Connect with us

Administratie

Misiunea esențială a Forțelor Aeriene române este de a asigura supravegherea, controlul și securitatea spațiului aerian național, parte integrată a celui NATO

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Centrul de Operații Aeriene, structură specializată a Comandamentului Componentei Aeriene de întrebuințare în timp real a puterii aeriene, contribuie nemijlocit la această activitate esenţială.

Apărarea spaţiului aerian al NATO este o activitate complexă, foarte bine structurată şi integrată în capabilităţile Alianţei Nord-Atlantice. Centrul de Operații Aeriene asigură managementul şi coordonarea la nivel pretactic şi tactic a traficului aerian operaţional (OAT) cu cel general (GAT).

De asemenea, execută analiza şi prognozarea meteorologică, C.B.R.N., informarea aeronautică, supravegherea spaţiului aerian, producerea şi diseminarea imaginii aeriene recunoscute, controlul tactic al forţelor şi mijloacelor din serviciul de luptă permanent (SLP) sub comandă NATO şi naţională.

Tot aici se face și controlul traficului aerian operaţional în spaţiul aerian naţional, precum şi culegerea, prelucrarea şi diseminarea informaţiilor militare operaţionale.

Pentru o înţelegere mai bună a acestor acţiuni extrem de importante din Centrul de Operații Aeriene am stat de vorbă cu comandorul Lucian Michinici, locțiitor pentru operații și planificare.

Ofiţerul are o vastă experienţă de pilotaj și stat major, ocupând treaptă cu treaptă diferite funcţii, de la cea de pilot până la cea actuală. A urmat cursuri de carieră și specializare atât în țară cât și în străinătate, iar experiența internaţională a dobândit-o participând la diferite misiuni și exerciții.

Centrul de Operații Aeriene parcurge de o bună perioadă de timp un amplu proces de modernizare și transformare. Se preconizează a fi încheiat în următorii doi ani, odată cu finalizarea proiectului de refacere a infrastructurii, precum și cu operaționalizarea noilor elemente de comunicații voce-date și comandă-control aerian, intrate de curând în dotarea Forțelor Aeriene române.

Evoluțiile recente ale mediului de securitate din proximitatea teritoriului național au demonstrat că acesta este unul volatil și impredictibil, iar domeniul aerian impune cei mai scurți timpi de răspuns, de doar câteva minute.

Nu trebuie să uităm că bazele aeriene și rampele de lansare a rachetelor din peninsula Crimeea se află la mai puțin de 400 de kilometri de țărmul românesc al Mării Negre.

De asemenea, potențialul militar al Rusiei permite lovirea unor obiective politice, militare sau de infrastructură critică, la distanțe considerabile, fapt demonstrat și în recentul conflict din Ucraina, spune comandorul Lucian Michinici.

Ca răspuns la acțiunile agresive ale Rusiei împotriva Ucrainei, NATO a adoptat o serie de măsuri de asigurare. O materializare a hotărârii și coeziunii alianței, sub umbrela conceptului de descurajare și apărare a zonei euro-atlantice. Acțiunile sunt, în esență, ponderate și pur defensive.

Ele cresc gradul de pregătire al forțelor și demonstrează angajamentul colectiv de a proteja valorile, teritoriile, populațiile și forțele tuturor statelor aliate. Pentru România, Centrul de Operații Aeriene a reprezentat vârful de lance în domeniul aerian în implementarea acestor măsuri.

NATO a crescut substanțial  numărul de forțe și echipamente de apărare aeriană și antirachetă de pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice, inclusiv pe teritoriul României, pentru îndeplinirea misiunilor de poliție aeriană întărită (lb engleză – enhanced air policing), acțiunilor de vigilență sporită (enhanced vigilance activities) și acțiunilor de protecție aeriană (air shielding).

Mai multe avioane de vânătoare și mijloace de apărare aeriană cu baza la sol sunt într-o permanentă stare de alertă, capabile în orice moment să răspundă la întreaga gamă de posibile încălcări ale spațiului aerian și pentru a descuraja orice posibilă agresiune, afirmă comandorul Michinici.

Comandamentul Aerian Aliat de la Ramstein (AIRCOM) și cele două Centre Multinaționale de Operații Aeriene (CAOC) de la Uedem și Torrejon, sprijinite de Centrele de Raportare și Control (CRC) naționale asigură integrarea acțiunilor aeronavelor de luptă, aliate sau naționale, cu cele de realimentare în aer și transport aerian, precum și cu cele ale platformelor aeropurtate de avertizare timpurie și control (AWACS).

Misiunea de apărare a spațiului aerian implică utilizarea sistemelor de supraveghere aeriană, a capabilităților de comandă și control aerian și a mijloacelor adecvate de apărare aeriană ale tuturor categoriilor de forțe, care acționează conjugat pentru luarea măsurilor legale împotriva platformelor care utilizează neautorizat spațiului aerian, precum și pentru reducerea riscurilor date de  platformele aeriene aflate în situații deosebite. Așadar, provocările la adresa apărării spațiului aerian național pot varia de la situații cu aeronave civile aflate în situații deosebite (abatere neautorizată de la ruta de zbor, lipsă comunicații radio, amenințare cu bombă la bord, deturnare etc.) și până la situații mult mai complexe de pătrundere și utilizare neautorizată a spațiului aerian sau de folosire a aeronavelor civile ca arme pentru executarea unor atacuri teroriste.

Comandor Lucian Michinici

Integrarea are ca efect cunoașterea permanentă a situației în spațiul aerian al NATO și în zona adiacentă și protejarea integrității acestuia împotriva tuturor amenințărilor din aer.

Succesul misiunilor, la nivel tactic, nu ar fi posibil fără asigurarea interoperabilității forțelor și mijloacelor participante, fără tehnici, tactici și proceduri standardizate, fără o coordonare și cooperare permanentă între CRC și detașamentele aliate implicate în aceste misiuni.

Esențiali pentru realizarea unui flux informațional eficient, precum și pentru un schimb reciproc avantajos de expertiză și experiență în domeniul apărării aeriene sunt și ofițerii de legătură aliați dislocați periodic în CRC, încă din anul 2015.

Stabilirea punților de comunicare între aliați și identificarea limbajului tactic comun sunt relativ simple atunci când pregătirea este standardizată, iar personalul din Centrul de Operații Aeriene și în special cel din Centrul de Raportare și Control a exersat și demonstrat aceasta permanent, încă de la accederea României în NATO, în 2004, declară comandorul Lucian Michinici.

Gestionarea cu succes a tuturor misiunilor aeriene aliate, indiferent de magnitudinea, frecvența și complexitatea acestora, în zona de responsabilitate aferentă spațiului aerian național, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, a demonstrat pregătirea și capacitatea structurii de a-și îndeplini misiunea peste standardele solicitate.  Calificativele excepționale obținute de-a lungul anilor la controalele naționale și NATO au fost validate.

Personalul ce încadrează Centrul de Operații Aeriene compensează prin calitate și devotament deficiențele de încadrare, generate, în special, de raportul nefavorabil dintre intrările și ieșirile din sistem.

Niciuna dintre posibile amenințări la adresa spaţiului aerian al României sau NATO nu este greu de gestionat atunci când există un colectiv de militari instruiți care cunosc în detaliu și aplică întocmai procedurile operaționale specifice fiecărei situații în parte.

Este dificilă, însă, asigurarea unor proceduri operaționale care să acopere o paletă cât mai largă a situațiilor, din ce în ce mai complexe, de contingență. Dificile sunt și situațiile care prin complexitate presupun aplicarea mai multor proceduri operaționale simultan și care solicită la maxim abilitățile personalului implicat, așa cum s-a în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

Colectivul Centrului de Operații Aeriene este o echipă de elită a Forțelor Aeriene române și a Armatei României, cu acces la cele mai noi tehnologii, tot timpul în mijlocul evenimentelor legate de apărarea aeriană. (L. Irimia).

Citeste in continuare

Administratie

Maşină marca Audi Q7 cu ṭigări de contrabandă, oprită cu focuri de armă

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, acestia au indentificat în trafic, pe raza localității Mara un autoturism marca Audi Q7, care rula cu viteză. Deoarece șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul auto tot nu s-a supus somațiilor, moment în care au fost executate și cinci focuri spre pneurile mașinii.

Drept urmare, s-a reușit indisponibilizarea autoturismului, reținerea șoferului, un cetățean ucrainean de 19 ani, iar în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

Acțiunea este în desfășurare, vom reveni cu mai multe detalii atunci cand cercetările vor permite acest lucru, dezvaluie Politia de Frontiera Romana. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Anul trecut, Centrul de Pregătire Apărare CBRN Muscel s-a transformat în Baza de Perfecționare Apărare CBRN și a fost dislocat în garnizoana Pitești

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Baza de Perfecționare Apărare CBRN se subordonează Centrului de Instruire Sprijin Luptă din Râmnicu Vâlcea, își desfășoară activitatea în cadrul Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Terestre Mihai Viteazul și este deservită de Batalionul 49 Apărare CBRN Argeș.

Conform concepției de modernizare a învățământului militar, de la 1 august, Centrul Muscel s-a transformat în bază și s-a redislocat în garnizoana Pitești, pe lângă Batalionul 49 Apărare CBRN, care ar fi trebuit să asigure partea administrativă. Din cauza insuficienței spațiilor de care dispune, s-a ajuns la concluzia că baza își va desfășura activitatea în cadrul Școlii Interarme. Iar din luna septembrie, de când am avut primii cursanți, ne-am desfășurat activitatea în spațiile pe care ni le-au pus la dispoziție, explică locotenent-colonel Codruț Cristinel Nedelea, comandantul Bazei. Adică cinci săli de curs, patru birouri și o sală-muzeu.

 

Au fost multe frământări în momentul în care centrul a fost desființat și baza dislocată. De aceea, aș vrea să transmit cebereniștilor care sunt în activitate și mai ales celor care sunt la pensie că CBRN-ul încă trăiește.

În privința acomodării, de abia ‚‚au început să ne dea dinții’’. E greu. Avem identitate, dar nu avem CNP. Înainte de a fi numit comandantul bazei, locotenent-colonelul a fost instructor superior și împuternicit pentru doi ani ca șef instrucție și educație în cadrul Centrului de Pregătire Apărare CBRN Muscel. Din vechea structură, alături de ofițer au mai venit un locotenent-colonel, ca instructor superior, și un plutonier-adjutant, instructor.

Nu ne-am mutat și familiile. Au rămas la Câmpulung, deoarece nu știm care va fi direcția pe care baza o va lua.

Ulterior, cealaltă funcție de instructor superior a fost încadrată de un căpitan de la Batalionul 49, iar funcția de administrator, de un subofițer rămas la dispoziție din vechiul centru.

Dorința de a veni în această structură există, dar nu există siguranța că baza va rămâne și nu va fi redislocată. Sunt semne de întrebare și oamenii sunt reticenți. După ce baza își va găsi un loc stabil și se va identifica și prin denumire, și prin locație, probabil că se vor încadra și funcțiile. Din cele 11 posturi pentru cadre disponibile, în momentul de față sunt cinci încadrate.

 

Până acum, cu ajutorul Batalionului 49 ne-am descurcat, în perioada septembrie-decembrie. Pe lângă cele patru cursuri desfășurate, am participat și la activități de autorizare, plus toate examenele pentru admiterea la cursuri, la centrul de la Vâlcea.

Din luna februarie, au programate încă cinci cursuri. Perioada care va veni este plină de provocări. Din februarie, vor veni cei de la cursul de bază ofițeri, 48 de elevi de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” (SMMMSFT), iar de la AFT, studenții de anul al II-lea și al III-lea, pentru efectuarea bazelor tactice și tehnice.

Vom avea o perioadă de vârf la jumătatea lunii februarie, cu 97 de cursanți. Nu s-a întâmplat nici când eram în Centrul Muscel.

Tehnica necesară instruirii le este asigurată de Batalionul 49 – toată partea administrativă, tehnică și instructori asociați, la nevoie. Colaborarea cu ei este foarte bună. Sperăm ca și pe viitor să fie, și spun asta pentru că activitățile pe care dumnealor le au în plan sunt multiple și necesită un număr mare de mijloace și forțe. Uneori le este greu să asigure și suportul nostru, pe care nu îl aveau în vedere în anii anteriori, când și-au planificat misiunile.

La vizita noastră, aveau două cursuri în desfășurare: cursul de prima funcție al sublocotenenților și cursul de maiștri militari anul al II-lea. Sunt șase elevi maiștri militari și 13 sublocotenenți, spune căpitanul Ionuț Cătălin Banu, instructor superior (și șef comisie metodică). Sublocotenenții erau plecați în stagiu la unitățile la care au fost repartizați, pentru o lună, așa că am intrat la cursul de maiștri.

 

Partea teoretică o desfășurăm aici, iar cea practică, la Batalionul 49, pentru a desfășura autospeciale și a înțelege mai bine lucrurile pe care le predăm. Elevii sunt veniți de o lună și există din partea lor dorința de a învăța. În schimb, ne pare rău că pentru unele materii nu găsim profesori și, neavând un laborator de chimie, nu putem preda decât teoretic, adaugă căpitanul.

Eleva fruntaș Mihaela Raluca Cristea, anul al II-lea la SMMMSFT, este singura fată de la CBRN. Am rămas impresionată de poveștile din armată ale tatălui meu. A făcut stagiului militar obligatoriu, apoi a mai cochetat puțin cu armata. Unitățile de la noi din oraș s-au desființat, el nu a putut pleca, așa că a renunțat.

 

Am rămas impresionată de poveștile din armată ale tatălui meu. Și nu am ales cariera militară pentru bani, am ales-o din inimă.

Mihaela a dat admiterea la ATM, după liceu. Nu am fost suficient pregătită fizic. Am urmat o facultate civilă, Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale, la Politehnică, apoi am decis că trebuie totuși să urmez o carieră militară.

S-a pregătit mai bine, a dat examen la maiștri militari și a intrat. Nu a încercat din nou la ATM. Încă patru ani, să repet aceleași materii din facultate… Și nu am ales cariera militară pentru bani, am ales-o din inimă. Chiar am ales cu sufletul, ne asigură eleva.

 

Când a intrat, nu știa prea multe despre CBRN. Îmi place. Singurul lucru care face această armă mai greu de înțeles, nu mai puțin frumoasă, este faptul că nu avem profesori pentru toate materiile. Atât. Cu ceilalți cinci colegi se înțelege foarte bine. Sunt puțini, este singura fată și se simte protejată. Instructorii sunt foarte bine pregătiți și ne învață tot ce știu. Sunt ca niște colegi mai mari care știu mai multe și ne arată și nouă.

Elevul fruntaș Vlad Petruț Șerb este comandant de grupă maiștri militari CBRN. A dat examen la MAI, a intrat la arma CBRN și se instruiește în MApN, Ministerul de Afaceri Interne neavând școală pentru specialiști CBRN.

 

Am ales acest minister pentru că salariul este mai mare decât în MApN, iar specializarea aceasta pentru că CBRN este o armă a viitorului.

La cele trei luni de instrucție nu au rezistat toți. Din 93 de elevi, au plecat opt. Pe parcursul ambilor ani de studiu am avut momente când m-am gândit și eu la asta. Nu este ușor, dar m-am ținut tare.

Din cei șase viitori cebereniști, doi sunt de la MAI. Elevul spune că instructorii au fost foarte primitori. Dar l-a impresionat în mod special plutonierul-adjutant Mihaela Cristina Ștefan.

Este instructoarea noastră, un fel de comandant de pluton. Este tot timpul cu zâmbetul pe buze, ne dă o stare foarte bună prezența ei, are grijă de noi, se implică foarte mult. ( Alina Crisan).

 

Citeste in continuare

Administratie

3.008 perechi de pantofi sport, toate purtând însemnele unei firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

In Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 50 de ani, care se afla la volanul unui autocamion. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta încălțăminte și produse textile, pe ruta Grecia-Slovacia.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, politistii de frontiera au descoperit, în compartimentul de marfă al mijlocului de transport, mai multe colete ce conțineau încălțăminte sport.

În urma inventarierii bunurilor de către reprezentantul Biroului Vamal Bechet, a rezultat cantitatea totală de 3.008 perechi de pantofi sport, toate purtând însemnele unei mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Acestea aparţineau șoferului autocamionului.

Bunurile au fost predate unui reprezentant din cadrul Biroului Vamal Bechet, iar dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi valorat 1.804.800 lei.

În prezent, faţă de persoana sus-menţionată, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă, precizeaza sursa citata. (Paul D.).

  • Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de peste 1.800.000 lei, descoperită în P.T.F. Bechet
  • Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de peste 1.800.000 lei, descoperită în P.T.F. Bechet
  • Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de peste 1.800.000 lei, descoperită în P.T.F. Bechet
  • Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de peste 1.800.000 lei, descoperită în P.T.F. Bechet
  • Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de peste 1.800.000 lei, descoperită în P.T.F. Bechet
  • Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de peste 1.800.000 lei, descoperită în P.T.F. Bechet
  • Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de peste 1.800.000 lei, descoperită în P.T.F. Bechet
  • Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de peste 1.800.000 lei, descoperită în P.T.F. Bechet
  • Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de peste 1.800.000 lei, descoperită în P.T.F. Bechet
Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Aveti un Pont1 oră ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv1 oră ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv1 oră ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate11 ore ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv1 zi ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv2 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv2 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv2 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate4 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”/Azi, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin  Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata,...

Exclusiv4 zile ago

Ce fel de morala sa fie, atunci cand in comisie, pe functia de lei au fost instalati magari?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIntr-o padure ursul lucra pe functie de iepure. Cum s-a intamplat asta: padurea avea nevoie de urs dar era...

Exclusiv5 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara...

Exclusiv5 zile ago

“SECRETUL LUI POLICHINELLE” si gasca de criminalitate economico-financiara organizata din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDefilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!