Connect with us

Administratie

E mai dificil să ne protejăm împotriva deflației

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

În această perioadă cu inflaţie galopantă, orice moment de scădere a preţurilor este considerat un semnal pozitiv pentru un viitor trend descrescător al acestui val inflaţionist.

Ţinta unei economii sănătoase este atingerea unei inflaţii moderate, dar, în cazul instalării unei recesiunii economice, apare deflaţia. Deflația reprezintă un fenomen nociv atât pentru bugetul statului, cât şi pentru oameni.

Potrivit Forbes.com, atunci când prețurile de consum și cele ale activelor scad într-un timp scurt, iar puterea de cumpărare crește, avem de-a face cu deflaţie.

În esenţă, într-o perioadă cu deflație, într-un viitor apropiat, se pot cumpăra mai multe bunuri sau servicii cu aceeași sumă de bani disponibilă astăzi.

Deflaţia este imaginea în oglindă a inflației, care reprezintă creșterea accelerată a prețurilor în întreaga economie.

Deși, la prima vedere, deflația poate părea un lucru bun, aceasta poate semnala o recesiune iminentă și vremuri economice dificile. În perioade cu deflaţie, întrucât simt că prețurile sunt în scădere, oamenii amână achizițiile, în speranța că vor putea cumpăra mai ieftin la o dată ulterioară.

Cheltuielile scăzute ale consumatorilor aduc venituri mai mici pentru producători şi distribuitori, ajungându-se la rate mari ale șomajului și la dobânzi bancare mai ridicate, scrie sursa citată. Specialiştii spun că, odată instalată, deflația conduce la şi mai multă deflație.

În cea mai mare parte a istoriei, perioadele de deflație au mers mână în mână cu recesiuni economice severe. Deflația este măsurată folosind indicatori economici precum Indicele Prețurilor de Consum (IPC).

IPC urmărește prețurile unui grup de bunuri și servicii achiziționate în mod obișnuit, modificările fiind publicate lunar de institutele de statistică naţionale.

Atunci când prețurile măsurate agregat de IPC sunt mai mici într-o perioadă anume decât au fost în perioada anterioară similară, economia se confruntă cu deflație. Deflația nu trebuie confundată cu dezinflația.

Deși ambele sună ca și cum ar indica scăderi ale prețurilor, dezinflația arată, de fapt, că prețurile continuă să crească, doar că într-un ritm mai lent decât în perioada anterioară.

Dezinflația presupune, de exemplu, o scădere de la o inflație anuală de 4% la o inflație anuală de 2%. Este exact ceea ce economiile europene îşi doresc în acest moment.

Există două mari cauze ale deflației: o scădere a cererii dublată de o creștere a ofertei. Scăderea cererii agregate conduce la o scădere a prețurilor bunurilor și serviciilor, dacă oferta nu se modifică.

Conform Forbes.com, scăderea cererii agregate poate fi declanșată de mai mulţi factori:

Politica monetară: Creșterea dobânzilor bancare la depozite poate determina oamenii să-și economisească numerarul în loc să-l cheltuiască, descurajând creditarea. Mai puține cheltuieli înseamnă o cerere mai mică de bunuri și servicii.

Scăderea încrederii consumatorilor: O criză financiară globală sau o pandemie, de pildă, poate duce la o scădere a cererii generale.

Dacă oamenii sunt îngrijorați de un posibil viitor marcat de şomaj şi scădere economică, pot cheltui mai puțin, astfel încât să economisească mai mult pentru a putea face faţă problemelor preconizate.

O ofertă agregată mai mare presupune că producătorii ar putea fi nevoiți să-și reducă prețurile din cauza concurenței crescute. În lupta pentru clienţi, companiile vor reduce preţurile pentru a-i atrage.

Această creștere a ofertei agregate poate proveni şi din scăderea costurilor de producție: dacă producerea de bunuri costă mai puțin, companiile pot face o cantitate mai mare la același preț.

Deși poate părea benefic pentru consumatori ca prețul bunurilor și al serviciilor să scadă, acest fenomen poate avea efecte negative asupra economiei.

Şomaj. Pe măsură ce prețurile scad, iar profiturile companiilor se contractă, unele firme îşi pot reduce costurile prin concedierea lucrătorilor.

Creanţe. Ratele dobânzilor bancare tind să crească în perioade de deflație, ceea ce face ca datoria să devină mai scumpă. Consumatorii și întreprinderile scad, adesea, cheltuielile pentru a îşi putea plăti datoriile.

Spirala deflaționistă. Acesta este un efect de domino cauzat de fiecare bucată de deflație suprapusă peste alta. Scăderea prețurilor poate conduce la o producție mai mică, iar o producție mai mică aduce angajaţilor  salarii mai mici.

Scăderea salariilor conduce la o scădere a cererii, ajungându-se la prețuri din ce în ce mai mici. Spirala poate continua.

Când prețurile cresc și puterea monedei naţionale scade, economia se confruntă cu inflație. Inflaţia reduce și valoarea datoriilor, astfel încât debitorii continuă să se împrumute, continuând să-și plătească ratele.

Inflația moderată (1%-3% anual) este normalitatea ciclului economic, fiind, în general, privită ca un semn de creștere economică sănătoasă.

Inflația este un fenomen împotriva căruia consumatorii se pot proteja într-o anumită măsură. Investirea banilor, de exemplu, poate face ca veniturile să crească mai repede decât inflația, ajutându-i să îşi păstreze și să îşi crească puterea de cumpărare.

O spirală deflaționistă poate transforma vremurile economice grele în recesiunii și apoi depresiuni.

Spre deosebire de perioadele cu inflaţie, datoria devine mai scumpă odată cu deflația, determinând oamenii și întreprinderile să evite împrumuturile, în timp ce încearcă să-şi plătească datoriile din ce în ce mai scumpe pe care le datorează deja, încheie Forbes. (L. Anghel).

Citeste in continuare

Actualitate

Descopera secretul taierilor precise si eficiente!

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Panza circular pentru debitare, unelte esentiale pentru procesarea lemnului in atelierele de productie sau in bricolaj. Ele pot fi utilizate pentru a taia cu precizie materiale precum PAL, MDF sau lemnul comercial. Site-ul UtilajExpert.ro comercializeaza o gama variata de panze de circular, cu diametre si grosimi diferite, pentru a se potrivi nevoilor dvs. de prelucrare a lemnului.

Panzele de circular sunt fabricate din materiale de inalta calitate, astfel incat sa poata rezista la uzura si la forta generata de taiere. De asemenea, acestea sunt proiectate pentru a oferi taieri precise, fara a lasa marcaje sau aschii in materialul taiat. UtilajExpert.ro ofera panze de circular pentru diferite tipuri de taieri, inclusiv taieturi cu dinti alternativi sau taieturi cu dinti ascutiti.

Atunci cand achizitionati o panza circular de la UtilajExpert.ro, puteti fi sigur ca primiti un produs de calitate, la preturi accesibile. Site-ul ofera asistenta pentru a va ajuta sa alegeti panza de circular potrivita pentru proiectul dvs. De asemenea, UtilajExpert.ro ofera garantie pentru produsele sale, astfel incat sa puteti fi sigur ca primiti un produs durabil si de calitate.

Pe UtilajExpert.ro, gasiti panze de circular pentru diferite tipuri de utilaje, precum fierastraie stationare,  fierastrau circular pendular sau freze lemn. Indiferent de tipul utilajului dvs., acestea va vor oferi rezultatele dorite pentru prelucrarea lemnului.

Panzele de circular pot fi utilizate pentru taierea mai multor tipuri de materiale, inclusiv PAL, MDF si lemn. PAL-ul, sau placa de aglomerat, este un material popular utilizat in industria mobilierului sau in constructii. MDF-ul, sau placa de fibra, este utilizat pentru fabricarea unui numar mare de produse, inclusiv mobilier, usi si ferestre. Lemnul comercial este utilizat in constructii, in special in ceea ce priveste grinzile si dulapi.

O panza circular poate fi achizitionata in diferite grosimi, astfel incat sa se potriveasca nevoilor dvs. de taiere. De exemplu, pentru taierea materialelor mai groase, este recomandat sa achizitionati o panza de circular cu o grosime mai mare, in timp ce pentru materiale mai subtiri, o panza de circular mai subtire va fi suficienta.

In plus, panzele de circular de la UtilajExpert.ro sunt fabricate cu tehnologii moderne, astfel incat sa ofere taieri precise, fara a deteriora materialul. Acestea sunt, de asemenea, usor de utilizat si au un design ergonomic, astfel incat sa poata fi manevrate cu usurinta.

In concluzie, achizitionarea  de panze circular de la UtilajExpert.ro este o investitie inteligenta, care va va oferi taieri precise, eficiente si de calitate. Site-ul ofera o gama larga de produse, la preturi accesibile, astfel incat sa puteti gasi panza de circular potrivita pentru nevoile dvs. De asemenea, asistenta tehnica oferita de UtilajExpert.ro va fi intotdeauna disponibila pentru a va ajuta sa alegeti panza de circular potrivita.

Citeste in continuare

Administratie

CONCURS /Penitenciare Informații deschide o colaborare frumoasă și inedită cu Unipol, firmă care confecționează uniforme și accesorii ale cadrelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și anunță următorul concurs

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
CONCURS
Avem plăcerea și bucuria de a vă anunța că organizăm un concurs cu premii în echipamente destinate polițistilor de Penitenciare.
Locul 1: Geacă iarnă ANP Poliția Penitenciară Model 1
Locul 2: Bluză cu mânecă lungă ANP Poliția Penitenciară sau Bluză cu mânecă lungă bleumarin ANP Poliția Penitenciară
Locul 3: Tricou polo ANP Poliția Penitenciară sau Tricou polo bleumarin ANP Poliția Penitenciară
Geaca, tricoul sau bluzele confecțioante de site-ul Unipol – https://unipol.ro/ și oferite ca premiu la acest concurs se pot realiza atât pentru bărbați cât și pentru femei!
Condiții de participare:
Like paginii Penitenciare Informații și paginii UniPol
Like & share acestei postări pe Facebook, Audiența Public
Etichetează prietenii tăi prin @nume prieten. (pentru a observa eticheta corect)
NU UITAȚI! Mai multe etichetări mai multe șanse de câștig!
Interval desfășurare concurs 05.02 – 13.02.2023
Premiile se vor extrage random în 24h de la încheierea concursului iar noi vom anunța câștigătorii pe pagina noastră de Facebook.
Concursul se desfășoară doar pe pagina Penitenciare Informații iar etichetările trebuie să aibă loc pe această pagină. ☑️
Prezentarea premiilor se regăsește în imaginea atașată acestui anunț sau pentru mai multe detalii puteți consulta site-ul https://unipol.ro/uniforme-politia-penitenciara/
Pentru comenzi și alte informații despre echipamente, apelați cu încredere la https://unipol.ro/
Pentru validare participanții trebuie să îndeplinească toate cele 3 cerințe.
Vă dorim mult succes!
Citeste in continuare

Administratie

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de droguri

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi comercializat, în județul Dâmbovița, în repetate rânduri (peste 900 de acte materiale), droguri de risc (cannabis).
Astfel, la data de 5 februarie a.c., au fost puse în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în zece localități din județul Dâmbovița, fiind descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de cannabis, 15 grame de ciuperci halucinogene, 14.400 de lei și 7.920 de euro, două cântare de precizie, 18 grindere, 17 telefoane mobile și peste 900 de articole pirotehnice din categoriile F1 și F2, 48 de persoane fiind conduse la audieri.
La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a cinci persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.
În cursul zilei de ieri, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă.
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !… ANP si MJ vor...

Exclusiv5 ore ago

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNoi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu,...

Exclusiv5 ore ago

Reacția Poliției Române la problemele semnalate cu privire la uniformă: “…polițiștii nu știu să poarte corespunzător uniforma”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ceea ce inițial credeam că e o glumă, s-a adeverit a fi confirmarea că Nu există bancuri cu...

Exclusiv21 de ore ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinServiciile secrete  conduc sistemul penitenciar sau Ministerului Justiției si tolerează cu bună știință anumite interferențe?

Aveti un Pont1 zi ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv1 zi ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv1 zi ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate2 zile ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv3 zile ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv3 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv3 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv3 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate5 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv5 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!