Connect with us

Featured

Unele ţări activează planuri de urgenţă care seamănă cu unele de urgenţă militară extremă

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De ani buni, în spatele scenelor pe care se desfăşoară tiradele politice şi jocul inutil al promisiunilor electorale, marile puteri şi-au trimis la lucru echipele de analiză prospectivă, concentrându-se pe efectele geo-politice ale schimbărilor climatice şi pregătindu-se pentru acţiuni masive în consecinţă. Inclusiv militare.

Iată realitatea din teren şi mesajul transmis de agenţia europeană specializată este, din nou, extrem de clar. Dar, de acum, nu numai specialiştii pot realiza întinderea dezastrului, căci noi toţi începem să realizăm că situaţia este foarte serioasă şi se combină cu efectele celorlalte crize paralele, potenţându-le la un nivel care, în alte ţări decât România, îngrijorează autorităţile şi le obligă la mişcări de preventive. Fie şi numai din prudenţa impusă de instinctul de supravieţuire. Valoarea reală a informaţiei o dă doar studiul comparativ, elaborat de aceeaşi sursă europeană, asupra nivelului şi gradului de cuprindere al secetei în Europa şi UK din iulie 2012 până astăzi.

Acesta este momentul când unele ţări activează planuri de urgenţă care seamănă cu unele de urgenţă militară extremă, în sensul că sunt puse în mişcare mecanisme preventive. Acestea pot merge până la construcţia sau refacerea unor alianţe şi acorduri de cooperare pe plan internaţional, inclusiv de existenţă militară şi de securitate pentru a preveni efectele unor fenomene extreme cum ar fi, în ultimă instanţă, conflictele pentru controlul surselor de apă şi al terenurilor agricole încă productive.

Nu este vorba despre o viziune prăpăstioasă asupra viitorului ci, pur şi simplu, exact acesta este momentul în care acţiunile respective, păstrate de regulă la un nivel extrem de discret şi compartimentate cu mare atenţie, devin destul de vizibile deoarece, pentru a fi precise, este nevoie de alocarea nu numai a din ce în ce mai multe resurse, dar şi de cooptarea unor specialişti din domenii din ce în ce mai diferite, greu sau chiar imposibil de obligat să respecte regulile draconice ale serviciilor de informaţii. În consecinţă, acestora le-a revenit misiunea de a centraliza datele şi, la un nivel de secretizare cât mai înalt, să ofere analize de situaţie privind evoluţiile probabile ale zonelor de supravieţuire care afectează sau de care depinde supravieţuirea naţiunii lor, indicând soluţiile de acţiune (de toate tipurile) pentru a asigura resursele de bază.

Să privim, pentru a schimba ceva din perspectiva europeană, la proiecţiile pe care le dădeau cei de la NASA pentru 2022, pentru 2050. Puneţi asta în paralel cu scenariul propus de Observatorul European-secetă, deşertificare, fenomene anexe precum incendii de vegetaţie – în previziunea extrem de probabilă a unei încălziri cu 2,5 grade sau în situaţia de dezastru absolut, a unei încălziri cu 4 grade Celsius.

Efectele în teren le cunoaştem şi le trăim cu toţii. Problema este viitorul apropiat şi perspectivele unui răspuns pentru viitorul pe termen mediu, îndepărtat şi foarte îndepărtat. Asta fac acum guvernele responsabile care, concentrându-se pe hărţi similare cu aceasta din urmă prezentând un model de evoluţie al episoadelor de secetă în cele două scenarii, încep să ia măsuri la scară naţională, mergând extrem de departe, inclusiv prin schimbarea unor priorităţi politice sau anunţând reorientări spectaculoase ale relaţiilor internaţionale, comerciale şi de altă natură, cu ţări aflate în afara viitoarelor „coridoare permanente de secetă”. Se schimbă decizii structurale privind, spre exemplu, nu numai crearea unor sisteme de irigaţii alimentate, pe cât posibil, de surse de energie alternative deoarece este clar că actuala criză a energiei se va prelungi. Se caută – sunt acum în plin proces de negociere după ce, de ani de zile, diplomaţia discretă a identificat zonele ţintă- contracte pentru achiziţionarea producţiei din unele ţări de pe „centura verde”, vedeţi atenţia celor din BRICS pentru extinderea relaţiilor complexe cu ţări ca Argentina, spre exemplu.

Evident, se poate ca toate astea să fie alarme inutile lansate de progresişti, reptilieni şi, în general, de toţi cei care promovează isteria schimbării climatice ca preludiu al Apocalipsei. Este posibil, ca la ai noştri, ca programele vitale de irigaţii să fi fost scoase programatic din proiectul naţional pentru PNRR şi să ne bucurăm că putem răspunde tuturor temerilor globale prin prestaţia inegalabilului şi competentului ministru Daea, soluţia universale dătătoare de linişte. Numai că alţii, inclusiv în ţările aproape de noi, în orice caz în majoritatea celor europene, cele care nu au asemenea avantaj, serviciile de informaţii avertizează asupra pericolelor reprezentate de creşterea preţurilor la alimente în condiţiile în care producţiile agricole par să fie problematice în anii ce vin şi va fi nevoie de importuri.

Priviţi din nou hărţile, cu detaşarea pe care o dau comunicatele din ce în ce mai liniştitoare ale guvernului şi discursurile entuziasmante ale ministrului Daea şi evaluaţi dumneavoastră dacă, da sau nu, vor fi posibile revolte ale foametei care să preceadă sau să însoţească viitoarele războaie pentru sursele de apă şi terenuri arabile, deocamdată încă acoperite de mesaje politice de tip clasic sau despre operaţiuni militare speciale în ceea ce este una dintre cele mai mari zone de producţie agricolă din lume, rămasă viabilă şi pe hărţile prospective. Caz în care mare şi explicabilă este tentaţia disperării, la fel de mare şi imprevizibil de definit precum sunt căile Domnului.

În acest context, pilduitoare este zicerea de înţelepciune a ministrului nostru care a dat o lecţie cu adevărat globală de comportament şi, cât mai rămâne, de gândire preventivă: „Eu cand cad din pom întâi, mă uit dacă am coaste rupte, pe urmă mă scutur şi abia pe urmă încep să zbier, nu zbier înainte” (sursa: ziare.com) Absolut corect. Drept care, ceilalţi produc asemenea analize. Noi aşteptăm să ne suim (din nou) în copaci, ca apoi să cădem şi după aia să zbierăm la modul corespunzător. Este o filosofie practică care, dacă nu ţine de foame, poate să asigure porţia de râs de care e atâta nevoie.

Cristian Unteanu

Sursa foto: Adevarul

Citeste in continuare

Exclusiv

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti”.

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

Precizam ca, pe surse, aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri (28 septembrie 2022), la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la Ploiești (documentarea dosarului privind evolutia situatiei de fapt – inca de la prelungirea contractului cu firma franceza Veolia).
Surse DNA au confirmat pentru Incisiv de Prahova faptul ca, Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat. Vom reveni cu amanunte. (CERASELA N.).

Se aude, din nou, zăngănit de cătușe la Primaria Ploiesti/Se clameaza protectia SRI si a statului francez

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

După ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu mult tupeu că nu poate accepta ca pentru masteratul profesional să se înscrie agenți de poliție, pentru că această noua metodă de accedere în corpul ofițerilor este destinată exclusiv celor din afara sistemului, astăzi vă putem spune că 69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Este o surpriză plăcută și o dovadă că prima formă de masterat profesional promovat de conducerea MAI ar fi adus în sistem doar pilele și clientela politică. Faptul că a fost o concurență deschisă, între cei care nu sunt în sistem și agenții/subofițerii care își doresc să treacă în corpul ofițerilor, a demonstrat încă o dată că în MAI avem angajați de valoare care nu sunt promovați și nu li se oferă șanse reale să afirme profesional.

 

Acum însă, primim tot mai multe telefoane din partea celor admiși care reclamă bătaia de joc din partea inspectorilor șefi. Și asta pentru că de luni încep cursurile și li s-a comunicat că trebuie să își dea demisia sau să se suspende în interes personal legitim, fără salariu. În condițiile în care vorbim despre colegi care sunt cu familii, cu copii, cu rate, care nu au așteptat examen de TCO ci și-au asumat să-și sacrifice un an de studii la zi, în București, pentru ca ulterior să primească gradul de subinspector.

În acest sens, am avut discuții cu inspectorul general al Poliției Române pentru a-i prezenta situația concretă în care se află agenții de poliție. De asemenea, am făcut demersuri la nivelul MAI pentru ca agenții de poliție admiși, după finalizarea masteratului profesional să fie repartizați în județele de unde provin. Cu privire la poziția IGPR, precizăm că factorii de conducere și-au însușit prevederile art. 57 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și apreciază că agenților de poliție trebuie să li se aprobe rapoartele depuse la nivelul unităților din care provin.

Secţiunea a 6-a Drepturile salariale cuvenite pe timpul studiilor și în alte situații

Articolul 57

(1) Cadrele militare în activitate, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, pe timpul cât urmează cursuri de zi în cadrul instituțiilor de învățământ superior, cu acordul și în interesul autorităților sau instituțiilor publice de apărare, ordine publică și securitate națională, beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție avută/avut la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut și de gradații, precum și de celelalte drepturi aplicabile personalului din instituția de învățământ, cu excepția soldei de comandă/salariului de comandă, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(2) Personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare care urmează cursuri de carieră și nivel, precum și alte activități de perfecționare sau formare continuă beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție și, după caz, solda de comandă/salariul de comandă avute la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut, de gradații și de celelalte drepturi salariale avute, în condițiile prevăzute prin ordin al ordonatorului principal de credite.

În acest context, apreciem că orice refuz al vreunui inspector șef de a aproba astfel de cereri este NEJUSTIFICAT în condițiile în care deficitul de personal în această categorie depășește 30% și vă rugăm să ne sesizați pe orice cale cu privire la impedimentele pe care le întâmpinați în acest sens, mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Polițiștilor li se aprobă mutările între unități/DESCARCĂ MODEL RAPORT MUTARE

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De fiecare dată când se apropie repartiţia promoţiilor şcolilor de poliţie aflate în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, solicităm conducerilor centrale din aceste unități ,dispunerea analizării și aprobării solicitărilor de mutare ale poliţiştilor aflaţi în activitate, între diferite unităţi de poliţie aflate în subordinea acestora, precizeaza cei de la Sidepol.

Promoţiile din luna octombrie, ale celor 3 școli de agenți de poliție și poliție de frontieră însumează aproximativ 2000 elevi ce urmează să fie repartizaţi în cadrul unităţilor de poliţie aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, începând cu data de 28.10.2022.

Astfel, având în vedere proximitatea finalizării studiilor elevilor celor două unităţi de învăţământ, am făcut o solicitare către Inspectoratul General al Poliţiei Române și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, pentru aprobarea rapoartelor de mutare întocmite de către poliţiştii care doresc să plece din unităţile actuale, către cele de domiciliu şi nu numai.

Având în vedere lipsa predictibilităţii posturilor ce urmează a fi vacantate, la nivelul Poliţiei Române și Poliției de Frontieră, cât şi dinamica de personal aflată într-o continuă schimbare în ultimii ani, considerăm că este oportună solicitarea venită din partea organizaţiei noastre sindicale şi solicităm transmiterea către unităţile teritoriale ce vor beneficia de indicatori din şcolile de poliţie, a unei circulare, prin care să se aducă la cunoştinţa managerilor posibilitatea efectuării mutărilor în condiţiile expuse mai sus, mai ales în urma discuţiilor avute cu mai mulţi şefi de inspectorate care achiesează la primirea de poliţişti cu experienţă din alte unităţi şi cedarea indicatorilor repartizaţi din promoţii.

Condiţiile legale prin care se poate efectua mutarea poliţiştilor, sunt prevăzute de Legea 360/2002 privind statutul poliţistului şi O.M.A.I. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne, poliţiştii interesaţi urmând a întocmi raport scris pentru efectuarea transferului, în cazul în care mutarea se va realiza la cerere sau să îşi exprime acordul în vederea mutării, în cazul în care mutarea se va realiza în interesul serviciului.

 DESCARCĂ MODEL RAPORT MUTARE

Puteţi să efectuaţi procesul de mutare şi accesând site-ul organizaţiei noastre sindicale, sectiunea „SOLICIT MUTARE”, urmând a ne implica în acestă activitate, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale, mai precizeaza cei de la Sidepol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv21 de ore ago

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la...

Exclusiv2 zile ago

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupă ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu...

Exclusiv3 zile ago

Politia Locala Ploiesti este permanent la dispozitia cetateanului, un serviciu operativ in slujba ploiestenilor, pregatita in orice moment de actiune si interventie cu furci si topoare in loc de pistoale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNasul edilului a pus pe butuci Politia Locala Ploiesti/Furci si topoare in loc de pistoale? Dupa ce Politia Locala...

Exclusiv3 zile ago

„O tara care face un titlu de glorie din numărul dosarelor penale este o țară eșuată!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Nu-mi plac bilanțurile pentru că oamenii sunt reduși la nivelul unor cifre! Avem „n” inculpați trimiși în judecata. Ura!...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a taxat derapajele edilului Andrei Volosevici/Consilierii locali au trantit proiectele cu „cantec” si „lectia de smecherie” nu a primit nota de trecere

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova a publicat, inainte de sedinta Consiliului Local Ploiesti de ieri, doua articole: „Doua proiecte cu cantec...

Exclusiv5 zile ago

Lecție de șmecherie in sedinta Consiliului Local Ploiesti/Mucegaiul și Șmecherii

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEdilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice...

Exclusiv5 zile ago

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni cu substanțe interzise în bagaje

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDirectoarea pleca în vacanță cu familia, iar la un control de rutină, ofițerii antidrog au găsit un pachețel cu...

Exclusiv5 zile ago

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe surse aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri, la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici pregătește un tun de cca 700 milioane de euro

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCel mai mare tun din istoria Ploieștiului, în valoare de cca 700 milioane de euro, urmeză să fie pus in...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii din județul Caraș-Severin sunt persecutați de adjunctul inspectorului șef dacă aleg să respecte jurământul de credință/”Este firma domnului Coman/comandant”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu toate că de la nivelul IGPR a fost trimisă o echipă din cadrul Direcției Control Intern, singurul lor...

Exclusiv7 zile ago

Cea mai prosta administratie locala din ultima perioada/Edilul Andrei Volosevici are si o lipsa totala de respect fata de cei „vii” si cei „morti”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Dezinvoltura distructivă a acestui personaj a aruncat administrația publică locală ploieșteană într-o criză fără precedent, în urma căreia cetățeanul...

Exclusiv1 săptămână ago

„Imparatul” si „Dumnezeul mai mic” din POLIŢIA ORAŞULUI BĂICOI/Singurul ofiter din Politia Romana care s-a cerut in corpul subofiterilor si a ajuns sa poarte gradele pe invers sau in diagonala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCazuri stupide cu polițiști „albiti” de Biroul Control Intern din IPJ Prahova Singurul ofiter din Politia Romana care s-a...

Exclusiv1 săptămână ago

Primarul Andrei Volosevici isi mai „trage” un expert in randul consilierilor de la cabinetul primarului: absolvent al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCabinetul primarului a devenit o instituţie bazată pe…şmecherie! De la data de 01.10.2022, Andrei Volosevici își trage un nou...

Exclusiv1 săptămână ago

Razbunare: Se intentioneza „debarcarea” lui Donald Constantin de la conducerea CSM Ploiesti/Fratia banului fratie mafiota/Fratia consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinClubul Sportiv Municipal a devenit de ani buni o instituţie bazată pe…şmecherie şi mai puţin spre nevoile sportivilor pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!