Connect with us

Featured

Rusia a dispus închiderea consulatelor Letoniei, Lituaniei şi Estoniei ca măsură de retorsiune, a anunţat Ministerul de Externe de la Moscova

Publicat

pe

Rusia închide consulatele celor trei țări baltice, foste sovietice, a anunțat joi ministerul rus de externe, într-un comunicat.

Consulatele Letoniei la Sankt Petersburg și Pskov, precum și consulatele generale ale Estoniei și Lituaniei la Sankt Petersburg vor fi închise și toți angajații lor vor fi declarați ”persona non grata”.

Expresia ”persona non grata” înseamnă, literal, ”o persoană nedorită”. A declara pe cineva ca atare înseamnă de obicei că trebuie să părăsească țara.

Conform Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice, o țară gazdă are dreptul de a declara diplomații străini nedoriți.

Ministerul rus de externe spune că decizia a fost luată ”pe baza principiului reciprocității, precum și luând în considerare acordarea de către autoritățile acestor țări a asistenței militare regimului de la Kiev și acoperind crimele naționaliștilor ucraineni împotriva populației civile din Donbas și Ucraina”.

Ambasadorii Letoniei, Estoniei și însărcinatul cu afaceri al Lituaniei în Rusia au fost convocați în legătură cu ”acțiunile neprietenoase ale acestor țări”.

Potrivit Ministerului rus de Externe, angajații consulari și alți angajați care nu sunt cetățeni ruși ar trebui să părăsească teritoriul rus în același interval de timp stabilit pentru plecarea angajaților misiunilor consulare ruse din aceste țări.

 La începutul acestei luni, Letonia și Estonia au ordonat fiecare închiderea a două consulate ruse din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Lituania și-a expulzat și ambasadorul rus. (Sava N.).

Featured

PNL și-a lansat, oficial, candidații pentru Primăria Ploiești și președinția Consiliului Județean Prahova

Publicat

pe

De

Sala Europa de la Palatul Administrativ din Ploiești a fost neincapatoare in aceasta seara unde liberalii prahoveni au participat la prezentarea candidaților desemnați pentru președinția Consiliului Județean Prahova și pentru funcția de primar al Ploieștiului.

Candidatul liberal pentru președinția Consiliului Județean Prahova este Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova.

Prezentarea candidaților Iulian Dumitrescu – Bogdan Cristian Nica a avut loc în prezența deputaților, consilierilor județeni și consilierilor locali, dar și a membrilor PNL.

„Procurorul Portocala”, „Primarul zero” si „Clanul Cosma”

Trebuie sa explicam prahovenilor si ploiestenilor in ce consta alegerea pe care o au de facut pe 9 iunie:

Au de ales intre PNL si „Clanul Cosma”, au de ales intre Iulian Dumitrescu si marioneta kamikaze a Clanului Cosma – Virgiliu Nanu, au de ales intre Bogdan Nica si noua marioneta a „Clanului Cosma” – Andrei Volosevici, au de ales intre investitii, dezvoltare si PNL, pe de o parte sau au de ales intre JAF LA DRUMUL MARE– Clanul Cosma si PSD, pe de alta parte”, a precizat Iulian Dumitrescu.

https://fb.watch/r_rbMjLKOv/

„Luptam sa ducem Prahova pe primul loc”, a susținut Iulian Dumitrescu, care a reamintit si faptul că, din 2020, de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Prahova, a atras fonduri în cuantum de 3 miliarde de euro pentru proiecte majore derulate în Prahova. (Cerasela N.).

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Lumea s-a saturat de atatea „suzete” conectate de Andrei Volosevici la prejudicierea bugetului

Publicat

pe

De

Idila primarului Andrei Volosevici cu fiica unui SRI-ist, tânăra Andrada Necșulescu, era cunoscuta de mult timp dar, era doar imorala.
Si nu ne referim aici la varsta celor doi  de la data respectiva (46 de ani versus 24 de ani), ci la faptul ca edilul a angajat pe aceasta tanara ca și consiliera lui personală la primărie, deci a mai creat o „suzeta” de „supt” bani publici. Era doar imorala deoarece era greu de demonstrat incompatibilitatea.
Dupa ce sâmbătă, 26 martie 2023, a avut loc ceremonia religioasă a logodnei la biserică, urmată de o petrecere pe cinste (sărbătorind atât ziua lui de naștere, cât și logodna), situatia edilului nu era doar imorala, trecand la o vadita incompatibilitate. 

Nu este treaba noastra ca edilul traieste o realitate paralela, ca ar avea 41% in sondaje, etc.


Nu este problema noastra ca edilul confunda „Republica Ploiesti” cu Sicilia si a creat „suzete de supt” si capusat bugetul local, deci bani publici. Este si problema opiniei publice.
Edilul a creat „suzete” de supt” bani publici confundand urbea cu Sicilia:
Nasa” – Albu Simona – city manager al municipiului Ploiesti;
Nasul” – Albu Catalin – „uns” director general la Politia Locala Ploiesti, deci- cu o „suzeta” mare, mare de tot, etc.

Sotia si fiica de SRI-ist (tânăra Andrada Necșulescu)  a trecut cu „suzeta” de la Primarie la Prefectura, la prietenul Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova.

Lumea s-a saturat de atatea „suzete” conectate la prejudicierea bugetului.

Si, exemplele pot continua…exact ca in comedia de moravuri sociale și politice, scrisă de dramaturgul român Ion Luca Caragiale –O scrisoare pierdută:

„Contul jidanului s-a plătit la Comitet pe patruzeci şi patru de steaguri.

PRISTANDA (naiv)

Da.

TIPĂTESCU

Ei?… s-a pus patruzeci şi patru de steaguri?

PRISTANDA

(cu tărie)

S-a pus, coane Fănică, s-a pus… Poate unul-două să le fi dat vântul jos… da’ s-a pus…

TIPĂTESCU

Patruzeci şi patru?

PRISTANDA

Patruzeci şi patru în cap, coane Fănică.

TIPĂTESCU

(râzând)

Nu umbla cu mofturi, Ghiţă. Nu m-am plimbat eu la luminaţie în trăsură cu Zoe şi cu nenea Zaharia în tot oraşul? Tocmai ea, cum e glumeaţă, zice: „Ia să-i numărăm steagurile lui Ghiţă”…

PRISTANDA

(mâhnit)

Îmi pare rău! Tocmai coane Joiţica, tocmai dumneei, care de!… Să ne aşteptăm de la dumneei la o protecţie…

TIPĂTESCU

Apoi, ea n-a zis-o cu răutate, a zis-o în glumă. Nu ştie şi nenea Zaharia şi ea că eşti omul nostru…

PRISTANDA

Al dumneavoastră, coane Fănică, şi al coanii Joiţichii, şi al lui conul Zaharia… Ei? Şi le-aţi numărat, coane Fănică?… Ei? Aşa e? Patruzeci şi patru…

TIPĂTESCU

Vreo paispce… cinspce.

PRISTANDA

Apoi să le numărăm, coane Fănică; să le numărăm; două la prefectură.

TIPĂTESCU

Două…

PRISTANDA

Două pe piaţa lui 11 Fevruarie…

TIPĂTESCU

Patru…

PRISTANDA

(căutând în gând)

Două la primărie...

TIPĂTESCU

Şase…

PRISTANDA

(acelaşi loc)

Unul la şcoala de băieţi…

TIPĂTESCU

Şapte…

PRISTANDA

Unul… la şcoala de fete…

TIPĂTESCU

Opt…

PRISTANDA

Unul la spital…

TIPĂTESCU

Nouă…

PRISTANDA

Două… la catrindală, la Sf. Niculae…

TIPĂTESCU

Unsprezece.

PRISTANDA

Două la prefectură… paispce...

TIPĂTESCU

(râzând)

Le-ai mai numărat pe ale de la prefectură.

PRISTANDA

Nu, coane Fănică, să trăiţi! (continuă repede, pe nerăsuflate.) Două la primărie, optspce, patru la şcoli, douăzeci şi patru, două la catrindală la Sf. Niculae, treizeci…

TIPĂTESCU

(râzând)

Le-ai maii numărat o dată pe toate astea şi aduni rău…

PRISTANDA

Doamne păzeşte, coane Fănică, să trăiţi, patruzeci şi patru, în cap… patruzeci şi patru… Cum zic, unul-două, poate vântul… ori cine ştie…

TIPĂTESCU

(râzând)

Ghiţă… apoi nu mă orbi de la obraz aşa.

PRISTANDA

(schimbând deodată tonul, umilit şi naiv)

Famelie mare… renumeraţie după buget mică…

(Cerasela N.).

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Nu e banc, dar asa s-au nascut bancurile cu militieni!

Publicat

pe

De

Doi pensionari cer la IGPR, copie de fisa de pensie, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul..
Solicitarea petentului nr.1, ghinionistul, nimereste la echipa mancatorilor de banane de la DMRU, condusa de imputernicitul Grecu (posibil e doar coincidenta ca are acelasi nume cu cel de la DGF).
„Organili de suport” resping cu entuziasm, ca brigadierii, solicitarea nr.1, pe motivul comic ca fisa de pensie nu este destinata publicitatii iar divulgarea fisei ar putea determina prejudicii MAI si personalului care a intocmit fisa de pensie.
Babuinii de la DMRU confunda comunicarea fisei de pensie catre beneficiarul fisei -o comunicare individuala, catre o persoana- cu „publicitatea”, termen care inseamna „Faptul de a face cunoscut un lucru publicului”.
„Confidentialitatea” fisei de pensie are ca sursa obligatia legala a institutiei de a proteja datele personale ale beneficiarului, nu fata de beneficiar, ci fata de terti. Fluturasul de salariu este si el „confidential’, dar se comunica beneficiarilor, in fiecare luna.
Nu in ultimul rand, o fisa de pensie intocmita corect nu poate produce, prin comunicare catre beneficiar, prejudicii MAI si/sau personalului care a intocmit fisa. Produce doar satisfactie si stima beneficiarului pentru institutie.
Doar o fisa incorecta, intocmita defectuos, cu incalcarea legii, poate aduce „prejudicii” (disciplinare, penale) celui care a intocmit-o astfel.
Asa zisul „prejudiciu” este evident unul legitim, legal intrucat este prevazut de lege. Legea a impus, in sarcina statului, tragerea la raspundere a incompetentului care intocmeste defectuos o fisa de pensie.
In cazul unui fise de pensie defectuoase, prejudiciat este beneficiarul, nu personalul care a intocmit fisa.
Insa la DMRU, in copacul babuinilor, chestiile astea functioneaza pe invers. Imputernicitul DMRU considera ca aplicarea marcii „confidential” pe un document se face in singurul scop sa fie protejati incompetentii de eventuale „prejudicii” disciplinare si/sau penale care s-ar produce daca beneficiarul dobandeste reprezentarea (el direct sau apeland la un specialist avocat) ca fisa lui de pensie a fost gresit intocmita, cu consecinta diminuarii dreptului de pensie.
Solicitarea petentului nr 2, norocosul, nimereste la Directia Financiara de la IGPR, unde functionari competenti, condusi de Harabagiu, comunica fara obstructie, petentului, copie de pe fisa de pensie ( de pe faimosul punct 7, ca asta va intereseaza, acolo sunt desfasurate elementele din baza, inclusiv majorarea de excelenta unde v-a julit DGF-ul ) .
 De cati politisti de la DMRU e nevoie sa inlocuiasca un bec? Cinci. Imputernicitul se urca pe masa si tine becul iar ceilalti patru invart masa ca sa se infileteze becul.
Fisa de pensie este similara unei adeverinte. Nu creeaza nici drepturi, nici obligatii. In ea se consemneaza elementele salariale care formeaza baza de calcul pentru pensie si valorile in bani ale elementelor respective. Aceste elemente salariale apartin trecutului si au fost deja comunicate la vremea lor, salariatului, prin intermediul fluturasilor de salarii.
Daca solicitati copie de pe fisa de pensie la IGPR, cereti in petitie ca solicitarea voastra sa fie rezolvata musai de echipa lui Harabagiu, directorul Directiei Financiare, pe motiv ca oamenii lui stiu carte ( pe aspectul asta al comunicarii fisei de pensie, nu vreau sa exagerez cu lauda) iar brigadierii de la DMRU stiu doar sa numere pana la patru, mai precizeaza Emil Pascut. (Cristina T.).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Lumea s-a saturat de atatea „suzete” conectate de Andrei Volosevici la prejudicierea bugetului

Idila primarului Andrei Volosevici cu fiica unui SRI-ist, tânăra Andrada Necșulescu, era cunoscuta de mult timp dar, era doar imorala....

Exclusiv2 zile ago

Nu e banc, dar asa s-au nascut bancurile cu militieni!

Doi pensionari cer la IGPR, copie de fisa de pensie, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.. Solicitarea petentului nr.1,...

Exclusiv2 zile ago

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor ( FSANP) a participat la protestul rezerviștilor militari, fiind singura federație din sistemul penitenciar care s-a alăturat protestului

Protestul a început la ora 12.00, iar la final o delegație a protestatarilor a fost prezenta la discuțiile din sediul...

Exclusiv3 zile ago

Pentru calvarul de pe străzile din Ploiesti – PSD-istul Andrei Volosevici – a fost agresat verbal si fizic de catre un cetatean al urbei lui Caragiale

Merită oraşul Ploiești titulatura de oraş european? Poate fi numit Ploiești oraş? La cum arată localitatea, ea nu se poate...

Exclusiv3 zile ago

Disperare mare mon cher!/Emil Drăgănescu, fost gardian public provenit de la Politia Locala Ploiesti si actual Prefect de Prahova, duce incompetenta/neputinta lui Virgiliu Nanu si a PSD la o adevarata opera de arta

Va dezvaluiam ca, intr-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD...

Exclusiv3 zile ago

FSANP se alătură protestului militarilor rezerviști/Polițiștii de penitenciare și militarii rezerviști cer eliminarea discriminărilor și inechităților în ceea ce privește pensiile militare de stat

Sindicatele din penitenciare se alătură protestului declanșat de militarii rezerviști în fața Ministerului Apărării Naționale (MApN).  Sindicatele cer ajutorul președintelui...

Exclusiv4 zile ago

DNA ar trebui să se sesizeze!/Suspiciuni de corupție la nivelul conducerii ANP!/Transferurile angajaților – FOLOASE NECUVENITE?

Iata ca, DUPĂ CRIZE DE SECURITATE ȘI EVADĂRI – MAI NOU sunt SUSPICIUNI DE CORUPȚIE LA NIVELUL CONDUCERII ANP, aspecte...

Exclusiv4 zile ago

Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului

Ministerul Afacerilor Interne a pus în transparență decizională proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 360/2002...

Exclusiv4 zile ago

Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP, solicită încetarea ABUZURILOR la Penitenciarul de Femei Târgșorul Nou

Printr-un articol postat pe site-ul de specialitate, al celor din penitenciare, Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor anunță public...

Exclusiv5 zile ago

Poliția Română desființează singura structură specializată în cercetarea delincvenței juvenile, în loc să o dezvolte

Organizația Națiunilor Unite, prin Rezoluția 33/40 din 29 nov. 1985, a adoptat un set de reguli de uniformizare privind aplicarea...

Exclusivo săptămână ago

Mii de ore de muncă și zeci de nopți nedormite

De astfel de eforturi și sacrificii a fost nevoie pentru ca polițistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice...

Exclusivo săptămână ago

Într-un gest de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova – isi recunoaste incompetenta si solicita sa NU fie VOTAT! (I)

Într-un moment de sinceritate, Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la...

Exclusivo săptămână ago

Din păcate, în structurile de poliție exista şi chiar sunt promovați “șefi” care au mentalități de C.A.P.

Ne cerem scuze faț de cetțenii din Judetul Gorj, precizeaza cei de la sindicatul Europol. În “managementul” promovat de ei,...

Exclusivo săptămână ago

Cetățeanul afgan care a atacat pe cei doi polițiști de frontieră din cadrul ITPF Timișoara a fost capturat împreună cu cealaltă călăuză

Misiunile desfășurate de polițiști implică un grad ridicat de risc și nu poate fi comparat cu niciun alt simplu job,...

Exclusivo săptămână ago

Odată cu căderea PSD-iștilor, Jandarmeria s-a ales și cu disprețul victorioșilor, mai ales a USR-Plus-iștilor, principalilii profitori, proletcultiști cu zel dar plini de teorii fără aplicații practice

Într-o ședință comună de lucru, in șef al unui inspectorat de poliție îl întreabă pe reprezentantul jandarmilor dacă au personal...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!