Exclusiv
Adevaratele probleme pentru fostul procuror Negulescu Mircea si pentru Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti/ Falsuri constatate de catre instanta dar si de Institutul National de Expertize Criminalistice, in Raportul de Expertiza Criminalistica nr 45/14.02.2022

Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti nu a raspuns niciodata cum s-a putut ca documente si bunuri confiscate intr-un dosar instrumentat la nivelul acestei institutii SA AJUNGA, fara documente, procese verbale si/sau disjungeri in fisetul procurorului Negulescu Mircea ce activa la DNA ST Ploiesti.
Totodata, Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti nu a raspuns niciodata cum s-a putut ca dosarul 1539/P/2016 sa fie constituit numai pe baza unor probe falsificate, inclusiv a convorbirilor telefonice, falsuri constatate de catre instanta dar si de Institutul National de Expertize Criminalistice, in Raportul de Expertiza Criminalistica nr 45/14.02.2022, depus in instanta.
De asemenea, nu intelegem cum Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti a putut gira, ca institutie, abuzurile efectuate de politisti si procurori in acest caz.
Reamintim ca, in data de 24.11.2022, Judecatoria Ploiesti a dat sentinta definitiva in acest dosar ( 17937/281/2016): toti din dosar fiind achitati cu mentiunea fapta NU EXISTA.
“Caracatita” ofiterilor de politie utilizati de procurorul Negulescu Mircea in scopul intimidarii unor oameni de afaceri cu dosare penale si transformarea lor in denuntatori mincinosi si/sau denuntatori acoperiti, prin falsificarea de probe
Precizam ca, procurorul “Portocala” i-a solicitat imperativ lui Nistoroiu Vuta Adrian sa il convinga pe Teodor Gabriel Toma, zis Tomel, din Valenii de Munte ca acesta sa il denunte in fals pe procurorul Gheorghe Garbea, fost adjunct al șefului PCA Ploiești Liviu Tudose, fost coleg cu Negulescu Mircea, un procuror care nu executa ordinele procurorului paraditor.
Cu acesta ocazie, Negulescu Mircea l-a avertizat pe Nistoroiu Vuta Adrian ca Teodor Gabriel Toma are o problema, pe numele acestuia fiind depus un denunt pentru santaj si camatarie, aspect aflat de “Portocala” de la reteaua sa de “militieni” utilizata pe acest procedeu.
Informatiile lui “Portocala” proveneau de la un grup de crima organizata pe care il coordona, de la Serviciul de Investigatii Criminale prin Catalin Ana seful acestuia, personaj care a fost luat ulterior de Negulescu Mircea la DNA ST Ploiesti si prin politistul Georegscu Micu.
Astfel, acestia ii furnizau date din dosare privind anumite persoane pe numele carora se inregistrau denunturi si, ulterior procurorul Negulescu Mircea incerca sa ii determine pe acestia sa ii furnizeze denunturi mincinoase despre tintele si “fetisurile” sale in schimbul “musamalizarii” dosarelor in care erau implicati.
La refuzul categoric al omului de afaceri Nistoroiu Vuta Adrian de a da curs solicitarilor imperative ca el sau finii sai sa intervina la Teodor Gabriel Toma pentru a il determina sa il denunte pe procurorul Gheorghe Garbea (fostul coleg al lui “Portocala” de la PCA Ploiesti), Negulescu Mircea prin procurorul Topală Teodor-Bogdan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești l-au “lipit” exact de dosarul lui Teodor Gabriel Toma si l-au trimis in judecata pe Nistoroiu Vuta Adrian si pe finii sai in baza unor probe falsificate.
Bunurile ridicate de procurorul Topală Teodor-Bogdan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, la data de 20.06.2016, in dosarul nr 1539/P/2016 (dosar fabricat omului de afeceri Nistoroiu Adrian) au ajuns la DNA Structura Centrala, fiind preluate din fisetul procurorului Negulescu Mircea, dupa ce acesta a fost dat afara din magistratura.
Dupa finalizarea dosarului si trimiterea sa in instanta, conform procesului-verbal incheiat in data de 07.11.2016 s-a constatat ca procurorul de caz a “omis” sa restituie toate bunurile mentionate in procesul verbal de perchezitie.
Astfel, procurorul de caz Topală Teodor-Bogdan a reusit performanta sa faca “disparute” urmatoarele bunuri:
– Un pistol marca Grand Power, calibru 10828, seria A 1040153 cu doua incarcatoare;
– Doua cutii a cate 25 de cartuse calibrul 10820, marca Magnum;
– Un telefon mobil marca Samsung, modelul lM-G9207, cu seria IMEI B15247507179;
– Un telefon mobil marca Galaxy 17 Edgl cu seria IMEI 358809070240410
– o cartela de telefon telekom cu nr alocat 0784.316.808.
Am putut intelege in extremis ca s-au predat pistolul si incarcatoarele. NU putem intelege de ce procurorul de caz, in mod ilegal, nu a restituit cele doua telefoane de mare valoare din care unul era in “tipla”, in cutia originala de achizitie, sigilat.
In fapt,
- avem un proces-verbal de perchezitie domiciliara incheiat in 29.06.2016 din care rezulta fara echivoc bunurile ridicate;
- Avem un proces-verbal de restituire din data de 07.11.2016, din care rezulta fara echivoc ca bunurile mentionate de noi nu au fost inapoiate persoanei in cauza;
- Avem rechizitoriul trimis in instanta de domnul procuror Topală Teodor-Bogdan, un rechizitoriu in care nu se mentioneaza o eventuala disjungere a cauzei care ar fi putut da o aparenta de legalitate pentru bunurile lipsa.
In urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova din acea perioada si ale adreselor oficiale inaintate parchetelor, la data de 12.03.2019, politistul judiciar Visan Cristina de la DNA Structura Centrala l-a contactat telefonic pe Nistoroiu Vuta Adrian pentru a ii comunica ca cele doua telefoane (un telefon mobil marca Galaxy 17 Edgl cu seria IMEI 358809070240410 si un telefon mobil marca Samsung, modelul lM-G9207, cu seria IMEI B15247507179) se afla in posesia sa la DNA Structura Centrala si urma a le preda acestuia pe baza de proces-verbal, bunuri obtinute cu incalcarea tuturor prevederilor din codul de procedura penala din cazul procurorului Topala, de la alt parchet.
Astfel, in data de 21.03.2019, omul de afaceri Nistoroiu-Vuta Adrian s-a prezentat la DNA Structura Centrala, unde comisarul sef Visan Cristina i-a restituit cele doua telefoane, conform procesului-verbal nr 703/P/2016, telefoane retinute la perchezitia efectuata sub indrumarea lui Topala Bogdan Teodor, procuror de caz in dosarul 1539/P/2016 de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti.
Falsuri constatate de catre instanta dar si de Institutul National de Expertize Criminalistice, in Raportul de Expertiza Criminalistica nr 45/14.02.2022, depus in instanta.
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2022/12/Raport-de-expertiza-dl.-Nistoroiu.pdf” title=”Raport de expertiza dl. Nistoroiu”]
Induce ideea unor prelucrari tehnice asupra inregistrarilor mentionate, ale materialelor rezultate etc., situatie de a altera/distorsiona/denatura calitatea si acuratetea semnalelor electronice obtinute prin procedura de interceptare/inregistrare a comuncatiilor purtate de tinta vizata actiunea penala!
Toata aceasta constatare tehnica a expertului indica o nelegalitate a activitatii organului de urmarire penala, o contrafacere a probelor rezultate din activitatea de surpaveghere tehnica!
De aici rezulta multe aspecte de neconformitate cu legea aplicabile in activitatea de procesare a probelor obtinute din mijloacele de proba/procedee probatorii utilizate.
Concluziile in consecinta le puteti trage singuri din materialele de referinta, pe care le-am atasat.
Ca o concluzie: O noua investigatie/dezvaluire a ziarului Incisiv de Prahova a fost confirmata de instanta.
Vom reveni. (Ec Adrian Radu)
Exclusiv
Poliția de Frontieră Giurgiu: Captură semnificativă de produse suspectate a fi contrafăcute
Exclusiv
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii în fața crizei acute de personal.
Deficitul de personal face cazul și mai critic
În contextul în care Poliția Română se confruntă cu cel mai grav deficit de personal din istoria sa, unele structuri, cum ar fi polițiile orășenești și comunale, reușesc cu dificultate să asigure serviciile de ordine publică și rutieră. Între timp, câțiva șefi de inspectorate județene au decis modificarea programului de lucru al polițiștilor de ordine publică și rutieră, trecând de la ture de 12 ore la ture de 8 ore, cu 3 schimburi pe zi. Această schimbare este problematică, având în vedere că deja infrastructura este sub presiune și resursele sunt limitate.
Argumente nefundamentate
Argumentele aduse de conducerea Poliției Române pentru această modificare – cum ar fi eficientizarea cheltuielilor și asigurarea unui serviciu polițienesc corespunzător – sunt contestate de sindicaliști. Aceștia afirmă că, în realitate, această decizie va duce la o scădere a eficienței, crescând costurile pentru orele suplimentare, cheltuielile cu birotica și transportul.
Impactul modificării programului de lucru
În cazul în care la ture de 12 ore erau necesari 4 polițiști pentru a asigura serviciul, la programul de 8 ore este nevoie de 6 polițiști. În contextul deficitului actual, e imposibil de înțeles cum vor fi găsiți acești polițiști suplimentari. Pe lângă aceasta, va exista o majorare dramatică a cheltuielilor cu transportul, care ar putea să crească cu peste 100%, având în vedere numărul crescut de deplasări.
Riscuri pentru sănătatea polițiștilor
Schimbarea programului va avea și consecințe asupra sănătății polițiștilor. Trecerea la un program cu schimburi de 8 ore poate conduce la un risc crescut de burnout, astfel că numărul concediilor medicale ar putea crește. La turele de 12 ore, polițiștii beneficiază de un timp de odihnă semnificativ între ture, ceea ce nu va fi cazul în sistemul de schimburi de 8 ore.
Acțiunile Sindicatului Europol
Sindicatul Europol se opune ferm oricărei încercări de modificare a programului de lucru pentru polițiștii din structurile de ordine publică și a trimis deja notificări conduitei IPJ Arad, evidențiind disconfortul și obiecțiile membrilor. Până în prezent, peste 100 de polițiști au susținut acest demers și se așteaptă ca alții să li se alăture, continuând astfel lupta pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și protejarea drepturilor angajaților din domeniul ordinii publice. (Cerasela N.).
Exclusiv
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum 2 zile
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial