Anchete
Fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, a formulat deja o cerere de modificare a pedepsei

Ex-edilul a depus recent solicitarea la Tribunalul Vaslui. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 5 octombrie 2022. În fapt, Nichita le cere magistraţilor vasluieni să contopească pedepsele primite în dosarele intitulate generic „UTI” şi „Amanta”, precizeaza cei de la Dezvaluirea.ro.
De asemenea, el vrea ca judecătorii să constate că el a executat deja după gratii pedeapsa primită.
Dacă instanţa va admite cererea formulată de Nichita, acesta ar putea ieşi din temniţă cel mai devreme la finalul lunii octombrie 2022. În caz contrar, acesta ar mai putea sta după gratii cel puţin un an de acum înainte. Astfel, în eventualitatea în care se va comporta exemplar, va presta, eventual, o muncă, va invoca vârsta, starea de sănătate şi perioada petrecută după gratii în dosarul „UTI”, fosul edil s-ar întoarce acasă la mijlocul lui 2023.
Fostul primar Gheorghe Nichita, dus după gratii
Amintim că, recent, Gheorghe Nichita a ajuns în Penitenciarul Vaslui. Asta, după ce fostul edil ieşean şi-a făcut mutaţie în judeţul vecin. Totul a fost planificat, deoarece Nichita nu voia să fie încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Motivul? Condiţiile de detenţie sunt mult mai bune la Vaslui!
De unde a izbucnit scandalul în dosarul „Amanta”
Amintim că, în dosarul „Amanta”, Gheorghe Nichita a fost acuzat că și-ar fi determinat subalternii de la Poliția Locală să o urmărească pe fosta sa prietenă, Adina Samson, operațiunile desfășurându-se din bani publici. Pe lista inculpaților s-a aflat și fostul șef al Serviciului de Urbanism de la Poliția Locală, Ștefan Avârvarei, care a recunoscut faptele și a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Alături de Liviu Hliboceanu, Ștefan Avârvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulți polițiști locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracțiunilor, Nichita obținând pentru sine foloase nepatrimoniale.
„Aşadar, în perioada 30 ianuarie – 16 aprilie 2015, inculpatul Gheorghe Nichita i-a determinat pe inculpații Liviu Mihai Hliboceanu și Ștefan Avârvarei, funcționari publici în cadrul Poliției Locale Iași, să efectueze verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar, ulterior, să folosească informațiile astfel obținute și să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informații, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale, necuvenite”, au afirmat anchetatorii.
În august 2020, Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv în dosarul „UTI”. Atunci, Curtea de Apel București a decis condamnarea la 5 ani de închisoare a fostului edil al municipiului Iași. „Instanța admite apelul declarat de DNA. Desființează, în parte, sentința penală apelată și, rejudecând, îl condamnă pe inculpatul Gheorghe Nichita la 5 ani de închisoare, pentru luare de mită”, au menționat magistrații bucureșteni. În același dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare.
În luna decembrie 2015, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a președintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreședintelui UTI Mihail Tănăsescu și a unui om de afaceri din Iași. Nichita a fost acuzat de luare de mită, iar ceilalți inculpați – de dare de mită. Nichita a fost acuzat că ar fi cerut 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China. În urma pedepsei definitive din acest dosar, fostul primar a fost preluat și dus în Penitenciarul Iași. Apoi, el a fost transferat, ajungând într-un final în Penitenciarul Botoșani. În octombrie 2021, Gheorghe Nichita a fost liberat condiţionat după pedeapsa executată de fostul primar al Iaşului în dosarul „UTI”. (Cerasela N.).
Anchete
Unul dintre cele mai importante și folosite elemente de echipament din uniforma de poliție este pantalonul “tactic”





Anchete
Reprezentanții Ministerului Justiției va achiesa la viziune ANP, ca angajații din sistemul penitenciar să aibă acces in sectorul administrativ cu telefoanele personale?

Această conduită a fost exersată in perioada de pandemie ocazie cu care s-a constatat că nu au fost incidente provocate de acest drept de a comunica cu mediul extern, fiind o mică fărâmă prin care se face un pic de diferență intre statutul polițistului de penitenciare și condiția deținuților aflați in custodia sistemului penitenciar românesc.
proiect-de-modificare-a-rsld-13.12.2022La această dată proiectul de OMJ a fost transmis spre consultare organizațiilor sindicale , urmând să aibă loc și o dezbatere intre reprezentanții ANP si cei ai organizațiilor sindicale și dacă va exista consens pe toate modificările, proiectul va fi inaintat la Ministerul Justiției unde sperăm ca cineva să nu se implice și să ne cenzureze această facilitate, precizeaza cei de la FPP. (Sava N.).
Actualitate
Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.
In fiecare an la Londra, are loc Campionatul Mondial de Fabricare a Pantofilor, o reuniune a celor mai buni pantofari si confectioneri de incaltaminte din toate colturile lumii.
Dupa multe teste si o crancena asteptare, locul 1 a fost desemnat, iar pozitionarea sa pe harta nu este in alta parte decat in Romania, in Arad, in curtea si mai ales in atelierul unui adevarat geniu: artistul Victor Vulpe.
Barbatul de 43 de ani a reusit sa aduca trofeul de campion mondial in confectionarea de incaltaminte pe plaiurile romanesti, asta dupa ce mai bine de 20 de ani a transformat orice obiect din piele in opera de arta.
A inceput cu o curea din piele si a ajuns sa fie campion mondial la confectionarea de pantofi din piele
In urma cu peste 20 de ani, in timpul studentiei, Victor, pe atunci un studnet genial la Arte si Design, si-a descoperit adevarata pasiune. Acesta putea sa transforme orice obiect din piele in opera de arta. A inceput pur si simplu prin modificarea unei centuri din piele.
Apoi a trecut la genti. A inceput sa confectioneze genti de piele si curele pentru colegii sai in in curant de la genti si curele, s-a dezvoltat si a ajuns sa treaca la confectionarea de incaltaminte.
Astazi, la atatia ani dupa, cu un drum lung, plin de munca si de vointa, Victor pune Romania pe harta, cu inca un trofeu, inca un loc medaliat cu aur pe cel mai mare podium din acest domeniu.
Victor se poate compara cu adevarat cu cele mai mari nume ale tarii, la acest moment, fiind un ambasador al tarii prin meseria sa, o profesie cu foarte multa istorie in spate. Deloc straina de vechii mestesugari romani, cizmaria are o istorie de peste 10.000 de ani, conform specialistilor.
Cea mai veche piesa de incaltaminte isi are originea in SUA, iar specialistii concluzionau in urma unui studiu ca aceasta ar fi fost realizata din fibrele unui copac, datand cu apeoximativ 10.000 de ani in urma.
Din peste 50 de milioane de perechi de pantofi, acestia au obtinut trofeul!
Ei bine, la peste 10.000 de ani, barbatul de 43 de ani din Arad a adus Romaniei trofeul. Peste 50 de milioane de perechi de incaltari se fabrica in Romania anual, iar in intreaga lume peste 3 miliarde. Cu toate acestea, numai una singura, o singura pereche magica a reusit sa acapareze atentia in Londra, celor mai mari cunoscatori din domeniul fabricarii incaltamintei. Astfel, Victor Vulpe a reusit sa acapareze unul dintre cele mai mari trofee si sa ajunga poate indeplinirea celui mai mare vis a oricarui artist in acest domeniu: castigarea World Championships in Shoemakings.
-
Featuredacum 4 zile
Comisarul șef Conea Emanuel în așteptarea sancțiunii disciplinare de la Ministerul Justitiei!
-
Exclusivacum 4 zile
Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”
-
Ancheteacum 4 zile
DEVASTATOR!!! /Echipa pucistă din PMP a fost pusă cu botul pe labe de către Justiție
-
Exclusivacum 3 zile
Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”
-
Exclusivacum 2 zile
De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General
-
Actualitateacum 4 zile
Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00
-
Exclusivacum 7 ore
Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova
-
Exclusivacum 4 zile
Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”/Azi, orele 12.00