Connect with us

Exclusiv

Procurorul general al Romaniei, Gabriela Scutea, a redeschis urmarirea penală în dosarul 684/P/2019 clasat de către fostul SIIJ, confirmand dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova

Publicat

pe

Premiera este că dintre toate peste cele peste 5000 de dosare clasate de adjunctul Nicolae Marin, acesta este singurul redeschis de Procurorul General, probabil datorită gravelor nereguli din actele de urmărire penală. Practic dna. Gabriela Scutea a redeschis urmărirea penală împotriva procurorului de la Alba, Cristea Virgil și a polițistului Ciută Marius Mihai.
In fapt, procurorul general a confirmat dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova din data de 09.02.2022 cand a publicat articolul:

Scurtmetraj documentar care prezintă modul în care dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba-Iulia 261/P/2014 a fost fabricat și susținut ulterior în instanță de toți procurorii și judecătorii corupți din justiție!

Iata ca, la doua luni de la dezvaluirile noastre, la data de 06.04.2022, Procurorul general al Romaniei, Gabriela Scutea, a redeschis urmarirea penală în dosarul 684/P/2019 clasat de către fostul SIIJ

Un polițist de la IPJ Alba Ciută Marius Mihai este urmărit penal după ce a falsificat trei documente pe care le-a folosit drept probe într-un dosar penal! Vom reveni. (Crsitina T.).

[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2022/05/Ordonanță-redeschidere-urmărire-penală-Gabriela-Scutea-2.pdf” title=”Ordonanță redeschidere urmărire penală Gabriela Scutea (2)”]

Exclusiv

Trădarea lui Mirițescu: O rețea de corupție și politică în interiorul Poliției Române

Publicat

pe

De

Eduard Mirițescu: Presiuni și minciuni în demersul obținerii conducerii DGA Prahova

Controverse în cadrul Poliției

În articolul „EXCLUSIV Adevărul în pânza minciunilor: ce îi spune Mirițescu lui Predoiu?”, publicat de ziarul nostru Incisiv de Prahova pe 21 octombrie 2024, întrebam: „Mirițescu, îi mai spui minciuni domnului Ministru Predoiu?”(aici).

Între timp, pe 4 noiembrie 2024, Eduard Mirițescu a întreprins o acțiune tip „combinatie”, pretinzând că are acordul ministrului Cătălin Predoiu pentru a face presiuni asupra șefului Direcției Generale Anticorupție (DGA) în vederea numirii pupilei sale, Bălan Marcel, la conducerea DGA Prahova.

Această numire era programată pentru 6 noiembrie 2024, dar acțiunile subversive ale lui Mirițescu au fost descoperite de cei de la DGIPI, care au informat rapid Ministerul Afacerilor Interne. În loc să obțină numirea dorită, chestorul Eduard Mirițescu s-a confruntat cu o „sapuneală” zdravănă.

Dincolo de reguli (aici)

Ne întrebăm ce mai caută un astfel de personaj toxic în Poliția Română, dat fiind că a refuzat să accepte „propunerea” voalat de a se pensiona.

Presiuni politice în DGA Prahova: Mirițescu și planurile de numire a lui Bălan

Recent, reținerea și inculparea primarului Volosevici, a lui Stavri și a interlopului Claudiu Belu au creat frisoane în rândul lui Mirițescu, determinându-l să facă presiuni pentru a impune numirea lui Marcel Bălan la conducerea DGA Prahova. Acest demers ar putea avea scopul de a bloca anumite dosare aflate în lucru, inclusiv cele legate de sora sa, evidențiind astfel teama de repercusiuni din partea justiției

Strategii de presiune: Volosevici, Mirițescu și tentativa de blocare a anchetelor penale

În fapt, Andrei Volosevici a început să colaboreze cu procurorii, iar Mirițescu încearcă, prin numirea lui Bălan la conducerea DGA Prahova, să-l șantajeze pe Volosevici pentru a-l determina să își închidă gura în legătură cu implicarea sa si a surorii sale santajand cu alte dosare penale aflate în lucru în această instituție, pe care Mirițescu vrea să le blocheze.

Confirmări și dezvăluiri anterioare

Trădarea lui Mirițescu nu are limite!!! Dezvăluirile anterioare sunt confirmate!!! După cum am prezentat în articolele anterioare, caracatița gestionată de Mirițescu a cuprins în special instituțiile din subordinea MAI, acesta reușind performanța de a le transforma într-un fel de feude, unde orice mutare/miscare nu poate avea loc decât cu acordul său. Din păcate, acordul său nu are valență pur personală, ci este rezultatul opțiunilor politice exprimate de acoliții săi care dispun de aceste mișcări.

Suspiciuni și tactici politice

La un moment dat, necunoscătorii se întrebau dacă informațiile care vizau legătura strânsă dintre Mirițescu și PSD, via Anastasescu, sunt corecte, și care este scopul urmărit de primul. La nivel local, dar și central, este cunoscută starea de permanentă agitație manifestată de Mirițescu, generată de posibilitatea pierderii funcției la care râvnește de ceva timp, aceea de șef al Poliției Române. Din acest motiv, în absența unui răspuns ferm din partea Ministrului Predoiu, a început să frecventeze mediul politic din preajma liderilor PSD, încercând astfel să-și asigure continuitatea și, mai ales, promovarea în funcția dorită.

Negocieri cu PSD și plans de manipulare

Din ultimele informații obținute rezultă faptul că Mirițescu, anticipând un eșec al PNL în alegerile parlamentare și, implicit, în formarea noului guvern, a reluat discuțiile cu aripa PSD Prahova, influentă la nivel central. Aceștia, în schimbul numirilor unor personaje în funcțiile cheie din IJP Prahova și SJA Prahova, i-au asigurat promovarea în funcția de Inspector General al Poliției Române.

Acest tip de comportament este specific lui Mirițescu, iar cei care îl cunosc pot confirma caracterul duplicitar al acestuia, oportunismul de care dă dovadă, trădând chiar pe cei care l-au ajutat să avanseze în carieră.

Trădarea față de Ministrul Predoiu

Acum a venit vremea trădării față de domnul Ministru Predoiu, Mirițescu gândindu-se probabil că nu mai are nevoie de acesta! Cum altfel s-ar explica atitudinea sa de inducere în eroare a unui director din cadrul MAI cu privire la opțiunea domnului Ministru Predoiu de a împuternici aceeași persoană pentru o funcție vacantă, cu care acesta își exprimase anterior nemulțumirea? Nemulțumirea și-a manifestat-o, din fericire cu bip, iar personajul respectiv, care a avut o ieșire nervoasă la sediul IJP Prahova, a relatat întâmplarea.

Conexiuni și inevitabile scenarii de corupție

Revenind însă la legăturile și influența domnului Anastasescu (PSD Câmpina) cu numirile și gruparea Mirițescu, acestea au ieșit la iveală în mod public zilele trecute, când fostul șef al PNL Câmpina, soțul actualei primărițe PSD din municipiul Câmpina, unsă în această funcție cu acordul lui Anastasescu, a fost numit consilier personal al președintelui Consiliului Județean Prahova, domnul Nanu.

Se pare că acum vor fi mai clare legăturile bolnavicioase dintre Mirițescu, PSD și Anastasescu, precum și disperarea acestora de a numi personaje controversate la conducerea instituțiilor ce ar putea supraveghea și cerceta posibile aspecte cu conotații penale, inclusiv fraude electorale și modul de alocare a celor aproximativ 500 de milioane de euro din PNRR destinați rețelei de canalizare!

Bani mulți, coane Fănică, nu-i așa? Rervenim cu dezvaluiri senzationale pe acest subiect.

Jocuri de putere și oameni influenți (aici)

Reamintim ca, cu ceva timp în urmă, domnul Mihai Anastasescu, o figură influentă datorită relațiilor sale personale, a avut ideea să solicite numirea lui Marcel Bălan, un polițist necunoscut pe atunci, în funcția de șef al Biroului Investigații Criminale din Câmpina. Deși Bălan nu se evidenția pe cale profesională, avea o legătură de dependență față de Anastasescu, care îl putea ajuta să avanseze în carieră.

După o scurtă perioadă în Poliția Municipiului Câmpina, Bălan a fost promovat de Mirițescu la conducerea Poliției Ploiești, o mutare privită de Anastasescu și Mirițescu ca o rampă de lansare pentru funcția de inspector șef. Planurile lor au fost însă deturnate de numirea comisarului șef Manuc ca inspector șef, lăsându-l pe Bălan să conducă Serviciul de Investigații Criminale al IJP Prahova, cu promisiunea unei viitoare avansări.

Trecut intunecat și corupție

În 2023, Bălan s-a văzut în postura de a deschide ușa pentru Anastasescu, demonstrând o servilitate care a șocat colegii săi. Anastasescu, un businessman cu afaceri dubioase în trecut, a reușit să evite dosarele penale datorită unei rețele obscure de influență. Timp de ani, România a fost afectată de activități ilegale în domeniul alcoolului, estimându-se pierderi de sute de milioane de euro la bugetul de stat.

Investigațiile au scos la iveală conexiuni cu oameni de afaceri controversați și corupție instituționalizată. Planurile politice de promovare a lui Bălan și Preda au fost complicate de intrigile interne și de teama unor posibile denunțuri venite din partea foștilor colaboratori.

Îngrijorări și perspective

Precipitarea și presiunea ridică semne de întrebare cu privire la legitimitatea numirii lui Bălan Marcel la conducerea DGA Prahova și la influențele politice care ar putea sta la baza acestei decizii. Se pare că, după o încercare anterioară de a-l numi pe Bălan la comanda Biroului Investigații Criminale din Câmpina, unde a fost promovat de Mihai Anastasescu, acest nou plan este susținut de o rețea de interese care include extrapolarea influenței PSD.

Pe fondul unei atmosfere de neîncredere, Mirițescu s-a aflat în mijlocul unor manevre politice prin care se dorea numirea lui Bălan ca inspector șef în DGA. Aceasta s-ar fi realizat printr-un aranjament cu Ginel Preda, ceea ce ar fi periclitat anchetele în curs, inclusiv dosarul nr. 4621/P/2023, care ar putea fi mușamalizat astfel.

Dezvăluirile despre legăturile lui Anastasescu, un om de afaceri influent care a navigat prin procese juridice controversate, subliniază complexitatea situației. Conexiunile sale cu rețelele de putere sugerează un joc politic subtil, în care Mirițescu ar putea fi presat să aleagă între loialitatea față de partenerii săi și obligațiile față de Ministerul Afacerilor Interne.

Această situație este alimentată de frica de repercusiuni legate de reîntoarcerea suspectei Matei Tatiana, care ar putea aduce la lumină detalii compromițătoare pentru mai multe persoane implicate în actualele manevre. În acest context, întrebarea rămâne: Mirițescu va spune adevărul ministrului Predoiu despre influențele externe care îi afectează deciziile sau va rămâne tăcut, lăsându-se influențat de cei care îl susțin în acest joc politic periculos? Un lucru este cert—jocurile de putere din DGA Prahova continuă să atragă atenția și necesită o atenție sporită din partea autorităților competente.

Contradicții intr-o instituție: Polițistul Bălan și legăturile sale cu infractorii (aici)

Mai țineți minte fotografia cu polițistul Bălan dansând cu hoții din conducte? Ce nu v-am povestit este că soția lui Marcel Bălan, Cristina Bălan, este angajată în IJP Prahova la Ordine Publică – Biroul Furturi din Conducte.

Într-o ironie a sorții, în timpul zilei, soția lui ancheta infractorii, iar seara, soțul său, un mare „mahăr” în Poliție, bea și dansa cu hoții la petreceri private. Sau poate că, după cum sugerează unii, era în activitate de cercetare sub acoperire, așa cum a procedat și unul dintre protejații săi când a fost prins cu droguri.

Inclusiv la petrecerile respective a participat interlopul Florin Nae, zis Pisoiu, cunoscut pentru implicarea sa în furturile de produse petroliere din zona Mihai Bravu. De asemenea, frații „Dializă”, care și-au construit averea din spargerea conductelor petroliere din spatele cimitirului Mihai Bravu din Ploiești, nu au lipsit de la aceste evenimente, unde au amplasat ilegal o hală menită să ascundă afacerile ilegale cu petrol.

Astfel, întrebarea rămâne: cum este posibil ca un polițist, ajuns în această poziție, să frecventeze infractorii ziua și să danseze cu ei noaptea? Aceasta imagine reflectă o gravă destabilizare a încrederii publicului în instituția care ar trebui să asigure „siguranță și încredere”. Cu toate acestea, chestorul Eduard Mirițescu (aici) dorește să-l impună pe Bălan la conducerea DGA Prahova, subliniind astfel controversele din cadrul instituției. Vom reveni. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Riscuri mari pentru sporul Bayraktar din cauza reputatiei controversate a Directorului ANP

Publicat

pe

De

Sindicaliștii din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au tras un semnal de alarmă referitor la posibilele pierderi financiare ce ar putea afecta polițiștii de penitenciare, în absența modificării ordinului de ministru referitor la sporul Bayraktar. Președintele Federației Sindicatelor din ANP, Cosmin Dorobanțu, a declarat că, fără aceste modificări, angajații ar putea pierde aproximativ 1000 de lei din salariu începând cu 1 ianuarie 2025.

În cadrul unei recente întâlniri cu conducerea ANP, directorul general Dan Halchin a promis modificarea ordinului până la 15 decembrie 2024. Totuși, Federația a contestat acest termen, considerându-l prea îndepărtat și solicitând ANP să emită proiectul de ordin în maxim 7 zile, conform cerințelor legale.

Dorobanțu a exprimat îngrijorări referitoare la incertitudinea datei stabilite, având în vedere contextul socio-politic din România, marcat de alegeri și schimbări guvernamentale. El a subliniat că reputația lui Dan Halchin, despre care ziarul Incisiv de Prahova a publicat numeroase investigații (aici), etc, afectează încrederea sindicaliștilor în promisiunile acestuia.

În acest context, FSANP face apel către celelalte organizații sindicale, SNPP și FSSP, să se alăture cererii de a solicita ANP-ului un termen rezonabil pentru elaborarea ordinului. „Riscăm ca sporul Bayraktar să nu fie acordat de la 1 ianuarie 2025, iar 7 zile sunt suficiente pentru ca ANP să finalizeze proiectul și să-l trimită Ministerului Justiției,” a adăugat Dorobanțu. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Pensionarii militari în pericol: Acuzații de colaborare politică în contextul modificărilor legii pensiilor

Publicat

pe

De

Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, discută despre provocările cu care se confruntă pensionarii militari în urma atacurilor asupra modificării legii pensiilor militare. Într-o recentă serie de evenimente, s-a ridicat suspiciunea că Renate Weber, Avocatul Poporului, ar fi depus o critică de neconstituționalitate a acestor modificări într-un termen considerat de unii experți a fi inaplicabil, stârnind astfel neliniști în rândul pensionarilor militari.

Pasut subliniază că, deși legislația prevede un termen de două sau cinci zile pentru sesizarea Curții Constituționale (CCR), nu este clar când a fost comunicată legea adoptată către Avocatul Poporului, ceea ce complică evaluarea situației. Unii susțin că, chiar dacă termenul ar fi expirat, CCR a stabilit în decizii anterioare că sesizările pot fi admisibile dacă sunt realizate înainte de promulgarea legii, în interiorul termenului de 20 de zile.

De asemenea, Pascut menționează acuzațiile referitoare la posibila legătură între Avocatul Poporului și PSD. Acesta reamintește că în 2021, Renate Weber a fost salvată de demiterea din funcția de Avocat al Poporului datorită sprijinului PSD, iar unele voci din PNL au sugerat că intervenția sa ar putea fi influențată politic.

Punctând aspectele controversate, Pascut sugerează că pensionarii militari ar putea fi atrași într-o capcană politică orchestrată de PSD, cu posibile complicități din partea unor lideri ai comunității. Cu toate acestea, până când adevărul va fi elucidat, situația pensionarilor militar este dramatică, iar temerile privind viitorul lor rămân mari. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv12 ore ago

Trădarea lui Mirițescu: O rețea de corupție și politică în interiorul Poliției Române

Eduard Mirițescu: Presiuni și minciuni în demersul obținerii conducerii DGA Prahova Controverse în cadrul Poliției În articolul „EXCLUSIV Adevărul în...

Exclusiv13 ore ago

Riscuri mari pentru sporul Bayraktar din cauza reputatiei controversate a Directorului ANP

Sindicaliștii din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au tras un semnal de alarmă referitor la posibilele pierderi financiare ce ar...

Exclusiv13 ore ago

Pensionarii militari în pericol: Acuzații de colaborare politică în contextul modificărilor legii pensiilor

Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, discută despre provocările cu care se confruntă pensionarii militari în urma atacurilor asupra modificării...

Exclusivo zi ago

Funcționarea ilegală a Sistemului Național Antigrindină: un risc pentru comunități, o amenințare pentru siguranța publică

Ziarul Incisiv de Prahova, pionier în investigarea ilegalităților Sistemului Național Antigrindină Ziarul Incisiv de Prahova a demarat în exclusivitate o...

Exclusivo zi ago

Abuzuri la IPJ Timiș privind cercetarea disciplinară a unui polițist

Sindicatul Sidepol a adus în atenție o situație controversată în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș, unde un agent...

Exclusivo zi ago

Pensia medie în sistemul militar: Sumarul informațiilor de la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I.

Sindicatul Diamantul publică detalii despre pensiile la MAPN în urma unui răspuns de la Casa de Pensii Potrivit informațiilor furnizate...

Exclusiv3 zile ago

Omiterea lui Ciolacu: Legături suspecte și afaceri în farmaceutice

Omisiunile lui Ciolacu 4/Partea II Contextul legăturilor familiale în afaceri Revenim cu noi informatii care vor arata nesinceritatea in declaratiile...

Exclusiv3 zile ago

Sindicatul Diamantul critică modul în care IGPR a gestionat majorările salariale

În atenția pensionarilor și reclamanților „excelenți”! Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul aduce în discuție jongleriile lui Răzvan Grecu cu...

Exclusiv3 zile ago

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor acuză ANP de corupție și mușamalizare

Industria fraudei este în atenția Pro TV, care, în emisiunea “România, te iubesc!”, a ridicat grave semne de întrebare asupra...

Exclusiv3 zile ago

Corupția la vârf: Eduard Mirițescu și structura criminală din Poliție

Mafia din interiorul Poliției Române: Rețeaua corupției din Prahova (aici) Corupția și poluarea au fost întotdeauna probleme de amploare în...

Exclusiv3 zile ago

Controversele în jurul programelor de modificare a vremii: Oprirea rachetelor antigrindină și introducerea avionului american/Isterie și MINCIUNA: Avionul de 5 milioane de dolari și sifonarea banului public în România

Cei de la Intervenții Active în Atmosferă (IAA) și Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor...

Exclusiv3 zile ago

OUG 26/2024: Actualizarea salariilor și soldei de grad profesional

Polițiștii și cadrele militare din România pot beneficia de ultimele actualizări legislative privind salariile și soldele de grad profesional, conform...

Exclusiv3 zile ago

Criza de transparență și eficiență în Administrația Națională a Penitenciarelor: Critici adresate directorului Dan Halchin

Site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) reflectă o stare degradantă a poliției penitenciare, conform unei analize realizate de FSANP. Acesta...

Exclusiv4 zile ago

Soc si groaza/Pseudo-jurnalistul spagar si santajist, impreuna cu soata si interlopul Belu Claudiu la parchet pentru instituirea sechestrului

Din nou, ziarul Incisiv de Prahova a avut dreptate. Pseudo-jurnalistul spagar si santajist, impreuna cu soata si interlopul Belu Claudiu...

Exclusiv5 zile ago

Angajații Arhivelor Naționale intră în grevă, nemulțumiți de condițiile de muncă și salarizare

Angajații Arhivelor Naționale ale României, atât funcționarii publici, cât și personalul contractual, au decis să declanșeze prima grevă din Ministerul...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv