Exclusiv
Direcția Medicală a transmis tuturor unităților subordonate MAI precizări referitoare la modalitatea în care certificatele de concediu medical vor fi vizate
Deși în cursul anului 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul Ministrului sănătății și al Președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate cu nr. 1092/745/2020 privind aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical și a instrucțiunilor privind utilizarea și modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza cărora se acordă indemnizații asiguraților din sistemul asigurărilor sociale de sănătate și din sistemul de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale, prin care se înregistra un prim-pas către debirocratizare, se pare că MAI -ul încă nu are capacitatea de a evolua în ciuda mult-trâmbițatelor lozinci referitoare la digitalizare.
Pe scurt, actul de reglementare sus-menționat introducea un nou model de certificat medical care nu mai prevedea obligativitatea vizării acestuia de către medicul de unitate, fiind suficient ca certificatele de concediu medical emise de către medicii specialiști să fie predate de polițiști direct la secretariatul Serviciului Resurse Umane din cadrul unității din care făceau parte.
În lipsa unor evidențe clare și a carențelor înregistrate de structurile MAI în ceea ce privește digitalizarea prin interconectarea anumitor baze de date cum ar fi cele ale Ministerului Sănătății, Direcția Medicală a transmis o circulară în baza căreia stabilește o serie de reguli după care medicii de unitate sunt nevoiți să asigure o evidență clară a stării de sănătate a personalului unității sau unităților din aria de responsabilitate.
Astfel, conform adresei cu nr. 931274/21.04.2022, Direcția Medicală a transmis tuturor unităților subordonate MAI precizări referitoare la modalitatea în care certificatele de concediu medical vor fi vizate, după cum urmează:
- medicul de unitate vizează toate certificatele de concediu medical eliberate de către alți medici(medici de familie și de alte specialități din cadrul sau din afara rețelei sanitare proprii a MAI) prin aplicarea pe verso(exemplarele alb și roz ale formularului de concediu medical) a semnăturii și parafei proprii;
- după vizare, cele două exemplare ale formularului de concediu medical, se înmânează persoanei în cauză în vederea prezentării acestora unității angajatoare;
- în toate situațiile, o copie a certificatului de concediu medical vizat se va păstra la nivelul cabinetului medical de unitate, pentru evidență;
- medicul de unitate consemnează în documentele de evidență medicală primară, pentru fiecare certificat medical în parte, seria și numărul certificatului de concediu medical eliberat/vizat, cod diagnostic, număr de zile de incapacitate temporară de muncă acordate, numele medicului și a instituției sanitare care a acordat concediul medical.
Dorința specialiștilor din cadrul Direcției Medicale nu este inoportună, însă prin intermediul acestui demers polițiștii sunt în continuare nevoiți să facă mai multe drumuri între medicii specialiști din spitale și medici din cadrul unităților de poliție care trebuie să dovedească luarea în evidență a certificatului medical eliberat de medicul specialist, precizeaza cei de la sindicatul Europol. Și nu numai, însă colegii noștri vor fi nevoiți să se umilească din nou pe la ușile medicilor de unitate, în ciuda faptului că e treaba instituției să ia act despre starea medicală a angajaților, fiind suficient ca certificatele de concediu medical emise de către medicii specialiști să fie predate direct la secretariatul Serviciului Resurse Umane din cadrul unității din care aceștia fac parte, iar de aici documentul să-și urmeze circuitul specific corespondenței.
Iar pe lângă acest aspect, o altă mare problemă a colegilor noștri este reprezentată de lipsa medicilor de unitate, întrucât prin grija mai-marilor MAI și acest domeniu din cadrul instituției a devenit neatractiv, existând la acest domeniu destule unități de poliție, poliție de frontieră sau jandarmerie care nu sunt încadrate cu medici, colegii noștri fiind puși în postura de a se deplasa de la un județ la altul, pe cheltuială proprie, pentru eliberarea/avizarea unor documente medicale, mai dezvaluie sursa citata. (Cristina T.).
Exclusiv
La vremuri noi, oameni noi: Sfârșitul unei ere pentru Ginel Preda?
Timp liber și pierdere în greutate
Se pare că de câteva săptămâni Ginel Preda are mai mult timp liber, ceea ce ar justifica, în teorie, scăderea în greutate pe care a afișat-o la ultima conferință de presă. Gurile rele susțin însă că nu timpul liber și sportul l-au făcut să piardă în greutate, ci surmenajul din ultima perioadă, când a fost nevoit să ofere explicații Domnului Ministru Predoiu cu privire la activitatea sa ca împuternicit veșnic al Șefului IPJ Prahova.
Surmenaj creat de sine
Acum, surmenajul ar trebui să fie ultima problemă pentru Ginel Preda, căci el însuși l-a generat, prin neputința de a menține nivelul de moralitate la care face trimitere Statutul Polițistului.
Vorba românească „Legea a fost dată pentru a fi încălcată” îl descrie perfect; acesta a avut grijă să protejeze o serie de activități și personaje, a căror asociere, într-un final neprevăzut, daunează grav situației sale (aici).
Problema pierderii funcției
Dacă ar fi fost vorba doar de pierdere în greutate corporală, nu ar fi fost o problemă, deoarece o astfel de sincopă poate fi gestionată unilateral.
Problema devine serioasă când apare o pierdere în greutatea funcției pe care o deține, în special a celei promise inițial de Mirițescu.
La bursa bârfelor, se vehiculează disperarea lui Mirițescu cu privire la ocuparea funcției de Șef al Poliției Române, având informații clare despre mediul politic unde și-a canalizat rugămințile, mediu total diferit de cel al ministrului sub care ar trebui să activeze. Un lucru este cert—jocurile de putere din DGA Prahova continuă să atragă atenția și necesită o atenție sporită din partea autorităților competente.
Strategii și reacții
Felicitări se cuvin și pentru DIPI, Directorului acestei direcții, pentru modul onest în care a gestionat dezvăluirile jurnalistice referitoare la caracatița din jurul lui Mirițescu și Ginel Preda, nelăsându-se implicat în susținerea celor doi.
În privința lui Ginel Preda, ar fi interesantă prezentarea planului său managerial în contextul unei eventuale participări la concursul pentru funcția de Șef al IPJ Prahova, pentru a înțelege de ce acest inspectorat nu a făcut obiectul vreunei verificări de către Corpul de Control al MAI, după un scandal mediatic public.
Dublul standard
Se ridică întrebarea: Domnul Ministru Predoiu tratează diferit situații semnificative doar prin prisma provenienței personajelor în funcții cheie din IGPR? Cum se face că toate scandalurile legate de persoana care uzurpa calitatea de polițist, participând la audieri și efectuând acte de urmărire penală, au dus doar la montarea unor turnicheți la una din porțile de acces ale inspectoratului (IPJ Prahova)? Impactul acestui caz asupra imaginii publice și percepției despre activitatea poliției prahovene este semnificativ, depășind cu mult cazul polițiștilor constănțeni verificați în cazul 2 Mai.
Întrebări fără răspuns
De ce nu se implementează modul de reorganizare aplicat la IPJ Constanța la nivelul județului Prahova? De ce electoratul din municipiul Ploiești a ales să voteze un candidat fără niciun partid politic parlamentar în spate? Răspunsul este simplu: oamenii s-au săturat de aceleași fețe triste care mimează că acționează pentru binele public! La fel se prezintă și situația lui Mirițescu și Ginel Preda, care au devenit un adevărat plumb!
Dezvăluiri extraordinare urmează!
Vom reveni cu dezvăluiri chiar foarte extraordinare!
Această declarație sugerează informații importante și surprinzătoare care vor fi făcute publice în curând. Rămâneti pe parcurs pentru detalii, noi inregistrari audio!
(Cristina T.).
Exclusiv
Scandalul WHITE TOWER: Ample dezvăluiri despre mafia imobiliară din Ploiești
EXCLUSIV FOTO: Denunțurile lui Cătălin Stavri și apartamentele spagă în afacerea WHITE TOWER (aici)
În data de 7 aprilie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat în exclusivitate articolul „EXCLUSIV FOTO / WHITE TOWER (XXVIII) / Cătălin STAVRI îl denunță pe Mihai LUPU, deși nevasta și mama sa primiseră apartamente- șpagă!”
Precizăm că scandalul WHITE TOWER este departe de a se încheia prea curând. Procurorii desfășoară audieri în ritm alert, semn că lațul se strânge în jurul polițiștilor corupți care au acoperit această grupare de criminalitate economică și financiară organizată.
Apartamentele ca spagă și refuzul judecătorilor
Am dezvăluit în acest articol că judecătorii nu au acceptat înscrierea la masa credală a Ruxandrei Stavri, soția lui Cătălin Stavri, și nici a mamei acestuia, Adriana Hentel. În alte cuvinte, magistrații recunosc că apartamentele respective au fost primite ca șpagă interpusă pentru pseudojurnalistul șantajist și spăgar.
Demascarea faptelor și relațiile tăcute
Mai mult, pseudojurnalistul șantajist, Cătălin Stavri, s-a prezentat de bunăvoie la parchet pentru a detalia „mizeriile” comise de Mihai Lupu, în ciuda faptului că erau anterior prieteni buni. Acest stil de trădare nu este o surpriză, având în vedere caracterul său.
Scandalul apartamentelor de lux și infracțiunile investigate
În acest moment, Ploieștiul este centrul unui scandal vast legat de apartamentele de lux, cunoscut sub numele de WHITE TOWER, unde proprietarul a vândut același apartament de șapte ori. Procurorii investighează numeroase fapte penale, inclusiv infracțiuni continuate, înșelăciune, complicitate la înșelătorie, fals intelectual și abuz de încredere, indicând constituirea unui grup infracțional organizat.
Implicarea lui Cătălin Stavri în escrocheria imobiliară
În această caracatiță imobiliară, așa cum a fost dezvăluit în edițiile anterioare ale redacției noastre, se află implicat și Cătălin Stavri, care, conform înregistrărilor în posesia redacției noastre, s-a implicat activ în această „afacere”. Megaescrocheria imobiliară a secolului la Ploiești a lăsat zeci de persoane fără apartamentele pe care le plătiseră, în urma unei scheme infracționale bine orchestrate.
Denunțuri și incercări de inșelăciune: Mărturia Procurorului Mihai Mihaila în Cazul White Tower
Procesul verbal al procurorului
Dar iată ce a consemnat procurorul de caz, Mihai Mihaila, referitor la încercarea pseudo-jurnalistului șantajist și spăgar de a păcăli, în procesul-verbal din data de 21.01.2024:
MIHAI MIHAILA, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, împreună cu ofițerii de poliție judiciară delegați în prezenta cauză penală, respectiv scms. Ionica Răzvan și scms. Anghel Mirela, ambii din cadrul IPJ Prahova-S.I.C.E., au notat următoarele:
„Azi, data de mai sus, având în vedere cercetările care se efectuează în dosarul de urmărire penală cu nr. de mai sus, am constatat faptul că, pe data de 11.01.2024, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, s-a prezentat numitul (N.R -Pseudo-jurnalistul spagar si santajist) Stavri Cătălin, jurnalist la Ziarul Incomod (N.R -fituica de santaje si delatiuni).
Întâlnirea cu procurorii
Pseudo-jurnalistul spagar si santajist Stavri Cătălin a fost invitat în biroul nr. 45, de la etajul 3, unde, în prezența celor de mai sus, a relatat mai multe aspecte despre Lupu Mihai, Lupu Marioara, Nichita Vlad și construcția blocului White Tower. Stavri Cătălin a spus că, în urma cu o zi, respectiv pe data de 10.01.2024, la redacția Incomod, s-a prezentat Lupu Mihai care a oferit un interviu în care a discutat despre construirea blocului White Tower, cât și despre nedreptățile la care a fost supus de autoritățile statului.
Confuzii și acuzații
Fiind întrebat de ce a venit la sediul parchetului, Stavri Cătălin a spus că nu știe dacă să mai aibă încredere în Lupu Mihai și dacă să publice interviul realizat cu acesta la sediul redacției Incomod, adica la fituica aceea de santaje si spagi.. Tot cu ocazia acestei întâlniri, Stavri Cătălin a comunicat că Lupu Mihai știe că este cercetat și se așteaptă în orice moment să fie ridicat de organele de poliție și dus la parchet pentru a fi reținut și arestat. Oare, de unde stia?
Relația cu avocatul Nichita Vlad
În discuția avută, Stavri Cătălin a precizat că este prieten cu avocatul Nichita Vlad, adăugând că acesta din urmă ar fi fost înșelat, la rândul său, de Lupu Mihai. Fără să precizeze concret motivul vizitei sale și fiind vizibil inconsecvent în cele relatate, Stavri Cătălin a afirmat că și el se consideră înșelat de Lupu Mihai, susținând că deține „documente doveditoare” pe care ni le poate pune la dispoziție, dar că nu dorește să facă o plângere penală.
Documentele prezentate
Atunci, organele de poliție judiciară i-au sugerat lui Stavri Cătălin să scaneze aceste documente și să le trimită pe o adresă de e-mail indicată. Numitul a răspuns că nu dorește să le trimită pe mail, ci doar să le arate, apoi a acceptat ca organele de poliție să le fotocopieze și să le păstreze. Documentele prezentate au inclus:
- Promisiunea de vânzare-cumpărare nr. 2681/08.06.2022, autentificată de notarul public Tudose George-Radu, prin care Stavri Ruxandra-Adriana, soția sa, a încheiat-o cu PFA Lupu Marioara Domnica, având ca obiect 2 apartamente în blocul White Tower, pentru care a achitat suma de 94.000 lei.
- Promisiunea de vânzare-cumpărare nr. 3293/18.07.2019, autentificată de notarul public Tudose George-Radu, prin care Hentel Adriana, mama sa, a încheiat-o cu PFA Lupu Marioara, având ca obiect 5 apartamente în blocul White Tower, pentru care a achitat suma de 702.300 lei.
- Contract de cesiune parțială a promisiunii de vânzare-cumpărare nr. 3293/18.07.2019, autentificat prin încheierea nr. 2339/23.06.2021 de notarul public Tudose George-Radu, prin care apartamentul de tip 2, situat în scara A, etaj 1, este cedat de Hentel Adriana lui Gheorghe Valentin, pentru suma de 48.000 euro.
- Act adițional la promisiunea de vânzare-cumpărare autentificată sub nr. 3293/18.07.2019 de notarul public Tudose George-Radu, prin care s-a prelungit termenul de vânzare-cumpărare de la 31.12.2020 la 18.06.2025 și s-au stabilit penalități de 5.000 euro pentru fiecare apartament.
- Declarație autentificată sub nr. 1910/19.04.2022.
- Două ordine de plată, prin care Hentel Adriana a achitat suma de bani în contul PFA Lupu Marioara: OP din 18.07.2019 în valoare de 701.300 lei, reprezentând promisiunea de vânzare-cumpărare imobile, și OP din 04.05.2022 în valoare de 50.000 lei, reprezentând împrumut pentru firmă.
Aceste documente prezintă o imagine complexă asupra relațiilor dintre persoanele implicate și activitățile comerciale din jurul construcției blocului White Tower, sugerând o rețea mai largă de înșelăciune și corupție care necesită investigații suplimentare.
Scandalurile din Prahova: Conexiuni și presiuni in jurul dosarului WHITE TOWER
Rețineri socante și presiuni politice (aici)
Reamintim că recent, reținerea și inculparea primarului Volosevici, a pseudo-jurnalistului șantajist și spăgar Cătălin Stavri, și a interlopului Claudiu Belu au stârnit frisoane în rândul lui Mirițescu (aici). Aceasta l-a determinat să facă presiuni pentru numirea lui Marcel Bălan la conducerea DGA Prahova. Acest demers ar putea avea scopul de a bloca anumite dosare aflate în lucru, inclusiv cele legate de sora sa, implicată direct în dosarul WHITE TOWER, evidențiind astfel teama de repercusiuni din partea justiției.
Lupta impotriva corupției
Am menționat în articolele noastre anterioare că merită lăudat procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care, similar cu situația din dosarul WHITE TOWER, puternic legat de mafia imobiliară, a realizat anchete în colaborare cu ofițeri din S.G.A. Dâmbovița, D.G.A. – Structura Centrală, S.J.A. Buzău și I.P.J. Dâmbovița, evitând implicarea ofițerilor din IPJ Prahova. De ce nu a lucrat cu polițiștii din IPJ Prahova? Deoarece știa că aceștia sunt corupți până în măduva oaselor.
Schimbări strategice în anchete
Mai mult, cazul WHITE TOWER a fost întârziat deoarece procurorul Mihaila, venit de la Dâmbovița, s-a prins că informații din dosar se scurgeau, iar gruparea de criminalitate economică și financiară era în alertă pentru a-și lua măsuri de apărare. Astfel, procurorul Mihaila a decis schimbarea echipei de polițiști din acest dosar. Fiind expus la influențe nefaste care vizează blocarea dosarelor, procurorul Mihaila a colaborat excelent cu DGA, în special cu cei din actuala DGA Prahova, având în vedere presiunile pentru numirea unui alt polițist corupt destinat să mușamalizeze aceste dosare penale. DGA Central a colaborat eficient, iar DGIPI Prahova și DGIPI Central și-au îndeplinit datoria exemplar, surprinzându-ne.
Colaborare și manipulare
În fapt, Andrei Volosevici a început să colaboreze cu procurorii, iar Mirițescu încearcă, prin numirea lui Bălan la conducerea DGA Prahova, să-l șantajeze pe Volosevici, determinându-l astfel să rămână tăcut în legătură cu implicarea sa și a surorii sale, șantajându-l cu alte dosare penale în lucru în cadrul acestei instituții, pe care Mirițescu dorește să le blocheze. (aici)
Viitorul anchetelor (aici)
Din surse judiciare, s-a raportat că procurorul de caz îi va „încinge la foc mic”, decalzând dosar după dosar, așa cum vom preciza în continuare: dosarul „Sandvișurile” interlopului Belu Claudiu Mihai, dosarul din pandemie „Cazarea” cu prefectul Ionescu, și dosarul cu traficul de influență prin care acești inculpați protejați de polițiștii corupți încercau să-și plaseze oamenii la ANAF și în alte instituții. Si, sa nu uitam de implicarea narcomanului santajist si spagar Catalin Stavri in dosarul White Tower.
Culisele reținerii: Destinul fostului primar Volosevici și legăturile cu pseudo-jurnalistul santajist si spagar Cătălin Stavri
Reținerea în arest
Din culisele reținerii pseudo-jurnalistului spăgar și șantajist Cătălin Stavri, interlopului Claudiu Belu și fostului primar Andrei Volosevici, aflăm detalii surprinzătoare. În ziua în care au fost reținuți pentru 24 de ore la arestul din Câmpina, nu mai era loc disponibil, astfel încât au fost cazați la arestul din Târgoviște.
Un moment socant
Una dintre noutățile care i-a șocat pe gardienii de la arest a fost comportamentul lui Andrei Volosevici. În jurul orelor 5 dimineața, acesta bate în zăbrele și cerea cu disperare un pahar de whisky, cu mâinile tremurând. Aceasta situație dovedește că fostul edil a ajuns într-un hal jalnic din cauza consumului de alcool și a legăturii nefaste cu Cătălin Stavri, pseudo-jurnalistul santajist si spagar implicat în scandaluri de corupție.
Concluzie
Aceste revelații subliniază degringolada în care se află personajele implicate, ridicând întrebări despre integritatea și motivațiile acestora în relațiile complicate dintre politică și jurnalismul de santaje si spagi.
Vom reveni. (Cerasela N.).
Exclusiv
Contestație surprinzătoare în sistemul penitenciar: Lupta pentru reputația directorului ANP
Cazul Erli Zsolt
Un caz rar a ieșit la suprafață în sistemul penitenciar românesc, unde un deținut, Erli Zsolt, a contestat lucrarea de doctorat a chestorului de penitenciare Dan Halchin, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Acest incident a fost transmis de către Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).
Importanța reputației în contextul salarial
Se pare că Erli Zsolt analizează cu atenție lucrarea de doctorat a directorului Halchin, iar acest lucru devine o situație complicată având în vedere că, în calitate de doctor, Halchin beneficiază lunar de un spor salarial de aproximativ 500 de lei. Lucrarea sa de doctorat ar trebui să aducă contribuții semnificative sistemului penitenciar, dar contestarea acesteia de către un deținut ar putea afecta reputația sa profesională.
Miza modificării ordinului de ministru
FSANP subliniază importanța reputației directorului Halchin, indicând că modificarea ordinului de ministru privind sporul Bayraktar este crucială. Această modificare este așteptată până pe 15 decembrie 2024, dar în contextul în care un potențial plagiat ar putea afecta reputația sa, drepturile salariale ale polițiștilor de penitenciare sunt direct legate de evaluarea și validarea lucrării sale.
Îngrijorările sindicatului
Sindicatul mai menționează că drepturile salariale ale polițiștilor de penitenciare nu ar trebui să depindă de un deținut și îngrijorarea față de această situație este evidentă. FSANP consideră că ANP trebuie să acționeze rapid pentru a evita orice neclarități și propune un interval de 7 zile pentru inițierea ordinului de ministru privind sporul Bayraktar.
Întrebările esențiale despre integritate
Această situație ridică întrebări importante despre integritatea sistemului penitenciar și despre cum pot influența diferite circumstanțe deciziile administrative și drepturile angajaților.
Critici severe la adresa directorului ANP
Sub conducerea directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin, sistemul penitenciar românesc a fost supus unor critici severe, fiind acuzat că a fost „pus pe butuci”. Aceste afirmații vin într-un context în care multe probleme semnalate de sindicate și de media au fost ignorate, ceea ce a generat nemulțumiri în rândul angajaților și specialiștilor din domeniu.
Promovarea corupției în conducerea penitenciarelor
Criticile se îndreaptă în special către promovarea și susținerea în funcții a unor directori de penitenciare considerați corupți, precum cel de la Penitenciarul Ploiești (aici., etc. Aceste acțiuni sunt percepute ca fiind în contradictie cu așteptările de reformare și modernizare a sistemului penitenciar, contribuind astfel la deteriorarea reputației ANP și la scăderea moralului în rândul personalului.
Nevoia urgentă de reformă și transparență
De asemenea, nevoia urgentă de reformă și transparență în gestionarea instituției este din ce în ce mai evidentă, iar semnalele de alarmă trase de sindicate ar trebui să primească o atenție serioasă. În această lumină, întrebările cu privire la „reputația” lui Dan Halchin devin din ce în ce mai relevante, întrucât marile provocări ale sistemului penitenciar nu pot fi ignorate fără a avea consecințe serioase asupra funcționării acestuia.
Leadership responsabil și angajament comunitar
Criticile subliniază importanța unui leadership responsabil și angajamentul de a crea un mediu de lucru corect și eficient pentru toți angajații sistemului penitenciar. Preocupările actuale îndreptate spre transparență și responsabilitate nu sunt doar ale angajaților, ci ale întregii societăți, care așteaptă reforme concrete și rezultate tangibile. (Cristina T.).
-
Exclusivacum 4 zile
Pensia medie în sistemul militar: Sumarul informațiilor de la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I.
-
Exclusivacum 3 zile
Pensionarii militari în pericol: Acuzații de colaborare politică în contextul modificărilor legii pensiilor
-
Exclusivacum 3 zile
Riscuri mari pentru sporul Bayraktar din cauza reputatiei controversate a Directorului ANP
-
Exclusivacum 3 zile
Trădarea lui Mirițescu: O rețea de corupție și politică în interiorul Poliției Române (I)
-
Exclusivacum 2 zile
Degradarea Serviciului Siguranța Deținerii din ANP: lipsă de viziune și incertitudini în management
-
Exclusivacum o zi
Contestație surprinzătoare în sistemul penitenciar: Lupta pentru reputația directorului ANP
-
Ancheteacum 12 ore
Federația Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor susține pensiile militare printr-o petiție online
-
Exclusivacum 12 ore
La vremuri noi, oameni noi: Sfârșitul unei ere pentru Ginel Preda?