Connect with us

Uncategorized

Persoanele angajate se pot înscrie la cursuri online gratuite de competențe digitale

Publicat

pe

 

Proiectul PRO CALIFICARE, proiect finanțat din fonduri europene, implementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), în parteneriat cu Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE), în perioada aprilie 2021 – aprilie 2023 organizează cursuri de formare gratuite și certificate ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) pentru persoanele angajate (inclusiv PFA sau II) din regiunile Nord-Est, Sud-Est și Sud Muntenia (inclusiv județul Prahova) cu vârsta între 25 și 65 de ani.

În prezent, încă vă puteți înscrie la cursuri de formare organizate în cadrul proiectului în:

  • Diagnoză auto – curs de inițiere, 60 de ore;
  • Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere – curs de specializare, 80 ore;
  • Competențe informatice – curs de inițiere, 40 ore
  • Lucrător în comerț – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Sudor electric – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Lucrător finisor pentru construcții – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Patiser – curs de calificare nivel 2, 360 ore;

 

Deși unele din aceste cursuri se vor realiza la o locație fizică, stabilită odată cu formarea grupelor de curs, cursurile de “Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere” pot fi realizate și online.

Astfel, persoanele angajate (ce lucrează după un program stabilit) pot participa mai ușor la acest curs de formare, neavând nevoie să mai petreacă timp cu transportul către locația de realizare a cursului.

Principalele aspecte ce vor fi urmărite în cadrul cursului de specializare în “Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere” sunt:

  • Utilizarea internetului și a serviciilor online (www., e-mail, e-commerce, chat etc.)
  • Crearea unei pagini web,
  • Crearea unei campanii de marketing digital
  • Strategii pentru social media
  • Siguranța online

Evenimentele din 2020 nu numai că au schimbat modul de a face afaceri, dar accelerează rapid și transformările digitale. Companiile au fost nevoite să se adapteze acestui ritm și mai rapid, care necesită și o schimbare a cererii de muncă. Firmele caută să-și angajeze personal profesionist, pregătit într-o mentalitate digitală care să le permită să-și crească productivitatea.

Astfel, instrumentele online sunt din ce în ce mai folosite la locul de muncă, indiferent de domeniul de activitate, iar cunoștințele și competențele dobândite în urma cursului pot fi apreciate de orice angajator și vă pot ajuta să vă dezvoltați activitatea profesională și să treceți la următorul pas în carieră.

Pentru a vă înscrie la cursuri puteți să folosiți formularul din partea dreaptă a paginii de la adresa https://www.inscriere-pro-calificare.ro/, iar un expert din proiect vă va contacta în cel mai scurt timp cu detalii și să vă ajute la realizarea dosarului de înscriere în proiect – formular de înscriere, declarații, copii carte de identitate, copii diplome de studii etc.

Ștefan Cosmin – Expert informare

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Români.

Acasa

E-mail: cosmin.stefan@ptir.ro

Pagina Facebook proiect: www.facebook.com/pro.calificare

Înscriere cursuri: https://www.inscriere-pro-calificare.ro/

 

 

 

 

Exclusiv

Pentru calvarul de pe străzile din Ploiesti – PSD-istul Andrei Volosevici – a fost agresat verbal si fizic de catre un cetatean al urbei lui Caragiale

Publicat

pe

De

Merită oraşul Ploiești titulatura de oraş european? Poate fi numit Ploiești oraş? La cum arată localitatea, ea nu se poate identifica prin ceea ce numim noi astăzi oraş. Cine trebuie să răspundă de stadiul precar în care se află orașul Ploiești – Capitala Aurului Negru? Nimeni alta decât administraţia locală, o administraţie care a fost condusă în  de acest primar PSD-ist, Andrei Volosevici . În fond, Andrei Volosevici e cunoscut ca trăpaș politic trecând ca o boare pe la PDL, PNL, PMP, ALDE, iar PNL și acum, obosit fiind de atâta turism politic se odihnește la PSD.

Orașul Ploiești – Capitala Aurului Negru

Este de ajuns să intri în oraş ca să-ţi dai seama că în Ploiești domnesc mizeria şi lucrurile făcute de mântuială. Primul contact vizual îţi lasă impresia deloc înşelătoare că ai intrat într-o casă săracă, dar şi murdară, pe care proprietarul (în cazul nostru autoritatea locală) a lăsat-o de izbelişte.

Grija autorităţii locale a oraşului condus de Andrei Volosevici pentru copiii care cresc aici, pentru locuitorii de la blocuri nu există. Prima stradă pe care o zăreşti imediat ce intri în Ploiesti este o strada unde asfaltul acestui drum este puternic deteriorat.

Străzile din Ploiesti sunt aproape toate trase la indigo, puţine fac excepţie de la regula de bază. Ca atare, carosabilul se prezintă în trei stadii jalnice şi batjocoritoare: ca o combinaţie de pietriş şi asfalt măcinat, ca drumuri de pământ ori ca străzi semi asfaltate, pe modelul un sfert cu asfalt, 85% cu piatră şi asfalt măcinat.

Viața e un adevărat calvar pe mai multe străzi din Ploiesti, oraș care rămâne din punct de vedere al infrastructurii departe de Europa! În plus, speranțe de mai bine în viitorul apropiat nu sunt!

Andrei Volosevici, se face ca astupa gropile din Ploiesti. Ce-i lipsea unui oras plin de cratere? Un primar PSD-ist care sa faca scenarii cu gropi. 

Andrei Volosevici se afla in campanie electorala si tocmai facea o baie de multime, ca pe vremurile sale bune. Spre totala sa surprindere, acesta a fost agresat verbal si fizic de catre un cetatean al urbei lui Caragiale:

Cum a cheltuit primarul social-democrat Andrei Volosevici banii de la bugetul local timp de 4  ani, de a ajuns oraşul să fie confundat cu un cătun?  (Cerasela N.).

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Citeste in continuare

Uncategorized

Cum alegeti modelul de masa rece ideal? Criterii si consideratii importante

Publicat

pe

De

masa rece

Industria HoReCa presupune numeroase provocari, iar una dintre cele mai importante este alegerea echipamentelor adecvate, precum modelele de masa rece. Alegerea unui model ideal necesita luarea in considerare a mai multor criterii si factori care sa corespunda nevoilor si cerintelor specifice ale unitatii dumneavoastra.

In industria HoReCa, modelele de masa rece sunt esentiale pentru depozitarea si prelucrarea alimentelor in conditii optime. Acestea vin intr-o varietate de forme si dimensiuni, oferind diferite caracteristici si specificatii, pentru a satisface diversele nevoi ale clientilor.

Comparatie intre 2 modele de la Fresco.ro

Modelul BNA0045/FN – clasa energetica D

Modelul BNA0045/FN este echipat cu 4 usi si rebord si se remarca prin capacitatea sa de 632 de litri. Cu o temperatura de lucru intre -2 si +8 grade Celsius, acesta este ideal pentru pastrarea alimentelor in siguranta. Dimensiunile sale de 227x70x85 cm (o greutate de 205 kg) il fac potrivit pentru spatii medii si mari din industria HoReCa.

Modelul BNC0034 – clasa energetica E

Modelul BNC0034 ofera o capacitate de 550 de litri si este, de asemenea, dotat cu 4 usi, dar fara rebord. Temperatura sa de lucru este similara cu cea a modelului anterior, fiind ideal pentru stocarea alimentelor in conditii optime. Cu dimensiunile sale de 233x60x85 cm (o greutate de 180 kg), este potrivit pentru spatii mai restranse din unitatile HoReCa.

Principalele diferente intre cele 2 modele includ capacitatea de stocare, dimensiunile fizice si unele caracteristici specifice, cum ar fi prezenta sau absenta rebordului.

Criterii importante in alegerea unui model de masa rece

Pentru a face alegerea potrivita intre aceste modele si altele disponibile pe piata, este important sa aveti in vedere urmatorii factori:

  • Capacitatea de stocare si dimensiunile: Alegeti un model care sa se potriveasca spatiului disponibil si sa ofere suficient loc pentru stocarea alimentelor;

  • Eficienta energetica: Optati pentru un model care sa ofere performante energetice ridicate, pentru a reduce costurile operationale si impactul asupra mediului;

  • Preferinte si cerinte individuale: Luati in considerare orice cerinta specifica a unitatii dumneavoastra si preferintele personale, in functie de modul de utilizare si necesitatile specifice.

Garantia si fiabilitatea produselor

Atunci cand achizitionati un model de masa rece de la Fresco.ro, aveti garantia ca veti primi un produs de inalta calitate, fiabil si durabil. Cu o experienta de peste 30 de ani in industria HoReCa din Romania, acesta este un brand de incredere care sustine inovatia si excelenta in bucatariile profesionale.

In concluzie, alegerea unui model de masa rece ideal pentru unitatea dumneavoastra din domeniul HoReCa poate parea o sarcina dificila, dar luarea in considerare a criteriilor si consideratiilor importante va poate ajuta sa faceti o alegere informata. Indiferent de modelul ales, aveti garantia unui produs de calitate si fiabil.

Intrebari frecvente

Care sunt principalele diferente intre modelele prezentate?

Principalele diferente includ capacitatea de stocare, dimensiunile fizice si caracteristicile specifice, precum prezenta sau absenta rebordului.

Cum pot alege intre capacitatea si dimensiunile diferite ale modelelor?

Luati in considerare spatiul disponibil in unitatea dumneavoastra si cantitatea de alimente pe care doriti sa o stocati, pentru a alege modelul potrivit.

De ce este importanta eficienta energetica in alegerea unui model de masa rece?

Aceasta eficienta contribuie la reducerea costurilor operationale si la minimizarea impactului asupra mediului in timpul utilizarii echipamentului.

Ce inseamna garantia inclusa in pret pentru aceste produse?

Garantia inclusa in pret acopera montajul, piesele de schimb timp de 12 luni si manopera, pentru a asigura fiabilitatea si functionarea corecta a echipamentului.

Citeste in continuare

Featured

Un restaurant din București impune reguli stricte pentru copii. Părinții se revoltă în mediul online

Publicat

pe

De

Localul le interzice celor mici să se ridice de la mese în timpul vizitei pentru a nu „perturba experienţa culinară” a celorlalţi clienţi, aşa cum scrie în anunţ.

(Preluare National):

Regulile au scindat părinţii

Iniţiativa restaurantului a schindat părinţii: unii consideră că decizia este una bună, alţii consideră absurdă situația. În anunţul localului scrie negru pe alb că cei mici trebuie să rămână aşezaţi la masă pe toată durata vizitei.

Motivul ar fi prevenirea unor accidente și că alergarea copiilor printre mese poate perturba experiența culinară, ceea ce poate duce la nemulțumiri și plângeri din partea altor clienți, se mai arată în anunț.

Care au fost reacţiile clienţilor?

O persoană a scris ironic că se miră cum „nu au pus la intrare și niște lese pentru aceste pericole publice cu dinți de lapte”. Un alt internaut a spus că este absurd să le ceri părinților să fie gardieni pe timpul șederii la restaurant.

În scurt timp postarea a făcut zeci de comentarii, cele mai multe fiind contra regulii.

Restaurantul se află în centrul Bucureştiului, iar oamenii care vin aici sunt anunţaţi încă de la intrare de regulamentul intern care prevede ca cei mici să nu părăsească scaunul pe timpul şederii. Conducerea restaurantului nu a vrut să explice public, potrivit antena3.ro.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusivo zi ago

Lumea s-a saturat de atatea „suzete” conectate de Andrei Volosevici la prejudicierea bugetului

Idila primarului Andrei Volosevici cu fiica unui SRI-ist, tânăra Andrada Necșulescu, era cunoscuta de mult timp dar, era doar imorala....

Exclusivo zi ago

Nu e banc, dar asa s-au nascut bancurile cu militieni!

Doi pensionari cer la IGPR, copie de fisa de pensie, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.. Solicitarea petentului nr.1,...

Exclusivo zi ago

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor ( FSANP) a participat la protestul rezerviștilor militari, fiind singura federație din sistemul penitenciar care s-a alăturat protestului

Protestul a început la ora 12.00, iar la final o delegație a protestatarilor a fost prezenta la discuțiile din sediul...

Exclusiv3 zile ago

Pentru calvarul de pe străzile din Ploiesti – PSD-istul Andrei Volosevici – a fost agresat verbal si fizic de catre un cetatean al urbei lui Caragiale

Merită oraşul Ploiești titulatura de oraş european? Poate fi numit Ploiești oraş? La cum arată localitatea, ea nu se poate...

Exclusiv3 zile ago

Disperare mare mon cher!/Emil Drăgănescu, fost gardian public provenit de la Politia Locala Ploiesti si actual Prefect de Prahova, duce incompetenta/neputinta lui Virgiliu Nanu si a PSD la o adevarata opera de arta

Va dezvaluiam ca, intr-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD...

Exclusiv3 zile ago

FSANP se alătură protestului militarilor rezerviști/Polițiștii de penitenciare și militarii rezerviști cer eliminarea discriminărilor și inechităților în ceea ce privește pensiile militare de stat

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști în fața Ministerului Apărării Naționale (MApN).  Sindicatele cer ajutorul președintelui...

Exclusiv3 zile ago

DNA ar trebui să se sesizeze!/Suspiciuni de corupție la nivelul conducerii ANP!/Transferurile angajaților – FOLOASE NECUVENITE?

Iata ca, DUPĂ CRIZE DE SECURITATE ȘI EVADĂRI – MAI NOU sunt SUSPICIUNI DE CORUPȚIE LA NIVELUL CONDUCERII ANP, aspecte...

Exclusiv4 zile ago

Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului

Ministerul Afacerilor Interne a pus în transparență decizională proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002...

Exclusiv4 zile ago

Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP, solicită încetarea ABUZURILOR la Penitenciarul de Femei Târgșorul Nou

Printr-un articol postat pe site-ul de specialitate, al celor din penitenciare, Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor anunță public...

Exclusiv5 zile ago

Poliția Română desființează singura structură specializată în cercetarea delincvenței juvenile, în loc să o dezvolte

Organizația Națiunilor Unite, prin Rezoluția 33/40 din 29 nov. 1985, a adoptat un set de reguli de uniformizare privind aplicarea...

Exclusivo săptămână ago

Mii de ore de muncă și zeci de nopți nedormite

De astfel de eforturi și sacrificii a fost nevoie pentru ca polițistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice...

Exclusivo săptămână ago

Într-un gest de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova – isi recunoaste incompetenta si solicita sa NU fie VOTAT! (I)

Într-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la...

Exclusivo săptămână ago

Din păcate, în structurile de poliție exista şi chiar sunt promovați “șefi” care au mentalități de C.A.P.

Ne cerem scuze faț de cetțenii din Judetul Gorj, precizeaza cei de la sindicatul Europol. În “managementul” promovat de ei,...

Exclusivo săptămână ago

Cetățeanul afgan care a atacat pe cei doi polițiști de frontieră din cadrul ITPF Timișoara a fost capturat împreună cu cealaltă călăuză

Misiunile desfășurate de polițiști implică un grad ridicat de risc și nu poate fi comparat cu niciun alt simplu job,...

Exclusivo săptămână ago

Odată cu căderea PSD-iștilor, Jandarmeria s-a ales și cu disprețul victorioșilor, mai ales a USR-Plus-iștilor, principalilii profitori, proletcultiști cu zel dar plini de teorii fără aplicații practice

Într-o ședință comună de lucru, in șef al unui inspectorat de poliție îl întreabă pe reprezentantul jandarmilor dacă au personal...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!