Connect with us

Anchete

”Profesioniștii” care au efectuat cercetarea administrativă nu au avut cunoștințele minime/Cercetări abuzive

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

In urmă cu mult timp, sindicatul Europol atrăgea atenția conducerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române cu  privire la declanșarea unor cercetări administrative abuzive la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. Spunem cercetări abuzive nu despre faptul că au fost declanșate, pentru că e firesc să se verifice existența sau inexistența unei pagube create, ci despre finalitatea acestora în cadrul unității.

În fapt, nu mai puțin de 80 de polițiști din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare (33) și Cruceni (47) au fost  cercetați administrativ  în ultimele luni de comisiile constituite la nivelul ITPF Timișoara pentru niște ”pagube” produse  la două autospeciale de poliție in desfășurarea activităților de serviciu în valoare de 11256,71 lei.

Aceste ”pagube” pe care comisiile de cercetare administrativă  le-au pus în culpa polițiștilor, culmea, nu au fost constatate în timpul folosirii autospecialei, ci la revizia tehnică periodică, acolo unde mecanicii auto specialiști au constatat că aceste autovehicule au unele deficiențe, precum un furtun intercooler rupt sau topirea soclului unei siguranțe ca urmare a ”conducerii necorespunzătoare a autovehiculului”. Deși nu exista niciun indiciu la bordul autovehiculelor că există o defecțiune, polițiștii ar fi trebuit să prevadă precum Nostradamus că s-a topit o siguranță sau că nu știu ce furtun e rupt.

Nu în ultimul rând ”profesioniștii” care au efectuat cercetarea administrativă nu au avut cunoștințele minime necesare să știe că tabloul de siguranțe sau soclul siguranței nu sunt la vedere, ci sunt acoperite cu un capac. Deși am formulat contestație pentru ambele cercetări administrative, comisiile de soluționare a contestațiilor de la nivelul ITPF Timișoara au menținut punctul de vedere al comisiilor de cercetare, astfel că polițiștii erau buni de plată pentru cei peste 11.000 lei astfel, 6842, 92 lei la Sânnicolau Mare și 4413,79 lei la Cruceni, deși ITPF Timișoara a putut demonstra în niciun fel în cadrul cercetărilor întocmite în ce constă ”conducerea necorespunzătoare a autovehiculului.”

 

Nu mai puțin de 21 de polițiști ne-au împuternicit să-i reprezentăm în cadrul Comisiei de Jurisdicție a Imputațiilor de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Urmare a reprezentării acestora,  Comisia A ANULAT, atât la SPF Sânnicolau Mare, cât și la SPF Cruceni, deciziile de imputare prin care polițiștii se făceau buni de plată pentru niște pagube pe care nu le-au produs, ci au fost puse abuziv în sarcina lor de către reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Practic, prin acele deliberări greșite ale celor care s-au ocupat de efectuarea cercetărilor administrative, orice polițist care conduce o autospecială de poliție, iar aceasta  se defectează fie în mers, fie se constată o defecțiune la revizia periodică, e bun de plată. Asta nu  face decât ca toți polițiștii să refuze să mai conducă mașinile MAI pentru că aceștia sunt buni de plată când acestea se defectează din motive ce nu țin de ei.

În momentul de față, pentru că președintele comisiei de cercetare pentru  SPF Sânnicolau Mare  nu a respectat termenele prevăzute de  art. 34 din  OUG 121/1998, toată paguba a fost pusă în sarcina acestuia, adică , 6842,92 lei . ITPF Timișoara a forțat nota și a cerut Comisiei de Jurisdicție a Imputațiilor repunerea în termen a cercetării administrative ca urmare a acelei gafe a președintelui comisiei de cercetare administrativă de la nivelul unității, însă cererea a fost respinsă , pentru că o astfel de repunere în termen ar fi însemnat reluarea cercetării  inițiale. Practic ITPF Timișoara a urmărit prin acest lucru recuperarea ”pagubei” de la polițiști.

Nu vom accepta sub nicio formă modul abuziv prin care polițiștii sunt cercetați de multe ori, fie disciplinar, fie administrativ și îi vom reprezenta sub toate formele, atât în cadrul instituției, cât și la nivelul instanțelor de judecată, mai precizeaza cei de la sindicatul Europol. Stăm și ne întrebăm retoric, câți dintre cei cu funcții de conducere care dețin o mașină de serviciu  au plătit ”pagube” pentru simplu fapt că mașinile pe care le-au primit au suferit reparații la reviziile periodice? Până atunci le transmitem acestora să fie foarte atenți când sunt anunțați cu privire la faptul că  fost declanșată cercetarea împotriva lor și să ne anunțe de îndată, mentioneaza sursa citata. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Anchete

Unul dintre cele mai importante și folosite elemente de echipament din uniforma de poliție este pantalonul “tactic”

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Folosim ghilimelele pentru că ceea ce au primit cei peste 3000 de polițiști care au absolvit școala de agenți de poliție sau au fost încadrați direct în 2022, numai “tactici” nu pot fi numiți, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.
Materialul este de cea mai proastă calitate, a cedat după primele 5 spălări. Croiala nu respectă specificațiile, nici măcar buzunarele nu pot fi folosite pentru că sunt prea mici, probabil pentru că voiau să facă economie de material. Rezistența la uzură este inexistentă, materialul se sfâșie, scămoșează și fibra textilă se subțiază după primele spălări.
După ce vedeți imaginile de mai jos, puteți să trageți o singură concluzie, banii publici sunt “sifonați” la vedere. Mai mult, este semnificativă informația potrivit căreia, cel puțin până la mediatizarea acestor probleme de către Sindicatul EUROPOL, nu a fost înlocuit, în garanție, niciun element de uniformă. Și cu milioanele de euro plătite, și cu materiale de cea mai proasta calitate, mai precizeaza sursa citata. (Irinel I.).
Citeste in continuare

Anchete

Reprezentanții Ministerului Justiției va achiesa la viziune ANP, ca angajații din sistemul penitenciar să aibă acces in sectorul administrativ cu telefoanele personale?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Această conduită a fost exersată in perioada de pandemie ocazie cu care s-a constatat că nu au fost incidente provocate de acest drept de a comunica cu mediul extern, fiind o mică fărâmă prin care se face un pic de diferență intre statutul polițistului de penitenciare și condiția deținuților aflați in custodia sistemului penitenciar românesc.

proiect-de-modificare-a-rsld-13.12.2022

La această dată proiectul de OMJ a fost transmis spre consultare organizațiilor sindicale , urmând să aibă loc și o dezbatere intre reprezentanții ANP si cei ai organizațiilor sindicale și dacă va exista consens pe toate modificările, proiectul va fi inaintat la Ministerul Justiției unde sperăm ca cineva să nu se implice și să ne cenzureze această facilitate, precizeaza cei de la FPP. (Sava N.).

Citeste in continuare

Actualitate

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

In fiecare an la Londra, are loc Campionatul Mondial de Fabricare a Pantofilor, o reuniune a celor mai buni pantofari si confectioneri de incaltaminte din toate colturile lumii.

Dupa multe teste si o crancena asteptare, locul 1 a fost desemnat, iar pozitionarea sa pe harta nu este in alta parte decat in Romania, in Arad, in curtea si mai ales in atelierul unui adevarat geniu: artistul Victor Vulpe.

Barbatul de 43 de ani a reusit sa aduca trofeul de campion mondial in confectionarea de incaltaminte pe plaiurile romanesti, asta dupa ce mai bine de 20 de ani a transformat orice obiect din piele in opera de arta.

A inceput cu o curea din piele si a ajuns sa fie campion mondial la confectionarea de pantofi din piele

In urma cu peste 20 de ani, in timpul studentiei, Victor, pe atunci un studnet genial la Arte si Design, si-a descoperit adevarata pasiune. Acesta putea sa transforme orice obiect din piele in opera de arta. A inceput pur si simplu prin modificarea unei centuri din piele.

Apoi a trecut la genti. A inceput sa confectioneze genti de piele si curele pentru colegii sai in in curant de la genti si curele, s-a dezvoltat si a ajuns sa treaca la confectionarea de incaltaminte.

Astazi, la atatia ani dupa, cu un drum lung, plin de munca si de vointa, Victor pune Romania pe harta, cu inca un trofeu, inca un loc medaliat cu aur pe cel mai mare podium din acest domeniu.

Victor se poate compara cu adevarat cu cele mai mari nume ale tarii, la acest moment, fiind un ambasador al tarii prin meseria sa, o profesie cu foarte multa istorie in spate. Deloc straina de vechii mestesugari romani, cizmaria are o istorie de peste 10.000 de ani, conform specialistilor.

Cea mai veche piesa de incaltaminte isi are originea in SUA, iar specialistii concluzionau in urma unui studiu ca aceasta ar fi fost realizata din fibrele unui copac, datand cu apeoximativ 10.000 de ani in urma.

Din peste 50 de milioane de perechi de pantofi, acestia au obtinut trofeul!

Ei bine, la peste 10.000 de ani, barbatul de 43 de ani din Arad a adus Romaniei trofeul. Peste 50 de milioane de perechi de incaltari se fabrica in Romania anual, iar in intreaga lume peste 3 miliarde.  Cu toate acestea, numai una singura, o singura pereche magica a reusit sa acapareze atentia in Londra, celor mai mari cunoscatori din domeniul fabricarii incaltamintei. Astfel, Victor Vulpe a reusit sa acapareze unul dintre cele mai mari trofee si sa ajunga poate indeplinirea celui mai mare vis a oricarui artist in acest domeniu: castigarea World Championships in Shoemakings.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Aveti un Pont29 de minute ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv30 de minute ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv30 de minute ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate10 ore ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv1 zi ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv2 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv2 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv2 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate4 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”/Azi, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin  Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata,...

Exclusiv4 zile ago

Ce fel de morala sa fie, atunci cand in comisie, pe functia de lei au fost instalati magari?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIntr-o padure ursul lucra pe functie de iepure. Cum s-a intamplat asta: padurea avea nevoie de urs dar era...

Exclusiv5 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara...

Exclusiv5 zile ago

“SECRETUL LUI POLICHINELLE” si gasca de criminalitate economico-financiara organizata din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDefilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!