Connect with us

Diverse

Cum alegi un cadou potrivit pentru copii?

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Există multe motive pentru a dărui unui copil un cadou, iar nașterea, botezul, zilele aniversare sau prima vizită sunt doar câteva dintre ele. Problema intervine atunci când trebuie să ne decidem asupra unui lucru, așadar cum alegem  cadoul potrivit pentru un copil?

În magazinele de jucării găsești un număr foarte mare de jocuri și jucării special create pentru toate vârstele și pentru toate stadiile de dezvoltare. Alegerea jucării potrivite ține doar de atenția pe care o acorzi anumitor detalii, ce țin de vârstă, dezvoltare sau preferințe.

Detaliile importante în procesul de alegere a unei jucării

Ceea ce pare o alegere dificilă, se va dovedi adesea chiar simplă dacă ții cont de anumite detalii care reușesc să facă diferența. Ține întotdeauna cont de vârsta copilului. Spre exemplu, dacă acesta este nou-născut, nu poți alege o mașină cu telecomandă, ci mai degrabă te îndrepți către un carusel.

Dacă ai o relație apropiată cu cel mic sau cu părinții lui, ai putea intui care jucărie l-ar face fericit. Te poți concentra pe culorile și caracteristicile specifice ale jucăriilor sau te poți inspira din basmul lui preferat.

Regula de aur a celor patru cadouri

Indiferent de vârsta și sexul copilul s-ar putea ca jucăria aleasă să fie un cadou prea mic. Spre exemplu, dacă vrei să iei jucării pentru copii de 1 an, pentru a suplimenta cadoul și pentru a marca prima aniversare a micuțului, poți aplica regula celor patru. Aceasta cuprinde:

 • Îmbrăcăminte;
 • Jucării;
 • Cărți pentru citit;
 • Jocuri pentru întreaga familie.

Prima categorie îi va ajuta în special pe părinți. Copiii cresc foarte repede și au nevoie de haine și încălțăminte în mod constant. Pentru bebeluși, poți opta pentru seturi de înfășat sau îmbrăcăminte specifice. Cu cât sunt mai mari și ideile se înmulțesc. Poți să le cumperi costumele lor preferate, rochițe de prințese pentru fetițe sau costumase elegante pentru băieței. De asemenea, și articolele sport sunt foarte apreciate.

A doua categorie nu are nevoie de foarte multe explicații. Aceasta include jucării care îi vor încânta pe cei mici și cu care se vor juca ore în șir. Poți alege dintr-o gamă foarte variată, care cuprinde păpuși, mașinuțe, instrumente muzicale sau jucării de plus. Consultă gama de jucării pentru copii de 6 ani la ofertă.

A treia categorie este reprezentată de cărți. În această privință nu trebuie să-ți faci griji. Pentru cei mai mici poți opta pentru cărți textile, iar pentru copii de 2-3 ani poți alege deja cărți ilustrate cu povești pe care le vor citi împreună cu părinții.

Ultima categorie constă în cadouri de care se vor putea bucura toți membrii familiei. De cele mai multe ori, ultima categorie este reprezentată de jocuri de societate, puzzle-uri si jocuri de construit.Regula celor patru cadouri te va ajuta cu siguranță să iei decizia corectă și să oferi copilului un cadou pe care îl va folosi cu adevărat.

Diverse

Avantajele implanturilor mamare B-lite

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Poate că sânii tăi nu au avut niciodată forma și mărimea pe care ți-ai dori-o sau poate că, din diverse motive, au început să-și piardă din fermitate. Indiferent de motiv, ai decis că este timpul să apelezi la o operație de mărire a sânilor și acum te întrebi pentru ce tip de implanturi mamare ar trebui să optezi, cum vor arăta și cum se vor simți. Există diverse tipuri de implanturi, umplute, de obicei, fie cu gel siliconic, fie cu apă sărată salină, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. O noutate de care poate nu ai auzit încă o reprezintă însă implanturile B-lite. Continuă să citești pentru a afla ce sunt acestea și care sunt avantajele lor. 

Ce sunt implanturile B-lite? 

Implanturile B-lite reprezintă o inovație apărută pe piața implanturilor mamare în 2015, ca o alternativă la clasicele implanturi cu gel siliconic și ca o soluție la o problemă cu care femeile ce vor opteze pentru o astfel de procedură se confruntă adesea: greutatea implanturilor și efectele secundare pe care acest factor îl poate avea asupra sânilor, dar și calității vieții. Ceea ce diferențiază implanturile B-lite de cele convenționale este umplutura lor – gel siliconic în care au fost integrate microsfere de dimensiuni foarte mici. Datorită tehnologiei performante folosite pentru realizarea lor, acestea implanturi sunt cu până la 30% mai ușoare decât cele tradiționale, fără ca această caracteristică să afecteze volumul, forma sau funcționalitatea lor.[1]

Ce avantaje oferă implanturile B-lite?  

Decizia de a opta pentru augmentare mamară cu implanturi B-lite aduce cu sine o serie de avantaje: 

 • Greutate micșorată – după cum am menționat mai sus, datorită compoziției lor, implanturile B-lite sunt mai ușoare decât implanturile clasice  cu un volum similar; acest lucru este important deoarece principalele probleme asociate cu implanturile cu un volum mai mare sunt, pe lângă disconfortul provocat de acestea, lăsarea sânilor și pierderea fermității lor, în special în cazul femeilor cu țesut de susținere subțire; de asemenea, greutatea implanturilor a fost asociată cu multe complicații postoperatorii; 
 • Siguranță crescută – un alt avantaj al acestor implanturi este gradul de siguranță pe care îl oferă, datorită tot compoziției lor; riscul de spargere sau deteriorare a acestora este foarte mic și, chiar dacă se întâmplă acest lucru, conținutul implantului este mai puțin probabil să se scurgă în țesuturile din jur;[2]
 • Recuperare mai rapidă și dureri postoperatorii diminuate – pacientele care au apelat la augmentarea mamară cu implanturi B-lite au raportat o perioadă de recuperare mai scurtă, au avut dureri mai ușoare și au putut să-și reia activitățile normale mai repede;[3]
 • Gamă variată de implanturi – un alt avantaj al implanturilor B-lite este acela că sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni și proiecții; de asemenea, se poate opta pentru implanturi cu suprafață netedă sau texturată, rotunde (folosite atunci când se dorește un efect mai pronunțat și un contur mai bine definit al sânului) sau anatomice (în formă de lacrimă, recomandate pentru un efect mai natural, discret).[2]

Cui sunt recomandate implanturile B-lite?

Orice femeie care își dorește să aibă sâni mai mari poate fi o candidată bună pentru o operație de augmentară mamară cu implanturi B-lite, în special dacă: 

 • Are un stil de viață activ;
 • Își dorește implanturi cu un volum mai mare, dar mai ușoare;
 • Are un țesut de susținere slab.[2]

De asemenea, acest tip de implanturi ar putea reprezenta o opțiune bună și pentru acele femei care au nevoie de o operație de reconstrucție a sânilor.[4]

Cu până la 30% mai ușoare comparativ cu implanturile clasice cu silicon, implanturile B-lite reprezintă soluția perfectă dacă îți dorești să ai sâni mai mari, dar nu vrei să-ți faci griji cu privire la greutatea acestora și efectul pe care acest factor l-ar putea avea în timp asupra bustului tău. Combinată cu celelalte avantaje ale lor, această caracteristică a implanturilor B-lite le face foarte populare, atât în rândul pacientelor, cât și al chirurgilor. 

Bibliografie: 

 1. di Pompeo, Fabio Santanelli, et al. “History of Breast Implants: Back to the Future.” JPRAS Open, vol. 32, June 2022, pp. 166–177, www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352587822000134, 10.1016/j.jpra.2022.02.004. Accessed 14 Sept. 2022.
 2. Govrin-Yehudain, Jacky, et al. “Lightweight Breast Implants: A Novel Solution for Breast Augmentation and Reconstruction Mammaplasty.” Aesthetic Surgery Journal, vol. 35, no. 8, 1 Sept. 2015, pp. 965–971, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4622048/, 10.1093/asj/sjv080. Accessed 14 Sept. 2022.
 3. Govrin-Yehudain, Orel, et al. “Reduced Pain and Accelerated Recovery Following Primary Breast Augmentation with Lightweight Breast Implants.” Aesthetic Surgery Journal, vol. 38, no. 10, 22 Mar. 2018, pp. 1092–1096, academic.oup.com/asj/article/38/10/1092/4951468, 10.1093/asj/sjy071. Accessed 14 Sept. 2022.
 4. Pompei, Stefano, et al. “Early Experience with Lightweight Breast Implants in Breast Reconstruction and Massive Weight Loss Patients.” European Journal of Plastic Surgery, vol. 43, no. 4, 7 Apr. 2020, pp. 407–414, link.springer.com/article/10.1007/s00238-020-01657-5, 10.1007/s00238-020-01657-5. Accessed 14 Sept. 2022.
Citeste in continuare

Diverse

La ce să fii atent când cumperi încălțăminte pentru copii

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Când vine vorba de alegerea pantofilor de orice tip pentru copii, există multe lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a lua o decizie. Vreți să alegeți încălțăminte care să se potrivească bine, să aibă un suport bun pentru picioare și totodată să ofere confort copiilor.

Este important ca cei mici să se ridice și să se plimbe câteva minute cu modelele pe care le probează, astfel încât aceștia să poată observa dacă modelul le este sau nu confortabil. Mărimea se va schimba odată cu vârsta și cu greutatea copilului, așa că va fi necesar să achiziționați modele adecvate dimensiunii copilului.

Atenție la mărime

Picioarele copiilor cresc într-un ritm exponențial. Ca urmare, pantofii trebuie înlocuiți la fiecare câteva luni pentru a se asigura că sunt de mărimea potrivită și confortabili. Obținerea mărimii corecte este importantă, deoarece se va asigura că încălțămintea se potrivește perfect. O modalitate bună de a vă asigura că alegeți lățimea potrivită atunci când alegeți ghete copii, este să vă uitați la locul în care copilul își plasează degetul mare în raport cu pantoful. Dacă vârful piciorului atinge vârful încălțămintei, este foarte probabil să fie nevoie o mărime mai mare.

Ocazia este importantă

Este important să știți de ce tip de pantof are nevoie copilul înainte de a începe căutarea. Există mai multe tipuri de încălțăminte, care includ sandale, adidași, mocasini, cizme copii, etc. Tipul de pantof pe care îl alegeți ar trebui să depindă de sezonul în care căutați o pereche, precum și de activitățile pe care copiii le fac în mod regulat.

Să ofere confort copilului

Atunci când alegeți încălțămintea pentru copii, este important să țineți cont de faptul că picioarele lor sunt încă în creștere. Ar trebui să optați pentru pantofi cu șireturi sau scai, pentru a ajuta la fixarea pantofului și a preveni alunecarea acestuia. Pantofii ar trebui să fie, de asemenea, confortabili și flexibili, evitând orice tip de model care limitează mobilitatea degetelor sau versiunile care au curele prea strânse.

Calitatea materialului

Un alt aspect important de luat în considerare este materialul. Majoritatea modelelor bune pentru copii sunt din piele, deoarece aceasta este rezistentă și poate fi lustruită cu ușurință. Pantofii trebuie să se potrivească perfect, însă să fie cu o lățime de cel mult un deget între degete și pantof.

Siguranța copilului

Pentru a spori siguranța oferită copilului, indiferent că este vorba de teniși, ghete, cizme, este deosebit de important ca modelul să aibă o talpă antiaderentă, adică să nu ofere posibilitatea de alunecare. Copiii au o energie fantastică, iar măsurile de precauție pentru prevenirea incidentelor, trebuie să fie întărite. De asemenea, dacă se optează pentru un model de DDStep, de exemplu, modelele mărcii au o suprafață anti-alunecare și în plus, au cusături pentru care s-a diminuat folosirea lipiciului, pentru ca încălțămintea să fie compusă din cât mai puține substanțe nocive pentru copii.

Viitorul industriei încălțămintei se uită către o experiență personalizată de cumpărături. Mărcile caută modalități de a se diferenția prin dezvoltarea de produse care se potrivesc nevoilor individuale ale consumatorilor. Acest lucru este valabil mai ales în cazul industriei de încălțăminte pentru copii, deoarece copiii au preferințe diferite când vine vorba de culori, mărimi și stiluri, dar alegerea corectă a încălțămintei este fundamentală pentru confortul și siguranța acestora!

Citeste in continuare

Diverse

Cum să alegi cele mai potrivite haine de sală

Publicat

pe

haine de sală
DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ai decis să faci o schimbare radicală și să adopți un stil de viață sănătos. Pe lângă o alimentație sănătoasă, te-ai hotărât să faci pasul către sală deoarece, nu-i așa?, alimentația corespunzătoare și sportul zilnic fac minuni pentru trup, minte și spirit! Însă mergând la sală vei întâlni oameni noi și nu vrei să te afișezi chiar oricum.

Și tu poți avea un look cool la sală

Așadar, ți-ai făcut abonament și, cel mai probabil, urmează ca de luni să mergi la sală… însă, mai rămâne un lucru de stabilit, ce haine de sală să alegi? Care este vestimentația potrivită pe care să o porți atunci când faci fitness, zumba, dansuri sau orice altă activitate în care ai nevoie de mobilitate? Dacă și tu ai această dilemă, te invităm să parcurgi acest articol, vom discuta pe larg despre lucrurile de care să ții cont în ceea ce privește vestimentația atunci când mergi la sala și multe alte lucruri care-ți vor fi cu siguranță de ajutor.

Ce haine de sală să îmbraci

Dacă ești o fashionistă, știi deja că trebuie să îți păstrezi stilul și în sala de fitness. Trebuie să ții însă cont de câteva sfaturi. Sfaturile pe care noi ți le vom da îți vor oferi atât posibilitatea de a te mișca în voie, cât și cea de a arăta bine și de a avea un look potrivit pentru sală.

Iată care sunt sfaturile noastre:

 • Nu purta accesorii mari, voluminoase și incomode. Acestea nu doar că te vor incomoda și încurca, dar îți vor da și un aspect ciudat, care nu se potrivește deloc cu cel pe care trebuie să îl ai la sală.
 • Alege haine sport care să fie făcute dintr-un material lejer, moale și mai ales, elastic. Hainele de acest fel îți vor permite să te miști în voie și nu vor îngreuna nici circulația sanguină. O altă calitate a hainelor destinate sportului este aceea de a lăsa pielea să respire. În acest sens, îți recomandăm să arunci o privire prin gama noastră de seturi fitness sau colanţi fitness pe care ți le punem la dispoziție pe site.
 • Fii atentă la calitatea materialelor, nu la brandul care a făcut hainele respective. Indicate sunt articolele vestimentare din polyester, lycra sau spandex. Foarte potrivite sunt și cele din polipropilenă.
 • Nu folosi make-up. Bineînțeles că la sală vei transpira, așadar, fondul de ten sau alte tipuri de machiaje și farduri nu au ce căuta pe fața ta. Riști ca acestea să se întindă, să curgă și să capete un aspect inestetic. Lasă-ți tenul să respire și să transpire, așa vei vedea că exercițiile pe care le faci la sală își fac efectul și îți lucrează corpul.
 • În ceea ce privește încălțămintea, optează pentru o pereche de adidași cu talpă moale, cei cu talpă din spumă și material din plasă sunt cei mai potriviți pentru activitățile sportive. Aceștia nu doar că îți oferă o bună mobilitate, dar îți și lasă picioarele să respire, lucru esențial atunci când faci sport.

De unde să iei echipamente sportive pentru sală?

Atunci când ești în căutarea unor echipamente sportive pentru mersul la sala, trebuie să ții cont de multe lucruri, în special de materialele din care sunt făcute. Pe site-ul uniquegymwear.ro găsești foarte simplu, în specificațiile fiecărui produs, detalii despre acesta (lucru pe care nu-l întâlnești peste tot).

Noi îți punem la dispoziție o mulțime de seturi fitness și articole vestimentare sportive pentru mers la sală, la fitness, la alergat, la zumba, dansuri etc. Hainele de pe site-ul nostru nu doar că sunt făcute din materiale foarte calitative și elastice, acestea lasă pielea să respire și îți oferă toată mobilitatea de care ai nevoie în sala de sport.

Un set Fitness de la Unique Gym Wear este tot ce ai nevoie pentru a merge la sală așa cum trebuie! Avem o largă varietate de culori și modele din care poți alege seturile fitness potrivite personalității tale!

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv22 de ore ago

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la...

Exclusiv2 zile ago

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupă ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu...

Exclusiv3 zile ago

Politia Locala Ploiesti este permanent la dispozitia cetateanului, un serviciu operativ in slujba ploiestenilor, pregatita in orice moment de actiune si interventie cu furci si topoare in loc de pistoale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNasul edilului a pus pe butuci Politia Locala Ploiesti/Furci si topoare in loc de pistoale? Dupa ce Politia Locala...

Exclusiv3 zile ago

„O tara care face un titlu de glorie din numărul dosarelor penale este o țară eșuată!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Nu-mi plac bilanțurile pentru că oamenii sunt reduși la nivelul unor cifre! Avem „n” inculpați trimiși în judecata. Ura!...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a taxat derapajele edilului Andrei Volosevici/Consilierii locali au trantit proiectele cu „cantec” si „lectia de smecherie” nu a primit nota de trecere

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova a publicat, inainte de sedinta Consiliului Local Ploiesti de ieri, doua articole: „Doua proiecte cu cantec...

Exclusiv5 zile ago

Lecție de șmecherie in sedinta Consiliului Local Ploiesti/Mucegaiul și Șmecherii

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEdilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice...

Exclusiv5 zile ago

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni cu substanțe interzise în bagaje

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDirectoarea pleca în vacanță cu familia, iar la un control de rutină, ofițerii antidrog au găsit un pachețel cu...

Exclusiv5 zile ago

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe surse aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri, la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici pregătește un tun de cca 700 milioane de euro

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCel mai mare tun din istoria Ploieștiului, în valoare de cca 700 milioane de euro, urmeză să fie pus in...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii din județul Caraș-Severin sunt persecutați de adjunctul inspectorului șef dacă aleg să respecte jurământul de credință/”Este firma domnului Coman/comandant”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu toate că de la nivelul IGPR a fost trimisă o echipă din cadrul Direcției Control Intern, singurul lor...

Exclusiv1 săptămână ago

Cea mai prosta administratie locala din ultima perioada/Edilul Andrei Volosevici are si o lipsa totala de respect fata de cei „vii” si cei „morti”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Dezinvoltura distructivă a acestui personaj a aruncat administrația publică locală ploieșteană într-o criză fără precedent, în urma căreia cetățeanul...

Exclusiv1 săptămână ago

„Imparatul” si „Dumnezeul mai mic” din POLIŢIA ORAŞULUI BĂICOI/Singurul ofiter din Politia Romana care s-a cerut in corpul subofiterilor si a ajuns sa poarte gradele pe invers sau in diagonala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCazuri stupide cu polițiști „albiti” de Biroul Control Intern din IPJ Prahova Singurul ofiter din Politia Romana care s-a...

Exclusiv1 săptămână ago

Primarul Andrei Volosevici isi mai „trage” un expert in randul consilierilor de la cabinetul primarului: absolvent al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCabinetul primarului a devenit o instituţie bazată pe…şmecherie! De la data de 01.10.2022, Andrei Volosevici își trage un nou...

Exclusiv1 săptămână ago

Razbunare: Se intentioneza „debarcarea” lui Donald Constantin de la conducerea CSM Ploiesti/Fratia banului fratie mafiota/Fratia consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinClubul Sportiv Municipal a devenit de ani buni o instituţie bazată pe…şmecherie şi mai puţin spre nevoile sportivilor pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!