Connect with us

Administratie

Armata trebuie să devină un stil de viață, altfel te plafonezi și mergi la muncă mai mult din obligație

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Recent, asistând la un exercițiu demonstrativ de Apărare CBRN în poligonul argeșean din Valea Poienii, am avut ocazia să constat că maturitatea profesională nu este reflectată neapărat de vârstă, ci și de modul în care relaționezi cu colegii. Sublocotenentul Paul Cosmin Bordea are doar 22 de ani, însă siguranța în exprimare și acuratețea comenzilor date te duc cu gândul la un militar cu vastă experiență.

Comandant pluton analiză și prognoză în compania de apărare CBRN a Brigăzii 61 Vânători de Munte General Virgil Bădulescu, Miercurea Ciuc, a absolvit o facultate a Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu (AFT) în 2021, fiind, în prezent, masterand la aceeași universitate.

Încă din copilărie și-a dorit să nu urmeze același traseu cu cei de vârsta lui, iar drumul său în viață să fie marcat de ceva ce nu este la îndemâna oricui. Poate că această dorință mi-a adus atașamentul față de haina militară și, chiar dacă am absolvit un liceu civil, nu am renunțat niciodată la visul meu.

Eram pasionat de tot ceea ce însemna armament, luptă, am fost un tânăr mai milităros, dacă putem spune așa. Cred că, la un moment dat, fiecare simte că are o înclinație pentru un anumit domeniu.

Involuntar, suntem direcționați către lucrul respectiv, iar înaintarea în vârstă nu face decât să ne întărească dorința de a realiza ceea ce ne-am propus.

În timpul liceului, o vizită pe care cei de la Centrul Militar Județean Harghita au făcut-o la clasa sa pentru a prezenta oferta educațională a instituțiilor militare de învățământ s-a dovedit a fi decisivă în alegerea facultății.

A fost un moment în care, practic, cu militari în față, am transpus în realitate ceea ce doar simțeam. Prezența lor mi-a dat imboldul de a fructifica șansa oferită.

Chiar dacă, în viață, ne lovim de inerente obstacole, trebuie să ne gândim permanent la visul nostru. Am trecut prin astfel de momente, dar am învățat să trec peste ce e greu, înțeleg că e doar o treaptă spre o ascensiune viitoare, iar această convingere mă determină să găsesc resurse pentru a continua.

Primul contact cu mediul cazon al AFT a fost destul de descurajant. Până atunci fusese șef acasă iar, dintr-o dată, trebuia să se adapteze la un program coordonat de alții. Acolo am văzut că totul trebuia executat după program. Știam ce mă așteaptă, dar impactul este diferit când ajungi la fața locului.

Am avut o problemă cu adaptarea la mediul de acolo, la strictețea locului, dar acum mi se pare un stil de viață, normalitatea vieții de zi cu zi.

La AFT, a absolvit Facultatea de Management al Organizației, alegându-și specializarea Apărare CBRN. Când ne-am ales arma, mi s-a părut interesant tot ceea ce ține de Apărare CBRN și importanța ei, în contextul internațional de securitate. În 2018, nu era ca cel din prezent, dar se discuta de arme chimice, biologice și nucleare.

    E în firea mea să încerc a face lucruri diferite de ceilalți, tocmai de aceea am vrut altceva, nu clasica infanterie. În timpul facultății, am fost în practică inclusiv la Centrul de Cercetare și Inovare pentru Apărare CBRN și Ecologie de la București, unde am cunoscut cercetători, oameni care lucrează în domeniu.

Munca lor m-a inspirat, mi-a insuflat dorința de a continua pe acest drum, iar practica la Brigada 61 m-a convins că aici va fi viitorul meu loc de muncă. Mi-au plăcut oamenii și mediul de lucru, iar a fi ceberenist și vânător de munte, în același timp, constituie un element aparte.

După absolvirea facultății, a urmat cursul de bază de șase luni la Centrul de Perfecționare CBRN Muscel, unde a aprofundat cunoștințele despre arma respectivă, pregătindu-se pentru prima funcție, aceea de comandant pluton.

Aici am întâlnit oameni care ne-au prezentat complexitatea armei, transmițându-ne din experiența lor, dar și din ceea ce învățaseră de la predecesorii lor. Acest curs de bază a fost, probabil, cel care mi-a limpezit gândurile iar, la finalul lui, am reușit să înțeleg mult mai bine anumite concepte specifice armei.

Convingerea mea este că mereu avem ceva de învățat. De-a lungul carierei active, un ofițer poate avea de învățat de la oricine, trebuie să aplecăm urechea la cei cu experiență.

Bordea este de părere că militarii trebuie să dea mai multă importanță conceptului numit adaptabilitate. Trebuie să ne adaptăm la orice, să ne pliem pe orice situație întâlnită. Am încercat să fur din experiența mentorilor, însă, la nivel teoretic, specialitatea este destul de fixă.

În schimb, am fost interesat de tot ceea ce ține de conducerea trupelor. Sunt conștient că trebuie să îmi cunosc oamenii cât mai bine, să știu ce am de făcut în calitate de comandant de pluton. Adaptabilitatea este un concept care presupune plierea pe specificul misiunii, având ca rezultat succesul acesteia.

Am ocazia să mă bucur de această experiență de comandant de la baza carierei, iar, în același timp, sunt mulțumit că îmi pot ajuta oamenii din subordine să evolueze odată cu mine. Prin cumul, îndeplinesc și funcția de comandant de companie.

Este o funcție mult mai complexă, dar mă adaptez și încerc să învăț de la subofițerii cu experiență din cadrul companiei. Relația cu subordonații se bazează pe camaraderie și încredere reciprocă, în limitele relației ierarhice.

Despre calitățile pe care ar trebui să le dețină un ceberenist, sublocotenentul spune că este esențială capacitatea de adaptare, completată de inteligență instinctuală.

Este vital să poți folosi rapid tot ceea ce primești din teren. Într-o situație reală, de incident CBRN, orice secundă contează. Dacă întârzii un raport un minut, trupele dintr-o zonă contaminată pot muri. Răspunsul la starea de fapt trebuie să fie prompt, sigur și bine analizat.

Își vede viitorul profesional tot în cadrul Brigăzii 61 unde, după parcurgerea tuturor treptelor firești ale carierei, acesta să fie încununat de absolvirea masterului de comandă. Tinerilor care doresc să îmbrace haina militară le transmite câteva sfaturi desprinse din scurta, dar intensa carieră avută până în prezent.

În mediul militar, vor găsi ceva aparte, aici este locul în care își pot descoperi sinele. Să se înarmeze cu răbdare și să privească dincolo de prezent. La început, poate părea greu dar, în viitor, toate acestea vor deveni un stil de viață. Este o meserie pentru care trebuie să te pregătești din punct de vedere mental.

Mediul militar mi-a dezvoltat armonios personalitatea, am învățat că trebuie să încerc să înțeleg omul și să mă adaptez la diferite situații imprevizibile. (Liviu Anghel, foto – Eugen Mihai).

Citeste in continuare

Administratie

Așa arată bluza/tricoul din noua uniformă de poliție

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Așa arată bluza/tricoul din noua uniformă de poliție, conform celor de la Euorpol. Este o copie a design-ului folosit de poliția din Olanda/Belgia, mai precizeaza acestia. Problema este că degeaba vrei sa imiți ceva în condițiile în care folosești materiale de cea mai proastă calitate. Din păcate, ce nu au înțeles cei responsabili este faptul că nu poți prosti polițiștii, să le iei ochii cu un design modern dar cu aceleași materiale de proastă calitate la prețuri exorbitante.
În realitate, nu e nimic „nou” la materialul folosit pentru acest element de uniformă. Bumbacul este în continuare de cea mai proastă calitate, s-au tras doar două benzi galbene și gata, prețul nou este de peste două ori mai mare ca cel al „vechii” uniforme.
Și pentru a înțelege amploarea celor relatate, pozele sunt trimise de colegi care au absolvit școlile de agenți de poliție în noiembrie 2022, adică vorbim despre o „uzură” de 2 luni. Nu mai vorbim despre faptul că pentru niciuna dintre cele 3000 de uniforme distribuite până acum, niciunui polițist nu i s-au schimbat elementele de uniformă rupte, deteriorate sau care au prezentat defecte. Nu vom tolera asemenea practici și nici nu vom accepta să fie date „tunuri” de zeci de milioane de euro pe spatele polițiștilor. (Sava N.).
Citeste in continuare

Administratie

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea a 14 ani de la pronunţarea Hotărârii Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga în procesul privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 3 februarie 2023, a 14 ani de la pronunţarea, în 2009, a Hotărârii Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga (CIJ) în procesul privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră. Hotărârea CIJ din 3 februarie 2009 a reprezentat, pentru România, prima şi unica extindere de jurisdicţie suverană şi drepturi suverane a ţării noastre după Marea Unire din 1918. De asemenea, a fost prima hotărâre din istoria Curţii Internaţionale de Justiţie pronunţată în unanimitate de judecătorii CIJ, după peste 40 de ani în care acest diferend politic bilateral complex nu a putut fi soluţionat prin negocieri bilaterale. Acest important succes juridic şi diplomatic, care a soluţionat în mod definitiv diferendul şi în urma căruia României i-au revenit aproximativ 9.700 kilometri pătraţi de platou continental şi zonă economică exclusivă în Marea Neagră, adică aproape 80% din suprafaţa aflată în dispută în faţa CIJ, este un exemplu de soluţionare în mod paşnic a diferendelor din zona Mării Negre, prin utilizarea normelor şi instrumentelor de drept internaţional”, potrivit unui comunicat de presă.

Echipa României în procesul de la Haga a fost condusă, pe toată durata procesului (2004-2009), de actualul ministru al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, în calitate de Agent al României în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie. Din echipa României au făcut parte diplomaţi şi experţi din cadrul MAE, precum şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. În total, echipa a fost compusă din 20 de membri – 17 români, mai ales diplomaţi jurişti din cadrul MAE şi alţi experţi, si trei consilieri străini, experţi în domeniul dreptului internaţional, toţi acţionând sub autoritatea Agentului României. Componenta română a echipei a elaborat pledoariile scrise, în total 1713 pagini de argumente şi elemente de probă, respectiv cele peste 400 de pagini ale pledoariilor prezentate în cadrul audierilor publice din septembrie 2008 în faţa judecătorilor CIJ.

„România păstrează şi promovează un angajament profund pentru respectarea dreptului internaţional. Mă bucur să pot să spun, şi la 14 ani după pronunţarea Hotărârii Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga privind Delimitarea maritimă în Marea Neagră, că aceasta rămâne una dintre cele mai importante realizări ale diplomaţiei române din istoria recentă. Felicit, încă o dată, pe toţi colegii din echipa pe care am condus-o, formată preponderent din experţi români, pentru munca de excepţie pe care au depus-o pentru a apăra interesele strategice ale României. În cadrul Procesului privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, Curtea Internaţională de Justiţie a apreciat că Insula Şerpilor nu are niciun rol sau influenţă asupra trasării liniei de delimitare între platoul continental şi zonele economice exclusive ale părţilor, respectiv România şi Ucraina. Astăzi, Insula Şerpilor a devenit un simbol al rezistenţei şi curajului celor care luptă pentru libertate şi pentru un viitor democratic. Prezenţa trupelor ruse atât de aproape de graniţele noastre a fost unul dintre cele mai dificile momente ale acestui conflict, dar şi un semnal clar al nevoii de a continua să oferim sprijin multidimensional Ucrainei, oricât va fi nevoie, până la câştigarea acestui război şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi de crimele comise în Ucraina. Pentru că sprijinirea Ucrainei înseamnă întărirea securităţii României. Astăzi, în sprijinul Ucrainei, România se implică puternic în eforturile de valorificare a instrumentelor de drept internaţional şi a mecanismelor jurisdicţionale relevante pentru tragerea la răspundere a Rusiei şi a celor vinovaţi pentru actele ilegale şi crimele comise pe teritoriul statului vecin. În acest sens, este o onoare pentru mine să intervin, în calitate de Agent al României, în cadrul procedurilor iniţiate de Ucraina la CIJ împotriva Rusiei”, a declarat ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu cu acest prilej.

În ceea ce priveşte agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, MAE aminteşte că, la 2 martie 2022, România s-a numărat printre cele 40 de state părţi la Statutul de la Roma care au sesizat Procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) cu privire la anchetarea infracţiunilor de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise pe teritoriul Ucrainei, inclusiv în contextul războiului de agresiune declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, demers prin care s-a urmărit accelerarea procedurilor judiciare ale instanţei internaţionale şi demararea de îndată a anchetei Procurorului CPI.

De asemenea, România a depus, la 12 septembrie 2022, la Grefa Curţii Internaţionale de Justiţie, declaraţia de intervenţie în procedurile iniţiate de Ucraina contra Federaţiei Ruse, având ca obiect diferendul referitor la interpretarea, aplicarea şi îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în Convenţia din 1948 privind prevenirea şi reprimarea crimei de genocid. În scopul reprezentării României în cadrul acestor proceduri, a fost desemnat, în calitate de Agent al României în faţa CIJ, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu. Totodată, România a intervenit şi în procedurile declanşate de Ucraina împotriva Federaţiei Ruse la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cererea de intervenţie fiind depusă la 16 septembrie 2022.

Citeste in continuare

Administratie

Si la acest capitol statul român s-a dovedit slab

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

O ținem tot într-un scandal pe tema OMV. Și pe bună dreptate. Nu reușim să taxăm în mod rezonabil veniturile cu totul și cu totul neobișnuite obținute de această societate cu capital majoritar austriac. Dar cât este adevăr și câte este fabulație în tot acest scandal? Nu cumva ne supărăm ca văcarul pe sat?

Avem de-a face cu două informații imposibil de contestat. OMV, din care austriecii dețin aproape 80%, a obținut în 2022 cel mai mare profit din istorie. 10 miliarde de lei. Este prima informație la care trebuie să ne raportăm. A doua, întrucâtva ciudată, este că, în ultimele trei luni ale anului, deci de când a izbucnit scandalul cu neprimirea României în spațiul Schengen și cu boicotul, OMV a obținut profituri de trei ori mai mici decât cele realizate pe parcursul anului trecut.

Cum ne raportăm la prima informație? Constatăm că profitul exorbitant în raport cu ceilalți ani este nu numai cu totul și cu totul neobișnuit, dar cu siguranță e realizat pe seama cetățenilor, care au fost spoliați la capitolul costuri energetice. Dacă s-a întâmplat așa, înseamnă că autoritățile guvernamentale au scăpat lucrurile din mână și, în loc să-l protejeze pe cetățean, au protejat o companie străină. Iar primul vinovat este Virgil Popescu. Pasibil de un dosar penal pentru subminarea economiei naționale și poate și de alt dosar penal, de abuz în serviciu. Dacă nu cumva se va constata că a luat mită direct sau prin interpuși. Pentru a ajunge însă la asemenea constatări sunt necesare firește cercetări și probe.

Cum ne raportăm la cea de-a doua informație? Autoritățile statului și în primul rând Ministerul Finanțelor, direct și prin ANAF, au datoria să cerceteze dacă nu care cumva OMV și-a ascuns o parte din profituri în ultimele trei luni. Dacă nu care cumva le-a externalizat prin intermediul unor inginerii financiare. Dacă a făcut acest lucru, avem de-a face cu o fraudă de proporții. Care trebuie sancționată.

Ambele informații pe care le-am comentat mai sus ne conduc însă la concluzia, cu nuanțările de rigoare, că dacă OMV a raportat 10 miliarde profit, atunci până la termenul scandent, pentru a nu intra în penalizări, va trebui să plătească partea cuvenită Trezoreriei statului sub formă de impozit pe profit. Statul român va primi astfel cea mai mare sumă din istorie sub forma impozitului perceput de la o societate comercială. Iar în final, dacă nu se întâmplă nimic neobișnuit, păcălit rămâne doar cetățeanul.

Cu totul și cu totul altceva este însă taxa de solidaritate. Această taxă de solidaritate, instituită la nivelul Uniunii Europene și valabilă pentru toate statele membre, se aplică de la un anumit cuantum al veniturilor. În cazul OMV însă, s-a întâmplat o nevăzută. În sensul că, atunci când au scris codul CAEN, intenționat sau nu, ministrul Energiei împreună cu ministrul Finanțelor au omis să includă anumite activități ale OMV, din care societatea a scos profit.

În consecință, acel profit nu s-a adăugat profitului general și, conform normelor europene pe care autoritățile statului român aveau obligația să le cunoască, OMV nu mai este obligat să plătească taxa de solidaritate în această țară. Ci în Austria. Acesta este un scandal generat de o gravă greșeală, intenționată sau nu, dar pentru care cineva trebuie să răspundă în fața legii. Ea nu mai poate fi însă corectată, pentru că aparține autorităților statului român, este bătută în cuie, scrisă negru pe alb și legiferată. Nu poate fi nici pusă pe seama relei voințe a Uniunii Europene.

O altă temă, care din păcate este amestecată cu cele pe care le-am dezbătut mai sus, este taxa pe care statul român ar trebui să o perceapă din cifra de afaceri a unor societăți comerciale care realizează venituri neobișnuit de mari. Aceste societăți comerciale, cele mai multe multinaționale, au echipe de avocați bine pregătite și plătite la greu.

Spre deosebire de juriștii de care dispun guvernanții. Le este relativ ușor ca, pe parcursul anului, să-și externalizeze o bună parte din profituri, făcând diverse achiziții din statele mamă sau din offshore-uri, care în general sunt imposibil de controlat de către funcționarii statului român. Pentru a nu se mai întâmpla acest lucru, pentru a se pune capăt jafului organizat, un instrument extrem de util este perceperea într-un alt mod a impozitelor. Nu pe profit, profit care poate fi ascuns, ci pe cifra de afaceri. Care nu poate fi disimulată. Dar și la acest capitol statul român s-a dovedit slab. Sau eșuat. Cum spune președintele Klaus Iohannis.

Sorin Rosca Stanescu

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv1 zi ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv1 zi ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv1 zi ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv2 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate3 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”/Azi, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin  Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata,...

Exclusiv3 zile ago

Ce fel de morala sa fie, atunci cand in comisie, pe functia de lei au fost instalati magari?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIntr-o padure ursul lucra pe functie de iepure. Cum s-a intamplat asta: padurea avea nevoie de urs dar era...

Exclusiv4 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara...

Exclusiv4 zile ago

“SECRETUL LUI POLICHINELLE” si gasca de criminalitate economico-financiara organizata din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDefilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt...

Exclusiv4 zile ago

Acest mod de repartizare specific ”roții țigănești” ce are la bază principiul ”cine împarte, parte-și face” nu reprezintă decât o vulnerabilitate a MAI

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinÎn modul caracteristic discreționar, Ministerul Afacerilor Interne are mari lapsusuri când vine vorba de echitate și recompensarea personalului pe...

Exclusiv4 zile ago

Ati auzit ca se face serviciul de zi pe unitate, de acasa?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ca sa va poata pacali cu permanenta la domiciliu, au secretizat ordinul S/108/2011 si dispozitia IGPR S/51/2011, dezvaluie...

Exclusiv5 zile ago

Comandamentul de iarna, bachus, zapada si termia

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNinsoarea de vineri a dat peste cap circulația auto din Ploiești, ploieștenii remarcând lipsa implicării autorităților locale în activitatea...

Exclusiv5 zile ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinMinunile  reformei in Posta Romana!!! Valentin Stefan a trimis notificari de incetare a contractelor de munca pe motiv de…reorganizare...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!