Connect with us

Actualitate

Nu poţi să fii Maica Tereza, să fii psihologul tuturor şi să mai ai timp să creezi ceva, să obţii rezultate

Publicat

pe

Dacă liderul de mâine este văzut mai degrabă ca un psiholog care trebuie să asculte şi să înţeleagă problemele tuturor, cine mai obţine rezultate pentru companie când ai nevoie de oameni care pot să treacă peste cadavre ca să ajungă unde trebuie?

La finalul lui iunie, Business Magazin a marcat a 17-a ediţie a Galei Tinerilor manageri de top, ediţia 2022, un produs editorial lansat în 2006, când eram tineri.

Ca să ne aducem aminte, în 2006, cu un an înainte de intrarea oficială în Uniunea Europeană, România avea un PIB de 122 de miliarde de dolari, conform unui grafic al Băncii Mondiale, iar anul trecut am ajuns la 250 de miliarde de dolari, adică am avut o creştere de 100%.

Salariul mediu a fost de 866 de lei net, adică 250 de euro. Acum salariul mediu este de 3.700 de lei, adică 750 de euro, ceea ce înseamnă o creştere de 300%. Cursul valutar mediu a fost de 3,4 lei/euro, iar acum este de 4,95 lei/euro, adică am avut o creştere 45%. Catalogul Tineri manageri de top este cel mai interesant produs al Business MAGAZIN pentru că încearcă să descopere manageri, antreprenori, când sunt tineri, sub 40 de ani, având ulterior şansa de-a vedea unde ajung în timp.

Aşa l-am descoperit pe Iulian Stanciu de la eMAG, când nu era ceea ce este astăzi. Iar cele 17 ediţii sunt pline de manageri şi antreprenori care au câştigat bătălia timpului.

Ediţia 2022 a avut ca temă portretul liderului de mâine, aşa cum a fost văzut de cei care au votat în sondajul ad-hoc realizat la gală. Iar rezultatele mi se par extrem de surprinzătoare.

Pe primul loc a ieşit că liderul de mâine trebuie să fie inteligent – 60%, bun comunicator – 56%, empatic – 55%, sincer/integru – 46%, adică liderul de mâine trebuie să fie un fel de Maica Tereza a businessului.

La polul opus, numai 8% cred că trebuie să fie serios şi loial, încrezător în sine – 20%, atent la detalii – 21% şi responsabil – 29%. Este extrem de surprinzător că liderul de mâine nu este apreciat de cei de astăzi dacă este serios şi loial. Asta înseamnă că dacă schimbi jobul des, la prima ofertă mai mare primită, acest lucru este mai degrabă văzut ca o calitate decât ca un aspect negativ.

Ce este interesant este că un lider orientat spre rezultate, care ţine bugetul şi vânzările în mână, va pierde teren în faţa unui lider empatic, care are această calitate de a asculta şi de a-i înţelege pe cei din jur. Dar dacă nu ai rezultate, cum poţi să ajungi lider? Bineînţeles că toată lumea şi-ar dori ca liderul să fie inteligent, să înţeleagă situaţiile şi problemele din prima, fără să trebuiască să o iei de la capăt de fiecare dată.

Din experienţa mea de jurnalist, liderii sunt cei care au o energie, determinare, o ambiţie de a face lucruri mai mare decât o au ceilalţi. Câteodată trebuie să fii mai puţin inteligent când iei decizii, pentru că dacă eşti prea inteligent s-ar putea să nu iei nicio decizie, pentru că din punct de vedere raţional nu ar sta în picioare. Mai degrabă reuşesc cei care iau o decizie fără să ţină cont de ceea ce zic alţii.

Dacă ai ţine cont de ceilalţi, nu ai avea nicio şansă să faci un lucru cu care să răzbaţi. Suntem într-o perioadă în care lumea se uită la un lider ca fiind un personaj care să le absoarbă problemele, care să-i înţeleagă că le este greu, care să arate că şi el este vulnerabil. Dar asta înseamnă ca liderul să se transforme în psiholog, să rezolve problemele fiecăruia şi să nu rezolve problemele companiei.

Când începi un business trebuie să ai puterea să crezi în ideea ta de unul singur şi să ai capacitatea de a depăşi toate obstacolele. Trebuie să te uiţi mai puţin la problemele angajaţilor şi mai mult la problemele pe care le are produsul sau serviciul pe care vrei să îl creezi. Pentru a obţine rezultate, pentru a vinde mai mult, trebuie să fii ca un tanc, să treci chiar şi peste cadavre.

Uitaţi-vă la marii lideri ai lumii, care erau nebuni de legat, care credeau în ceea ce fac până la moarte, care erau axaţi pe rezultate, fără să se uite în jur, care au lăsat în urmă numai cadavre. Nu poţi să fii Maica Tereza, să fii psihologul tuturor şi să mai ai timp să creezi ceva, să obţii rezultate. Se spune că liderii sunt înnăscuţi.

Dar chiar şi în aceste condiţii, întrebarea de astăzi pentru mine este cine vrea să fie lider, pentru că din ce în ce mai puţine persoane ar vrea să preia povara aceasta. Ca să-i conduci pe alţii, ca să-i determini pe alţii să facă ceea ce crezi tu, ceea ce câteodată pare o nebunie, este un lucru foarte greu. Iar noua generaţie nu prea vrea să se confrunte cu greul.

Cristian Hostiuc

Citeste in continuare

Actualitate

PUNCT DE VEDERE EXPRIMAT DE PFA LUPU

Publicat

pe

De

Va informam  ca, in cursul zilei de astazi, au fost efectuate perchezitii la societatea pe care o reprezentam  fiind ridicate  documente,  privind autorizatia de construire.

Precizam faptul ca fata de reprezentantii societatii, nu au fost luate masuri restrictive de drepturi sau de alta natura si nici nu li s-a atribuit calitatea de inculpati.

In ceea ce priveste situatia creata, aratam faptul ca exista o  problema referitoare la etajul 9 al cladirii despre care se face vorbire, in sensul ca la acest moment, etajul respectiv este unul tehnic conform documentatiei cadastrale si in scurt timp  pe cale administativa urmeaza a se schimba destinatia, asa cum s-a intamplat si in trecut la cladirea in cauza, aceasta fiind initial cladire de birouri, iar ulterior destinatia  a fost schimbata in cladire de locuinte.

Aratam faptul ca dimensiunile exterioare ale cladirii nu au fost modificate si asiguram opinia publica de faptul ca documentatia de schimbare destinatie, se va realiza in cel mai scurt timp posibil.

Citeste in continuare

Actualitate

Canalizarea îți face des probleme? Află acum ce scule trebuie să ai pe lângă casă pentru a rezolva rapid situațiile neplăcute!

Publicat

pe

Canalizarea îți face des probleme? Află acum ce scule trebuie să ai pe lângă casă pentru a rezolva rapid situațiile neplăcute!

Confortul vieții la oraș este unul mai sporit față de cel pe care îl au oamenii care aleg să locuiască în mediul rural. Locuințele sunt alimentate cu cele necesare traiului de la rețele orașului, iar asta este o variantă mult mai convenabilă și mai eficientă din punct de vedere al timpului și efortului pe care proprietarul trebuie să îl depună pentru utilități. Totuși, viața la oraș nu înseamnă lipsa totală a problemelor, ci, uneori, rezolvarea situațiilor apărute la o casă din mediul urban pot fi mai solicitante decât rezolvarea unora asemănătoare din mediul rural. De exemplu, întreruperea alimentării cu apă poate reprezenta o problemă reală pentru cei de la oraș, în timp ce locuitorii de la sate își pot porni hidrofoarele și își pot alimenta singuri locuința.

Rezolvă rapid și eficient problemele canalizării

Situațiile neplăcute care pot apărea sunt stresante și enervante, iar rezolvarea lor se poate întinde pe mai multe zile. De exemplu, o pană de curent poate apărea din senin și poate dura câteva ore sau chiar și câteva zile. De asemenea, poți locui într-o zonă în care pot apărea des probleme la sistemul de canalizare, iar rezolvarea acestora poate fi o adevărată provocare. Este posibil ca această situație neplăcută să se ivească în weekend și să nu găsești nicio firmă de specialitate care să fie dispusă să vină și să te ajute. Pentru aceste momente este bine să ai la îndemână sculele necesare pentru a putea remedia de unul singur problema.

  1.     Șarpe pentru desfundat țevi

Cauza problemei pentru infundarea canalizării poate fi una destul de mică, dar pentru a o rezolva, ai nevoie de uneltele potrivite. Este posibil ca anumite depuneri sau obiecte să blocheze țevile de canalizare și traseul din locuința ta către rețeaua orașului. Pentru a vedea exact care este problema, trebuie să îndepărtezi capacul de la canalizare și să încerci, cu ajutorul unui șarpe pentru desfundat țevile, să îndepărtezi orice depunere din conductele prin care sunt transportate deșeurile și apa murdară către rețeaua orașului.

  1.     Pompă pentru apa murdară

Uneori, semnele problemei pot apărea târziu, iar atunci este nevoie de altfel de unelte pentru a rezolva situația. Unele semne ale unui blocaj al conductelor de canalizare pot fi reprezentate de prezența unui miros neplăcut în locuință sau în curte, de probleme ale scurgerii și chiar de refulare a canalizării. Când aceasta este prea încărcată, trebuie să folosești o unealtă pentru a scăpa de surplus, iar  pompa pentru apă murdară de pe atomico.ro este cea mai bună alegere. Această sculă te va ajuta să elimini surplusul de apă murdară din bazinul canalizării pentru a putea să desfunzi țevile și conductele care pot bloca rețeaua. Această pompă este ușor de utilizat și, datorită unui plutitor, aceasta se oprește atunci când apa atinge un anumit nivel, ceea ce înseamnă că nu trebuie să o supraveghezi în timpul funcționării.

În concluzie, rezolvarea anumitor probleme poate fi realizată mai rapid și mai eficient atunci când te ocupi tu, dar pentru acest lucru ai nevoie de uneltele potrivite!

Sursă foto: unsplash.com

Citeste in continuare

Actualitate

Grotesc si prostesc/Ciolanul promovează imaginea Ploiestiului!

Publicat

pe

De

(Preluare Stiri Actuale –Cristina IANCU);

Încă o situaţie de noaptea minţii la Primăria Ploiesti. Probabil că adevăraţii specialisti instituţiei au iesit la pensie sau au emigrat, pentru că altfel nu ne explică atât de multe nereguli în activitatea Primăriei.

Ultima gogomănie făcută de oamenii lui Volosevici o reprezintă promovarea municipiului resedinţă de judeţ cu…ciolan, cozonaci, făină si zahăr.

Vorbim despre o achiziţie ciudată făcută de Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice, în urma unui referat avizat de mai mulţi directori din Primăria Ploieşti.

Astfel, municipalitatea a achiziţionat de la un retailer din zonă un număr de 3000 de pachete cu alimente. Fiecare pachet conţine, conform documentului, cozonac, zahăr, ulei, făină şi ciolan vidat! Achiziţia este făcută din capitolul…Promovarea imaginii Ploieştiului, iar valoarea totată a achiziţiei este de 88.300 de lei.

Achiziţia încalcă votul pe buget al consilierilor locali, deoarece în anexa Bugetului Local. Conform raportului întocmit de Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice, în capitolul Promovarea imaginii municipiului sunt enumerate achiziţii de obiecte tradiţionale, plachete, pliante, mesaje de felicitare în mass media, cheltuieli ocazionate de vizita delegaţiilor străine, sondaje de opinie, aranjamente florale şi alte astfel de achiziţii. (FOTO)

 

În practica municipalităţii din anii anteriori, pachetele de acest gen erau obţinute prin sponsorizări de la diverse firme cu activitate în Ploieşti. Conform informaţiilor noastre, vor fi solicitate si sponsorizările, dar pachetele destinate pensionarilor vor fi cumpărare cu fonduri care nu au fost bugetate în Bugetul Local pentru anul 2023.

Rămâne de văzut cum vor justifica reprezentanţii Primăriei Ploieşti cele 3000 de ciolane cumpărate, într-o încercare disperată de recuperare a imaginii pierdute de Andrei Volosevici.

Curat, murdar, coane Fănică!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!

       Ca pe Zeus, Neprihănitul!!! Matei Valentin, un director împuternicit de la Penitenciarul Ploiesti il protejeaza mafia M.J. via A.N.P....

Exclusiv16 ore ago

Complicitatea ASF la dimensiunea fraudei de la City Insurance/Intrebarea senatorului Ivan care l-a facut pe Presedintele ASF sa se bâlbâie si sa se inrosească.

Nu mai există nicăieri în lume un caz in care instituția desemnata de stat sa supravegheze vreo piata financiara bancara...

Exclusiv2 zile ago

Replica ,, Caracatiței”

          Urmare a articolelor noastre de investigații privind activitățile ilegale, conduse de  Mafia din Penitenciarul Ploiești, vă reamintim: suținută de...

Exclusiv2 zile ago

Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?

Personajul următor al serialului nostru nu a venit ca o surpriză pentru redacție când a fost făcută schema aceasta de...

Exclusiv2 zile ago

1 oră au avut la dispoziție șefii să propună polițiștii care vor fi avansați înainte de termen

Știm cu toții că pilele și cei cu “blazon” sunt deja cunoscuți și nu erau surprize, dar problema e că...

Exclusiv2 zile ago

Despre dreptul la compensatia de chirie pentru politistii care au achizitionat locuinte anterior legii 288/2018!

Pe 03.04.2023, intr-un dosar al sindicatului Diamantul, ICCJ ( complet dcd) este investita sa lamureasca daca politistii care au incheiat...

Exclusiv5 zile ago

,, Noaptea Minții” sau ,,Cum calculează Mafia”!!!/Episodul IV

În data de 02.06.2020 în Tabelul cu calculul perisabilităților legal admise întocmit de Logistică ,la nr.crt.7,  Rățușca cea urâtă trece...

Exclusiv5 zile ago

Un focar de infecție ce se dorește a fi o locuință de serviciu atribuită de IPJ Alba unui polițist în anul de grație 2023

Pereți scorojiți și murdari, geamuri care nu se închid și care nu au feronerie, parchet putrezit, camera de baie cu...

Exclusiv6 zile ago

Instituția ar trebui să manifeste atenție sporită cu privire la echipamentele pe care le achiziționează pentru proprii angajați

Se pare că toate întâmplările din ultima perioadă cu privire la calitatea noii uniforme de poliție, amplu dezbătute atât în...

Exclusiv7 zile ago

  Zeus transformat in Hades!!!

Acum când știm ca lucrurile încep sa intre pe un făgaș normal in dosarul in care mai multe cadre ale...

Exclusiv7 zile ago

Special pentru Maica Stareță!/De la Nașu să trăiască!!!/Episodul III

 De la Maica Stareță citire:  ,,Nu-mi place minciuna. Poate e și un defect profesional că reușesc să o identific imediat....

Exclusivo săptămână ago

„Un sepuku politic ar fi minunat, zic eu!”

Primăria Ploiești a publicat adresa transmisă de Prefectura Prahova prin care solicită revocarea hotărârii Consiliului Local Ploiești privind trecerea Parcului...

Exclusivo săptămână ago

Bomba zilei/Observatorul Prahovean dezvăluie minciunile Primăriei Ploiești/A ratat fondurile Băncii Mondiale pentru tratarea bolnavilor de cancer

Sub semnatura lui Marius Nica , Observatorul Prahovean dezvăluie o noua minciuna a Primăriei Ploiești si prezinta un document oficial...

Exclusivo săptămână ago

Lume!Lume! Știri de ultimă oră de la Mînăstirea Ploiesti

Să vezi și să nu crezi, urmare a demersurilor noastre jurnalistice s-au supărat nevoie mare Măria sa Zeus din Olimp,...

Exclusivo săptămână ago

PROSTIA SI SMECHERIA….DE FAPT AU VRUT SA ACOPERE ILEGALITATILE FACUTE DE EL ȘI CEI CARE AU SEMNAT…

Scandalul privind de prelungirea contractului cu BCR, care ar trebui să asigure cofinanțarea proiectelor europene la Ploiești este departe de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!