Connect with us

Administratie

𝐃𝐞 𝐥𝐚 𝐡𝐢𝐩𝐞𝐫𝐭𝐞𝐧𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞, 𝐡𝐞𝐩𝐚𝐭𝐢𝐭𝐚, 𝐩𝐚𝐧𝐚 𝐥𝐚 𝐬𝐮𝐬𝐩𝐢𝐜𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐜𝐞𝐫. 𝐁𝐢𝐥𝐚𝐧𝐭̧𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐠𝐚𝐭𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐭 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐚𝐩𝐞 𝟗𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐆𝐮𝐫𝐚 𝐕𝐚𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
𝑼𝒏 𝒏𝒐𝒖 𝒑𝒐𝒑𝒂𝒔 𝒂𝒍 „𝑪𝒂𝒓𝒂𝒗𝒂𝒏𝒆𝒊 𝒅𝒆 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒊 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒄𝒂𝒍𝒆“ 𝒊̂𝒏 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒖𝒍 𝒓𝒖𝒓𝒂𝒍, 𝒏𝒐𝒊 𝒓𝒆𝒛𝒖𝒍𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒊̂𝒏𝒈𝒓𝒊𝒋𝒐𝒓𝒂𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒊𝒏𝒅 𝒔𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝒔𝒂𝒏𝒂𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒂 𝒑𝒐𝒑𝒖𝒍𝒂𝒕𝒊𝒆𝒊
 Analizele şi consultaţiile de specialitate realizate la Gura Vadului, în cadrul proiectului „Caravanei de servicii medicale“, derulat de Consiliul Judeţean Prahova, în parteneriat cu OMV Petrom şi MEDCORP, au scos la iveală afecţiuni grave în cazul unor localnici, de la hepatite până la suspiciuni de boli maligne. Au trecut pragul cabinetelor medicale şi persoane care nu au mai fost la medic de ani buni.
 „Caravana cu medici“ a ajuns la Gura Vadului în perioada 02.07-09.07.2022, unde au fost realizate 𝟖𝟖 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐞, 𝟐𝟏𝟒 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐬̧𝐢 𝟖𝟓 𝐝𝐞 𝐄𝐊𝐆-𝐮𝐫𝐢. Cele mai multe persoane care s-au prezentat au avut vârsta cuprinsă între 48-63 de ani.
 În cadrul consulturilor de specialitate, 47 au fost de medicină internă, 24 cardiologice, 33 dermatologice şi 54 consultații oftalmologice. S-au efectuat 56 de examinări ecografice, dintre care 28 de ecografii abdominale, 23 ecografii tiroidiene, 4 ecografii de sân și o ecografie de părți moi. Din totalul celor investigați, circa 70% beneficiaseră de un consult medical în ultimul an, aproximativ 16% în ultimii doi ani, iar 14% nu mai fuseseră la medic de peste 3 ani. Una dintre persoane a mărturisit că nu şi-a făcut niciodată vreun set de analize.
 În urma consulturilor de specialitate s-au constatat următoarele afecțiuni: hipertensiune arterială, tulburări ale ritmului cardiac, boală coronariană ischemică, cardiopatie hipertensivă, hepatită B, hepatită C, noduli tiroidieni, chisturi renale, litiază biliară, chisturi ovariene, fibroame uterine şi altele. Pentru aproximativ 45% dintre pacienți s-a inițiat un tratament medicamentos în urma consultației, în 10% dintre cazuri s-a ajustat medicația de fond, iar circa 45% fie au primit recomandarea de a continua tratamentul de fond, fie au fost sfătuiți să își modifice stilul de viață pentru a preveni dezvoltarea în timp a unor afecțiuni.
 Au fost câteva situații în care s-au ridicat suspiciuni de boli maligne (carcinom bazo-celular, carcinom spinocelular, melanom, formațiuni tumorale mamare), acești pacienți primind recomandarea să se prezinte de urgență într-un serviciu de specialitate pentru a beneficia de investigații suplimentare.
 Programul „Caravana de servicii medicale“ este unul pilot şi pe care Consiliul Judeţean Prahova împreună cu OMV Petrom şi MEDCORP intenţionează să-l dezvolte, astfel încât un procent cât mai mare din populaţia rurală, din zone defavorizate ale judeţului, să beneficieze de analize şi consultaţii de specialitate. Un astfel de demers are menirea de a substitui deficitul personalului medical, prevenirea bolilor grave şi foarte grave, dar şi degrevarea unităţilor medicale.
Citeste in continuare

Administratie

Decidenții s-ar fi pus de acord si vor creste si pensiile militare cu 12%?

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Decizia ar fi una ințeleaptă , având in vedere că pensiile militare nu au mai fost indexate din anul 2017, precizeaza cei de la FPP.

Măsurile sociale si modul in care Guvernul recompensează performanța si conduitele sociale, incurajând asistații sociali, nu crează premizele construirii unei societăti sănătoase, ci , din contră, incurajează lenea și fuga de răspundere

Nu putem pune niciodată semnul egal intre cei care si-au sacrificat zeci de ani din viața, pe care i-au pus in slujba țării , și cei care au avut o viața desfrânată, asteptând ajutorul social.

Nu este corect, nu enest onest, nu este un mod prin care se incurajează construirea unei cariere profesionale corecte.

Vom susține cu toată resursa pe care o avem ca niciodată semnul = să nu fie pus intre cei care si-au dăruit viața profesiei si trântorii societății, care sunt manipulati pentru voturi, mai precizeaza sursa citata.

Citeste in continuare

Administratie

Polițiștii de frontieră sătmăreni nu au permis intrarea în țară a două automarfare încărcate cu produse second-hand constând în textile, mobilă, electrocasnice uzate, dar și plastic și cauciuc

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

In Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un maramureșean în vârstă de 55 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.
Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier, saltele, textile și electrocasnice uzate, de la o societate comercială din Germania și care urmau să ajungă la o firmă din județul Iași.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate de 12.000 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale.

Conform legislației în vigoare, șoferul nu a putut prezenta certificatul privind operațiunile de curățare și dezinsecție.

La Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, din județul Maramureș, conducând un automarfar înmatriculat în România.
Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 24.260 kg de plastic și cauciuc, de la o societate comercială din Germania având ca destinație o societate comercială din județul Neamț.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deșeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.
Conform legislației în vigoare, persoana în cauză nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar, precizeaza sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 555.000 pachete țigări, fără marcaje fiscale

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, au executat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în urma căreia a fost oprit, în localitatea Malovăț, un bărbat de cetățenie bulgară, de 47 de ani, la volanul unui ansamblu de autovehicule format din cap tractor și semiremorcă.

Țigările, în valoare totală de 1.500.000 de euro și automarfarul au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta -Turnu Severin pentru luarea unei alte măsuri preventive, transmite Politia de Frontiera Romana. (Paul D.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv11 ore ago

Se aude zăngănit de cătușe la “Bomba ecologica de la Pleasa”/IPJ Prahova confirma dezvaluirile noastre

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinOrganele de cercetare penala din cadrul IPJ Prahova au confirmat dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova cu privire la “Bomba...

Exclusiv11 ore ago

Termenul echipă/structură operativă nu este prevăzut în cadrul dispozițional în vigoare

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin În cursul lunii octombrie 2022, Sindicatul Polițiștilor din România Diamantul, a solicitat IGPR, să comunice aspecte legate de...

Exclusiv3 zile ago

Bomba ecologica de la Pleasa loveste din nou/Recop Recycling SRL incearca sa scape de MUNTII de deseuri aruncand pe la vecini sau le ingroapa/Ce face Garda de Mediu si celelate autoritati? (POZE SI VIDEO)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinChiar nu mai exista organe de cercetare penala in Prahova sa aplice legea? Precizam ca dupa dezvaluirile noastre s-a...

Exclusiv3 zile ago

Dupa dosarele penale cu “TERMIA” si “BCR”, un alt dosar penal il va lovi pe “faraonul” Andrei Volosevici

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinMetoda „Mihai Chirica” de la Iasi in plina derulare la „Republica de la Ploiesti”/Volo’, esti bine? (IV) Va dezvaluiam...

Exclusiv3 zile ago

Val de cereri de pensionare si demisii din Ministerul Afacerilor Interne

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinAm amintit în treacăt despre demisii, tocmai pentru că aveam date certe despre numeroși colegi care își înnoiesc periodic...

Exclusiv4 zile ago

O noua lovitură grea pentru fostul procuror Mircea Negulescu!/Dosar celebru picat in instanta/Toti inculpatii au fost achitati cu mentiunea: Fapta NU EXISTA

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSe dărâmă în cap toata șandramaua lui Portocala si a zdreantelor care il ajutau Iata ca dezvaluirile ziarului Incisiv...

Exclusiv4 zile ago

Penitenciarul Ploiesti a simulat un atac cu drona de parca era forta combatanta de asalt…Sau, o fi avand legatura cu „Bomba ecologica de la Pleasa” unde erau trimisi detinutii?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupa dezvaluirile noastre despre derapajele de la lege ale Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – sef interimar...

Exclusiv4 zile ago

Pentagonul a anunĹŁat al 26-lea ajutor militar pentru Ucraina, de 400 milioane de dolari

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPachetul constă în muniţie pentru sistemele de rachete antiaeriene NASAMS, pentru HIMARS, dar şi pentru obuzierele de 155 mm....

Exclusiv5 zile ago

Cine sapa groapa altuia cade el in ea/ Cu ce se ocupa Simona Albu și primarul “Nino – Nino”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn loc ca prioritatea celor doi sa fie depunerea proiectelor  privind atragerea de fondurilor europene, modernizarea orașul, promisiunile din...

Exclusiv5 zile ago

Infractiuni savarsite de un primar in exercitiu, Andrei Volosevici, alaturi de semnatarii din Primaria Ploiesti a actului aditional cu B.C.R/Documente plangere penala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe rolul DNA Strctura Centrala a fost deschis un dosar penal pentru abuz in serviciu, pe numele primarului Andrei Volosevici, Albu...

Exclusiv6 zile ago

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/ Recop Recycling SRL, Tymbark si Haier Tech din Ariceştii Rahtivani

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPovestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood....

Exclusiv6 zile ago

Andrei Volosevici supranumit si primarul “Nino-Nino”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCea mai concisă definiție a alcoolismului îi aparține cercetătorului american E.M. Jellinek: „Orice uz de băuturi alcoolice ce poate...

Exclusiv6 zile ago

Până pe 15 decembrie, sunt planificate concediile de odihnă pentru anul 2023

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinÎn această perioadă, până pe 15 decembrie, sunt planificate concediile de odihnă pentru anul 2023, fapt pentru care este...

Exclusiv1 săptămână ago

Primarul municipiul Ploiești, Andrei Volosevici, un primar sub influenta bauturilor alcoolice/ Invitat la Ploiesti TV

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPrintre aberatii, minciuni si sub influenta bauturilor alcoolice, primarul Andrei Volosevici a avut un atac suburban la adresa consilierilor...

Exclusiv1 săptămână ago

Din zona Justitiei la varf vine un miros pestilential/ Dan Halchin, doctor in Informatii, si insigna cu sistemul pe “invers”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPruna l-a pus adjunct la ANP pe Dan Halchin, “doctor in Informatii”. Il vrea sef plin?, se intrebau cei...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!