Connect with us

Exclusiv

Fost director la Apa Nova Bucuresti, fost Presedinte al CA la Veolia Iasi, cu zeci de dosare penale, Mihai Savin, directorul operatorului Termoficare Prahova impreuna cu edilul Andrei Volosevici isi bate joc de 130.000 de locuitori care au ramas fara apa calda

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Increngatura primarului Andrei Volosevic ( fara comentarii, deocamdata), in legatura cu fostul director general si al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Mihai Savin.
In Comitetul de Coordonare la Apa Nova si Veolia, din partea UAT Ploiesti, este reprezentant Simona Albu, nasa primarului Andrei Volosevici…In fapt, Simona Albu a fost si in anul 2015, dansa negociaza si pune presiune pe secretar, juridic, etc. La Juridic NU are voie nimeni sa nu semneze si sa avizeze favorabil, oare de ce?

ALBU SIMONA 2

Fost director la Apa Nova Bucuresti, fost Presedinte in CA la Veolia Iasi, cu zeci de dosare penale, Mihai Savin, directorul operatorului Termoficare Prahova impreuna cu edilul Andrei Volosevici isi bate joc de 130.000 de locuitori care au ramas fara apa calda!

DA_Savin Mihai

Ploieștiul nu are apă caldă de mai bine de 13 zile, timp în care Andrei Volosevici impreuna cu omul Veoliei si firmei Apa Nova isi bate joc, pe fata, de 130.000 de locuitori care au ramas fara apa calda. Manevre tot cu Veolia si in sprijinul Veoliei, exact cum am dezvaluit pana in prezent!

La data de 02.09.2018, BZI.ro publica articolul „Bilantul unui jaf rasunator! Pierderi de zeci de milioane de euro si oameni morti la Veolia Energie Iasi! Oras subjugat de gasca coruptilor”

https://arhiva.bzi.ro/bilantul-unui-jaf-rasunator-pierderi-de-zeci-de-milioane-de-euro-si-oameni-morti-la-veolia-energie-iasi-oras-subjugat-de-gasca-coruptilor-664732

„De la preluarea sistemului de termoficare iesean de catre compania franceza Veolia, sistemul se afla intr-un colaps continuu care duce la prejudicierea banului public cu zeci de milioane de euro
Autoritatile din Primaria Iasi au acceptat in conditii scandaloase sa cedeze sistemul corporatiei franceze care este controlata de personaje controversate, cercetate de DNA pentru fapte de coruptie si evaziune fiscala

Si asa fara clienti, in consiliul de administratie al operatorului iesean au fost numiti indivizi certati cu legea, tocmai pentru a urmari derularea contractelor cu „dedicatie”
Milioane de euro sunt scursi din Iasi anual de Veolia prin diverse filiere, iar banii ajung in firme capusa controlate prin intermediari Specialistii din domeniu si angajatii care pun intrebari sunt inlaturati imediat din sistem
O schimbare neinteleasa in ceea ce priveste forma de conducere a firmei ce deserveste serviciul public de termoficare ne-a obligat sa investigam ceea ce nu se vede, dar care are un impact financiar deosebit asupra si asa vitregitului buget local iesean. De ce o firma care a agreat cu Primaria Iasi o forma de organizare compusa din Consiliul de Supraveghere si Consiliul Director isi schimba forma de conducere fara a avea o minima transparenta fata de consumatorii pe care ii deserveste? Sume aiurite de ordinul a sute de mii de euro cheltuite pe avocati, consultanti si care nu pot justifica aceste cheltuieli inutile.
Atunci cand la conducerea firmei ce deserveste sistemul centralizat iesean se afla un profesionist si un om cu experienta in sistemul de termoficare, il creditezi cu buna credinta si ii acorzi o perioada in care el poate arata ce stie si mai ales ce poate sa faca. Greu de explicat si de inteles de ce actionarul majoritar isi schimba directorii generali cu atata usurinta. Sa fi facut ei o alegere gresita sau nu au acceptat unele jocuri ale conducerii centrale.
Eroare umana de 2 milioane de lei. Ce a facut KPMG?
In episoadele noastre anterioare am aratat cum fostul director general Alexandru Teleru a uitat sa redirectioneze importante sume de bani primite in mod gresit in baza subventiilor pentru care Veolia Energie Iasi nu avea calitatea de operator, o fapta cu iz penal si care nu poate avea explicatia de eroare umana, deoarece firma Veolia Energie Iasi are cenzor cu un foarte bun renume international: KPMG. Cum au explicat managerii cenzorului aceasta suma de bani care nu are justificare, ramane ca organele abilitate sa afle acest lucru.
Si cum schimbarea ce a fost facuta la inceputul anului de catre actionarul majoritar Veolia Romania prin dizolvarea consiliului director si cel de supraveghere si infiintarea unui consiliu de administratie prin care am regasit un cunoscator si un profesionist al sistemului de termoficare in persoana lui Noel Aime (care ocupa si pozitia de presedinte CA al Veolia Energie Iasi), urmata de inlaturarea acestuia fara nicio explicatie la scurt timp, a ridicat mari semne de intrebare in ceea ce priveste viitorul sistemului de termoficare centralizat iesean.
Mii de euro se cheltuie lunar cu consiliul de administratie
Si uite asa, chinuitul sistem centralizat de termoficare este intr-o cadere accentuata in ceea ce priveste numarul de clienti, cat si lipsa adevaratelor investitii care trebuiau facute conform contractului de delegare. In tot acest timp, in componenta consiliului de administratie apar persoane care nu au legatura cu domeniul termoficarii, ba chiar mai mult le gasim in tot felul de dosare DNA cu prejudicii ametitoare.
Cum se poate justifica inlocuirea lui Noel Aime (un profesionist cu un CV impresionant) cu Mihai Savin, cel care se regaseste in dosarul DNA cu Apa Nova? Potrivit rechizitorului intocmit de procurorii anticoruptie, el a fost adus in grupul Apa Nova la insistentele lui Berevoianu Costin si care impreuna cu actualul CEO Veolia Romania, Madalin Jorj Mihailovici, incercau sa vada cum rezolva contractele pe care procurorii le aveau in vedere ca facand obiectul unor infractiuni grave.
„Berevoianu Costin a determinat angajarea în cadrul S.C. APA NOVA S.A. a numitilor CHIRU EPSICA la Compartimentul Productie, respectiv MIHAI SAVIN la Compartimentul Achizitii. Prin intermediul acestor doua persoane, Berevoianu Costin a avut tot timpul controlul asupra relatiei dintre APA NOVA si o parte din furnizori de produse si servicii. Pe fondul realizarii perchezitiilor de catre DNA la sediul firmei TEAM INTERNATIONAL CONSULT SRL în 18.06.2015, SEMENESCU OVIDIU-TRAIAN i-a solicitat lui MIHAILOVICI JORJ-MADALIN sa identifice contractele respective si sa le analizeze împreuna cu SAVIN MIHAI, director executiv al APA NOVA BUCURESTI SA, care îndeplineste atributii pe linia achizitiilor publice în cadrul operatorului”, se arata in comunicatul DNA Ploiesti.
Personaje controversate numite pe functii cheie
Si coincidentele nu se opresc doar la presedintele consiliului de administratie Veolia Energie Iasi, Mihai Savin. Andrei Hostiuc, director securitate Apa Nova, membru in CA Veolia Energie Iasi, fara nicio legatura profesionala cu sistemul de termoficare, martor in dosarul DNA, avand ca obiect monitorizarea angajatilor Apa Nova si apropiat al lui Madalin Mihailovici, Cristian Puscas – director general la o reprezentanta auto care ocupa pozitia de director general Veolia Energie Iasi (angajat la Veolia Romania si delegat la Veolia Iasi ), la randul sau avand si calitatea de denuntator intr-un dosar DNA, alaturi de reprezentantul primariei Iasi, Dumitru Tomorug, completeaza lista celor care administreaza si care trebuie sa raspunda de declinul acestei societati. Mii de euro se cheltuie lunar cu indemnizatia consiliului de administratie.
Transparenta? Pierderi de peste 55 de milioane de lei pentru ieseni
Atunci cand furnizezi servicii publice trebuie sa ai in vedere transparenta totala in ceea ce priveste cheltuielile. Orice cheltuiala inutila se reflecta in situatia financiara a firmei si implicit in pretul si calitatea serviciului pe care il furnizezi. Intr-o secretomanie desavarsita, actionarul majoritar al Veolia Energie Iasi, in speta Veolia Romania, incheie contracte cu dedicatie, refacturand ulterior filialei iesene sume ametitoare. Aceasta este reteta perfecta astfel incat sa nu atraga atentia asupra acestor cheltuieli aiurite. Astazi vom devoala intentia actionarului majoritar de a reduce numarul de angajati ai uzinei de termoficare, in dorinta de a diminua cheltuielile si de a scapa de angajatii incomozi.
Contracte atribuite dupa bunul plac sau interese
ADVANCED THINKING SRL, sub motivul unui contract de reenginering cu firme din grupul Veolia Romania, este firma care trebuie sa alinieze toate procedurile operationale din filiala ieseana. Ciudat este ca aceasta firma, la momentul incheierii contractului cu firmele din grup, avea doar 2 angajati si o cifra de afaceri de doar 40.000 de euro. In doi ani de zile, a crescut de peste 15 ori ajungand sa deruleze contracte de consultanta de peste 600.000 de euro cu firmele din grupul Veolia.
De ce se fac aceste cheltuieli inutile avand in vedere ca sistemul de termoficare centralizat iesean este unul special pentru grupul francez din Romania, tinand cont de principala sursa de alimentare cu combustibil si totodata o nisa pe care o exploateaza in detrimentul iesenilor?
Explicatia este simpla – se indeplineste cadrul legal pentru a mai disponibiliza angajatii incomozi prin justificarea unor economii importante sau de structura organizatorica, chiar daca compania Veolia Energie Iasi este trimisa in judecata pentru un accident de munca soldat cu deces. Surpriza din acest dosar o constituie si includerea in proces a Primariei Iasi si poate chiar raspunderea civila a acesteia pentru deciziile si organizarea activitatii termocentralei iesene.
Cum a fost atribuit acest contract ramane un mister, asa cum contractele speciale sunt atribuite dupa bunul plac sau interese.
Bani luati de la Iasi pentru promovarea Bucurestiului
Peste 400.000 de euro a platit compania ieseana Veolia Energie Romania pentru promovarea valorilor romanesti sub egida „Visit Romania, Visit Bucharest”. Cum a fost posibila incheierea acestui contract in defavoarea iesenilor? Cert este faptul ca face obiectul unui dosar investigat de DNA Ploiesti, iar prejudicul total este unul halucinant: peste 60 de milioane de lei.
Urmand aceeasi reteta de secretomanie, Veolia Romania a incheiat in ianuarie 2018 un contract de promovare cu firma the Group, urmand a refactura catre filiala ieseana serviciile de promovare. De ce aceasta lipsa de transparenta si in privinta acestui contract? Ce interese sunt?
Un sediu nou de relatii cu clientii, alti bani cheltuiti inutil
Chiar daca firma inregistreaza pierderi, noua conducere nu se sfieste in a cheltui bani avand in vedere ca detine spatiu arhisuficient la sediul central si ca orice cheltuiala se rasfrange asupra bugetului iesean. Sa nu uitam ca Primaria Iasi subventioneaza fiecare gicacalorie produsa, si mai mult, este clientul cu ponderea cea mai mare din portofoliul Veolia Energie Iasi. Peste 50.000 de euro se vor plati anual pentru chiria unui sediu nou care aparent trebuie sa deserveasca un numar de clienti care este si asa din ce in ce mai mic si extrem de nemultumit.
Realitatea este ca doar cei care nu au avut disponibilitatea financiara de a monta o centrala termica astfel incat sa-si optimizeze costurile au mai ramas in portofoliul Veolia Energie Iasi. Este greu sa supravietuiesti cand dintr-o pensie de 700 de lei mai mult de jumatate trebuie sa achiti serviciile termice.
Bineinteles ca si amenajarea acestui sediu s-a facut cu dedicatie catre o firma ieseana, fara a avea o procedura de atribuire. De ce? Cine este societatea si ce posibil conflict de interes, vom detalia in editiile urmatoare.
Toate aceste contracte dedicate, cheltuieli nejustificate, duc catre o singura concluzie: Cresterea pretului la gigacalorie si asa extrem de apasator pentru ieseni pentru a acoperi incapacitatea manageriala a firmei de a se dezvolta.
In editiile urmatoare vom arata cum se sifoneaza banii din Veolia Energie Iasi, ce contracte de sute de mii de euro si zeci de milioane de euro sunt incheiate preferential si cum, de fapt, pretul la serviciile de termoficare este umflat artificial in detrimentul iesenilor si totul intr-o tacere absoluta”. Vom reveni cu dezvaluiri senzatioanale. La IAsi a fost exact aceeasi situatie, cu umflarea gigacaloriei, cu oprirea apei calde, etc. Este exact cum anticipam si cum am dezvaluit: Andrei Volosevici are interese absconse cu firma sa de suflet, Veolia, ca doar il apara statul francez si SRI. (Cristina T.).

 

Exclusiv

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Sub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !…

ANP si MJ vor sa-l  facă uitat pe împuternicitul   în  postul de director al Penitenciarului Ploiești, comisarul șef Vali Matei?

Ziarul Incisiv de Prahova continua serialul privind furturile din bani publici si falsurile savarsite la Penitenciarul Ploiesti, azi la orele 19.00./DOCUMENTE!  (Redactia Incisiv de Prahova).

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

 

 

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu, după ce a fost exclus din magistratură, a fost percheziționată de Poliția Economică. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit într-o pădure din Ploiești, un depozit ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere îngropate.

Bomba sta sa explodeze!

Aceasta descoperire „uluitoare” a mai fost descoperita si cercetata acum cativa ani de zile – cand BCCO Prahova (polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești), incinta de langa SSVAC, administrata de Ureche, ocazie cu care se confiscase anumite cantitati de produse petroliere.

Cu aceeasi ocazie, intr-un dosar penal stufos care curpindea si modus operandi, a fost descoperita si cum societatea sus mentionata a fost „capitalizata” cu cca 6 milioane de euro si, ulterior „privatizata” si vanduta unor oameni de „incredere”/pusi la inaintare, privatizare pe schema Turceni. Ulterior s-a dezvoltat metoda firmelor in „cascada”. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. Cert este ca dosarul penal/sesizarea celor de la BCCO Prahova a fost musamalizata chiar de DNA ST Ploiesti. Doasrul a murit la DNA si rasfatatul sistemului, procurorul „Portocala”, ajunge angajat in … zona.

Cu aceasta ocazie intrebam public pe cei de la SSVAC cum s-au privatizat:

  1. Daca inainte de privatizare au fost realizate investitii in statie?
  2. Daca pretul obtinut la privatizare a fost la nivelul investitiilor si al valorii statiei?
  3. Daca SRL-ul care a achizitionat statia avea legatura direct sau prin interpusi cu conducerea de la aceea data a CFR? (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Reacția Poliției Române la problemele semnalate cu privire la uniformă: “…polițiștii nu știu să poarte corespunzător uniforma”

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Ceea ce inițial credeam că e o glumă, s-a adeverit a fi confirmarea că Nu există bancuri cu polițiști, ele sunt toate adevărate! Printr-o adresă înaintată către toate structurile, Poliția Română se erijează în firma care a produs uniforma, și pe lângă faptul că îi ceartă pe polițiști pentru că nu știu să o “poarte corespunzător” le dă și indicații de spălare, călcare și folosire pentru a nu se mai degrada așa de repede, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.
Concluzia, conform vechiului proverb: “…tot mortul e de vină”, așa și în cazul acestor mizerii de uniforme, polițiștii sunt de vină că le poartă și se uzează. În acest context, să fim în ton cu “recomandările” Poliției Române, le sugerăm polițiștilor să poarte noile uniforme doar pe umeraș. Adică să le ia în patrulare dar agățate în interiorul mașinii de politie, pe umeraș. Doar așa vom fi siguri că nu vor mai fi plângeri cu privire la calitatea proastă a acestora.
Nu vă mai doriți să fiți slim, că tensionați materialul și îl stresați, indica sursa citata. (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv7 ore ago

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)/Promo – azi, orele 19.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSub sloganul pleacă ai noștrii,  vin ai noștrii , noi rămânem tot ca proștii !… ANP si MJ vor...

Exclusiv7 ore ago

Depozitul ilegal de combustibil cu tone de păcură și produse petroliere a fost descoperit de acum cativa ani de zile cand BCCO Prahova sesizase DNA ST Ploiesti/Dosarul a fost ingropat de procurorul Negulescu Mircea?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNoi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Firma unde a lucrat cu carte de muncă Mircea Negulescu,...

Exclusiv8 ore ago

Reacția Poliției Române la problemele semnalate cu privire la uniformă: “…polițiștii nu știu să poarte corespunzător uniforma”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ceea ce inițial credeam că e o glumă, s-a adeverit a fi confirmarea că Nu există bancuri cu...

Exclusiv1 zi ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat! (I).

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinServiciile secrete  conduc sistemul penitenciar sau Ministerului Justiției si tolerează cu bună știință anumite interferențe?

Aveti un Pont1 zi ago

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa orele 14.00, ziarul Incisiv de Prahova va publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala,...

Exclusiv1 zi ago

Fostul procuror Negulescu Mircea implicat in mafia deseurilor/Ludovic Orban „tinta” in miscare in urma perchezitiilor din Prahova/Nasul si Finul din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPeste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București Ilfov...

Exclusiv1 zi ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintr-o decizie a conducerii Companiei Posta Romana se desemnează o comisie condusă de Ovidiu Călin, să prelungească contractele de...

Actualitate2 zile ago

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au...

Exclusiv3 zile ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv3 zile ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv3 zile ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv3 zile ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv4 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate5 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv5 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!