Connect with us

Featured

Compensatia Pentru Chirie Plata Credit Bancar Politisti

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Discriminare – Politistii care isi achitioneaza un credit bancar ipotecar in 2022 sau au achizitionat unul dupa 2018 pot primi compensatie pentru 100% din valoarea ratei lunare in schimb cei care au credite luate inainte de 2018 nu primesc niciun ajutor

Compensatia pentru plata chiriei cum este denumita de catre legea ce reglementeaza STATUTUL POLITISTULUI vine intr-o grava contradictie cu dispozitiile Constitutiei Romaniei si produce o serie de discriminari vadite in ceea ce priveste posibilitatea politistilor cu credite luate inainte de 2018 de a-si plati ratele la banca din compensatiile pentru chirie pe care le pune la dispozitie spre exemplu pentru cei cu credite dupa 2018.

Faptul ca ai luat ca politist un credit ipotecar / imobiliar dupa 2018 nu ar trebuie sa te favorizeze si sa fii peste un cadru / politist cu 25 de ani vechime si care singura greseala pe care a facut-o a fost ca a luat un credit inainte de 2018 cand nu exista prevederea prin care in loc sa platesti chirii la particulari, banii respectivi sa fie folositi tot de catre politisti sa isi plateasca rata la banca.

Prin urmare, consideram ca si politistii care au credite facute inainte de 2018 si care sunt cu ele in desfasurare, ar trebui sa beneficieze in mod corect de aceasta prevedere legala si banii pe care ar fi trebuit sa ii primeasca pentru chirie inca din 2018 sa le fie platiti retroactiv pana la zi si pe viitor pana cand isi vor termina de plata toate creditele pe care le-au facut.

O sa incercam in articolul de astazi sa surprindem esenta pe care ne intemeiem teoria ca aceasta dispozit este discriminatorie si prin urmare in contradictie cu Constitutia dar in acelasti tip vom edicta solutii pentru ca politistii discriminati sa-si poata recupera retroactiv pe ultimii 3 ani de zile banii si pe viitor pana la finalul ratei de la creditul bancar si nu in ultimul rand vom solicita alaturi de Asociatul nostru fost Presedinte la Curtea Constitutionala, Augustin Zegrean, sa redactam si sa sesizam Curtea Constitutionala cu o exceptie prin care sa anulam articolul 31 din legea 360/2002 a statutului Politistului modificata prin legea 288/2018 si anume :

“(1^2) Poliţistul care îndeplineşte condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie potrivit alin. (1) şi (1^1) şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe beneficiază de compensaţia[…] dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul ipotecar/imobiliar.”

Ce inseamna compensatia oferita politistului pentru plata chiriei ?

In principal legea politistului inainte de anul 2018 cuprindea posibilitatea ca politistii sa primeasca o sustinere din partea statului pentru plata chiriei.

Astfel, textul de lege suna asa iar politistii pot primi si in acest moment, cei care se incadreaza, o compensatie pentru plata chiriei:

Articolul 31(1) Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie pentru chirie de până la 50% din salariul de bază.

De asta presupune ca 50% din salariul pe care il are politistul poate fi cerut M.A.I si astfel din acesti bani isi poate plati chiria.

Regula este ca in momentul in care acel politist incadrat isi achizitioneaza o casa lucrurile se schimba si practic numai are dreptul la plata compensatiei pentru chirie in atentie DOAR anumiti politisti nu mai au dreptul astfel aparand si aceasta discriminare pe care o sa o explicam mai jos.

Cum poate un politist sa foloseasca banii de la compensatia de chirie pentru a plati rata bancara lunara ? Pot toti politistii sa primeasca banii acestia ?

Legea politistului a fost modificata in 2018 si practic a fost adaugat la statutul politistului , urmatorul articol pe care il vom dezbate mai jos:

Art. 31

(1^2) Poliţistul care îndeplineşte condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie potrivit alin. (1) şi (1^1) şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. (1), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul ipotecar/imobiliar.

Practic se arata aici ca un politist care ATENTIE a facut creditul DUPA 2018 adica dupa intrarea in vigoare a legii 288/2018 are dreptul ca pe baza chiriei platite de catre stat sa foloseasca banii pentru creditul achizitionat mai pe scurt sa-si plateasca rata la banca cu banii obtinuti din chiria compensata cu pana la 50% din salariul de baza.

Mai mult de atat, se arata ca poate fi platita chiar toata rata la banca din banii platiti cu titlu de compensatie in conditiile in care rata respectiva nu depaseste 50% din salariu.

In aceste conditii daca ne uitam in piata creditelor, politistii care si-au facut credite dupa 2018 urmeaza sa fie ajutati de catre stat ( M.A.I ) sa-si plateasca practic INTEGRAL rata la banca, 50% din salariu cu titlu de compensatie pentru chirie in fond compensatie pentru plata creditului imobiliar find mai mult decat suficient.

Atentie – aici aparea discriminarea NU TOTI POLITISTII vor putea beneficia de aceasta prevedere decat daca vor chema in judecata statul pentru a le fi platite aceste compensatii.

Pot politistii cu credite contractate inainte de 2018 sa beneficieze de compensatia pentru plata chiriei si sa-si plateasca rata la banca ?

Legea a fost facuta cu profunda discriminare intre categoriile de politisti. Prin urmare, cei are si-au luat un credit inainte de 2018 au fost refuzati in a primi banii pentru compensatia pentru chirie si astfel sa-si plateasca si ei viitoarele rate din 2018 si pana cand ar fi urmat sa inchida creditul la banca pe cand politistii care au luat un credit dupa 2018 au primit si primesc in continuare aceste compensatii si isi pot plati fara probleme ratele la banca din compensatia pentru chirie.

Evident ca rationamentul este unul stramb, chiar daca am privi lucrurile in sensul in care cei de dinainte de 2018 se vor folosi de legea veche iar cei cu credite de dupa 2018 se vor folosi de legea noua si acest lucru rezida din faptul ca in principal creditele cu plata in rate nu pot fi considerate ca desfasurandu-se pe legea veche fiindca la plata fiecarei rate in parte aceasta se face sub imperiul legii care guverneaza in ziua in care este facuta plata.

Astfel nu putem sa fim de acord si M.A.I este intr-o grava eroare atunci cand refuza plata compensatiei pentru chirie pentru politistii cu credite inainte de 2018.

Apreciem ca si politistii cu credite contractate inainte de 2018 trebuie sa primeasca compensatia pentru chirie la fel ca si cei cu credite dupa 2018.

Cum fac daca sunt politist sa primesc compensatia pentru chirie daca am un credit imobiliar luat inainte de 2018 ?

In principal este necesar sa respectati dispozitiile de la art. 31 din legea politistului.

Astfel la cererea adresata unitatii de politie din care faceti parte, trebuie sa anexati conform legii, dovada imobilului pe care il cumparati sau pe care l-ati cumparat.

(1^4) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1^2), sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuinţe.

Chiar daca aveti contractul de credit semnat inainte de 2018 , adica inainte de modificarea legii, depuneti cererea alaturati si contractul de vanzare cumparare si solicitati plata compensatiei pentru chirie in vederea platii ratei bancare lunare la creditul luat.

Daca primesc raspuns negativ si nu imi este plata compensatia pentru chirie, ce fac ?

Acesta este momentul la care sunteti indreptatiti sa formulati cerere de chemare in judecata si sa obligati M.A.I-ul unitatea din care faceti parte, la plata catre dvs.a compensatiei pentru chirie si nu doar pentru viitor ci inca de la intrarea in vigoare a legii 288/2018 plus un an adica ultimii 3 ani de zile fiindca cel de-a 4-lea este prescris.

Puteti solicita compensatia pentru chirie pentru plata creditului bancar ipotecar, pe ultimii 3 ani de zile

Politistii care au credite contractate inainte de 2018 pot solicita in instanta plata pe ultimii 3 ani de zile a compensatiei pentru chirie de 50% din salariul pe care il primesc.

Practic, trebuie sa stiti ca cel de-al patrulea an este prescris insa puteti solicita pe ultimii 3 ani de zile acesti bani ce in mod clar trebuie sa ii primiti. Compensatia pentru chirie este datorata de catre M.A.I atat politistilor cu credite de dupa 2018 dar si dinainte de 2018.

Prin urmare, oricum ar fi privite lucrurile nu poate sa subziste o asemenea discriminare respectiv unii sa aiba parte de aceasta compensatie pe cand altii sa nu aiba parte de ea in conditiile in care asa cum am aratat si mai sus, creditul cu plata in rate este succesiv si nu am putea retine o retroactivare a legii civile pentru ca plata ar fi egala si echitabila si prin urmare activata doar dupa momentul lui 2018 cand s-a modificat legea.

Avand in vedere discrepanta si discriminarea am decis ca in cadrul actiunilor comune pe care le depunem pentru tot corpul politistilor sa invocam si o exceptie de neconstitutionalitate alaturi de colegul nostru Augustin Zegrean prin care sa solicitam Curtii Constitutionale, eliminarea acestui text de lege in mod partial sau dupa declararea ca neconstitutional , modificarea lui de catre Parlament ori interpretarea ca legal in limita in care se aplica tuturor politistilor si nu doar celor care iau credite dupa 2018.

Protejati-va drepturile!

Av.Drd. Cuculis Adrian

Citeste in continuare

Exclusiv

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti”.

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

Precizam ca, pe surse, aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri (28 septembrie 2022), la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la Ploiești (documentarea dosarului privind evolutia situatiei de fapt – inca de la prelungirea contractului cu firma franceza Veolia).
Surse DNA au confirmat pentru Incisiv de Prahova faptul ca, Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat. Vom reveni cu amanunte. (CERASELA N.).

Se aude, din nou, zăngănit de cătușe la Primaria Ploiesti/Se clameaza protectia SRI si a statului francez

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

După ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu mult tupeu că nu poate accepta ca pentru masteratul profesional să se înscrie agenți de poliție, pentru că această noua metodă de accedere în corpul ofițerilor este destinată exclusiv celor din afara sistemului, astăzi vă putem spune că 69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Este o surpriză plăcută și o dovadă că prima formă de masterat profesional promovat de conducerea MAI ar fi adus în sistem doar pilele și clientela politică. Faptul că a fost o concurență deschisă, între cei care nu sunt în sistem și agenții/subofițerii care își doresc să treacă în corpul ofițerilor, a demonstrat încă o dată că în MAI avem angajați de valoare care nu sunt promovați și nu li se oferă șanse reale să afirme profesional.

 

Acum însă, primim tot mai multe telefoane din partea celor admiși care reclamă bătaia de joc din partea inspectorilor șefi. Și asta pentru că de luni încep cursurile și li s-a comunicat că trebuie să își dea demisia sau să se suspende în interes personal legitim, fără salariu. În condițiile în care vorbim despre colegi care sunt cu familii, cu copii, cu rate, care nu au așteptat examen de TCO ci și-au asumat să-și sacrifice un an de studii la zi, în București, pentru ca ulterior să primească gradul de subinspector.

În acest sens, am avut discuții cu inspectorul general al Poliției Române pentru a-i prezenta situația concretă în care se află agenții de poliție. De asemenea, am făcut demersuri la nivelul MAI pentru ca agenții de poliție admiși, după finalizarea masteratului profesional să fie repartizați în județele de unde provin. Cu privire la poziția IGPR, precizăm că factorii de conducere și-au însușit prevederile art. 57 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și apreciază că agenților de poliție trebuie să li se aprobe rapoartele depuse la nivelul unităților din care provin.

Secţiunea a 6-a Drepturile salariale cuvenite pe timpul studiilor și în alte situații

Articolul 57

(1) Cadrele militare în activitate, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, pe timpul cât urmează cursuri de zi în cadrul instituțiilor de învățământ superior, cu acordul și în interesul autorităților sau instituțiilor publice de apărare, ordine publică și securitate națională, beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție avută/avut la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut și de gradații, precum și de celelalte drepturi aplicabile personalului din instituția de învățământ, cu excepția soldei de comandă/salariului de comandă, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(2) Personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare care urmează cursuri de carieră și nivel, precum și alte activități de perfecționare sau formare continuă beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție și, după caz, solda de comandă/salariul de comandă avute la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut, de gradații și de celelalte drepturi salariale avute, în condițiile prevăzute prin ordin al ordonatorului principal de credite.

În acest context, apreciem că orice refuz al vreunui inspector șef de a aproba astfel de cereri este NEJUSTIFICAT în condițiile în care deficitul de personal în această categorie depășește 30% și vă rugăm să ne sesizați pe orice cale cu privire la impedimentele pe care le întâmpinați în acest sens, mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Polițiștilor li se aprobă mutările între unități/DESCARCĂ MODEL RAPORT MUTARE

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De fiecare dată când se apropie repartiţia promoţiilor şcolilor de poliţie aflate în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, solicităm conducerilor centrale din aceste unități ,dispunerea analizării și aprobării solicitărilor de mutare ale poliţiştilor aflaţi în activitate, între diferite unităţi de poliţie aflate în subordinea acestora, precizeaza cei de la Sidepol.

Promoţiile din luna octombrie, ale celor 3 școli de agenți de poliție și poliție de frontieră însumează aproximativ 2000 elevi ce urmează să fie repartizaţi în cadrul unităţilor de poliţie aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, începând cu data de 28.10.2022.

Astfel, având în vedere proximitatea finalizării studiilor elevilor celor două unităţi de învăţământ, am făcut o solicitare către Inspectoratul General al Poliţiei Române și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, pentru aprobarea rapoartelor de mutare întocmite de către poliţiştii care doresc să plece din unităţile actuale, către cele de domiciliu şi nu numai.

Având în vedere lipsa predictibilităţii posturilor ce urmează a fi vacantate, la nivelul Poliţiei Române și Poliției de Frontieră, cât şi dinamica de personal aflată într-o continuă schimbare în ultimii ani, considerăm că este oportună solicitarea venită din partea organizaţiei noastre sindicale şi solicităm transmiterea către unităţile teritoriale ce vor beneficia de indicatori din şcolile de poliţie, a unei circulare, prin care să se aducă la cunoştinţa managerilor posibilitatea efectuării mutărilor în condiţiile expuse mai sus, mai ales în urma discuţiilor avute cu mai mulţi şefi de inspectorate care achiesează la primirea de poliţişti cu experienţă din alte unităţi şi cedarea indicatorilor repartizaţi din promoţii.

Condiţiile legale prin care se poate efectua mutarea poliţiştilor, sunt prevăzute de Legea 360/2002 privind statutul poliţistului şi O.M.A.I. nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne, poliţiştii interesaţi urmând a întocmi raport scris pentru efectuarea transferului, în cazul în care mutarea se va realiza la cerere sau să îşi exprime acordul în vederea mutării, în cazul în care mutarea se va realiza în interesul serviciului.

 DESCARCĂ MODEL RAPORT MUTARE

Puteţi să efectuaţi procesul de mutare şi accesând site-ul organizaţiei noastre sindicale, sectiunea „SOLICIT MUTARE”, urmând a ne implica în acestă activitate, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale, mai precizeaza cei de la Sidepol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv20 de ore ago

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la...

Exclusiv2 zile ago

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupă ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu...

Exclusiv3 zile ago

Politia Locala Ploiesti este permanent la dispozitia cetateanului, un serviciu operativ in slujba ploiestenilor, pregatita in orice moment de actiune si interventie cu furci si topoare in loc de pistoale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNasul edilului a pus pe butuci Politia Locala Ploiesti/Furci si topoare in loc de pistoale? Dupa ce Politia Locala...

Exclusiv3 zile ago

„O tara care face un titlu de glorie din numărul dosarelor penale este o țară eșuată!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Nu-mi plac bilanțurile pentru că oamenii sunt reduși la nivelul unor cifre! Avem „n” inculpați trimiși în judecata. Ura!...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a taxat derapajele edilului Andrei Volosevici/Consilierii locali au trantit proiectele cu „cantec” si „lectia de smecherie” nu a primit nota de trecere

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova a publicat, inainte de sedinta Consiliului Local Ploiesti de ieri, doua articole: „Doua proiecte cu cantec...

Exclusiv5 zile ago

Lecție de șmecherie in sedinta Consiliului Local Ploiesti/Mucegaiul și Șmecherii

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEdilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice...

Exclusiv5 zile ago

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni cu substanțe interzise în bagaje

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDirectoarea pleca în vacanță cu familia, iar la un control de rutină, ofițerii antidrog au găsit un pachețel cu...

Exclusiv5 zile ago

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe surse aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri, la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici pregătește un tun de cca 700 milioane de euro

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCel mai mare tun din istoria Ploieștiului, în valoare de cca 700 milioane de euro, urmeză să fie pus in...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii din județul Caraș-Severin sunt persecutați de adjunctul inspectorului șef dacă aleg să respecte jurământul de credință/”Este firma domnului Coman/comandant”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu toate că de la nivelul IGPR a fost trimisă o echipă din cadrul Direcției Control Intern, singurul lor...

Exclusiv7 zile ago

Cea mai prosta administratie locala din ultima perioada/Edilul Andrei Volosevici are si o lipsa totala de respect fata de cei „vii” si cei „morti”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Dezinvoltura distructivă a acestui personaj a aruncat administrația publică locală ploieșteană într-o criză fără precedent, în urma căreia cetățeanul...

Exclusiv1 săptămână ago

„Imparatul” si „Dumnezeul mai mic” din POLIŢIA ORAŞULUI BĂICOI/Singurul ofiter din Politia Romana care s-a cerut in corpul subofiterilor si a ajuns sa poarte gradele pe invers sau in diagonala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCazuri stupide cu polițiști „albiti” de Biroul Control Intern din IPJ Prahova Singurul ofiter din Politia Romana care s-a...

Exclusiv1 săptămână ago

Primarul Andrei Volosevici isi mai „trage” un expert in randul consilierilor de la cabinetul primarului: absolvent al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCabinetul primarului a devenit o instituţie bazată pe…şmecherie! De la data de 01.10.2022, Andrei Volosevici își trage un nou...

Exclusiv1 săptămână ago

Razbunare: Se intentioneza „debarcarea” lui Donald Constantin de la conducerea CSM Ploiesti/Fratia banului fratie mafiota/Fratia consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinClubul Sportiv Municipal a devenit de ani buni o instituţie bazată pe…şmecherie şi mai puţin spre nevoile sportivilor pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!