Exclusiv
Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova au fost confirmate/DECAPITĂRI IN SISTEMUL PENITENCIAR!

La data de 12 mai, Incisiv de Prahova publica articolul „Incisiv de Prahova continuă seria dezvăluirilor de la Penitenciarul Giurgiu”.
Incisiv de Prahova continuă seria dezvăluirilor de la Penitenciarul Giurgiu.
La cateva ore distanta, dezvaluirile noastre au fost confirmate de un Comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor (A.N.P.)
Comunicat-12.05.2022Astfel, Ministrul Justiției, Cătalin Predoiu, ingrijorat de succesiunea evenimentelor negative din sistemul penitenciar, preia frâiele sistemului si in această zi a decapitat conducerile mai multor penitenciare, astfel că Giurgiu, Timișoara, Rahova și Buziaș, au fost revocate și impotriva unora a fost declanșată procedura disciplinară.
Conform FPP, un caz aparte il constituie fostul director al Penitenciarului Giurgiu care a fost pus in functie ca urmare a unei evadari, pe atunci director adjunct paza, practic omul care trebuia să gireze securitatea celei mai grele inchisori din Romania si care in loc sa fie revocat pentru evadare, a fost promovat director al inchisorii pe care avea obligatia să o păzească, aspecte dezvaluite, pe larg, de Incisiv de Prahova.
Federatia Politistilor de Penitenciare l-a sesizat in nenumărate rânduri pe directorul general al ANP, Dan Halchin, cu privire la habarnismul managerial al celui care in loc sa fie destituit a fost promovat.
Pentru că in cariera profesională a ocupat functia de ofiter in cadrul Directiei Inspectie Penitenciare toate plângerile fundamentate impotriva acestuia au fost clasate de către foștii săi colegi care, il loc să ii corecteze comportamentul, mai rău il incurajau in persistarea in greseli.
Insuși directorul general al ANP, Dan Halchin, ii oferea protectie si facea presiuni ca ” Alin, care e băiat bun” să facă tot ce ii trecea prin cap, actiunea avestuia mergând până acolo incât presedintele federatiei a fost chemat in biroul directorului general pentru a fi intimidat cu scopul de a-l proteja pe ” Alin, care e băiat bun”.
In scurtul său mandat la Giurgiu a adus unitatea in topul evenimentelor negative, până la el unitatea nu inregistrase nicio evadare in cei 20 de ani de existența, insa intr-o perioadă de un an si un pic , Giurgiu a inregistrat cele mai grave incidente( evadări, pentru că in mandatul lui au fost 3 evadari , una asumată, alta partial și alta camuflată, crime in celule etc), corpul de control al ministrului justitiei in cele 4 săptămâni de control la Giurgiu găsind grave disfunctionalitati.
Astăzi sistemul penitenciar decontează managementul de cumetrie promovat, intretinut și dezvoltat in sistemul penitenciar, fel de fel de parveniti fiind inventati manageri.
De aproape 2 ani de zile Federatia Politiștilor de Penitenciare tot sesizează ANP și MJ cu privire la ocuparea functiilor de top management in sistemul penitenciar doar pe bază de cumetrii și nu de performanță, netransparent și nelegal, ofiteri care se bucură de influența fiind de ani de zile pe functii de directori fără examene și fără să fie testați psihologic pentru functia ocupată.
Asta e doar inceputul prăbusirii sistemului penitenciar din cauza deciziilor luate pe bază de prietenii.
Dăca ministrul justiției nu se apleacă cu seriozitate asupra stării sistemului penitenciar ( penitenciare dezechilibrate numeric ca număr de detinuti custodiati, numar de angajati, dotari logistice, complexitatea detinutilor etc) acesta este doar inceputul dezastrului.
Am spus-o si o repetăm:
- Sunt unităti unde angajatii sunt sufocati de sarcini si sunt unitati unde sunt adevarare pensiuni,
- Standardele de personal sunt facute pe prietenii si nu pe nevoile reale ale unitatilor,
- Promovarile de functii de comanda se fac netransparent si pe cumetrii, nu pe performanta,
- Deciziile importante se iau impulsiv si instinctiv si nu transparent si prin consens,
Sistemul penitenciar românesc are nevoie de o reformă realistă, vremea cârpelilor a trecut , evenimentele sunt din ce in ce mai grave iar in unele inchisor detinutii influenti fac agenda zilnica, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).
Exclusiv
Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti

Soferii si/sau investitorii care pătrund in Parcul Industrial Ploiesti trebuie să dea dovadă de multă înţelegere şi să acorde prioritate pana si tirurilor stationate ilegal care mai efectueaza si manevre demne de Cartea Recordurilor, manevre care blocheaza circulatia cu orele.
Cativa „baieti” destepti, mari afaceristi si-au montat efectiv garaje ilegale in mijlocul drumului unde isi repara tirurile si/sau motoarele acestora blocand activitatea intregului parc.
Alaturi de masinile celor de la Kaufland care stationeaza ilegal si ingreuneaza activitatea tuturor investitorilor din acest parc industrial, baietii „destepti” stau cu nesimtire fix in mijlocul drumului de acces si isi repara motoarele, schimba filtre de ulei, etc ajungand sa puna o pata infecta pe imaginea acestui parc industrial.
„Orbul gainilor”.
Nu este pentru prima data cand dezvaluim ca, dupa decesul tragic al profesionistului Andrei Tudor – dezastrul si haosul a pus stapanire pe Parcul Industrial Ploieşti.
In fapt, acest parc nu poate fi condus si coordonat din „strainatate” si/sau prin lipsa repetata de la serviciu si/sau prin delegarea de sarcini.
Imaginile vorbesc de la sine despre incompetenta care a pus stapanire pe acest parc industrial:
Vom reveni cu amanunte „picante”. (Irinel I.).
Exclusiv
Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc





Exclusiv
Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale

Modificările aduse Codului Fiscal începând cu data de 01.01.2023 au adus schimbări în ceea ce privește modalitatea de decontare a serviciilor turistice și a transportului în perioada concediului de odihnă, astfel că personalul MAI trebuie să acorde o atenție sporită atunci când vor depune actele necesare în vederea punerii în plată a acestor drepturi, precizeaza cei de la sindicatul Europol.
- Decontarea serviciilor turistice:
a) în perioada concediului de odihnă – fără plata impozitului sau a contribuțiilor;
ex. pentru factura de 1450 lei se decontează integral.
b) în afara concediului de odihnă – se vor plăti impozit și contribuții sociale însumând 41,5 %;
ex. pentru factura de 1450 lei se decontează doar 848 lei ( până în anul 2022, pentru decontarea în afara concediului, se percepea doar impozit de 10%).
2. Decontarea transportului în concediu de odihnă – va fi de 637 lei, iar împreună cu decontarea serviciilor turistice de 1450lei va face parte din plafonul de 33% din salariu lunar, prevăzut de Codul Fiscal, care dacă va fi depășit în luna decontării, va fi supus impozitării și contribuțiilor sociale.
Dacă în luna martie sau aprilie atunci când vei avea planificat concediu de odihnă, soliciți atât valoarea maximă a serviciilor turistice (1450 lei), cât și decontarea transportului în concediu (637 lei), un total de 2087 lei, iar valoarea salariului brut realizat ( care se regăsește pe fluturașul de salariu) e de 4927 lei , atunci pentru ce depășește 33% din această valoare, se vor percepe impozit+contribuții.
Exemplu orientativ:
- 1450 lei+ 637 lei = 2087 valoarea maximă ce poate fi decontată într-o lună pentru serv. turistice+ transport concediu;
- 33% din salariu brut realizat 4927 lei = 1642 valoarea pentru care nu se percep contribuții sau impozit
- 2087 -1642 lei= 445 lei valoarea care va fi supusă plătii impozitului și contribuțiilor;
- 58,5% din 445 = 260 lei valoarea netă primită din suma supusă impozitului si contribuțiilor
- 1642+ 260= 1902 lei suma decontată în cazul în care se solicită în aceeași luna atât valoarea maximă a serv. turistice, cât și decontarea transportului în concediu.
- 2087 – 1902= 185 suma pe care ar pierde-o un polițist cu un salariu brut de 4800 lei în cazul în care solicită în aceeași lună ambele deconturi.
Aceasta este valoarea brută a salariului unui agent de poliție cu 4 ani vechime, iar 33% din aceasta sumă care nu va fi supusă impozitului și contribuțiilor e de 1642 lei.
În cazul de față recomandăm politistilor ca:
- decontarea serviciilor turistice să nu se efectueze în aceeași lună cu decontarea transportului în concediu;
- decontarea serviciilor turistice să se efectueze în 2 tranșe, astfel încât, în cazul suprapunerii celor două decontări, să nu se depășească plafonul de 33% din salariu brut;
Odată cu creșterea cu 10% a salariului de funcție și actualizarea salariului de grad din luna februarie, unde valoarea brută va crește cu sume cuprinse între 700 și 1000 lei, salariul brut al unui agent de debutant va fi de aproximativ 5000 lei.
De asemenea e de menționat faptul că valoarea maximă de referință a plafonului de 33% este salariul mediu brut stabilit pentru anul 2023 care e de 6095 lei.
Dacă în luna martie sau aprilie atunci când vei avea planificat concediu de odihnă, soliciți atât valoarea maximă a serviciilor turistice (1450 lei), cât și decontarea transportului în concediu (637 lei), un total de 2087 lei, iar valoarea salariului brut realizat ( care se regăsește pe fluturașul de salariu) e de 6095 lei , atunci pentru ce depășește 33% din această valoare, se vor percepe impozit+contribuții.
Exemplu orientativ:
- 1450 lei+ 637 lei = 2087 valoarea maximă ce poate fi decontată într-o lună pentru serv. turistice+ transport concediu;
- 33% din salariu brut realizat 6095 lei = 2031 valoarea pentru care nu se percep contribuții sau impozit
- 2087 -2031 lei= 56 lei valoarea care va fi supusă plătii impozitului și contribuțiilor;
- 58,5% din 56 = 33 lei valoarea netă primită din suma supusă impozitului si contribuțiilor
- 2031+ 33= 2064 lei valoarea decontată în cazul în care se solicită în aceeași luna atât valoarea maximă a serv. turistice, cât și decontarea transportului în concediu.
- 2087 – 2064= 23 suma pe care ar pierde-o un polițist cu un salariu brut de 6095 lei sau mai mare de atât, în cazul în care solicită în aceeași lună ambele decontări.
Având în vedere aceste modificări aduse Codului Fiscal, fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale în cazul în care solicită decontarea în aceeași lună a serviciilor turistice și a transportului în perioada concediului, mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).
-
Administratieacum 4 zile
Mitocănia „Sultanului” Andrei Volosevici
-
Exclusivacum 4 zile
Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc
-
Exclusivacum 4 zile
Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 4 zile
Fiecare polițist trebuie să se uite pe fluturașul de salariu la valoarea salariului brut și să împartă la trei pentru a vedea suma maximă (33%) care nu va fi supusă impozitării și contribuțiilor sociale
-
Featuredacum 4 zile
Altă năpastă pe capul polițiștilor/Băgați la înaintare în conflictele cu populația
-
Featuredacum 4 zile
„Dosarul de corupție al Laurei Kovesi nu ar trebui grăbit”
-
Administratieacum 4 zile
Ne știm atât de bine valoarea încât nici nu mai sperăm vreodată la un 10?
-
Ancheteacum 4 zile
Nicusor promitea in 2012 ca in maximum 6 luni de la preluarea mandatului va aduna toti cainii fara stapan din oras