Uncategorized
Studiu Accenture – Companiile care investesc în tehnologie, în metode de lucru noi și își transformă afacerile raportează o creștere cu 10% mai mare a veniturilor
București, 02 februarie 2023 – Un nou studiu realizat de Accenture (NYSE: ACN) arată că, pentru a se dezvolta și pentru a fi în top în mediul volatil de astăzi, un grup restrâns de companii adoptă o strategie de reinventare totală pentru fiecare parte a afacerii lor, cu ajutorul noilor tehnologii și al noilor metode de lucru.
Reinventarea totală a companiei (Total Enterprise Reinvention) este impulsionată de progrese ale unor tehnologii precum inteligența artificială și cloud computing. În prezent, doar 8% dintre companiile analizate sunt „reinventatoare”, stabilind noi standarde de performanță pentru ele și, în majoritatea cazurilor, pentru industriile lor. Transformarea lor este centrată în jurul unui nucleu digital puternic și a unor noi modalități de lucru care ajută la eficientizarea operațiunilor și stimulează creșterea.
„După pandemie, acești lideri schimbă în mod sistematic regulile jocului și industriile lor„, a declarat Julie Sweet, președinte și CEO al Accenture. „De-a lungul timpului, aceștia transformă fiecare parte a companiei lor pentru a obține rezultate financiare mai bune, inovații revoluționare, o reziliență sporită și pentru a crea în mod activ valoare pentru toate părțile interesate.”
În cadrul studiului, Accenture a intervievat peste 1.500 de directori executivi, dintre care 75% au confirmat că o serie de forțe externe – dar în special ritmul inovației tehnologice, schimbarea preferințelor consumatorilor și schimbările climatice – vor accelera și mai mult investițiile în transformarea digitală.
Cele mai multe companii (86%) se concentrează pe transformarea unor părți ale activității lor și tratează transformarea ca pe un proces finit, mai degrabă decât ca pe un proces continuu. Accenture îi numește pe aceștia „Transformatori”. Restul de șase procente dintre companii sunt „Optimizatori”. Aceștia se concentrează pe transformări funcționale limitate în ceea ce privește domeniul de aplicare și ambiția – tehnologia nu este un facilitator semnificativ al transformărilor lor.
Beneficiile financiare sunt clare, deoarece „Reinventatorii” raportează o creștere cu 10% mai mare a veniturilor, o reducere a costurilor cu 13% mai mare și o îmbunătățire a bilanțului cu 17% mai mare decât „Transformatorii”. De asemenea, în primele șase luni, aceștia generează o valoare financiară de 1,3 ori mai mare decât „Transformatorii” – ceea ce reflectă viteza cu care operează „Reinventorii”. De asemenea, două treimi dintre „Reinventatori” spun că implementarea strategiei lor de reinventare are loc mult mai rapid decât în cazul transformărilor anterioare, în comparație cu mai puțin de o treime dintre „Transformatori”.
„Indicele nostru Global Disruption Index, o metodă de măsurare care acoperă perturbările economice, sociale, geopolitice, climatice, de consum și tehnologice, arată o creștere de 200% în ultimii cinci ani„, a declarat Jack Azagury, director executiv al grupului Accenture Strategy & Consulting. „A sosit momentul ca firmele să adopte o strategie de reinventare totală a companiei și să adopte arta posibilului care este disponibilă astăzi prin intermediul tehnologiei și al noilor modalități de lucru.”
Cum să devii un „Reinventator
Companiile care adoptă Reinventarea totală prezintă șase caracteristici:
- Strategia este reinventarea. Ea nu mai este o pârghie de execuție.
- Nucleul digital devine o sursă principală de avantaj competitiv. Acesta valorifică puterea cloud-ului, a datelor și a inteligenței artificiale prin intermediul unui set interoperabil de sisteme în întreaga companie care permite dezvoltarea rapidă de noi capacități.
- Reinventarea merge dincolo de repere, integrând arta posibilului. Tehnologia și noile modalități de lucru creează o nouă frontieră a performanței.
- Strategia de talente și impactul asupra oamenilor sunt esențiale pentru reinventare, nu o decizie ulterioară. Aceste companii consideră managementul schimbării o competență de bază.
- Reinventarea nu are granițe și desființează silozurile organizaționale. Abordează competențele de la un capăt la altul.
- Reinventarea este continuă. Nu mai este o acțiune punctuală definită în timp, ci o capacitate exploatată continuu de organizație.
Puteți explora raportul Total Enterprise Reinvention: The strategy that leads to a new performance frontier în Accenture Foresight, noua noastră aplicație de thought leadership, care oferă un feed personalizat cu toate rapoartele, studii de caz, bloguri, grafice de date interactive, podcast-uri și multe altele. Descărcați aplicația la http://www.accenture.com/foresight
Despre studiul Total Enterprise Reinvention
Sondaj Total Enterprise Reinvention CxO: Accenture Research a realizat un sondaj în rândul a 1.516 directori C-suite în noiembrie 2022. Respondenții au fost întrebați despre abordarea organizației lor în ceea ce privește strategia de transformare și reinventare a afacerii, precum și despre programele lor specifice și factorii de succes. Sondajul a fost realizat în zece țări: Australia, Canada, China, Franța, Germania, India, Italia, Japonia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite. Respondenții au reprezentat 19 industrii: Industria aerospațială și de apărare; Companii aeriene, călătorii și transporturi; Industria auto; Bănci (Retail); Piețe de capital; Produse chimice; Comunicații, mass-media și divertisment; Bunuri și servicii de consum; Energie; Sănătate; Înaltă tehnologie; Bunuri și echipamente industriale; Asigurări; Resurse naturale; Produse farmaceutice, biotehnologie și științe ale vieții; Servicii publice; Retail; Software și platforme; și Servicii publice.
Global Disruption Index: Indicele este o metodă de măsurare care acoperă perturbările economice, sociale, geopolitice, climatice, de consum și tehnologice și arată că nivelurile de perturbare au crescut cu 200% între 2017 și 2022. În comparație, indicele a crescut cu doar 4% din 2011 până în 2016. Accenture a creat o măsură globală a perturbării pentru a evalua nivelul de volatilitate și de schimbare în mediul de afaceri extern. Indicele se bazează pe media a șase subcomponente care acoperă sferele economică, socială, geopolitică, de mediu, de consum și tehnologică.
Despre Accenture
Accenture este o companie globală de servicii profesionale care ajută companii, guverne și alte organizații să își construiască nucleul digital, să își optimizeze operațiunile, să accelereze creșterea veniturilor și să îmbunătățească serviciile pentru cetățeni – creând rapid valoare tangibilă. Suntem o companie axată pe talent și inovație, cu 738.000 de oameni care deservesc clienți din peste 120 de țări. Tehnologia se află în centrul schimbării de astăzi, iar noi suntem unul dintre liderii mondiali care contribuie la impulsionarea acestei schimbări, cu relații puternice în ecosistem. Combinăm puterea noastră în domeniul tehnologiei cu o experiență de neegalat în industrii, expertiză funcțională și capacitate de livrare globală. Suntem capabili în mod unic să obținem rezultate tangibile datorită gamei noastre largi de servicii, soluții și active în domeniile Strategie și Consultanță, Tehnologie, Operațiuni, Industry X și Accenture Song. Aceste capacități, împreună cu o cultură a succesului comun și angajamentul nostru de a crea valoare la 360 de grade, ne permit să ne ajutăm clienții să aibă succes și să construim relații de încredere și de durată. Ne măsurăm succesul în funcție de valoarea de 360 de grade pe care o creăm pentru clienții noștri, pentru fiecare dintre noi, pentru acționarii, partenerii și comunitățile noastre. Vizitați-ne la www.accenture.ro
Uncategorized
Philips anunță noul monitor portabil 16B1P3302D
București, 21 martie 2023 – Philips Monitors anunță partenerul perfect pentru călătorii: Monitorul Philips 16B1P3302D, parte din gama de monitoare portabile ale brandului, a cărui design a câștigat în 2021 premiile iF Design Award și Red Dot.
O nouă modalitate de productivitate în mișcare
Recunoscut pentru design-ul sau portabil, monitorul Philips 16B1P3302D cu ecran de 15.6 inci (39.6 cm) încape cu ușurință într-o servietă sau ghiozdan. Prezența celor două porturi USB – C aflate pe laterala monitorului facilitează încărcarea sau pot fi folosite pentru un aranjament cu două monitoare.
Caracteristici suplimentare
Suportul monitorului se poate înclina de la 0 la 90 de grade iar unghiurile de vizualizare de 170/170 de grade ale ecranului cu tehnologie IPS LED ajută la vizualizarea ușoară din aproape orice unghi.
Philips 16B1P3302D oferă o imaginie cu rezoluție Full HD 16:9 și tehnologia SmartImage pentru imagini optimizate și cu un contrast ridicat.
Monitorul este echipat cu funcția EasyRead și modul LowBlue pentru a reduce oboseala ochilor și pentru a oferi o experiență de utilizare mai confortabilă.
Având în vedere toate aceste caracteristici, acest monitor este ideal pentru oricine dorește să-și îmbunătățească spațiul de lucru portabil, menținând în același timp același nivel de confort care vine cu un birou tradițional.
Preț și Disponibilitate:
Monitorul Philips 16B1P3302D va fi disponibil începând cu luna aprilie la prețul recomandat de 1373 lei.
Exclusiv
„Cred ca prefectura Prahova a devenit un fel de șef cu drept de veto in Ploiesti”

Cunoscutul avocat George Botez este recunoscut pentru intransigenta sa pentru legalitate si pentru luarile sale de pozitii pe aceasta tema. Astfel, in urma publicării articolului nostru în exclusivitate cu privire la încercările disperate de „albire” al edilului de către Prefectura Prahova in cazul BCR, consilierul local ne-a declarat urmatoarele:
„Cred ca prefectura Prahova a devenit un fel de șef cu drept de veto in Ploiesti. Am spus-o cand s-a pus problema blocarii transferului parcului, o spun si acum ! Este prima data in istoria administrativa cand prefectura stabileste refacerea unui HCL prin adaugirea unui lucru nou in act, dedus pe cale de interpretare din .. dezbateri ! Lucru care nu s-a votat, adica acel comision cerut de BCR ! Domnilor, daca cineva ar fi vrut sa voteze comisioane, ar fi facut-o in octombrie anul trecut ! Cum nu s-a dorit, nu s-a votat ! Si nu se va vota nici acum. Pe de alta parte, astept sa vad ce face prefectura cand se va împlini termenul de 6 luni de cand a constatat nelegalitatea hotararii de consiliu…. face, ori nu face ce este legal ? Merita pus un pariu pe asta, cu toate ca, vazand obiceiurile locului… nu prea as baga mana in foc ca legea impresioneaza prea tare !” ( Cristina T.).
Exclusiv
Afacerea BCR la next level si alba neagra cu legalitatea/Somnul ratiunii naste monstri/Update -O anchetă poate demara cineva din Consiliul Local Ploiesti?

Cu un tupeu iesit din comun s-a trecut la un next level: de albire si scapare de penal al edilului in afacerea ilegala cu BCR.
Prefectura a spus că nu este legala hotărârea.
Prefectura spune clar că nu este legala
Vestea că Prefectura Prahova a „recomandat” Consiliului Local anularea hotărârii cu privire la un nou adițional la contractul de împrumut cu BCR a rămas fără ecou. Nici pana la aceasta data Consiliul Local Ploiesti NU a anulat hotararea respectiva si NU s-a intrat in matca legalitatii.
Adresa trimisa de Prefectura Prahova a fost tinuta la „secret”.
Hotărârea, așa cum este de altfel publicată pe site-ul Primăriei Ploiești, viza prelungirea perioadei de trageri cu 1 an de la 20.09.2022 la 20.09.2023. Este vorba fix despre contractul de împrumut cu BCR pentru suma de 34.013.308,36 de lei, încheiat în 2019 de fostul primar Adrian Dobre, sumă necesară pentru susținerea co-finanțării la proiectele cu fonduri europene.
În textul hotărârii aprobate de aleșii locali în ședința din 5 octombrie 2022 există mențiunea că „restul clauzelor contractuale rămân nemodificate”, lucru care nu s-a mai întâmplat.
Prefectura Prahova a recomandat Consiliului Local Ploiești să anuleze HCL 463/05.10.2022, pe motiv că a fost adoptată „cu încălcarea prevederilor legale în materie”, în caz contrar „hotărârea va fi atacată la instanța de contencios administrativ” confirmand dezvaluirile, in exclusivitate, ale ziarului Incisiv de Prahova.
Hotărârea de Consiliu Local a fost aprobată și NU a produs efecte, deoarece aceasta hotarare a fost aprobata in data de 5 octombrie 2022, pentru un act semnat inainte, ilegal, in data de 20.09.2022.
Orice HOTARARE produce efecte de la data adoptarii sale, NU retroactiv!
Interesant că la mapa consilierilor locali cu privire la BCR s- au adăugat materiale. Actul adițional …in ideea că au avut cunoștință…deci la materiale ședinței din 05 10 2022, iar Prefectura zice de transmis 11.10 2022, primit de BCR in 14.10…atunci cum rămâne cu data din act adițional…
Cum au apărut documentele?
Și de ce nu are nr.de înregistrare?
Era legal după expirare..? Murim de ras, probabil or sa se distreze si organele de cercetare penala!
Cam prea multe falsuri si abuzuri pentru spalarea edilului.
Întrebare…o anchetă poate demara cineva din Consiliul Local Ploiesti cum se falsifica și adaugă sau sustrag documente??
Poate , poate …afla sau aude careva…
Next level si alba neagra cu legalitatea dupa dosarul penal
Prefectura Prahova transmite Consiliului Local Ploiesti o adresa foarte bizara si in afara cadrului legal, in scopul „spalarii” edilului (adresa nr 4391/21.03.2023).
Astfel, dupa ce a declarat nelegala HCL 436/2022, aceeasi institutie revine si dupa verificarea „legalității” pe baza „stenogramei ședinței” (PREMIERA MONDIALA IN MATERIE JURIDICA!!!) propune reanalizarea HCL-ului incriminat si adoptarea unei hotarari complete si legale.
Sa traiasca domn prefect care a semnat de unul singur adresa dar sa ne explice si noua oficial si public ce nu a inteles: la data de 05.10.2022, consilierii locali au fost pacaliti sa emita Hotararea nr 463, prin care i se aproba edilului Andrei Volosevici sa semneze prelungirea actului aditional cu BCR, o prelungire si act aditional semnate de acesta ILEGAL inca de la data de 20.09.2022, fara aprobarea Consiliului Local Ploiesti.
Cum sa revina CL si sa analizeze o eventuala hotarare care sa gireze faptele penale savarsite de edil prin semnarea actului aditional cu BCR la data de 20.09.2022 cand presupusa Hotarare 463 ce ar trebui sa fie analizata a intrat in dezbatere si adoptata la data de 05.10.2022? Mai smecherilor, voi vreti sa ii bagati in PENAL pe consilierii locali?
Suntem si noi curiosi cati vor pica in „capcana” asta si vor semna o alta hotare de consiliu local ILEGALA! Noi nu credem ca se vor inghesui prea multi, ca poate nu or avea pregatire juridica dar nu sunt PROSTI!
Bai, nenicule, la noi corupția majoră e sinonima cu PROSTIA!
Primarul Andrei Volosevici a semnat, de capul sau, fara o Hotarare a Consiliului Local Ploiesti, un act aditional cu BCR, la data de 20.09.2022, pentru prelungirea perioadei de tragere pana la data de 20.09.2023. ACtul semnat ESTE ilegal oricat se incearca „spalare” si/sau „albirea” edilului.
Act Aditional 1Act Aditional 2
Act Aditional 3
Act Aditional 4
In acest act aditional, tot prin abuz, s-a introdus o clauza pe care o semneaza edilul Andrei Volosevici fara aprobarea Consiliului Local si total ILEGAL, prin care Primaria Ploiesti sa obliga sa plateasca Creditorului (art 5 din act aditional), un comision de 0,2% din suma neutilizata de 27.644.336,30 ron, comision in valoare de 55.266,67 ron, un comision ce se va plati in doua transe, 50% la data semnarii Actului aditional si 50% pana la data de 22.12.2022.
Adresa Banca
Noaptea, ca hoţii, partea a doua!
Directia Economica
Desi directorul economic Nicoleta Craciunoiu a refuzat sa semneze o astfel de ilegalitate, cei sus mentionati la inceputul articolului au „pandit” cand acesta se afla in concediu si, la data de 04.10.2022, cu numarul 519, Andrei Volosevici intocmeste REFERATUL DE APROBARE la proiectul de hotarare privind modificarea Hotararii Consiliului Local nr 619/21.12.2018, privind contractarea unui imprumut intern in valoare de 34.013.308,36 lei.
Deci, edilul Andrei Volosevici solicita Consiliului Local Ploiesti, la data de 05.10.2022, sa aprobe imputernicirea sa de a semna un Act Aditional cu BCR, act aditional semnat de acesta ILEGAL, inca de la data de 20.09.2022, cu mult timp inainte.
Raport Specialitate 2
Mai mult, la data de 05.10.2022, consilierii locali au fost pacaliti sa emita Hotararea nr 463, prin care i se aproba edilului Andrei Volosevici sa semneze prelungirea actului aditional cu BCR, o prelungire si act aditional semnate de acesta ILEGAL inca de la data de 20.09.2022, fara aprobarea Consiliului Local Ploiesti.
463_05.10.2022_contractare_imprumut_intern
Totodata, in HCL nr 463 se specifica in clar:
Art 1. „Aproba modificarea HCL nr 619/21.12.2018 in sensul prelungirii perioadei de trageri cu 1 an de la 20.09.2022 la 20.09.2023. Restul clauzelor contractualoe raman nemodificate”.
Deci, Consiliul Local Ploiesti NU a aprobat in HCL nr 463/05.10.2022, ce semnase ilegal deja Andrei Volosevici, adica comisionul de 0,2% din suma neutilizata de 27.644.336,30 ron, comision in valoare de 55.266,67 ron, un comision ce se plateste ILEGAL in doua transe, 50% la data semnarii Actului aditional si 50% pana la data de 22.12.2022.
Cine aproba plata acestui comision, executivul care a semnat ilegal actul aditional fara aprobarea Consiliului Local Ploiesti sau legislativul care a specificat ca aproba (retroactiv semnarii deja a actului aditional) cu conditia ca „restul clauzelor contractuale raman nemodificate”, adica fara comision (In Contractul de credit nr 201909200119/20.09.2019 si in toate actele aditionale s-au respectat prevederile art 7.1 pct c) prin care comisionul de neutilizare este de 0 % pe an!
Incisiv de Prahova va solicita – OFICIAL – un punct de vedere celor de la IPJ Prahova, D.N.A si DIICOT privind „legalitatea”/NELEGALITATEA si abuzul savarsit de Andrei Volosevici in calitatea de „indeplinire” a atributiilor de primar.
Este in premiera ca UAT Ploiesti pentru imprumuturi bancare neutilizate sa „negocieze” plati de comisioane bancare, in conditiile in care caietul de sarcini si in contractul initial NU se prevede asa ceva, iar Consiliul Local NU a aprobat plata acestora. Vom reveni. (Cerasela N.).
-
Administratieacum o zi
Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt confirmate, din nou, de organele de cercetare penala
-
Exclusivacum o zi
Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!
-
Exclusivacum 2 zile
Replica ,, Caracatiței”
-
Exclusivacum 2 zile
Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?
-
Ancheteacum o zi
„Ați uitat de noi, venim peste voi”!!/ Polițiștii de penitenciare alături de colegii din poliție merg la Guvern!
-
Exclusivacum 2 zile
1 oră au avut la dispoziție șefii să propună polițiștii care vor fi avansați înainte de termen
-
Exclusivacum 8 ore
Afacerea BCR la next level si alba neagra cu legalitatea/Somnul ratiunii naste monstri/Update -O anchetă poate demara cineva din Consiliul Local Ploiesti?
-
Featuredacum 2 zile
Greii Partidului Social Democrat au stabilit candidații pentru alegerile locale din primăvara anului viitor.