Exclusiv
DECIZIE DE ULTIMA ORA A CELOR DIN AGA TERMO PLOIEŞTI: SUNT INTERZISI LA ACEASTA SOCIETATE CEI CARE NU TREC TESTUL ALCOOLTEST, CU REFERIRE SI “BATAIE” LA ANDREI VOLOSEVICI
Reamintim ca, Intreaga conducere a societăţii a demisionat azi, fiind vorba despre directorul general, Cristian Ungureanu, directorul adjunct, Sorin Nicolae, şi directorul tehnic, Ioan Dobrescu.
Decizia conducerii a fost urmată de un alt val de demisii, alte persoane care au renunţat la funcţii fiind managerul tehnic care se ocupa de achiziţia de gaze şi angajaţi din zona economică.
Surse din cadrul Termo Ploieşti au precizat că vor urma un alt val de demisii, al celor din AGA si CA din TERMO PLOIEŞTI.
Motivele sunt legate atat de comportamentul abuziv al primarului Andrei Volosevici, cat si de interesele dolocive ale acestuia.
Motivele: cu presiuni si amenintari a incercat sa introduca un alt contract de imprumut ILEGAL pentru TERMO PLOIEŞTI de la o alta societate cu care are un “parcurs” si un trecut “tumultos”.
Este vorba de impunerea unui contract de imprumut realizat de societatea coordonata de Lupu Nicolae, respectiv de firma Montim care a fost impicata si in constructa stadionului Ilie Oana, pe vechiul mandat al edilului, un dosar penal in care a fost “albit prin schimbarea declaratiilor tuturor martorilor.
Dupa terminarea sedintei AGA de la TERMO Ploiesti s-a ajuns la concluzia pe care ziarul Incisiv de Prahova a lansat-o de ceva vreme: Andrei Volosevici sa nu mai fie primit la sedintele CL sau in institutii pana NU trece testul ALCOOLTEST. Iata ca decizia curoajoasa din seara asta a celor de la AGA TERMO Ploiesti confirma atat dezvaluirile noastre cat si sondajul nostru: “La Termo Ploiesti nu mai au ce cauta personae care NU trec testul ALCOOLTEST”. (Cristina T.).
Exclusiv
Sindicatul „Diamantul” denunță obstrucționarea acordurilor colective în MAI
O adresă recentă a Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” scoate la iveală probleme grave în privința respectării reglementărilor legale legate de negocierea și încheierea acordurilor colective în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Sindicatul subliniază că, în conformitate cu atribuțiile impuse MMSS și ITM-urilor din subordine prin articolele 106, 111 și 113 din Legea 367 din 2022 a dialogului social, există obligația de a verifica condițiile legale și de a înregistra acordurile colective pentru funcționarii publici, înainte ca acestea să intre în vigoare.
În acest context, Sindicatul „Diamantul” solicită clarificări referitoare la recunoașterea și înregistrarea acordurilor colective încheiate în mod ilegal, în baza art. 24 din HG 302/2022, la nivel de „grup de unități”.
Obstrucționarea negocierilor legale
Sindicatul semnalează că, în prezent, negocierea și încheierea legală a acordurilor colective în MAI este obstrucționată de un grup de directori din Aparatul central al MAI. Aceștia insistă pe menținerea unei practici defectuoase și ilegale de a încheia un acord colectiv unic la nivel de grup de unități, care să acopere toate unitățile de poliție centrale și teritoriale, în contradicție cu legislația actuală care prevede acorduri specifice pentru fiecare unitate publică.
Conform adresei, această obstrucționare a încheierii acordurilor legale colective afectează grav ordinea de drept și interesele a aproximativ 60.000 de polițiști din MAI. De asemenea, afectează și interesul MAI de a respecta principiul legalității și de a avea o conduită conform legislației în vigoare.
Sindicatul „Diamantul” solicită, în consecință, clarificări din partea Ministerului și ITM-urilor referitor la aceste practici, având în vedere impactul negativ asupra condițiilor de muncă ale polițiștilor și asupra respectării drepturilor acestora.
Exclusiv
Campanie de prevenire a accidentelor rutiere: Imaginea lui Vlad Pascu folosită pentru educarea șoferilor
Exclusiv
Dan Motreanu: UE sprijină un sector agricol și alimentar sustenabil pentru fermieri și cetățeni
Uniunea Europeană se angajează să sprijine dezvoltarea unui sector alimentar și agricol prosper, care să recompenseze fermierii și să aducă beneficii cetățenilor, dezvăluie eurodeputatul PNL Dan Motreanu.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a primit raportul final al Dialogului strategic privind viitorul agriculturii în UE. Propunerile formulate de cei 29 de membri ai dialogului, reprezentând organizații din întregul lanț agrolimentar, vor fi utilizate de Comisia Europeană pentru a elabora viziunea sa asupra agriculturii și alimentației.
Una dintre recomandările cheie este instituirea unei noi platforme care să reunească actori din sectorul agroalimentar, societatea civilă și comunitatea științifică pentru a analiza strategiile de creștere a durabilității și rezistenței sistemelor agroalimentare.
Autorii raportului subliniază importanța consolidării poziției fermierilor în cadrul lanțului valoric alimentar, asigurarea accesului la finanțare și evidențiază rolul comerțului și al standardelor internaționale.
Pentru a asigura finanțarea tranziției Politicii Agricole Comune (PAC) către sisteme mai durabile, este necesar să se mobilizeze atât capitalul public, cât și cel privat. Se propune crearea unui fond de tranziție justă în afara PAC, care să completeze sprijinul financiar destinat acestei tranziții.
Viitoarea PAC ar trebui să se concentreze pe sprijinirea mai țintită a fermierilor, în special a celor cu venituri mai mici, a celor care dețin ferme mici și mixte, a tinerilor agricultori și a fermelor din zonele cu constrângeri naturale.
Recomandările vizează promovarea practicilor agricole durabile, inclusiv în ceea ce privește creșterea animalelor. O altă prioritate este reînnoirea generațiilor, dezvoltarea zonelor rurale dinamice și a sistemelor agroalimentare, inclusiv protejarea lucrătorilor, a adăugat eurodeputatul Dan Motreanu.
-
Exclusivacum 4 zile
Fiasco la IJP Prahova: mobilizarea ireală sub comanda lui Ginel Preda/MOBEX PH-DB-24
-
Exclusivacum 3 zile
Teapa oferită de operatorul de salubritate UWS/Rosal Ploiesti: Impasibilitatea autorităților ADI și CJ Prahova și legăturile cu foști ofițeri SRI
-
Exclusivacum 3 zile
Dublu standard în Poliție: Abuzurile de la IPJ Prahova și Justiția Selectivă
-
Exclusivacum 4 zile
Scandalul WHITE TOWER continuă: Mesaje halucinante și umilințe în afaceri imobiliare
-
Exclusivacum 4 zile
Controversele din CSM Ploiești: Dănuț Burghelea și acuzele de abuz și umilință
-
Exclusivacum 4 zile
Încercarea de a mascara Justiția:incompatibilități și abateri în cazul judecătorului C5 de la Judecătoria Vălenii de Munte (II)
-
Exclusivacum 4 zile
În spatele cortinei: Cum rețelele mafiote controlează sănătatea publică în România – scandalul Sterileco și indiferența autorităților
-
Exclusivacum 5 zile
Controversă în justiție: un judecător cere recunoașterea vechimii în magistratură pentru activitatea la Garda Financiara