Connect with us

Exclusiv

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Timișora-„loverboy-ul bătăuș” si documentele clasificate

Publicat

pe

Începând cu luna decembrie 2021, odată cu împuternicirea colonelului Stroe Eduard-Valentin la comanda Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara, o unitate de elită a Jandarmeriei Române, activitatea acesteia s-a transformat într-un circ. Odată cu “încălecatul” noului comandant, unitatea nu mai funcționează după prevederile legale în vigoare, ci după bunul plac al noului “boier”(armamentul personalului operativ nu mai este suprevegheat prin serviciul de permanență, anumite persoane sunt pontate în week-end cu toate că acestea nici nu dau pe la serviciu, etc.). Toate aceste disfuncționalități ar putea fi demonstrate în urma unui control.
Tot începând cu luna Decembrie 2021 a fost încadrată și o doamnă blondă pe funcția de purtător de cuvânt, colonelului Stroe “aprizându-i-se călcâiele după aceasta”. Se știa faptul că și la unitatea de proveniență (D.G.J.M.B) acesta avea o obsesie după femeile blonde. Cu toate că doamna sublocotenent după câteva luni de armată nici nu știe să se “închidă la bocanci”(o vorbă din armată pentru cei noi veniți) comandantul îi dădea fel de fel de sarcini, cum ar fi recrutarea candidaților pentru școlile militare, anunțurile umanitare pentru întrajutorarea cadrelor MAI, etc., atribții ce revin structurii de resurse umane. Pe zi ce trecea, la nivelul unității s-a observat o relație tot mai apropiată între cei doi. Dacă cumva cineva îndrăznea să o supere pe doamna sublocotenent, aceasta imediat mergea la “sugardaddy” să se plângă, iar comandantul imediat suna persoana în cauză, și ori o apostrofa, ori îi cerea să o ajute. Cei doi au început să petreacă foarte mult timp împreună în biroul comandantului, atât în timpul programului de lucru cât și după finalizarea acestuia, lucru care poate fi confimat de întregul personal din cadrul comandamentului de unitate. Cu toate că ținuta militară este obligatorie în unitățile Jandarmeriei, cu acordul comandantului, purtătoarea de cuvând se afișează la serviciu cu niște ținute care întrec orice decență, fiind demne de emisiunile Tv care se difuzează după ora 23.00. În plus, pentru rezolvarea unor probleme personale, aceasta folosea mașina de serviciu a comandatului cu șoferul acestuia, lucru care în ultimul timp nu se mai întâmplă, deoarece a auzit și el bârfele care circulă prin unitate.
În luna ianuarie aceasta a săvârșit un incident de securitate cu aprobarea tacită a comandantului, acesta punând-o să întocmească fel de fel de documente la stația de lucru, ea neavând acces la documente clasificate. În urma efectuării cercetării de către structura de specialitate, comandantul nu a luat nici o măsură deoarece se știa cu “musca pe căciulă” în schimb doamna a primit diploma de merit de ziua Jandarmeriei. Cireașa de pe tort a fost în luna martie când doamna sublocotenent a primit un spațiu de lucru unde să-și desfășoare activitatea în liniște, să nu mai audă ceilalți colegi de birou cum vorbește la telefon cu comandantul, cu apelativul gen „Edy, pa, pa, te pup, etc,” și să fie cât mai aproape de biroul acestuia. Mutarea acesteia singură în birou contravine legislației în vigoare, deoarece se prevede faptul că au dreptul de a fi singuri în birou, ofițerii cu funcții de conducere de la șef serviciu în sus. Mutarea acesteia singură în birou s-a făcut prin relocarea unei linii de muncă în încăperea altei linii de muncă pentru a se crea spațiu, această mutare a stărnit revolta altor colegi care au dreptul să stea singuri în birou. În speță, juristul unității a cerut să aiba birou conform ordinelor în vigoare. Comandantul pentru a-l mulțumi pe jurist și pentru a evita o raportare la eșalonul superior, a mai comasat două linii de muncă și a mai eliberat un birou și pentru acesta, lucru care a nemulțumit întregul comandament de unitate.
Personalul a început să “vorbească pe la colțuri”, pe un subofițer care a fost mai vocal l-a lovit în timp ce acesta se afla în serviciu, subofițerul necesitând 7 zile de îngrijiri medicale conform certificatului emis de IML Timiș, iar la Pachetul Militar de pe lânga Tribunalul Militar Timișoara a fost deschis un dosar penal privitor la fapta de lovire a inferiorului.
Totodată, comandantul văzând că întregul personal nu este de acord cu decizile aberante pe care le ia, a început să se milogească la eșalonul superior pentru a-i aproba să-și aducă ca și adjunct pe colegul lui de bancă din Academia de Poliție, care nu a profesat niciodată într-o unitate operativă de ordine publică, pentru a face echipă. Dacă „s-ar dezgropa puțin morții…”, vorbind de academie, relatam doar una, „operațiunea laboratorul de criminalistică” și este suficient să ne dăm seama că colonelul Stroe nu este demn de uniforma bleu jandarm. După părerea comandantului, întregul personal din subordine este incompetent, el fiind cel mai inteligent și capabil, boss-ul, deși la examenul de “definitivat” pentru funcția de comandant nu reușit să ia mai mult de 5. Vom reveni cu noi dezvaluiri din aceasta investigatie complexa. (Cristina T.).

 

 

Exclusiv

Pionul poate ajunge nebun, dar niciodată rege

Publicat

pe

De

Anca IRIMIA, cardașa lui Radu BOBOC (ofițerul care a obligat deținuții să-i spele uniforma), ar fi piesa de ”rezistență” a ”mișcării de rezistență” în uzurparea tronului Penitenciarului Botoșani. Pe cine își dorește ”rezistența” botoșăneană să ungă director al Penitenciarului Botoșani, asta rămâne de văzut. Ce n-a luat în calcul gașca de uzurpatori e că, secretarul de stat Bogdan ILEA și directorul general Dan HALCHIN nu tolerează și nu încurajează jocuri de culise și nici nu agreează personajele care ar vrea să-și însușească în mod fraudulos o calitate (director de penitenciare), dezvaluie Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Pionul poate ajunge nebun, dar niciodată rege

În șah, pionul poate ajunge nebun, dar niciodată rege. Ce se întâmplă la Penitenciarul Botoșani pare a fi o partidă de șah. Una de proastă calitate, evident. Dama atacă regele, fiind ajutată și de doi pioni. La nivelul Penitenciarului Botoșani s-au lansat zvonuri că dama (Anca IRIMIA) ar avea susținerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și ar dori să-i dea regelui (directorului) șah mat. Atacul a început, fiind în fază incipientă, de aceea planul trebuie zădărnicit din fașă. Ceea ce nu știu uzurpatorii, este că nici Ministerul Justiției (MJ) și nici Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) nu se implică în aceste jocuri murdare. Dacă s-ar implica ANP sau MJ în uzurpări de tronuri, ar crea un sentiment de insecuritate pentru directorii de penitenciare, făcându-i vulnerabili în fața jocurilor de culise generate de șopârlele cameleonice care se cred iguane, mai precizeaza sursa citata.

Dama și pionii au capacitatea de a gestiona problemele recurente ale penitenciarului sau de a coordona eficient polițiștii de penitenciare, dacă se implică în tot felul de acțiuni de can-can? (Sava N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică legea privind statutul cadrelor militare

Publicat

pe

De

. Ce urmărește demersul legislativ?
Le statea pe suflet celor din aparatul central al MAI ca jandarmii si pompierii inca mai reuseau sa fuga la pensie anticipata partiala, cu ” apt limitat”, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamntul.
Se pare ca azi v-au rezolvat si pe voi, jandarmii si pompierii.
In sedinta guvernului de azi, s-a adoptat un OUG care modifica Legea 80/1995, astupand spartura prin care fugeau „soarecii” .
Atentie ca inca nu s-a publicat in MO!
OUG-ul produce efecte din ziua publicarii in MO si nu din ziua publicarii stirii de presa.
Deci „soarecii” care au minte si viteza in coada si care indeplinesc (atentie!) conditia suplimentara de la art.18 din lege 223 din 2015 (in activitate, care au o vechime efectivă de minimum 20 de ani, dintre care cel puţin 10 ani vechime în serviciu,) inca pot sa mai fuga prin spartura, mai dezvaluie sursa citata! (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare din cadrul M.A.I.

Publicat

pe

De

Noi pagube provocate de Directia Generala a Hotilor, condusa de directorul general Razvan Grecu!
Nu stiu cum se face ca macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare, din buzunarul vostru.
Pocnesc informatiile astea ca popcornul in tigaie.
Deci ce s-a aflat nou, in 2024?
Am aflat ca cel putin din iunie 2023 v-au furat cu excelenta ( pe cei care ati fost alocati la dreptul respectiv, bineinteles).
O a doua hotie a DGF care vizeaza doar tagma sefilor, este cu acordarea majorarii de anti-coruptie de 12,5% din salariul de functie prevazute de art. 14 (3) din Legea 153 din 2017, prin raportare la OMAI 62/2018!
Subiectul asta nu l-am mentionat pana acum. Deci este unul proaspat.
Sunt sigur ca multi va bucurati ca si sefii, care sunt uneltele angajatorului si care va ” asupresc”, sunt gauriti pana si ei la buzunar, de catre Directia Generala Financiara.
As putea zice ca si eu ma bucur putin (desi nu e corect moral sa te bucuri de raul altuia).
Insa parca mai mare e placerea sa gasesc si va prezint dovezi ale conduitei abuzive si defectuoase ale celor care conduc Directia Generala Financiara.
Multi dintre oamenii cu care am conversatii au impresia ca Despescu conduce ministerul.
Eu va spun mereu ca astia de la DGF conduc ministerul.
Cine controleaza fluxul banilor, ala conduce!
Si pana cand cineva nu-i pune la locul lor, vom avea mereu de suferit. Activi sau pensionari. Pentru ca totul se invarte in jurul banilor. Banii poate nu aduc direct, fericirea, dar cu siguranta o intretin.
Cine a demarat deja procese pe subiectul asta al majorarii anti-coruptie? Daca aveti sentinte, decizii favorabile, va rog sa imi trimiteti si mie ca sa pot sa dezvolt public, subiectele astea, in beneficiul vostru, mai dezvaluie Emil Pascut de la Sincicatul Diamantul. (Cristina T.).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 ore ago

Pionul poate ajunge nebun, dar niciodată rege

Anca IRIMIA, cardașa lui Radu BOBOC (ofițerul care a obligat deținuții să-i spele uniforma), ar fi piesa de ”rezistență” a...

Exclusiv3 ore ago

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică legea privind statutul cadrelor militare

. Ce urmărește demersul legislativ? Le statea pe suflet celor din aparatul central al MAI ca jandarmii si pompierii inca...

Exclusiv23 de ore ago

Macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare din cadrul M.A.I.

Noi pagube provocate de Directia Generala a Hotilor, condusa de directorul general Razvan Grecu! Nu stiu cum se face ca...

Exclusiv23 de ore ago

Federația Polițiștilor de Penitenciare, alături de Federația Simdicatelor din Sistemul Penitenciar, continuă seria protestelor anunțate, astfel că in data de 28.03.2024 vor fi pichetate Penitenciarele Deva, Giurgiu și Codlea, in paralel cu strangerea semnăturilor pentru refuzul de ore suplimentare

Faptul că guvernanții , in an electoral, au scăpat printre degete niște firmituri pentru polițiștii de penitenciare ( actualizarea soldei...

Exclusiv2 zile ago

Dosarul „Tetra” fabricat de procurorul, pe atunci, Negulescu Mircea, zis „Portocală, zis „Zdreanță” și autointitulat „distrugătorul de destine”

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al...

Exclusiv2 zile ago

Se pun in pericol angajamentele internationale ale Romaniei in domeniul asistentei umanitare, din cauza lui Grecu & comp. care nu vor sa plateasca la timp si corect, drepturile legale ale „misionarilor”

In atentia veteranilor din teatrele de operatii! Mai multi veterani in teatrele de operatii mi-au transmis, pe diverse cai, insistent,...

Anchete3 zile ago

 INTOARCEREA “RABINULUI”

                                         ...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXV)/Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower, titra un ziar central de investigatii, confirmand, in...

Exclusiv3 zile ago

Ameninţări drastice din partea poliţiştilor şi agenţilor din penitenciare/Sindicaliştii ameninţă că măsurile pe care le vor lua, vor fi şi mai drastice in data de 9 Mai 2024

Angajații din structurile de forță ale statului roman au fost luați în bătaie de joc de Guvern In Monitorul Oficial...

Exclusiv3 zile ago

Fiecare lider sindical s-a impăunat cu ” marea ” realizare, cand in fond nu este altceva decât o ingenunchere a mișcării sindicale/Oamenii ar trebui să se trezească din amorteala asta colectivă

După lungi teorii ale conspirației, astăzi, cu puțin timp in urmă,in Monitorul Oficial al României a fost publicata celebra și...

Exclusiv4 zile ago

WHITE TOWER (XXIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER: copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie!

Copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie! Aceasta este una dintre realitățile scandalului WHITE TOWER! Mihai LUPU și Radu...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul” Oficial a intocmit un ÎNDRUMAR ELECTORAL PENTRU POLIȚIȘTI ȘI MILITARI

Statutul polițistului prin Legea 360/2002 și statutul cadrelor militare prevăzut în Legea 80/1995 fixează interdicții clare privind implicarea acestora în...

Exclusiv5 zile ago

Este dezonorant pentru un șef de poliție să se păteze în jocurile murdare ale politicienilor

Condiționalitatea factorului de comandă în structurile M.A.I. de fidelitatea față de o gașcă politică ori alta, nu a constituit vreodată...

Exclusiv5 zile ago

„Polițiștii și militarii nu suntem sclavii nimănui, iar niște drepturi acordate parțial nu sunt decât o altă ofensă adusă la sacrificiile pe care le facem și serviciul adus de către noi la menținerea ordinii publice și a siguranței naționale”

Așa cum v-am anunțat, la data de 25.03.2024, chiar de Ziua Poliției Române Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL trebuia să fie prezent...

Exclusivo săptămână ago

WHITE TOWER (XXIII)/Dupa rambusari ilegale de T.V.A asistam la mentinerea masurilor penale

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)  a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!