Actualitate
Rochii de cununie civile: cum le alegi și care este diferenta fata de rochiile de nunta

Rochiile de cununie civila sunt diferite de cele de nunta in mai multe moduri. In primul rand, ele sunt purtate pentru ceremonia cununiei , care este un eveniment mai putin formal decat ceremonia religioasa. De asemenea, rochiile de cununie civila sunt mai putin tradiționale și pot fi mai moderne sau mai casual. Da, sunt tot rochii de ocazie, insa au mai putina stralucire decat cele de nunta
Atunci cand esti in cautarea unei rochii de cununie civila, este important sa tii cont de cateva lucruri. In primul rand, ar trebui sa te gandesti la stilul tau personal si la ce te face sa te simti confortabil si frumoasa. Daca esti o persoana mai conservatoare, poate ca o rochie lunga si eleganta este alegerea ideala pentru tine, insa fara a alege paiete si cristale pentru detalii. Daca esti o fire mai mai moderna si indrazneata, poate ca o rochie scurta si un pic mai nonconformista este mai potrivita.
Locatia ceremoniei poate fi un alt factor determinant. Daca cununia civila va avea loc la primarie sau la starea civila, ar trebui sa alegi o rochie mai formala si mai traditionala. Daca ceremonia va avea loc intr-un parc sau pe plaja, poate ca o rochie mai lejera si mai casual ar fi mai potrivita. Gandeste-te si la bugetul tau. Rochiile de cununie civila pot fi foarte scumpe, la fel ca acele rochii de seara pentru petrecere, asa ca ar trebui sa te asiguri ca alegi o rochie care se incadreaza in bugetul tau. Poti gasi rochii frumoase si accesibile atat in magazinele de specialitate, cat si in magazinele online. Malika Fashion este un astfel de magazin, unde poti gasi rochii cununie civila atat gata facute, dar si pe comanda.
In cele din urma, ar trebui sa te gandesti la cat de confortabil te vei simti purtand rochia. Este important sa te simti confortabil si sa te poti misca liber in rochie ta, mai ales daca ceremonia va dura cateva ore. In plus, atunci cand alegi o rochie de cununie civila, ar trebui sa tii cont si de anotimpul in care se va desfasura ceremonia. Daca este vara, ar trebui sa alegi o rochie usoara si aerisita, in timp ce daca este iarna, ar trebui sa alegi o rochie mai groasa si mai calduroasa. Este important sa te asiguri ca te vei simti confortabil si ca nu vei suferi de cald sau de frig in timpul ceremoniei.
Nu uita de accesoriile pe care le vei purta cu rochia ta. Poti alege sa porti o coronita de flori sau o bentita, dar asigura-te ca acestea se potrivesc cu stilul si tema rochiei tale si ca nu eclipsezi mireasa. De asemenea, ar trebui sa alegi pantofi confortabili si potriviti cu rochia, deoarece vei sta in picioare pentru o perioada de timp.
In ceea ce priveste diferenta dintre rochiile de cununie civila si cele de nunta, rochiile de nunta sunt de obicei mai lungi si mai formale, si sunt purtate pentru ceremonia religioasa și petrecere. Rochiile de cununie civila sunt mai scurte si mai moderne, si sunt purtate pentru ceremonia civila. De asemenea, rochiile de nunta sunt de obicei mai scumpe si mai elaborat decorate, in timp ce rochiile de cununie civila sunt mai accesibile si mai simple. In ceea ce priveste alegerea culorii rochiei, aceasta poate fi o decizie personala. Multe femei aleg sa poarte o rochie pastelata, simbolizand puritatea si inocenta, dar alte culori, cum ar fi roz sau albastru, sunt, de asemenea, potrivite pentru o rochie de cununie civila.
Cand alegi o rochie de cununie civila, ar trebui sa iei in considerare si tinuta partenerului tau. In cazul in care el adopta un stil mai traditional sau formal, ar trebui sa iei in considerare aceste preferinte si sa incerci sa gasesti o rochie cu care sa va asortati.
In final, cel mai important lucru atunci cand alegi o rochie de cununie civila este sa te asiguri ca te simti confortabil si ca rochia reflecta personalitatea ta. Nu trebuie sa te conformezi tradițiilor sau sa iti cumperi o rochie scumpa pentru a impresiona, ci trebuie sa alegi acea rochie care iti sta bine.
Actualitate
Cu o floare, poate că nu se face primăvară, dar cu mai multe, garantat se poate crea o școală de flori

S-a întâmplat, astăzi, în sâmbăta de Buna Vestire, în Sala Coloanelor de la Palatul Culturii, unde s-a derulat un atelier de creație florală.
La evenimentul „Școala Altfel la…Școala de Flori“, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Școala de Flori, au participat elevi de toate vârstele din unitățile de învățământ prahovene, înscriși în proiect de cadrele didactice coordonatoare.
Parteneri: Consiliul Județean Prahova, Centrul Județean de Cultură Prahova și Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova
Palatul Culturii din Ploieşti urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare, din fonduri europene, lucrări care vor reda acestei bijuterii arhitecturale strălucirea de altă dată, iar imagini precum cele din acest weekend vor deveni o obișnuință pentru ploieșteni.
Actualitate
2500 de polițiști , polițiști de penitenciare si rezerviști militari au plecat în marș la ora 12.00 din fața Guvernului României spre ministerele de resort , cu scurte opriri la Ministerul Muncii și MAI ztrigand lozinci ( trădători , mincinoși , demisia; guvern de hoți banditi și mafioți …).

„Nesimțirea acestui Guvern care refuza sa aplice legea salarizării nr.153 / 2017 în integralitatea ei ne face sa ieșim în strada, sa ne cerem drepturile .
Este primul protest din acest an și în funcție de cum se rezolva problemele, vom actiona în consecință . Luăm în calcul organizarea unui calendar de proteste pe parcursul întregului an, dar și blocarea activităților , într un cadru legal .
Nu mai acceptam minciunile lor, ca nu sunt bani la buget .Pentru cheltuielile lor cu cabinetele parlamentare au găsit fonduri și au mărit sumele cu 7500 RON , astfel un parlamentar încasează acum lunar 35500 RON iar la alocațiile copiilor au acordat 13 lei de la 01 Ianuarie .
O bataie de joc.”, a declarat pentru redacția Incisiv de Prahova Adrian Grigoroiu, Președinte Sindicat EQUITAS Targsor ( Paul D.).
Actualitate
În acest an Gala premiilor UNITER s-a împotmolit grav într-un protest gregar

Domnule Preşedinte,
Dragi colegi,Odată demascat, cum aflu, că am 72 de ani, că sînt de parte bărbătească, ca să nu mai pomenim, Doamne fereşte, şi de alte beteşuguri incorecte politic, mi-am dat şi eu seama că nominalizarea mea pentru un premiu de regie este în răspăr cu aşteptările unor tineri confraţi şi surori şi generatoare de agitaţie şi indignări.
Mulţumind adînc celor cinci membri ai juriului pentru «rătăcirea» de a mă fi înscris pe lista candidaţilor la premiu, vă rog sa luaţi în considerare retragerea mea dintr-o competiţie pe care nu mi-am dorit-o şi nu mi-o doresc neapărat şi care provoacă atîta amărăciune şi parapon.
Se ştie că în vremuri grele, cu resurse de hrană împuţinate, mamiferele bătrîne sînt îndepărtate şi sacrificate pentru salvarea exemplarelor tinere, iar noi trăim, într-adevăr, vremuri grele.
Spre împăciuire şi armonie, propun ca, în locul candidaturii mele, juriul sau chiar Senatul însuşi să desemneze pe unul din tinerii sau, mult mai corect, pe una din tinerele leoaice ale regiei românești.
Nimic ironic, doar respect pentru vocea Naturii!
Cu mulţumiri şi deosebită stimă,
Silviu Purcărete
20 Martie 2023″
Recunoașteți conținutul similar cu cel al protestului de-acum câțiva ani al marelui actor Alain Delon, ce fusese contestat de către americani prin motivații asemănătoare cu cele ale Vidu-DECLIC, pe care-l voi reda în P.S., spre utilă aducere aminte.
Să mai rețineți în completare și mesajul lui Tompa Gabor, directorul general al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, care zice, referindu-se la regizoarea Vidu și acoliții săi, că „acest tip de activism neobolșevist, influențat de ideologia «woke» și «cancel culture», este deosebit de nociv și pune în pericol creațiile artistice de mare valoare”.
Mie îmi este limpede că prin contestarea reușită a evenimentului UNITER, plus reacțiile aferente, se marchează dominația proletcultismului de tip secol XXI în viața culturală românească. Și așa cum dezbaterea publică a fost schilodită, ajunsă azi total neînsemnată, sau cum cea politică a fost anulată, iar civismul ucis, lipsa de solidaritate pentru susținerea valorilor ce-au mai rămas în mediul cultural va genera și aneantizarea acestui spațiu, de unde se mai adapă cei care încă luptă ca să-și păstreze normalitatea vieților lor, oricum atât de târnosite.
Cozmin Gușă
P.S. Protestul lui Alain Delon, atunci când Academia Franceză de Film i-a acordat premiul Palme D’or pentru întreaga carieră, iar un grup american a făcut o petiție prin care cerea Academiei, la modul imperativ și agresiv să nu-i acorde premiul, afirmând că actorul ar fi fost de-a lungul întregii sale vieți „rasist, sexist și antiprogresist”:
„Eu nu prea mai am de stat mult pe-aici, am avut o viață lungă și extraordinar de frumoasă, într-o lume care măcar pretindea că e normală la cap. Am avut femei frumoase, mâncare bună, prieteni de calitate. Și slavă cât cuprinde, nu că mi-o doream neapărat, dar asta mi-a adus dragostea și prețuirea oamenilor, care nu poate fi cuantificată. În consecință, transmit Academiei că poate să dea curs petiției, acest trofeu mă interesează foarte puțin spre deloc.
Mă interesează însă, chiar mă îngrijorează enorm, încotro se rostogolește această lume scrântită, sărită de pe axul firescului și normalității.
Aceasta țară (Franța, n.m.) a generat și a cunoscut pe propria piele ororile unui iacobinism robespierian, practic atunci francezii au încetat să mai fie o națiune măreață, pe placul lui Dumnezeu.
Chiar și amicul meu, Gerard (Depardieu – n.m.), a tulit-o în Rusia din două motive:
a. Să nu-i mai ia fiscul globalist din banii câștigați cu atâta trudă, cu eforturi anti-bahice considerabile și sudoarea „nasului” său celebru (râde zgomotos).
și
b. Nu mai putea cu „corecții”! Ajunsese la un moment dat să se plângă că în toată echipa de filmare nu mai are decât doi francezi, și ăia pe la cabluri și lumini.
Cum naiba, – mă întreba – să faci filme despre celți și galii antici cu Hamid si Abdullah?
M-aș fi dus și eu după el, sincer, dar nu-mi priește clima, eu sunt mai sensibil la frig ca el…
Deci, să ia premiul cine vrea, dar vă rog, cu cuvintele marelui Hasek:
– Oameni, fiți vigilenți, vi se trage preșul de sub picioare, vi se ia și ultimul drept la a fi natură umană îndumnezeită! – doar nu am / ați înnebunit chiar cu toții ca să ‘luăm lumină’ tocmai din SUA, țară a lui Antihrist, căzută ireversibil în hăul corectitudinii politice și al relativismului moral.”
-
Administratieacum 5 zile
Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt confirmate, din nou, de organele de cercetare penala
-
Administratieacum 4 zile
Ce salariu va avea Mirela Limboşeanu, noul director de la CSM Ploieşti!
-
Exclusivacum 2 zile
„Cu afaceri ilegale ma ocup și fac multi bani”, pare sa fie motto-ul „celebrului” Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL
-
Exclusivacum 4 zile
Afacerea BCR la next level si alba neagra cu legalitatea/Somnul ratiunii naste monstri/Update -O anchetă poate demara cineva din Consiliul Local Ploiesti?
-
Exclusivacum 3 zile
Eutanasierea Poliției Române, o dramă cu final așteptat!
-
Exclusivacum 4 zile
„Cred ca prefectura Prahova a devenit un fel de șef cu drept de veto in Ploiesti”
-
Exclusivacum 2 zile
Ziua Poliției Române – 25 martie 2023
-
Actualitateacum 2 zile
2500 de polițiști , polițiști de penitenciare si rezerviști militari au plecat în marș la ora 12.00 din fața Guvernului României spre ministerele de resort , cu scurte opriri la Ministerul Muncii și MAI ztrigand lozinci ( trădători , mincinoși , demisia; guvern de hoți banditi și mafioți …).