Actualitate
Cum protejează Primăria Ploiești caracatița imobiliară din municipiu

De multe ori, dezvăluirile făcute de presa locală și posturile de televiziune centrale au dus la ample investigații efectuate de organele de cercetare abilitate vizând afacerile imobiliare suspecte în care sunt implicați oameni de afaceri, notari publici, dar și funcționari din Primăria Ploiești.
La Ploiești, iată, un nou caz al mafiei imobiliare iese la iveală, sfidând legea și, din câte se pare, se vrea a fi mușamalizat chiar de către organele de control și respectiv cercetare. Ar fi îndeajuns o scurtă verificare a documentelor oficiale emise de către Primăria Ploiești, anterior construirii unor clădiri prin Planul Urbanistic Zonal, de unde reiese doar edificarea unor imobile cu destinația de birouri și spații comerciale, nici vorbă de construirea unor blocuri cu destinația de locuințe. În continuare vă prezentăm cum „oamenii de afaceri” au întors-o ca la Ploiești pe sub nasul autorităților ba, mai mult, cu sprijinul mai mult sau mai puțin interesat al autorităților locale.
Este vorba de două imobile ridicate în zona Hipodromului Ploiești pentru care au fost solicitate emiterea unor Certificate de Urbanism în scopul declarat „Construire imobil birouri cu spații comerciale la parter, branșamente utilități și împrejmuire”.
Conform Regulamentului Local de Urbanism aferent Planului Urbanistic Zonal (PUZ) – Zona Hipodrom, NU EXISTĂ derogări privind modificarea condițiilor de construire, adică în ceea ce privește funcțiunile admise, regimul de construire, înălțimea maximă admisă ș.a.m.d.. De asemenea, în ceea ce privește o zonă de locuit, este subliniat faptul că „se instituie interdicție temporară de contrucție pentru aceste zone până la asocierea proprietarilor parcelelor respective și întocmirea unui PUZ pentru parcelarea nou propusă, cu respectarea Dreptului de Parcelare”. Și, dacă totul nu era clar, Art. 3- UTILIZĂRI INTERZISE din PUZ precizează că „se interzice amplasarea locuințelor”.
Totuși, potrivit informațiilor pe care le deținem, „investitorii” imobiliari locali nu se dezic de modul de operare și cer modificarea PUZ, iar Primăria se execută. În fond, Primăria Ploiești nu poate deranja grupurile de interese cu care face afaceri de ani buni.
După dezvăluirile apărute în presă, în urma cărora organele de cercetare abilitate ar trebui să se sesizeze din oficiu, conform Codului de Procedură Penală, documentația de schimbare a destinației pentru imobilele situate pe Bulevardul București nr. 28 și repectiv nr. 28 K a dispărut curios din arhiva urbanistică ca în Triunghiul Bermudelor. Triunghiul dispariției pare a fi între aparatul primarului (edilul fiind la butoane), Direcția Generală de Dezvoltare Urbană Ploiești și U.A.T. Ploiești.
Administratia Andrei Volosevici distruge documentele cu privire la mafia imobiliara
Dar, pe lângă toate elementele suspecte ale afacerii, schimbarea PUZ-ului, modul de realizare a vânzării noilor apartamente (foste birouri) arată clar că există și alte ițe și combinații, unele cu iz penal.
Concret, facem referire la autorizațiile de construcție eliberate pentru PFA Lupu Marioara Dominica pentru mai multe imobile, inclusiv pentru cel situat în Ploiești, Bdul București, nr 28K. Din datele și informațiile pe care le deținem, reiese faptul că mai multe apartamente construite de PFA Lupu Marioara Dominica au fost date unor personae influente cu titlu curios de „gratuit”. Din aceste „ecuații” imobiliare nu lipsesc notarii, cei care au certificat actele de vânzare-cumpărare a unor apartamente care, în realitate, sunt de fapt birouri. Ar fi cazul ca pseudo-dezvoltatorii imobiliari și cei care fac abuz de funcțiile deținute implicați în dare/primire de mită și falsurile în autorizațiile de construcție să fie anchetați pentru eradicarea caracatiței imobiliare locale. Mai grav este că un șef din cadrul IGPR vrea să “puna batista pe tambal”, folosindu-se de influența pe care o are pe plan local! Sora domniei sale a participat in mod direct la avizarea documentatiilor ca angajat al Direcției Generale de Dezvoltare Urbană Ploiești.
Detalii AICI:
În concluzie, pentru autorizarea unei construcții este obligatoriu a se respecta prevederile stipulate în Regulamentul Local de Urbanim aferent PUZ Hipodrom, ceea ce nu s–a întâmplat în cazul prezentat mai sus.
Vă prezentăm și un scurt istoric al actelor emise de Direcția Generală de Dezvoltare Urbană:
În anul 2015, Daniel Mihai Florin PFA solicită emiterea unui Certificat de Urbanism (CU) în scopul declarat „Construire imobil birouri cu spații comerciale la parter, branșamente utilități și împrejmuire” pe un teren situat în Bdul București nr 28. Având în vedere că funcțiunea se încadra în prevederile RLU, anume clădire birouri, nu a fost precizat în solicitare un regim de înălțime, a fost solicitată, elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu prin care, în ciuda denumirii, nu se intra prea mult în detalii, cerându-se doar respectarea acestuia. Astfel, a fost emis CU nr.12892015.
În anul 2017, Daniel Mihai Florin PFA solicită emiterea unui Certificat de Urbanism (CU) în scopul declarat „Constituire sediu administrativ – Birouri 2S+P+8E pe un teren cu suprafața de 3.951,00 mp, deși măsurătorile arată de fapt 4.286,00 mp, situat în Bdul București nr 28K. A fost emis CU nr. 1009/2017 care permite construirea în mod direct a obiectului de investiție.
Dar, certificatul de urbanism NU RESPECTĂ prevederile RLU aferent PUZ Hipodrom. Terenul respectiv depășește 3.000 de mp, caz în care era OBLIGATORIU elaborarea și aprobarea PUZ și nu are acces la Bdul București, ci la un drum de exploatare, nefiind precizat regimul juridic al acestuia și dacă este deschis circulației publice. La înălțimea maximă admisă a clădirii, lățimea drumului ar trebui să depășeacă 9 ml, impunându-se elaborarea și aprobarea unui PUZ. Spațiile de parcare ar fi trebuit asigurate și dimensionate, conform Hotărârii nr. 525/1996 pentru aprobarea Regulamentului General de Urbanism.
Astfel, a fost ignorat CU care nu respectă prevederile legale, iar între partea scrisă și partea desenată există mai multe neconcordanțe și se IMPUNEA un PUZ. Între timp, s-a schimbat și adresa poștală și nr. 28 a devenit 28K.
În anul 2018, PFA Lupu Marioara Dominica, după ce a cumpărat de la Daniel Mihai Florin PFA terenul și autorizația, solicită un CU în scopul declarat „Modificare proiect autorizat cu AC nr.122/2018” pe un teren cu suprafața de 3.951,00 mp, dar care măsoară 4.286,00 mp., situat pe Bdul București nr 28K. A fost emis CU 1455/2018 care face referire la o autorizație deja emisă și astfel apare AC nr. 293/2020, punând sub semnul întrebării legalitatea autorizației inițiale din 2018.
La data 16.07.2018, PFA Lupu Marioara Dominica, prin Lupu Mihai, a înregistrat la DGDU o documentație pentru consultarea Comiiei de Avizare și Evaluare în vederea modificării proiectului autorizat cu AC 122/19.04.2018. Între timp s–a contatat că terenul pe care trebuia amplasată contrucția era contaminat cu reziduuri petroliere. Nu toți membrii Comisiei au fost de accord cu modificările, cerând și alte avize și reluarea procedurii de autorizare. Documentația depusă a fot retrasă de către reprezentantul legal Lupu Mihai.
Mai mult, după începerea lucrărilor s–a decoperit că amplasamentul este adiacent unei conducte ce aparține Petrotel –Lukoil SA.
Și, uite așa, între PFA Lupu Marioara Dominica și Petrotel –Lukoil au apărut trei dosare aflate pe rol la Tribunalul Prahova: 3656/105/2018 – superficie; 5036/105/2018 – anulare act adminitrativ AC 122/19.04.2018 și 3653/105/2018, judecat pe fond, intanța dipunând supendarea executării autorizației de contruire.
Însă, deși hotărârea a fost executorie, nu a verificat cineva dacă hotărârea Tribunalului a fost respectată. Iar în acest caz ar trebui sesizate organele de cercetare penală în conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991 actualizată, aplicabile în aceată speță.
Chiar dacă în aceste dosare Primăria Municipiului Ploiești și Primarul Municipiului sunt chemați în instanță de către Lukoil în calitate de pârâți, curios de supect este faptul că nu a fost efectuat niciun control la locul faptei de către serviciile de competență din subordinea Primăriei.
În ciuda litigiilor apărute, în anul 2021, PFA Lupu Marioara Dominica solicită un nou CU în scopul declarat „Modificare destinație a imobilului autorizat cu AC 122/2018 și reautorizat cu AC nr. 293/2020 un imobil locuințe colective fără a face modificări structural” pe terenul care e mai mic în scripte decât real. Și noul CU emis cu nr. 1109/2021 sfidează cadrul legal întrucât zona permitea edificii cu caracter public, nu cu caracter privat!
În anul 2022, PFA Lupu Marioara Dominica mai face un pas mic pentru ea, dar mare pentru omenire solicitând alt CU, schimbând scopul, nu și mijloacele, de data aceasta vrând „Recompartimentări interioare nestructurale” la același imobil. Nu putea fi refuzată pentru că aducea modificări unei construcții autorizate și astfel fenta din nou elaborarea unei documentații de urbanism. Și dacă tot s–a greșit la măsurători, pe lung, pe lat, a mai mers una pe înălțime: 2S+P+8E a devenit 2S+P+9E, fără a se respecta înălțimea maximă de 27 ml, impusă de RLU.
Rămâne de văzut în ce fel vor fi anchetate persoanele implicate în combinațiile imobiliare din Ploiești și cât timp va dura până când cei care au eludat prevederile contractuale vor fi trași la răpundere. Cert este faptul că doi primari au supervizat în mod direct “afacerea”, Adrian Dobre si Andrei Volosevici. Câte apartamente s-au dat și cui anume vom afla uitându-ne, cum se zice prin urbe, în globul de cristal…Vom reveni. (Cerasela N.).
N.R – Asteptam un DREPT LA REPLICA al dezvoltatorului mentionat (mai ales ca din datele noastre acesta este o victima a sistemului mafiot din Primaria Ploiesti la care a trebuit sa se adapteze). De altfel, sistemul mafiot si caracatita din Primaria Ploiesti actioneaza in acest sens si cu alti dezvoltatori fiind un adevarat modus operandi, la care vom reveni cu documente si dezvaluiri. Prea multe apartamente s-au voalat sub forma de MITE prin acest procedeu – modus operandi.
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2022/12/A.pdf”]
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2022/12/B.pdf”]
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2022/12/C.pdf”]
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2022/12/D.pdf”]
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2022/12/E.pdf”]
orca_share_media1670757078276_7007663096442960133.pdf
orca_share_media1670757079011_7007663099524373397.pdf
orca_share_media1670757079526_7007663101721758822.pdf
orca_share_media1670757080090_7007663104050034428.pdf
orca_share_media1670757080658_7007663106433680275.pdf
orca_share_media1670757081098_7007663108279756863.pdf
orca_share_media1670757081984_7007663111994440053.pdf
orca_share_media1670757082398_7007663113730509581.pdf
orca_share_media1670757083007_7007663116285355735.pdf
Actualitate
Aselsan beneficiază de o investiție majoră pentru dezvoltarea sistemului de apărare Steel Dome

616 milioane USD pentru facilități tehnologice avansate
Gigantul turc în electronică, Aselsan, a primit o finanțare de 616 milioane USD din partea Ministerului Industriei și Tehnologiei din Turcia. Această infuzie financiară are scopul de a construi facilități de vârf ce vor contribui semnificativ la ambițiosul sistem de apărare antiaeriană Steel Dome al națiunii. Investiția este destinată producției unei părți importante a tehnologiei critice necesare pentru dezvoltarea acestui sistem avansat de apărare.
Investiții strategice în facilități high-tech
Fondurile, anunțate într-o declarație miercuri, se încadrează în cadrul „Incentivelor pentru Investiții pe Bază de Proiect (Super Incentive)” și vizează trei direcții principale de dezvoltare high-tech:
- Un centru pentru detectori de fotoni și nanotehnologie
- O facilitate de integrare și producție a sistemelor de radar
- O unitate de producție și testare a sistemelor de apărare antiaeriană, incluzând producția de muniții inteligente
Aceste facilități sunt prognozate să îmbunătățească capacitatea Turciei de a produce tehnologii de ultimă generație, consolidându-i infrastructura de apărare.
Viziune pentru independența tehnologică
În cadrul evenimentului de lansare „Strategia Industrială și Tehnologică 2030 și Investițiile de Mare Anvergură”, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a subliniat importanța independenței tehnologice. El a accentuat că astfel de investiții sunt esențiale pentru ca Turcia nu doar să genereze tehnologii proprii, ci și să devină un lider în fabricarea și exportul de produse high-tech. „Dorim să maximizăm independența noastră tehnologică, asigurându-ne că Turcia devine o țară de frunte în fabricarea și exportul de produse high-tech”, a declarat Erdogan.
Cerere în creștere în Orientul Mijlociu
Pe fondul cererii crescânde pentru sisteme de apărare antiaeriană în Orientul Mijlociu și al apelurilor liderilor americani pentru măsuri similare de protecție, Aselsan continuă să avanseze proiectul Steel Dome. Conceptul de „dom” este asemănător cu faimosul Iron Dome al Israelului, formând o componentă esențială a pregătirii de apărare antiaeriană.
Viziune pentru o rețea de apărare cuprinzătoare
Anunțat inițial în august 2024, Steel Dome este conceput ca un sistem de apărare antiaeriană centrat pe rețea, utilizând inteligența artificială pentru a proteja spațiul aerian al Turciei în mod cuprinzător. Scopul este de a proteja împotriva amenințărilor de la altitudini foarte joase la foarte înalte și pe distanțe scurte și lungi, conform Președinției Industriei de Apărare (SSB).
Ambiții de export
Directorul general al Aselsan, Ahmet Akyol, și-a exprimat ambițiile într-un interviu pentru Breaking Defense, dezvăluind planurile de export ale sistemului Steel Dome către aliații NATO și țările din Golf. „Steel Dome este un sistem foarte promițător. Toate națiunile își doresc un astfel de sistem”, a comentat Akyol.
Creșterea competitivității globale
Cu noile investiții, Aselsan intenționează să își mărească semnificativ capacitățile de producție pentru tehnologiile critice cu valoare ridicată la export. Investițiile deschid, de asemenea, calea pentru establishmentul de noi infrastructuri de cercetare și dezvoltare. „Aceste facilități ne vor permite să răspundem mai rapid cererii crescânde de export, transformând ASELSAN într-un jucător mai competitiv la scară globală”, se arată în declarație.
Actualitate
Suedia alocă suma colosală de 30 miliarde de dolari pentru apărare, anticipând un nou prag NATO
Actualitate
3 modele de scaune de bucătărie preferate de designerii de interior în acest an

Amenajarea bucătăriei pune accent pe combinația subtilă între estetică și funcționalitate, iar alegerea scaunelor potrivite poate transforma complet atmosfera acestui spațiu. În acest an, designerii de interior pun accent pe mobilier care îmbină confortul, materialele premium și liniile moderne, iar scaunele de bucătărie devin piese de design în sine. Fie că îți dorești un decor minimalist sau unul sofisticat, există modele care se potrivesc perfect în orice tip de amenajare.
Eleganță modernă cu scaune din plastic și picioare metalice
Dacă apreciezi un stil contemporan și aerisit, scaunele pentru bucătărie din plastic cu picioare metalice sunt o alegere inspirată. Designerii le preferă pentru versatilitatea lor, dar și pentru paleta variată de culori care se potrivește oricărei estetici. În tendințele acestui an domină nuanțele neutre, precum alb, gri și negru, dar și tonurile pastelate, care adaugă o notă delicată decorului.
Pe lângă aspectul modern, aceste scaune pentru bucătărie impresionează prin durabilitate și ușurința întreținerii. Materialul din care sunt fabricate este rezistent și permite curățarea rapidă, iar picioarele metalice, adesea realizate din oțel vopsit electrostatic, oferă stabilitate și un aspect sofisticat. Designul ergonomic asigură confort pe termen lung, iar dacă spațiul bucătăriei este unul compact, modelele empilabile devin un avantaj incontestabil.
Raffinament și confort cu scaune de bucătărie din catifea
Pentru un plus de lux și o atmosferă sofisticată sunt preferate scaune de bucătărie realizate din catifea, acestea se află în topul preferințelor designerilor. Textura elegantă transformă orice încăpere, oferind senzația de confort absolut. În acest an, se poartă tonurile intense, care creează impact vizual puternic și adaugă profunzime decorului.
Dincolo de estetică, aceste scaune sunt apreciate și pentru confortul lor. Spătarele ușor curbate și tapițeria moale fac din fiecare masă un moment de relaxare. În plus, modelele cu picioare metalice în finisaje aurii sau negre adaugă un aer sofisticat și se potrivesc perfect în interioarele elegante.
Design scandinav cu scaune din plastic și picioare din lemn
Stilul scandinav rămâne un reper important în amenajările interioare, iar scaunele de bucătărie din plastic cu picioare din lemn sunt o alegere preferată pentru un decor armonios și funcțional. Liniile curate, simplitatea și echilibrul dintre materialele naturale și cele moderne creează un efect vizual plăcut și relaxant.
Culorile predominante sunt cele inspirate din natură și contribuie la crearea senzații de spațialitate, ceea ce le face ideale pentru bucătăriile mai mici. Picioarele din lemn de fag sau stejar oferă un contrast elegant și asigură stabilitate, iar designul ergonomic adaugă un plus de confort. Aceste scaune pentru bucătărie sunt ușor de integrat atât în interioarele minimaliste, cât și în cele cu influențe boeme.
Tendințele actuale în designul bucătăriilor pun accent pe armonie, funcționalitate și estetică impecabilă. Alegerea perfectă ține de stilul tău personal, dar și de modul în care vrei să îți definești bucătăria – un spațiu de socializare, relaxare și inspirație zilnică.
-
Exclusivacum o zi
Când legea devine opțională: FSANP îi prezintă nota de plată lui Halchin
-
Exclusivacum 4 zile
Vălenii de Munte: Dovada video expune caracatița corupției – Un sistem putred până la maduvă
-
Ancheteacum 3 zile
ANP: O săptămână de transparență sub conducerea Ioanei Morar
-
Exclusivacum 4 zile
DSDRP: O direcție între îndrumare și haos – cazul Ilie și Spătaru
-
Exclusivacum o zi
WHITE TOWER: Percheziții, audieri și rețineri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești
-
Exclusivacum 3 zile
Bombă ecologică cu ceas la Vama Ploiești: Ilegalități, corupție și un risc de dezastru iminent! (I)
-
Exclusivacum o zi
O nouă proba de corupție: Caracatița de la Vălenii de Munte își dezvăluie tentaculele
-
Exclusivacum 4 zile
Escrocheria White Tower & City Gate: „Cei Trei Muschetari Notariali” și rețeaua de corupție