urgență.

Subiectul ordinii și siguranței publice a inclus o serie de acțiuni, cum ar fi identificarea și sancționarea faptelor penale și contravențiilor. Utilizarea aplicației eDAC a generat 30 de alerte, inclusiv persoane căutate/dispărute și obiecte căutate.

În ceea ce privește siguranța rutieră, permisele de conducere ale a peste 600 de șoferi au fost suspendate pentru diverse încălcări, iar s-a acționat ferm împotriva autovehiculelor care nu respectau normele de siguranță.

În cadrul supravegherii frontierei, peste 3.600 de polițiști au acționat, controlând un număr mare de persoane și vehicule. Activitatea a rezultat în identificarea de infracțiuni, confiscări de bunuri și aplicare de sancțiuni contravenționale.

În situații de urgență, intervențiile rapide ale pompierilor și salvatorilor au avut un impact semnificativ, prevenind tragedii și salvând vieți.

Pe lângă aceste acțiuni, Ministerul Afacerilor Interne a avut misiuni de aviație, misiuni de imigrare și alte atribuții legale, menționând că acționează pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusiv15 ore ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusivo zi ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv2 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv2 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv2 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv2 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv2 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv2 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv3 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Exclusiv5 zile ago

Discuții la MAI privind acordarea sporului operațional: avertisment cu privire la evaluările semestriale

Reprezentanții Sindicatului Sidepol au participat la o ședință organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre modalitatea de...

Exclusiv5 zile ago

Scandalul testelor antidrog: dezvăluiri explozive și critici aspre la adresa IGPR

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a dezvăluit un atac nemilos al IGPR îndreptat împotriva lui Andreica, considerat a fi...

Exclusiv5 zile ago

Sporul de performanță în discuție: dezvăluiri din interiorul MAI

Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință cu tema majorării pentru creșterea capacității operaționale Sindicatul Europol...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv