Featured
Liderul celui de-al doilea cel mai mare partid de opoziţie din Suedia a sugerat că partidul său va cere o schimbare a poziţiei Suediei faţă de aderarea la NATO, dacă şi Finlanda o va face
O schimbare de poziţie din partea Partidului Democraţilor din Suedia ar însemna o majoritate în Parlamentul Suediei care ar vrea ca ţara să adere la NATO.
Invazia Rusiei în Ucraina a împins cele două ţări – Suedia si Finlanda – să se gândească la o posibilă aderare la Alianţă, deşi Suedia nu pare atât de hotărâtă ca Finlanda.
Guvernul finlandez a transmis că, în săptămânile următoare, va clarifica paşii privind o posibilă decizie în acest sens.
“Dacă Finlanda aplică, eu vreau să merg la consiliul partidului cu o cerere de schimbare de poziţie”, a spus Jimmie Akesson, liderul partidului democrat suedez, conform Reuters.
„Lucrul care s-a schimbat este că Finlanda avansează clar către apartenenţa la NATO si există multe indicii că acest lucru se va întâmpla în curând. Faptul că Ucraina, care nu este membru NATO, este complet singură m-a făcut să mă răzgândesc”.
Rusia a avertizat, în repetate rânduri, că o posibilă aderare a Suediei si Finlandei la NATO ar duce la “consecinţe politice şi militare serioase”.
Anterior declaraţiei liderului Jimmie Akesson, social-democraţii din Suedia au făcut posibilul pentru a se opune sprijinului public faţă de aderarea ţării la NATO. (Sava N.).
Administratie
Operațiune polițienească în Roșiori de Vede pentru sustragerea de antene GPS
Acțiune coordònata dedicată investigațiilor criminale
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Roșiori de Vede, alături de colegii de la I.P.J. Teleorman și Secția 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, au desfășurat o acțiune amplă, punând în executare 4 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Roșiori de Vede și orașul Videle.
Sustragerea antenelor GPS
Investigațiile au fost inițiate în urma sesizărilor referitoare la sustragerea de antene GPS de pe utilaje agricole în noaptea de 17 spre 18 februarie 2024, incident care a cauzat un prejudiciu estimat la 13.000 de euro.
Măsuri luate în timpul investigației
În urma administrării probelor, au fost reținuți doi bărbați, în vârstă de 26 și 27 de ani, care au fost ulterior introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Olt.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman, asigurând astfel o desfășurare eficientă și în siguranță a operațiunii.
Drepturile și garanțiile procesuale
Este important de menționat că, pe durata întregului proces penal, persoanele implicate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale stipulate de Codul de Procedură Penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție. Această precizare subliniază grija autorităților de a respecta normele legale în cadrul investigațiilor desfășurate. (Paul D.).
Administratie
Descoperire de bunuri susceptibile de a fi contrafăcute în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea
Operațiune comună cu inspectori vamali
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat o descoperire semnificativă în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, unde au identificat bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 37.000.000 lei. Controlul a fost realizat de o echipă comună formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Isaccea.
Verificări detaliate asupra camionului
În cadrul verificărilor, echipa a efectuat un control fizic al unui camion cu marfă, destinat unei societăți comerciale din Ucraina. În urma inspecției amănunțite, s-a constatat că în interiorul camionului se aflau:
- Aproximativ 20.000 de ochelari de soare
- 348 articole de îmbrăcăminte
- 50 perechi de încălțăminte
- 37 genți
- 18.000 etichete care ar putea afecta dreptul de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute
Continuarea cercetărilor
Toate bunurile identificate, cu o valoare estimată de aproximativ 37.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.
De asemenea, polițiștii de frontieră au demarat investigații pentru a determina circumstanțele în care aceste produse cu o marcă identică sau similară au fost puse în circulație, ceea ce ar putea prejudicia titularul mărcii înregistrate. La finalizarea cercetărilor, vor fi luate măsurile legale necesare. (Sava N.).
Administratie
Ministrul Cseke Attila propune eliminarea sporului de antenă pentru expunerea la radiații
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a exprimat opinia că sporul de antenă de 15% acordat pentru expunerea la radiații ar trebui eliminat complet. El susține că soluția logică nu ar trebui să fie compensarea financiară a angajaților, ci rezolvarea cauzei problemei, respectiv eliminarea antenelor care generează radiații.
„Eu cred că noi, cu toții, inclusiv angajații și demnitarii, ar trebui să încercăm să scăpăm de acest spor de antenă. Ca să nu mai avem un asemenea fenomen. Eu cred că sporul de 15% nu rezolvă rezonanța magnetică dacă există pe clădire, dacă sunt antene și așa mai departe. Cred că logic ar fi să încercăm să rezolvăm cauza. Pentru că 15% la salariu nu va rezolva dacă, într-adevăr, avem o problemă de sănătate cu existența antenei,” a afirmat ministrul în cadrul unei intervenții la Digi 24, conform MEDIAFAX.
Justificarea sporurilor
Cseke Attila a continuat să sublinieze că doar sporurile destinate gestionării fondurilor europene sunt justificate, însă acestea ar trebui acordate în funcție de performanță. El a remarcat că în minister există diferențe salariale nejustificate pentru aceeași funcție publică și a subliniat necesitatea ca noua lege a salarizării să fie echitabilă și să se bazeze pe performanță. Referitor la sporurile de 50% deja acordate pentru proiectele europene, ministrul a clarificat că acestea nu pot fi retrase retroactiv.
Prin aceste declarații, Cseke Attila subliniază angajamentul său pentru o abordare mai transparentă și responsabilă în salarizarea angajaților din minister, punând accent pe sănătatea publică și pe necesitatea de a aborda problemele fundamentale ale expunerii la radiații.
-
Exclusivacum 23 de ore
Corupția și ilegalitățile în managementul deșeurilor din Prahova: Cazul ROSAL și evoluția sa către UWS și BIN GO SOLUTIONS S.R.L.
-
Exclusivacum 2 zile
Rețele de criminalitate economico-financiară organizata: O investigație în afacerile murdare ale Ploieștiului, în inima scandalului White Tower
-
Administratieacum 3 zile
Rovinieta de Munte: O nouă taxă pentru soferii care tranzitează Valea Prahovei începând cu 15 Ianuarie 2025
-
Exclusivacum 3 zile
Indignați de ignorare. MAI ignoră protestele: Polițiștii cer leadership responsabil
-
Exclusivacum 5 zile
Protestul polițiștilor: O mobilizare impresionantă și solidară/Tandra abordare în timpul protestului
-
Exclusivacum o zi
MAI va eșalona plățile drepturilor salariale pe o perioadă de 5 ani
-
Exclusivacum 3 zile
Polițiștii infruntă ‘Ordonanța Trenuleț‘: Continuarea protestelor pentru drepturi
-
Featuredacum 3 zile
Controversele tehnologiei ARN mesager: Studiu revelator în Nature Biotechnology