Connect with us

Actualitate

Cipurile electronice, cunoscute și sub numele de semiconductori, sunt creierul care operează cele mai moderne aparate electronice, de la electrocasnice la avioane de luptă

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Secretarul pentru comerț, Gina Raimondo, declara, în luna mai în timpul unei audieri în fața Senatului SUA, că sancțiunile impuse de Washington obligă Rusia să folosească cipuri de la mașinile de spălat vase și frigidere în unele echipamente militare. După aproape șase luni de război, invazia-fulger rusească în Ucraina s-a transformat într-un război de uzură și, cu cât se prelungește conflictul, situația devine tot mai dificilă pentru industria de apărare a Moscovei, afectată de sancțiuni occidentale și controale la export fără precedent.

Rusia ocupă locul al doilea, după Statele Unite, la vânzări de sisteme de armament în valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari anual, circa 19% din piața globală de profil.

Conform Institutului Internațional de Studii pentru Pace din Stockholm, în perioada 2017-2021, 73% din exporturile rusești de arme au avut ca destinație doar patru țări: India, China, Egipt și Algeria, scrie Reuters.

Compania rusă de stat Rosoboronexport a subliniat că sancţiunile occidentale contra Moscovei nu afectează exporturile de echipament militar rusesc. Până la finalul lui 2023, cinci sisteme de apărare S-400 ar trebui să fie livrate Indiei, a afirmat directorul instituției, Aleksandr Miheev.

Afirmație contrazisă parțial de directorul serviciului federal rus pentru cooperare tehnico-militară, Dmitri Şugaev, care a recunoscut că s-au înregistrat probleme logistice legate de evenimentele politice din ultimele luni.

Vladimir Putin a inaugurat, luni, 15 august, expoziția militară Armiea 2022 (Armata 2022) cu standuri de echipament militar și zboruri demonstrative pe cerul din apropierea Moscovei.

Președintele rus s-a adresat participanților, declarând că Moscova este gata să furnizeze arme de producție rusească puținilor săi aliați din America Latină, Asia și Africa.

Suntem pregătiţi să oferim aliaţilor noştri cele mai moderne tipuri de arme, de la arme de calibru mic la vehicule blindate şi artilerie până la avioane de luptă şi vehicule aeriene fără pilot, a spus Putin, în cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului.

De asemenea, lăudând performanțele produselor industriei autohtone de apărare, Vladimir Putin a ținut să precizeze că aproape toate au fost folosite de mai multe ori în operații reale de luptă și că, în prezent, se află în dotarea forţele militare ruse, care le folosesc în contribuția lor la victorie.

Numai că, după aproape şase luni de la declanșarea invaziei ilegale și neprovocate a Rusiei în Ucraina, Moscova a suferit numeroase eşecuri.

Potrivit estimărilor Pentagonului, pe lângă faptul că trebuie să facă față pierderilor în rândul personalului militar de până la 80.000 de morți, răniți, dispăruți și prizonieri, armata rusă a pierdut sute de tancuri, sute de vehicule blindate și sisteme de artilerie, precum și zeci de avioane și elicoptere.

Analiştii militari occidentali spun că performanţele slabe ale militarilor şi armamentului rusesc ar putea face ca exporturile de arme ale Rusiei să devină tot mai puţin atractive pentru potenţialii cumpărători, cum ar fi India, care s-au bazat foarte mult pe tehnologia sa în trecut.

Odată cu prăbușirea relațiilor economice cu Occidentul, Rusia este și mai dependentă de comerțul cu arme decât era înainte, așa că nu este surprinzător că Putin este atât de dornic să le promoveze la cât mai mulți clienți nonoccidentali, consideră Ruth Deyermond, de la Departamentul de Studii de Război, din cadrul King’s College din Londra.

Marea problemă pentru el este că războiul Rusiei împotriva Ucrainei a fost un dezastru pentru credibilitatea militară rusă. Performanța lor a fost o reclamă foarte slabă pentru armele lor, consideră sursa citată.

La rândul său, generalul american în retragere Ben Hodges, fost comandant al US Army în Europa, consideră că sancțiunile occidentale impuse Rusiei au ridicat, de asemenea, semne de întrebare cu privire la capacitatea acesteia de a-și procura componente și de a asigura mentenanța pentru armele pe care le vinde.

Aș fi foarte îngrijorat, ca potențial cumpărător, de calitatea echipamentului și de capacitatea industriei din Federația Rusă de a susține producția și mentenanța, a afirmat generalul.

Efortul de război din Ucraina a făcut ca Rusia să se confrunte cu probleme serioase care îi afectează rolul său de vânzător de armament.

Potrivit unor oficiali importanți din cadrul administrației Biden și din structurile de informații din SUA, baza industrială de apărare a Rusiei a fost afectată atât de războiul de uzură, cât și de sancțiunile occidentale, scrie foreignaffairs.com.

Moscova încearcă, în mod clar, să ocolească aceste restricții printr-o varietate de mijloace, inclusiv solicitarea de ajutor din partea companiilor chineze.

Totuși, orice întrerupere a aprovizionării cu componente avansate și piese esențiale va exacerba limitările existente ale producătorilor ruși de arme, inclusiv practicile de producție învechite, datoriile mari și echipamentele vechi.

Iar cu trupele rusești blocate în Ucraina, o bună parte din capacitatea de producție disponibilă a Rusiei trebuie să se îndrepte spre susținerea efortului său de război.

Aceste provocări nu vor face Rusia complet incapabilă să producă și să vândă arme în străinătate, dar i-ar putea împiedica capacitatea de a livra și întreține sisteme de arme specifice, în special rachete cu rază lungă de acțiune, tancuri și platforme de apărare aeriană, pentru care există o cerere foarte mare din partea forțelor ruse blocate în Ucraina, dar și din partea cumpărătorilor din Orientul Mijlociu.

Dovezile privind perturbarea vânzărilor de arme din Rusia vor deveni și mai evidente în timpul apropiat, având în vedere că există indicii că producătorii au rămas în urmă cu onorarea comenzilor.

De altfel, oficialii indieni din domeniul apărării nu și-au ascuns, în fața presei, temerile privind faptul că se așteaptă la întârzieri pe termen scurt în livrarea comenzilor, care vizează, în special, sisteme de rachete și avioane de luptă.

În schimb, oficiali americani din apărare și informații cred că Rusia va face tot posibilul să livreze la timp armamentul destinat țărilor din Africa, inclusiv guvernelor din țări arabe, ca Algeria și Egiptul. O scădere a rolului Rusiei în comerțul cu arme din regiune ar avea efecte profunde pentru poziția Moscovei în Orientul Mijlociu.

Dacă nu ar mai putea satisface cererea de arme din regiune, nu numai că Rusia ar pierde venituri esențiale, dar, mai grav, capacitatea sa de a exercita influența politică s-ar putea diminua substanțial.

Cu cât războiul din Ucraina se va prelungi, cu atât situația va fi mai dificilă pentru complexul industrial militar al Rusiei. Moscova a concurat mult timp cu Statele Unite și Europa ca furnizor major de arme avansate și piese de schimb pentru guvernele din America de Sud, Asia și Africa.

Dar războiul din Ucraina îi poate reduce capacitatea de a livra aceste bunuri în mod fiabil în următorii câțiva ani și, eventual, mult mai mult, în funcție de cât va mai dura conflictul.

Cipuri din electrocasnice

Sancțiunile impuse de SUA obligă Rusia să folosească cipuri de la mașinile de spălat vase și frigidere în unele echipamente militare, a declarat, în luna mai, secretarul pentru comerț al SUA, Gina Raimondo.

Avem rapoarte de la ucraineni potrivit cărora, atunci când găsesc echipament militar rusesc la sol, acesta este plin cu semiconductori pe care i-au scos din mașini de spălat vase și frigidere, a declarat Raimondo, în timpul unei audieri în fața Senatului SUA, scrie stripes.com.

În declarațiile sale la Senat, Gina Raimondo a subliniat și rapoartele conform cărora doi producători de tancuri din Rusia au fost nevoiți să oprească producția, din cauza lipsei de componente electronice.

În această privință, Rusia se bazează pe importurile de la companii asiatice și occidentale. Însă, cele mai mari companii de cipuri din lume au început să întrerupă livrările către Rusia la sfârșitul lunii februarie, după ce au intrat în vigoare restricțiile inițiate de Occident. (Marius Batca).

Citeste in continuare

Actualitate

Descopera secretul taierilor precise si eficiente!

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Panza circular pentru debitare, unelte esentiale pentru procesarea lemnului in atelierele de productie sau in bricolaj. Ele pot fi utilizate pentru a taia cu precizie materiale precum PAL, MDF sau lemnul comercial. Site-ul UtilajExpert.ro comercializeaza o gama variata de panze de circular, cu diametre si grosimi diferite, pentru a se potrivi nevoilor dvs. de prelucrare a lemnului.

Panzele de circular sunt fabricate din materiale de inalta calitate, astfel incat sa poata rezista la uzura si la forta generata de taiere. De asemenea, acestea sunt proiectate pentru a oferi taieri precise, fara a lasa marcaje sau aschii in materialul taiat. UtilajExpert.ro ofera panze de circular pentru diferite tipuri de taieri, inclusiv taieturi cu dinti alternativi sau taieturi cu dinti ascutiti.

Atunci cand achizitionati o panza circular de la UtilajExpert.ro, puteti fi sigur ca primiti un produs de calitate, la preturi accesibile. Site-ul ofera asistenta pentru a va ajuta sa alegeti panza de circular potrivita pentru proiectul dvs. De asemenea, UtilajExpert.ro ofera garantie pentru produsele sale, astfel incat sa puteti fi sigur ca primiti un produs durabil si de calitate.

Pe UtilajExpert.ro, gasiti panze de circular pentru diferite tipuri de utilaje, precum fierastraie stationare,  fierastrau circular pendular sau freze lemn. Indiferent de tipul utilajului dvs., acestea va vor oferi rezultatele dorite pentru prelucrarea lemnului.

Panzele de circular pot fi utilizate pentru taierea mai multor tipuri de materiale, inclusiv PAL, MDF si lemn. PAL-ul, sau placa de aglomerat, este un material popular utilizat in industria mobilierului sau in constructii. MDF-ul, sau placa de fibra, este utilizat pentru fabricarea unui numar mare de produse, inclusiv mobilier, usi si ferestre. Lemnul comercial este utilizat in constructii, in special in ceea ce priveste grinzile si dulapi.

O panza circular poate fi achizitionata in diferite grosimi, astfel incat sa se potriveasca nevoilor dvs. de taiere. De exemplu, pentru taierea materialelor mai groase, este recomandat sa achizitionati o panza de circular cu o grosime mai mare, in timp ce pentru materiale mai subtiri, o panza de circular mai subtire va fi suficienta.

In plus, panzele de circular de la UtilajExpert.ro sunt fabricate cu tehnologii moderne, astfel incat sa ofere taieri precise, fara a deteriora materialul. Acestea sunt, de asemenea, usor de utilizat si au un design ergonomic, astfel incat sa poata fi manevrate cu usurinta.

In concluzie, achizitionarea  de panze circular de la UtilajExpert.ro este o investitie inteligenta, care va va oferi taieri precise, eficiente si de calitate. Site-ul ofera o gama larga de produse, la preturi accesibile, astfel incat sa puteti gasi panza de circular potrivita pentru nevoile dvs. De asemenea, asistenta tehnica oferita de UtilajExpert.ro va fi intotdeauna disponibila pentru a va ajuta sa alegeti panza de circular potrivita.

Citeste in continuare

Actualitate

Luceafărul poeziei românești n-a convenit sistemului și a fost lichidat cu supradoze de mercur

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

O serie de scriitori, filosofi, poeți au prevestit prezentul pe care îl trăim. Întrebarea este dacă vizionarismul lor a fost premeditat sau abstractul minții lor a coincis cu realitatea viitoare? Li s-a impus o agendă de către cârmuitorii lumii? E subiectul care freamătă mintea multor contemporani.

Filosofii au prefigurat o minunată lume nouă. Am prezentat cartea cu acest titlu a lui Aldous Huxley. A descris sedativele cu douăzeci de ani înainte de apariția lor. George Orwell a prevăzut ghetoul digital, ce se prefigurează astăzi, sistemele de supraveghere, ecranele uriașe ale propagandei. H.G. Wells a prevestit apariția bombei atomice, înainte de primul război mondial. Și Mihai Eminescu a precumpănit teoria relativității, dezvoltate ulterior de savantul Albert Einstein. Dean Koonze, în romanul „Ochii întunericului,” apărută în 1981, a descris cu lux de amănunte scăparea unui virus dintr-un laborator chiar din Wuhan.

A făcut parte Aldous Huxley din cluburile de eugeniști? Fratele lui făcea parte dintre acei adepți ai teoriei sociale, care susținea că specia umană se poate perfecționa prin îmbunătățirea geneticii, folosind diferite mijloace de intervenție. Igor Sikorsky, inventatorul elicopterului, apărut prima oară în 1939, a recunoscut că s-a inspirat din cartea lui Jules Verne. „Dacă un om își poate imagina ceva, un alt om poate face ca acel lucru să devină realitate,” avea să spună inginerul de aviație.

Pe Muntele Adevărului de lângă Ascona, ideologul lui Bela Kun, György Lukács, a proiectat asistat de un om cu bani emanciparea drepturilor minorităților, înainte de anul 1920. Ulterior, ideile sale s-au transformat în ideologie. Era un marxist luminat. Voia să înlocuiască lupta de clasă cu lupta între subculturi. Prezentul îi confirmă aspirațiile. Gustave le Bon a lansat ipoteza, încă din 1895, că masele nu gândesc și se lasă conduse de către lideri charismatici. Oamenii sunt în stare la cele mai mari sacrificii, dacă li s-au activat instinctele de turmă. Și ce a urmat i-au confirmat argumentele științifice.

Mai are sens să povestim în ce condiții a scris Niccolò Machiavelli „Principele”? Era izolat în San Casciano. Lucra la o istorie a generalilor Imperiului roman. Dar pentru a-l ajuta pe bunul său prieten Lorenzo de Medici să-și recapete poziția de secretar al Republicii florentine, a scris-o în câteva săptămâni. Astăzi, lucrarea fundamentează principile de bază ale organizării politice. „Scopul scuză mijloacele,” se spune și azi. Cinismul, vicleșugul, minciuna, lipsa de scrupule constituie esența pură a machiavelismului.

E destul să stimulezi orgoliul cuiva și el e în stare să sfâșâie pe ceilalți, în numele unui fals ideal. Spiritul de turmă a fost mereu folosit de liderii venali ai istoriei Internetul de azi, în ceea ce oamenii de știință de la Edinburgh prefigurau „camera ecourilor,” este instrumentul cel mai util de cultivat nu doar gregaritatea, ci și spiritul de turmă.

„Viitorul muncii constă în structuri diverse, participative, deținute și operate de părțile interesate, ore de lucru mai scurte și mai mult timp pentru dezvoltarea inteligenței sociale (de exemplu, împărtășirea, îngrijirea, crearea și învățarea). Munca repetitivă va fi efectuată de roboți, software și Inteligența Artificială. Ca urmare, este esențial ca proprietatea să fie comună, astfel încât inegalitățile sociale să nu mai existe. Lucrătorii digitali vor lucra din ce în ce mai mult de acasă sau de la birouri virtuale, conectate la coorganisme prin platforme dedicate,” scrie în misiunea organizației Nesta, finanțată de marile companii de soft.
Hardurile le fac chinezii, iar softurile, inteligenții lumii, pare-se după principiul machiavelian.

Recent, ne-a căzut în brațe „Absolescența Omului,” a filosofului german Günther Anders care, după zece ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial, a formulat ipoteza condiționării colective, ca stimul de acțiune al grupurilor sociale. El prefigura minunata lume nouă, fără educație, condusă de instrumente ale ingineriilor sociale, a sexismului debordant și promovarea jocurilor sociale. Totul cu scopul ca omul să nu mai gândească. Să nu mai aibă idei proprii! De aceea a fost restricționat de la publicare în engleză, fiind considerat de întemeietorul Școlii de la Frankfurt, Herbert Marcuse, un „pesimist incorigibil.”

Filosoful vorbea în anul 1954 despre suflet în cea de-a doua revoluție industrială. Azi, Karl Schwab ne explică, în „Marea resetare,” cum va arăta lumea de mâine a cipaților și decerebraților, slugi umile ale Norii Cârmuiri Mondiale. Absolescența e acea stare a organismului uzat, decrepit și prea dependent de tradiționalism.

Prima revoluție industrială a proiectat clasa muncitoare, pe care Marx n-a reușit să o ducă în Rai, a doua revoluție – revoluția tehnologică – a mărit ecartul dintre structurile sociale. A treia revoluție, ca cea din zilele noastre, prefigurează individul asistat de gadget-uri și de rețele nevăzute, tot mai troglodit, intitulată de cerberi „Generația trezită.” Toate se leagă. Dar nu am priceput dacă Orwell a lucrat pentru MI 5, Hamingway pentru CIA, Aldous Huxley a fost șantajat pentru uzul și traficul de droguri? Tot ce cunoaștem e că Luceafărul poeziei românești n-a convenit sistemului și a fost lichidat cu supradoze de mercur.

Marius Ghilezan

Citeste in continuare

Actualitate

Răspunsul ANAF e că niciuna nu are datorii către statul român

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

(Preluare Inpolitics):

Surpriză maximă într-o chestiune agitată a ultimei perioade: contrar informațiilor vehiculate în spațiul public, marile companii austriece din România nu înregistrează datorii restante la bugetul statului. În ce privește companiile mai mici, cca.o treime dintre ele au asemenea datorii, dar suma totală e cel puțin modestă, mai puțin de 80 de milioane de euro.

Printr-o interpelare parlamentară, deputatul AUR Antonio Andrușceac a cerut săptămînile trecute ministerului Finanțelor să confirme dacă e real că cele mai mari 11 companii austriece din România, nominalizate explicit, în frunte cu OMV Petrom, au datorii imense către bugetul statului, de aproape 20 de miliarde de euro.

Răspunsul ANAF e că niciuna nu are datorii către statul român, cu o excepție specială, care e în dezbaterea justiției.

”În ceea ce privește analiza punctuală a celor 11 companii cu capital austriac, precizăm că Raiffeisen Bank (CUI 361820), OMV Petrom (CUI 1590082), BCR Bank (CUI 361757), Immofinanz Services (CUI 21581305), XXXLutz Properties (CUI 22383497), Julius Meinl Romania (CUI 558580), HS Timber Productions 5 SRL (CUI 14554103), Red Bull Romania SRL (CUI 16539193), Parr Construct SRL și STRABAG (CUI 6891914) nu înregistrează obligații bugetare restante.
S.C. Uniqa Asigurari S.A. (CUI 181363) înregistrează obligații fiscale în valoare de 12,6 milioane lei, suma reprezentând o amendă contestată în instanță.
Referitor la redevențele neplătite de societatea OMV Petrom S.A., menționăm că aceasta nu înregistrează redevențe petroliere neachitate. În perioada 2018-2022 au fost declarate și achitate redevențe în valoare de 4,82 milioane lei” se arată în răspunsul ANAF.

i7863A

În rîndul restului firmelor austriece din România există, totuși, datornici, confirmă ANAF, dar datoria totală e de mai puțin de 400 de milioane de lei:

”La data de 30 noiembrie 2022, un număr de 2.915 contribuabili cu capital majoritar austriac figurează în baza de date a ANAF, din care un număr de 2.021 de contribuabili nu înregistrau obligații fiscale restante. Un număr de 894 înregistrau obligații fiscale neachitate la bugetul general consolidat, în sumă de 391,8 milioane lei, din care:
50 de contribuabili au accesat facilități fiscale conform prevederilor legale în sumă de 45,6 milioane lei;
502 contribuabili înregistrau arierate în sumă de 21,5 milioane lei, pentru care s-a demarat procedura de executare silită;
100 contribuabili înregistrau arierate nerecuperabile cu sume de 192,6 milioane lei (arieratele nerecuperabile reprezintă obligații bugetare restante pentru care organele fiscale nu pot începe sau continua măsuri de executare silită, creanțele debitorilor pentru care s-a dispus suspendarea executării silite de către instanța judecătorească, obligațiile fiscale restante ale contribuabililor sub incidenta Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare, obligațiile fiscale restante ale contribuabililor pentru care s-a declarat procedura de insolvabilitate fără venituri/bunuri următoare, creanțele debitorilor pentru care s-a instituit administrarea specială, etc.).” se mai arată în adresa secretarului de stat Alin Chițu.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !… ANP si MJ vor...

Exclusiv3 ore ago

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNoi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu,...

Exclusiv4 ore ago

Reacția Poliției Române la problemele semnalate cu privire la uniformă: “…polițiștii nu știu să poarte corespunzător uniforma”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ceea ce inițial credeam că e o glumă, s-a adeverit a fi confirmarea că Nu există bancuri cu...

Exclusiv20 de ore ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinServiciile secrete  conduc sistemul penitenciar sau Ministerului Justiției si tolerează cu bună știință anumite interferențe?

Aveti un Pont1 zi ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv1 zi ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv1 zi ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate2 zile ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv3 zile ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv3 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv3 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv3 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate5 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv5 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!