Connect with us

Anchete

„Lansarea la aer” a noii uniforme a Poliției Române

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Cunoașteți foarte bine că în cursul lunii iulie în grădina IGPR a existat foarte multă agitație, multe camere și aparate foto, precum și un lobby excesiv în mediile online pentru a fi anunțată „lansarea la aer” a noii uniforme a Poliției Române.

Dacă mai punem la socoteală și ședința de dialog social din data de 26 iulie, am crede că s-au răsturnat munții în strada Mihai Vodă în asemenea chip încât nici colegii de la Salvamont(care sunt oricum mai bine îmbrăcați decât noi) nu ar fi avut ce să facă, precizeaza cei de la sindicatul Europol.

Nu o să dezbatem încercările disperate ale factorilor din conducerea Poliției Române și a persoanelor conexe din anturajul acestora care încearcă pe cât posibil să creioneze un cadru mai mult decât armonios și impecabil al acestei epopei numite “Noua uniformă” pentru că nu are rost, efectiv.

Noi revenim cu picioarele pe pământ și mai servim opiniei publice un calup informațional mai mult decât echidistant, constatând că pe SICAP s-a anunțat, spre sfârșitul lunii iulie, o nouă rundă de acorduri cadru și contracte subsecvente ce au fost încheiate la nivelul Poliției Române.

Observăm cu această ocazie că a fost definitivată achiziția pentru următoarele elemente din componența ”noii uniforme”, astfel:

  • CĂCIULA DE BLANĂ NUTRIET

După cum intuiți, este vorba despre acea caciulă imensă de blană inutilă, care mai mult ne încurcă iarna decât să ne ajute. Este vorba despre 52.000 bucăți la un preț unitar de 181,26 lei. Aici avem și o primă comandă de 1.450 de bucăți, cel mai probabil fiind destinate promoțiilor de elevi din toamnă, dar insuficiente pentru cei care vor fi angajați din sursă externă.

  • FULAR

Aici, am identificat o solicitare pentru 60.000 de bucăți la un preț unitar de 54,48 lei.

  • CUREA DIN PIELE

Au fost solicitate, vorba unui fost ministru, ”decât” 5000 de bucăți la un preț unitar de 57,7 lei.

  • CIORAPI

Cu privire la acest element, am identificat o comandă de 100.000 de perechi la un preț unitar de 4,61 lei și nu dorim să ne imaginăm calitatea acestui reper.

  • ȘNUR DE CEREMONIE

Aici, avem o solicitare de 8000 de bucăți la un preț unitar de 55,64 lei.

  • SUPORT CU GRAD PROFESIONAL

Aici, avem de a face cu o comandă de 127.068 perechi la un preț unitar de 49, 77 lei(conform acordului cadru), iar aici avem inclusiv o comandă de 1.620 de perechi (conform contractului subsecvent), constatând că există o discrepanță între numărul de căciuli de blană solicitate(52.000 de bucăți) și numărul de suporți cu grad profesional.

  • EPOLEȚI CU GRAD PROFESIONAL

Poliția Română a solicitat 127.068 de perechi, mai ieftin puțin, la un preț unitar de 45,88 lei, observând că avem de a face cu un alt producător față de cel al suporților de grad.

Așadar, după caschete, cămăși, pantofi și câteva bluzoane și scurte, vom avea și căciuli de blană și grade pentru sacou. Noi spunem că ,,eram bine” la sfârsit de iulie. Nu?! Sperăm, totuși, că la sfârșit de decembrie să avem contractate măcar reperele pentru promoția de agenți din toamnă și cei din sursa externă care vor fi incadrați, cel mai probabil, tot în decembrie. Deși deja incepem să zambim amar în colțul gurii când vedem acest hei-rupism tipic mioritic, un non-sens total pe care nu îl ințelegem. Nu există nicio logică în aceste achiziții, nu există comunicare, nu există niște linii de ghidaj de bază, nu există NIMIC!

Da, știm că MAI-ul ”nu are bani” pentru că ni se plătește norma de echipament până în septembrie inclusiv, că așa ne-au transmis mai-marii ministerului, dar știm și că prețul completului noii uniforme tocmai s-a mai mărit cu 581,71 lei, ajungând la un total de 2.581,71 lei, asta în condițiile în care mai avem multe de adăugat. Dar promitem ca vom face calculul exact la sfârșit.

În acest context în care constatăm că nu vom avea în timp util uniformă, iar în magaziile unităților nu mai există suficiente articole de echipare din compunerea actualei uniforme, sindicatul Europol a solicitat din nou prorogarea termenului ce vizează acordarea lunară a sumelor corespunzătoare normei de echipare până la finalizarea procedurii de achiziție a normei complete de echipare pentru noua uniformă.

Între timp, să-i spună cineva și reprezentantului Poliției Române, erijat în niște declarații belicoase prin care a transmis că prețul total al noii uniforme este de doar 2.500 de lei, că în realitate prețul va fi cu totul altul, mai mare chiar, nu de alta, dar acum înțelegem și de ce cascheta/sacoul de inspector pe care le poartă, merg cu gradele de comisar …., mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Anchete

Politistii au descins la firma care l-a angajat pe Negulescu

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 Firma care l-a avut angajat pe „Portocala” dupa excluderea din magistratura a fost calcata de politisti, dezvaluie Lumea Justitiei, confirmand dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova.

Iata ce spune Romania TV:

Firma unde a lucrat cu carte de munca fostul procuror Negulescu dupa ce a fost exclus din magistratura, perchezitionata de Politia Economica! Saptamana trecuta, politistii economici de la Sectorul 2 al Capitalei au efectuat peste 60 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Prahova, Galati si alte trei judete din tara. In urma verificarilor, oamenii legii au descoperit intr-o padure de langa Ploiesti, un depozit ilegal de combustibil in care erau depozitate peste 300 de tone de pacura si produse petroliere, a caror origine nu a fost descoperita inca.

Combustibilul era tinut in trei bazine ingropate in pamant si in sapte rezervoare de suprafata si potrivit anchetatorilor, acesta urma sa fie vandut mai multor benzinarii din zona.

Zilele trecute, peste 40 de persoane pe care oamenii legii le suspecteaza ca stiau despre afacerea cu combustibil au fost duse la audieri, printre acestea se numara Muresan Catalin, proprietarul firmei Recop Recycling SRL, implicat in scandalul ‘Bomba ecologica de la Pleasa’, despre care se crede ca ar fi adevaratul proprietar al depozitului din padure.

Depozitul ilegal este situat in spatele manastirii Ghighiu de langa Ploiesti si a fost amplasat strategic in apropierea Drumului National 1 si de Autostrada A3 astfel incat sa faciliteze accesul cisternelor care incarcau saptamanal combustibilul sub denumirea de motorina. Potrivit anchetatorilor, din depozitul respectiv, produsul petrolier pleca cu documente intocmite fictiv catre diversi cumparatori. Tonele de combustibil erau achizitionate la negru de catre proprietar si ulterior erau vandute catre benzinariile mici din tara. Din aceasta afacere, proprietarul depozitului ar fi incasat pana in prezent, peste cinci milioane de euro”.

Citeste in continuare

Anchete

Unul dintre cele mai importante și folosite elemente de echipament din uniforma de poliție este pantalonul “tactic”

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Folosim ghilimelele pentru că ceea ce au primit cei peste 3000 de polițiști care au absolvit școala de agenți de poliție sau au fost încadrați direct în 2022, numai “tactici” nu pot fi numiți, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.
Materialul este de cea mai proastă calitate, a cedat după primele 5 spălări. Croiala nu respectă specificațiile, nici măcar buzunarele nu pot fi folosite pentru că sunt prea mici, probabil pentru că voiau să facă economie de material. Rezistența la uzură este inexistentă, materialul se sfâșie, scămoșează și fibra textilă se subțiază după primele spălări.
După ce vedeți imaginile de mai jos, puteți să trageți o singură concluzie, banii publici sunt “sifonați” la vedere. Mai mult, este semnificativă informația potrivit căreia, cel puțin până la mediatizarea acestor probleme de către Sindicatul EUROPOL, nu a fost înlocuit, în garanție, niciun element de uniformă. Și cu milioanele de euro plătite, și cu materiale de cea mai proasta calitate, mai precizeaza sursa citata. (Irinel I.).
Citeste in continuare

Anchete

Reprezentanții Ministerului Justiției va achiesa la viziune ANP, ca angajații din sistemul penitenciar să aibă acces in sectorul administrativ cu telefoanele personale?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Această conduită a fost exersată in perioada de pandemie ocazie cu care s-a constatat că nu au fost incidente provocate de acest drept de a comunica cu mediul extern, fiind o mică fărâmă prin care se face un pic de diferență intre statutul polițistului de penitenciare și condiția deținuților aflați in custodia sistemului penitenciar românesc.

proiect-de-modificare-a-rsld-13.12.2022

La această dată proiectul de OMJ a fost transmis spre consultare organizațiilor sindicale , urmând să aibă loc și o dezbatere intre reprezentanții ANP si cei ai organizațiilor sindicale și dacă va exista consens pe toate modificările, proiectul va fi inaintat la Ministerul Justiției unde sperăm ca cineva să nu se implice și să ne cenzureze această facilitate, precizeaza cei de la FPP. (Sava N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Prima victima a mafiei procurorului “Portocala”, a mafiei deseurilor si a crimei economico-financiare organizate din Prahova protejata de la varful M.A.I – s-a spanzurat (I)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNoi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu,...

Exclusiv16 ore ago

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !… ANP si MJ vor...

Exclusiv16 ore ago

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNoi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu,...

Exclusiv17 ore ago

Reacția Poliției Române la problemele semnalate cu privire la uniformă: “…polițiștii nu știu să poarte corespunzător uniforma”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ceea ce inițial credeam că e o glumă, s-a adeverit a fi confirmarea că Nu există bancuri cu...

Exclusiv1 zi ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinServiciile secrete  conduc sistemul penitenciar sau Ministerului Justiției si tolerează cu bună știință anumite interferențe?

Aveti un Pont2 zile ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv2 zile ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv2 zile ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate2 zile ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv3 zile ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv4 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv4 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv4 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate5 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!