Connect with us

Featured

A jucat ”alba – neagra” cu prejudiciul de 17 milioane Euro de la EXIMBANK

Publicat

pe

Acestea sunt ”loviturile” care au ”clătinat” din temelii ”Șandramaua lui Halalai”. 

(Preluare National – Catalin Tache):

Pentru că, din păcate pentru miliardele de euro băgate în ea din bugetul centralizat de stat și implicit din banii tuturor contribuabililor români, Banca de Export – Import a României – EXIMBANK SA a fost transformată într-o veritabilă afacere pe persoană fizică.

Și am reluat principalele ”borne” ale seriei de dezvăluiri privind prejudiciile absolut halucinante, de zeci și sute de milioane de euro, de la singura bancă a statului român constituită și care ar trebui să funcționeze strict pentru sprijinirea mult prigonitului mediu de afaceri autohton pentru a ”destructura” din start propaganda operativă care dă asigurări că, gata, ”s-a rezolvat și aici”… Numai că, ghinion, astăzi se poate vedea cel mai bine cum ”s-a rezolvat și aici”, printr-o nouă dezvăluire. Una care arată de ce instituțiile statului român stau în genunchi în fața celui mai bine plătit funcționar, Traian Sorin Halalai. Și de acesta își permite practic să umilească demnitarii care au fost puși și sunt plătiți tocmai ca să îl controleze! Pentru câte 4.872 de euro pe lună, sumă primită până acum de 923 de demnitari ai statului român! Toți cei care au ”atârnat” în CIFGA de la EXIMBANK. Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări, format din reprezentanții mai multor ministere. Cei pe care însă ”Dumnezeul  creditelor preferențiale de stat” nici măcar nu mai catadiscește să îi informeze, așa cum este obligat legal prin fișa postului.Nici măcar atunci când, cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună, refuză alături de al său director juridic Claudiu Ciocîrlan – nume cu rezonanță în sistem! – să încaseze suma de 16.730.000 Euro! Mai mult decât atât, conducerea EXIMBANK ținând practic ”de șase” până ce acești bani au fost subtilizați și scoși din țară de o firmă străină și asupra căreia au planat suspiciuni cu privire la puternice legături cu ”mafia financiară” de la Est… De-abia după aceea țipând și ”Eximbank”-ul lui Halalai, ”Hoții”…

Contractul de Cesiune nr. 11875

De la acesta a pornit totul… În data de 26.08.2015, atunci când a fost semnat și înregistrat Contractul de Cesiune nr. 11875, între Banca de Export – Import a României EXIMBANK SA și TRANSOIL ENTERPRISE HOLDING SARL. Documentul oficial intrat în posesia noastră fiind astfel parafat :

Assignor/ cedent

BANCA DE EXPORT – IMPORT A ROMÂNIEI EXIMBANK SA

Ciocîrlan Claudiu – Authorised representative

Armegioiu Marius Iulian – Authorised representative.

Assignee/ Cesionar

TRANSOIL ENTERPRISE HOLDING SARL

Rodion Mușinschi – Representative.

Pentru cititorii avizați, fie ei anchetatori de poliție judiciară, procurori sau ofițeri ai serviciilor secrete care încă nu au uitat că au depus jurământul militar doar în fața statului român, am selectat câteva pasaje cheie din Contractul de Cesiune nr. 11875. Cel vizat din punct de vedere juridic de către chiar directorul Ciocîrlan Claudiu. Pe baza acestora putându-se deja creiona probatoriul dosarului care se anunță nu doar unul dintre cele mai spectaculoase din perioada post – decembristă, dar și cu cel mai mare prejudiciu!

  1. Declarații, Garanții și Angajamente.

(ix) Nu a fost și nu va fi inițiată nicio altă acțiune de Executare de către Cedent în legătură cu Drepturile Cedate sau față de orice societate din Grupul Racova sau față de acționarii unei astfel de societăți, în afară de Acțiunile de Executare indicate la clauza 3.1.9;

DOCUMENTE! Contractul de Cesiune și actele adiționale

3.1.10 Cedentul va determina amânarea și/sau refuzul de plată a garanțiilor de Stat până la și incluzând Data Transferului. Dacă, în ciuda acestor măsuri, Cedentul primește plăți în baza oricărei Garanții de Stat, va informa în mod prompt Cesionarul și va acționa în conformitate cu instrucțiunile acestuia (care ar putea include, printre altele, returnarea sumelor către plătitor).”

Contractele adiționale 14.584; 16.838; 3.021…

Numai că, pentru a ”închide cercul” acestei scheme de devalizare a bugetului de stat prin crearea unui prejudiciu de nu mai puțin de 16.730.000 Euro – bani pe care practic EXIMBANK a refuzat să îi încaseze, conform obligațiilor contractuale! – au mai fost semnate, pe bandă rulantă, încă 3 (trei) Acte adiționale la  Contractul de Cesiune din data de 26 august 2015. Toate trei semnate și girate juridic de către același director Ciocîrlan Claudiu. Și fiecare având ”inserată” câte o prevedere prin care să se poată asigura derularea operațiunii financiare.

21 octombrie 2015/ Nr. 14584, Actul Adițional Nr. 1 la Contractul de Cesiune din data de 26 august 2015.

  1. Modificări

2.2. Cesiunea de creanțe din prezentul Contract va deveni efectivă la Data Transferului când părțile vor semna Confirmarea Transferului, prin care se confirmă astfel că s-au îndeplinit sau s-a renunțat la următoarele Condiții Suspensive care vor fi îndeplinite nu mai târziu de 2 decembrie 2015.”

 2 decembrie 2015/ Nr. 16.838

Actul Adițional nr. 2 la Contractul de Cesiune din data de 26 august 2015

  1. Modificări.

2.2. Cesiunea de creanțe din prezentul activ va deveni efectivă la Data Transferului când părțile vor semna Confirmarea Transferului, prin care se confirmă astfel că s-au îndeplinit sau s-a renunțat la următoarele Condiții Suspensive care vor fi îndeplinite nu mai târziu de 31 decembrie 2015.

3.4. (…)  din Secțiunea 3 ( Declarații, Garanții și Angajamente) din Contractul de Cesiune nu a fost și nu va fi inițiată și/sau continuată până la data de 04.01.2016 și nicio Acțiune de Executare în baza acțiunilor descrise la punctele (i) ale literei (d) și (i) și (ii) ale literei (e) ale Clauzei 3.1.9. din Secțiunea 3.1 (Declarațiile și Garanțiile Cedentului. Angajamente) din Secțiunea 3 ( Declarații, Garanții și Angajamente) din Contractul de Cesiune nu a fost și nu va fi inițiată și/sau continuată până la data de 04.01.2016.”

 01 martie 2016/Nr. 3021

Actul Adițional nr. 3 la Contractul de Cesiune din data de 26 august 2015

2.1. Cedentul renunță la dreptul de rezoluțiune a Contractului de Cesiune, la dreptul de a pune în întârziere Cesionarul și de a se îndrepta în orice alt mod împotriva Cesionarului pentru neîndeplinirea până la data de 31 decembrie 2015 a Condițiilor Suspensive și în mod particular pentru neplata Prețului Cesiunii până la această dată (conform Secțiunii 8 din Contractul de Cesiune).

2.2. Cesionarul se obligă să plătească la data de 18.04.2016, în contul bancar al cedentului, suma de 200.000 USD ( în echivalent lei, la cursul Băncii Naționale a României din ziua plății), strict și numai în cazul întârzierii în executarea obligației de plată la timp a prețului cesiunii (adică strict și numai în cazul întârzierii în execuția obligației de plată a prețului cesiunii cel mai târziu la 15 aprilie 2016).

  1. f) este scadentă la data de 18.04.2016, în cazul întârzierii Cesionarului în executarea obligației de plată a prețului cesiunii cel mai târziu la 15 aprilie 2016.
  2. Modificări

3.2. – 2.2.3 – nu mai târziu de 15 aprilie 2016, cesionarul a transferat Prețul Cesiunii în contul bancar al cedentului având IBAN(…)”.

Ștefi… Corvin… Mihăiță…

Deci, procurorii pot astfel finaliza rechizitoriul cu ”materialul clientului”… La care trebuie să se adauge neapărat și următoarea concluzie dintr-un alt document oficial intrat în posesia noastră…

” Dat fiind că EXIMBANK este o bancă controlată de Statul Român, prin Ministerul Finanțelor, toate operațiunile care privesc fondurile publice gestionate de EXIMBANK trebuie aprobate de către Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări – (CIFGA), format din reprezentanți ai mai multor ministere. În perioada noiembrie 2014 – 2015, Traian Halalai a negociat cesionarea către grupul TRANSOIL a contractelor de credit încheiate de EXIMBANK cu societățile din grupul Racova. Contractul de cesiune a fost semnat la data de 26.08.2015 între EXIMBANK și o societate din Luxemburg a grupului TRANSOIL, înființată cu doar câteva luni înaintea semnării. Contractul a fost modificat prin 3 acte adiționale, în 21.10.2015, 02.12.2015 și 01.03.2016, prin care termenul de îndeplinire a obligațiilor TRANSOIL, inițial 30.09.2015 a fost prelungit până la 18.042016, deși EXIMBANK nu a cerut iar TRANSOIL nu a oferit nicio garanție pentru situația în care nerespectarea obligațiilor sale prejudiciază banca sau bugetul de stat. În ciuda prelungirilor succesive acordate de EXIMBANK, TRANSOIL nu a achitat niciun Leu din prețul cesiunii de creanță, dar s-a folosit de suspendarea executărilor silite și de termenul de grație acordat de EXIMBANK pentru a sustrage din Comcereal SA și Mopan SA active care constituiau garanția EXIMBANK și valorau aproximativ 18 milioane Euro. Deoarece nu a solicitat nicio garanție de la TRANSOIL, acest prejudiciu a fost acoperit de EXIMBANK prin executarea garanției de Stat, deci prin folosirea banilor publici. Contractul de cesiune care a dus la acest prejudiciu imens a fost încheiat fără a fi solicitat acordul obligatoriu al CIFGA, deși legea impunea obținerea în prealabil a acestui acord. Nu doar că Traian Sorin Halalai nu a solicitat acordul CIFGA pentru aceste acte de dispoziție asupra garanției de Stat, dar, astfel cum rezultă din contractul de cesiune, deși Transoil nu achitase niciun leu și nu oferise nicio garanție, a pus banca de stat EXIMBANK la dispoziția firmei străine TRANSOIL asumându-și prin contract că banca va acționa privind garanția de stat conform instrucțiunilor TRANSOIL”.

Și pentru a trage și o concluzie pentru actul altfel ”sinucigaș” al președintelui EXIMBANK de a nu îi informa pe membrii CIFGA, prezentăm astăzi primele trei nume dintre ”atârnătorii” pe 4.782 Euro lunar din CIFGA…

1.    Ferencz Ștefania, Secretar General al MAI

2.    Corvin Nedelcu – ofițerul tuturor serviciilor din toate CA-urile posibile

3.    Mihai Busuioc, chiar președintele Curții de Conturi care a jucat ”alba – neagra” cu prejudiciul de 17 milioane Euro de la EXIMBANK.

Citeste in continuare

Exclusiv

Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!

Publicat

pe

De

       Ca pe Zeus, Neprihănitul!!! Matei Valentin, un director împuternicit de la Penitenciarul Ploiesti il protejeaza mafia M.J. via A.N.P. am demonstrat de fiecare data.

       Că este vorba de (le vom parcurge in viitor)

       – dispoziții ilegale catre subordonati,

       – mutări ale oamenilor in curte după cum vrea Zeus si acolitii lui: Wonder Woman , Stoica, Oita laie, Coada și Banica  

       – comisii de disciplina contra oamenilor ce nu gresit dar nu sunt CA EI, dispuse de ZEUS unde sunt membrii cei de mai sus plus alte mici sugative,

       – controale dispuse de  A.N.P.ului condus de DAN Halchin facute noaptea ca hotii prin gard, ca sa demita oamenii buni din unitate,

       –  incalcari ale conditiilor de munca minime,

       – incalcari ale atribuțiilor de serviciu pentru cei care indraznesc sa faca cum scrie la carte,

       – vocabular ca la stana pentru cei care nu sug la tata lui Zeus (care incep sa fie din ce in ce mai multi)

       – sicanarea celorlalti pentru a le fi frica de a spune de ce face Zeus cu ai lui,

       – sesizari facute la ANP, M.J. plus alte structuri care au atributii de verificare si s-au facut ca nu exista…

       TOATE ACESTEA SUNT PROTEJATE DE directorul doctor Halchin Dan, fost agent paza si Firinel UNGUREANU fostul securist din A.N.P. pentru… pentru…

S-A PRINS CINEVA?

Pentru ca au nevoie de un fraier care sa le faca treburile murdare! Acel fraier, umflat de egoul propriu este Zeus, Matei Valentin Neprihanitul!!!

Pai, daca am niste detinuti cu capital de nu il poti numara intr-o viata de om si sunt cunoscuti ai unor nu prea curati oameni politici si niste atentii trebuie facute… cum altfel sa reusesti? Decat sa gasesti unul care este dispus sa faca astea pentru tine. Si cand ai gasit cainele care se bucura la niste „cadouri”, caci pe bani nu pune mana… oare nu trebuie sa il pastrezi pe ZEUS?

Noi credem ca da! Noi credem ca indiferent de ce ar face ZEUS va fi aparat… cu toate ca am aflat pe surse ca mai are un pic si nu il mai tin nervii si va lovi un subaltern… dar si atunci se vor face ca ploua.

De mai bine de 6 luni, Penitenciarul Ploiesti este un butoi cu pulbere ajungand mai rau decat Penitenciarul Targsor de acum cativa ani. Fug oamenii ca sobolanii din bataia de joc a acestui cainecredincios si fidel pentru orice os primit.

ACUM ESTE CLAR?!? INCA NU?

Pai… sa scoatem elefantul din camera…

Mareata realizare a lui Halchin Dan facuta prin Matei Valentin: punct de lucru exterior permanent… cu alte cuvinte… niste detinuti care stau tot timpul undeva…

SUB AURA CA VAI DE CE LOCURI DE CAZARE AM PRODUS PRIN ASA CEVA… SUNT CATEVA ZECI… DECI FRECTIE LA PICIOR DE LEMN… CUTIA PANDOREI A FOST DESCHISA.

Era nevoie de un caine credincios care sa calce pe oamenii din subordine si sa produca acest NOU FLAGEL. Unde anumiti detinutii PRIVILEGIATI sunt dusi in aceste „puncte de lucru” si sunt tratati preferential. Si fiecare dintre acesti oameni are ceva de castigat! Bani sau bunuri sau noi prietenii…

Iata de ce, ZEUS se crede stapan peste un sistem de aparare al statului (oare mai putem numi asa aceasta structura stricata – Penitenciarul???). Iata de ce poate sa faca orice, caci orice sesizare se opreste in van… caci trebuie tinut aici…

PANA CAND? Ar fi urmatoarea intrebare… Pana nu mai este de folos, pana puterea se va schimba si din ilustru ZEUS va deveni detinut. Poate i se va da si lui un loc la un punct exterior de lucru… caci are pile!!!

Sub praful in ochi ca s-au facut reale minuni cu asa ceva… in realitate situatia se prezinta:

– Penitenciarul DEJA subdimsionat pe statul de organizare a sangerat masiv detasarea a circa 10 oameni pe Minunea lui Halchin

– Acest lucru a generat in val:

Ore suplimentare –  platite din banii nostri,

Concedii restante – timpul necesar refacerii diminuat, deci stress asupra personalului,

Activitati ce produc mari costuri materiale: transport personal, masa, atr. Logistice – toate platite din banii nostri,

Activitati suplimentare ale cadrelor unitatii.

             PRIN URMARE ACUM ATI INTELES?

 Tot ce s-a facut este incepului unei sectii private de detinuti alesi pe spranceana, pe cheltuiala noastra, pe spatele personalului subjugat, pentru beneficiul lor. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. (Cristina T.).

N. R. : – Reamintim  ca, investigatia noastra a pornit de la mafia gunoaielor si cum o firma din aceasta caracatita din Prahova „beneficiaza” de detinuti/”inchiriaza” la munca pe filiera Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, in baza proiectului lansat de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin. Punerea in dependenta a Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI de catre reprezentantii acestei societati ne-au determinat  sa incepem dezvaluirile cu derapajele de la lege ale sefului – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești, fiind o institutie esentiala a statului.

Sa reamintim povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” care este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood, nu inainte de a intreba (prietenii stiu de ce…): Florin Iosif de la TYMBARK este bine?

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/IPJ Prahova, Penitenciarul Ploiesti si Tymbark

Lume!Lume! Știri de ultimă oră de la Mînăstirea Ploiesti

Cat timp mai poti sa indoi legea?

În acest articol ne-am hotărât să vă arătăm, cum înclinațiile scriitoricești și infracționale s-au adunat în caracatița din Penitenciarul Ploiești/Rățușca noastră Mac!Mac!

Ia! Zâno!/Joac-o și pe asta!/Dă-ți cu reveneală!/Zâna Nașa, se joacă cu gestiunile, după starea vremii la Penitenciarul Ploiesti!

În acest articol ne-am hotărât să vă arătăm, cum înclinațiile scriitoricești și infracționale s-au adunat în caracatița din Penitenciarul Ploiești/Rățușca noastră Mac!Mac!

Aroganța și lipsa de profesionalism sunt fără limite, caracterul penal te dărâmă la propriu in Penitenciarul Ploiesti

,,Fantastica Woman”Anghelache Ramona (varianta XXL)/”Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti

„Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti/Despre Doamna Dănescu Izabela, supranumită eminența cenușie și regina hoților din Penitenciarul Ploiești

Precizări privind modalitățile de furt la Penitenciarul Ploiesti si ilegalitatile savarsite de Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești

Documente si declaratii din cercetarea penala care dezvaluie un furt institutional generalizat la Penitenciarul Ploiesti

Penitenciarul Ploiesti: „La momentul preluării gestiunii, în fișele de inventar de la Serviciul Financiar figurau o mulțime de bunuri, care faptic nu existau”

Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Complicitatea ASF la dimensiunea fraudei de la City Insurance/Intrebarea senatorului Ivan care l-a facut pe Presedintele ASF sa se bâlbâie si sa se inrosească.

Publicat

pe

De

Nu mai există nicăieri în lume un caz in care instituția desemnata de stat sa supravegheze vreo piata financiara bancara sau nebancara, sa aiba știință, fără dubiu, a infracțiunilor acționarilor si a delapidarii societății, si sa o lase sa mai functioneze inca 6 luni, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani.

Intrebarea senatorului Ivan care l-a facut pe Presedintele ASF sa se bâlbâie si sa se inrosească. Si pe un alt oficial ASF sa denunte contributia infractionala a conducerii ASF, la amplificarea fraudei.

Un singur senator a pus astăzi, cu subiect si predicat, punctul pe ,,i” in ceea ce privește complicitatea ASF la dimensiunea fraudei de la City Insurance. Cu stiinta extrasului de cont falsificat si a a neindelplinirii, FARA NICIUN DUBIU, a cerintelor de capital si de solvabilitate, ASF a mai permis City Insurance sa emita polite RCA inca aproximativ 8 luni.

Aceasta a fost contribuția suprema a ASF la frauda de la City Insurance: inca aproape un miliard de lei incasat de City intre momentul in care ASF stia de extrasul de cont falsificat si momentul retragerii autorizatiei.

Si intrucat un alt senator i-a intrebat daca isi dau demisia si au spus ca nu si-o dau, singura solutie pe care o mai are Parlamentul pentru penalizarea contribuției ASF la falimentele din asigurari ete REVOCAREA.

Remarcati si faptul ca momentul a fost remarcat si de fanul supravegherii ASF din comisie, senatorul Neagu, care observand autodenuntul celor de la ASF, Marcu afirmand ca a stiut fara niciun fel de dubiu, de la Presedintele Autoritatii elvețiene, ca EXTRASUL E FALS, dar i-am mai lasat aproape 8 luni sa emita polițe. Inca pana la un MILIARD DE LEI, majorare a fraudei, cu STIINTA ASF.

Cum sa ii lasi inca 6-8 luni sa mai emita polite, stiind ca societatea este infractoare?

Cat iti lua sa scazi din capitalul declarat cele 50 de milioane de Euro pretinse prin contul care nu exista? 2 minute?

Si inca maximum 48 de ore ca sa ii retragi autorizatia si sa o pui sub administrare SPECIALA. Adica sa opresti frauda, ASF fiind obligată de lege să facă asta. Nu mai există niciun stat în lume în care autoritatea de supraveghere să cunoască fără dubiu infracțiuni făcute de acționari și să îi mai lase încă 6 luni. Nicăieri!

Pentru ca nu a facuta asta, ASF, Nicu Marcu si ceilalti au devenit COMPLICI!. ,,Trebuia sa le dam ragazul” (infractorilor care au falsificat extrasul˝), Parchetul sa se sesizeze!

Mai dau un exemplu: in februarie 2014, ASF a aflat ca este o problema cu reasigurarea pretinsa de Astra Asigurări, in Insulele Cayman.

Adica cam cum a aflat acum ASF ca extrasul de cont prezentat de City Insurance este falsificat. Atunci reasigurarea era un fals, acum mai mult decat reasigurarea era un fals: contul pur si simplu nu exista.

Atunci, in februarie 2014, ASF a pus societatea Astra Asigurari in administrare specială in mai putin de 10 zile, interval in care a si facut selectia administratorului. Astfel, in februrarie 2014, ASF a oprit frauda de la Astra Asigurari.

8 ani mai tarziu, Nicu Marcu (Presedinte ASF) si Cristian Roșu (Vicepresedinte ASF), au mai lasat City Insurance sa mai emita polite mai mult de 8 luni. Si asigurari de garantii, care au condus in cele din urma la fraudarea bugetului de stat. Adică, functionarii ASF au contribuit la majorarea fraudei de la City Insurance cu pana la un miliard de lei, mai dezvaluie sursa citata. Parchetul? (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Anchete

„Ați uitat de noi, venim peste voi”!!/ Polițiștii de penitenciare alături de colegii din poliție merg la Guvern!

Publicat

pe

De

Cerem sa fie respectată legea !!! Pe data de 24.03.2023  sindicate din  poliția română, federații sindicale din sistemul penitenciar si rezerviștii militari vor organiza primul protest din acest an. Angajații penitenciarului de Femei Ploiești Targsorul Nou, membrii ai organizației reprezentative EQUITAS,  din Penitenciarul de Femei Targsor vor fi prezenți pentru a cere Guvernului României aplicarea în integralitate a Legii-cadru a salarizării nr.  153 /2017 . „Nemulțumirile noastre vin în contextul în care aflam ca partidele aflate la guvernare doresc inițierea unui  nou proiect de lege a salarizării, în situația în care nouă nu ni s-a aplicat nici actuala lege votată în Parlament în 2017,  de către aceleași partide. Din 2017 și pana azi am fost duși de nas, păcăliți și furați în același timp . Au fost făcute discriminări , în sensul ca unor sectoare bugetare(administrație publica și deputați )li s-au aplicat legea în integralitate încă din  anul 2017 , iar altora în tranșe . Sistemul de apărare se afla în situația de a mai primi o tranșa, dar se pare ca guvernul a uitat de ea . De o bună perioada se observa cu ochiul liber cum guvernantii neamului au pus tunurile pe sistemul de  apărare și ma refer la salarizarea din sistem , la pensiile militarilor   și la lipsa investițiilor în sistemul de apărare . Se pare că salarizarea polițiștilor și legea  pensiilor militare au devenit o unealtă atunci când guvernantii aleargă după voturi . În apropierea alegerilor apar politicienii cu promisiuni, numai pentru a ne fura voturile, însă nu fac nimic în sprijinul militarilor . Trebuie să reamintim acestor politicieni ca cei care nu respecta legea se numesc  INFRACTORI, iar dumnealor nu respectă legea salarizării nr.153 /2017 . Ne-am saturat sa fim furați și sa ni se ceară sa avem răbdare ca nu sunt bani , în schimb parlamentarii şi-au majorat, pe ascuns, în urmă cu două săptămâni, cu 7.500 de lei suma forfetară primită de la Parlament pentru cheltuielile lunare cu cabinetele parlamentare. Astfel, suma forfetară pe care o vor primi parlamentarii va fi de 35.500 de lei pe lună, iar alocația de stat pentru copii s-a mărit cu doar 13 lei, de la 1 ianuarie. O bătaie totala de joc . Îngrijorător este faptul ca tinerii nu mai doresc sa urmeze o cariera militară și asta este un fenomen care trebuie să dea gândit celor care conduc destinele tarii , exemplul cel mai concludent fiind lipsa de interes pentru școlile militare”. Protestul constă într-un   marș,  pornit de la Guvern către MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor și retur și ne gândim la un calendar de proteste pe parcursul întregului an. Așteptăm la acest protest cât mai mulți colegi .   Adrian Grigoroiu  – Președinte Sindicat EQUITAS

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!

       Ca pe Zeus, Neprihănitul!!! Matei Valentin, un director împuternicit de la Penitenciarul Ploiesti il protejeaza mafia M.J. via A.N.P....

Exclusiv4 ore ago

Complicitatea ASF la dimensiunea fraudei de la City Insurance/Intrebarea senatorului Ivan care l-a facut pe Presedintele ASF sa se bâlbâie si sa se inrosească.

Nu mai există nicăieri în lume un caz in care instituția desemnata de stat sa supravegheze vreo piata financiara bancara...

Exclusivo zi ago

Replica ,, Caracatiței”

          Urmare a articolelor noastre de investigații privind activitățile ilegale, conduse de  Mafia din Penitenciarul Ploiești, vă reamintim: suținută de...

Exclusivo zi ago

Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?

Personajul următor al serialului nostru nu a venit ca o surpriză pentru redacție când a fost făcută schema aceasta de...

Exclusivo zi ago

1 oră au avut la dispoziție șefii să propună polițiștii care vor fi avansați înainte de termen

Știm cu toții că pilele și cei cu “blazon” sunt deja cunoscuți și nu erau surprize, dar problema e că...

Exclusivo zi ago

Despre dreptul la compensatia de chirie pentru politistii care au achizitionat locuinte anterior legii 288/2018!

Pe 03.04.2023, intr-un dosar al sindicatului Diamantul, ICCJ ( complet dcd) este investita sa lamureasca daca politistii care au incheiat...

Exclusiv4 zile ago

,, Noaptea Minții” sau ,,Cum calculează Mafia”!!!/Episodul IV

În data de 02.06.2020 în Tabelul cu calculul perisabilităților legal admise întocmit de Logistică ,la nr.crt.7,  Rățușca cea urâtă trece...

Exclusiv4 zile ago

Un focar de infecție ce se dorește a fi o locuință de serviciu atribuită de IPJ Alba unui polițist în anul de grație 2023

Pereți scorojiți și murdari, geamuri care nu se închid și care nu au feronerie, parchet putrezit, camera de baie cu...

Exclusiv5 zile ago

Instituția ar trebui să manifeste atenție sporită cu privire la echipamentele pe care le achiziționează pentru proprii angajați

Se pare că toate întâmplările din ultima perioadă cu privire la calitatea noii uniforme de poliție, amplu dezbătute atât în...

Exclusiv6 zile ago

  Zeus transformat in Hades!!!

Acum când știm ca lucrurile încep sa intre pe un făgaș normal in dosarul in care mai multe cadre ale...

Exclusiv6 zile ago

Special pentru Maica Stareță!/De la Nașu să trăiască!!!/Episodul III

 De la Maica Stareță citire:  ,,Nu-mi place minciuna. Poate e și un defect profesional că reușesc să o identific imediat....

Exclusiv6 zile ago

„Un sepuku politic ar fi minunat, zic eu!”

Primăria Ploiești a publicat adresa transmisă de Prefectura Prahova prin care solicită revocarea hotărârii Consiliului Local Ploiești privind trecerea Parcului...

Exclusiv7 zile ago

Bomba zilei/Observatorul Prahovean dezvăluie minciunile Primăriei Ploiești/A ratat fondurile Băncii Mondiale pentru tratarea bolnavilor de cancer

Sub semnatura lui Marius Nica , Observatorul Prahovean dezvăluie o noua minciuna a Primăriei Ploiești si prezinta un document oficial...

Exclusivo săptămână ago

Lume!Lume! Știri de ultimă oră de la Mînăstirea Ploiesti

Să vezi și să nu crezi, urmare a demersurilor noastre jurnalistice s-au supărat nevoie mare Măria sa Zeus din Olimp,...

Exclusivo săptămână ago

PROSTIA SI SMECHERIA….DE FAPT AU VRUT SA ACOPERE ILEGALITATILE FACUTE DE EL ȘI CEI CARE AU SEMNAT…

Scandalul privind de prelungirea contractului cu BCR, care ar trebui să asigure cofinanțarea proiectelor europene la Ploiești este departe de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!