Exclusiv
ANFP a fost sesizata, prin Cabinet Avocat, cu privire la ilegalitatile de la Politia Locala Ploiesti/Se solicita excluderea din corpul functionarilor publici a lui Enita Alexandru
ANFP a fost sesizata, prin Cabinet Avocat, cu privire la ilegalitatile de la Politia Locala Ploiesti.
Se solicita excluderea din corpul functionarilor publici a lui Enita Alexandru!
Suntem curiosi cati vor mai risca sa intre in zona penalului pentru a ii salva partea dorsala NASULUI din La Piovra si a pilei sale, una bucata de paznic, mandrete de odrasla a unui „stabulet” de la Finante.
Reamintim ca, fostul sef Achizitii al Politiei Locale Ploiesti a castigat in instanta procesul care a durat ani de zile pana cand s-a decis ca acesta trebuie sa fie repus in drepturi.
La data de 03.08.2021, Albu Catalin emite decizia nr 67 prin care S.C.D este reangajat conform deciziei definitive ale instantei cu plata salariilor pe o perioada de peste 5 ani de zile, aproximativ 2 miliarde lei vechi.
Nu au fost achitate si alte drepturi, motiv pentru care acesta s-a adresat, din nou, instantei.
Pentru a demonstra ca acest prejudiciu adus bugetului local NU este de ajuns (aceste sume fiind platite din taxele ploiestenilor), onor Albu Catalin, in bataie de joc fata de lege si de banii ploiestenilor, emite in acelasi minut din data de 03.08.2021, o noua decizie (nr 68) printr-o interpretare propie a legii si il destituie, ilegal, pe acelasi S.C.D pe care instanta il obligase sa il reaincadreze.
In fapt, pe Albu Catalin nu ii pasa de aceasta decizie ilegala si de prejudiciul produs din nou bugetului local, acesta avea alt interes pentru acest post la achizitii, cum va vom arata mai jos.
Sa il reangajezi si sa il destitui in aceeasi zi fara nicio acoperire legala, fara sa incalce nicio prevedere a art. 492, alin 2 din Codul Administrativ. Este un abuz grosolan, pentru ca au fost arse etapele care sa conduca la destituirea din functia publica, potrivit art. 492, alin 3, lit f).
Constient de acest abuz, S.C.D a facut plangere penala celor care au intocmit aceste acte care i-au creat prejudicii.
Informaţii generale
|
Părţi
|
Şedinţe
|
Mai mult, acesta s-a adresat si instantei, in civil, unde – prin Hotarârea 2831/2021 a Tribunalului Prahova care a fost emisa in data de 16.11.2021, o hotarare prin care reclamantul a castigat din nou despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat pe întreagă perioadă de suspendare a contractului individual de muncă si reancadrarea pe postul de functionar public detinut anterior la achizitii din cadrul Politiei Locale Ploiesti.
Deci, un alt prejudiciu, care se mareste zi de zi datorita intereselor dolosive ale directorului Albu Catalin, prejudiciu care cu siguranta nu il va achita din buzunarul sau ci din taxele ploiestenilor.
Cu toate ca aceasta Hotarare nr 2831/2021 a Tribunalului Prahova care a fost emisa in data de 16.11.2021 este executorie de la data emiterii (16.11.2021), la data de 26.01.2022, Albu Catalin scoate la concurs acest post al celui care castigase a doua oara in instanta, prin noua Hotarare nr 2931/2021 care este executorie dar la care nu s-a primit motivarea.
In fapt, Albu Catalin impreuna cu sefi din administratia locala au avut un alt plan inca de la destituirea ilegala prin decizia 68 din 03.08.2021.
Planul era sa isi securizeze posturile la Oficiul Juridic si la Achizitii pentru a efectua un altfel de achizitii, dupa „inima” lor.
Deci, cu scoaterea la concurs al postului de la achizitii au fost scoase si alte doua posturi la Oficiul Juridic, tot la aceeasi data.
Astfel, postul care nu era vacant, cel de functionar public si pe care Albu Catalin era obligat de instanta sa il reangajeze pe S.C.D a fost ocupat de prietenul lui Albu Catalin, respectiv de Enita Alexandru, fost sef la serviciul administrativ, personal contractual, care s-a trezit, peste noapte, functionar public.
Un post de jurist a fost ocupat Dobrescu Valentina Irina, chiar sotia lui Dobrescu Catalin, consilier juridic in cadrul primariei Ploiesti.
Astfel, au fost securizate cele doua posturi pentru a se porni la altfel de „achizitii”, pe bani publici.
Reamintim ca, la doua saptamani de zile de la acest concurs ilegal, mai exact la data de 15.02.2022, Proiectul de buget pentru anul 2022 al Poliției Local Ploiești a fost aprobat de Consiliul Local Ploiesti.
Mai mult, la data de 15.03.2022, Dobrescu Valentina Irina, chiar sotia lui Dobrescu Catalin, consilier juridic in cadrul primariei Ploiesti – a fost numita sefa Oficiului Juridic.
Cu aceasta noua Organigrama, Consiliul Local Ploiesti va fi chemat sa gireze:
Prejudiciul cauzat de Albu Catalin bugetului local, prin decizia ilegala de demitere a lui S.C.D.
Girarea unui concurs ilegal, inclusiv girarea ca functionar public a numitului Enita Alexandru.
In acest sens, Albu Catalin va propune Consiliului Local Ploiesti sa aprobe un post nou de functionar public la achizitii, prin transformarea altui post si reunirea Serviciului Administrativ cu cel de Achizitii pentru ca pila sa, Enita Alexandru sa fie numit pe post de sef la noul serviciu creat, chiar daca a ajuns functionar public in mod ILEGAL.
Girarea unei razbunari personale ale edilului fata de Anton Catalin – Sef Serviciu Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Ploiesti.
Reamintim ca, in tumultoasa activitate a Politiei Locale Ploiesti plina numai cu fosti directori cu probleme penale, Anton Catalin – Sef Serviciu Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Ploiesti – a fost singurul care a tinut pe lina de plutire aceasta institutiei, prin profesionalismul sau.
Acesta coordoneaza 140 de politisti locali, functionari publici.
Anton Catalin a avut „tupeul” si curajul sa refuze sa mai colaboreze cu edilul din calitatea de director al Politiei Locale Ploiesti datorita insultelor si comportamentelor violent, vulgar si de superioritate ale lui Andrei Volosevici, care il neaga cu vehementa (vezi si cazul cu alergarea directorului economic prin primarie, etc).
„Matrasirea” lui Anton Catalin a fost gandita cu mult timp in urma si facuta in mai multi pasi, demonstrand ca razbunarea edilului nu are margini si limite.
In fapt, pentru interesul personal al directorului general Albu Catalin (în termen de 1 an de la numirea în funcție, Albu Cătălin era obligat să promoveze cursurile de trei luni, executate într-o instituție de învățământ a Ministerului Afacerilor Interne) dar si pentru razbunarea edilului pusa la cale de ceva vreme, au fost intocmite Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti si Referatul de aprobare nr 348/25.08.2021 prin care Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa voteze (HCL 303/2021) prin care s-a aprobat noul Regulament de functionare si organizare al Politiei Locale Ploiesti.
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2021/10/1a-3.pdf” title=”1a”]
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2021/10/1b-3.pdf” title=”1b”]
Astfel, prin modificarea Regulamentului de organizare și funcționare care cuprindea și nouă organigramă a Poliției Locale Ploiești, șefii acestor structuri nu au mai fost încadrați în funcția publică specifică de polițist local, deși aceste funcții fuseseră echivalate de ANFP, în urmă cu ceva ani.
Deci, in prezent, Anton Catalin nu mai este functionar public datorita celor mai sus meentionate si pentru razbunare si baiate de joc posibila ca nu mai poate fi aparat de ANFP, prin noua Organigrama ce va fi depusa in aceasta saptamana, Albu Catalin in cooperare cu Andrei Volosevici intentioneaza sa treaca postul ocupat de Anton Catalin din Sef Serviciu in Sef Birou (bataie de joc pe fata: un sef care coordoneaza 140 de politisti locali sa fie sef birou iar alti sefi de serviciu din cadrul Politiei Locale Ploiesti care au 7-8 subordonati sa ramana sefi de serviciu).
Mai mult, la data de 15 martie dezvaluiam : „UPDATE/Nici Consiliul Local Ploiesti nu va mai putea sa ii salveze partea „dorsala” directorului Politiei Locale Ploiesti/Se „sparge”…”
La data de 21.03.2022, Politia Locala Ploiesti a primit motivarea deciziei redactata la 15 martie, decizia aceea executorie din 2021 prin care S.C.D trebuia reaincadrat.
Albu Catalin, asa cum am aratat mai sus, a incalcat legea si a atras in penal si Comisia de Talente care a participat la aceasta mascarada de concurs, un concurs ILEGAL, un concurs prin care o bucata de paznic a fost pus sa isi dea demisia din paznic contractual si s-a trezit, peste noapte functionar public, ILEGAL.
Cum hoatararea este executorie ne intrebam unde se va duce bacata de paznic avand in vedere ca ocupa un post ilegal si el si-a dat demisia la sfatul prietenului sau, Albu Catalin, din functia pe care o detinea ca angajat contractual.
In data de 21.03.2022, S.C.D a transmis Politiei Locale Ploiesti adresa de reaincadrare conform hotararii instantei care este executorie.
Vom reveni. (Cerasela N.).
Exclusiv
Degradarea Serviciului Siguranța Deținerii din ANP: lipsă de viziune și incertitudini în management
Problemele acute din Serviciul Siguranța Deținerii
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a lansat recent un apel asupra degradării semnificative a Serviciului Siguranța Deținerii, evidențiind probleme acute de dezorganizare, absență a viziunii și un lingăism acerb care afectează funcționarea eficientă a acestuia. Această situație are implicații directe nu doar asupra siguranței locurilor de deținere, ci și asupra securității personalului, precum și asupra respectării disciplinei de stat în cadrul sectorului operativ din penitenciare, aspecte considerabile într-o instituție de o asemenea importanță.
Conform declarațiilor reprezentanților federației, Serviciul Siguranța Deținerii (SSD) traversează o perioadă marcată de o abulie emblematică, unde predomină dezorganizarea, iar lipsa unei strategii clare a condus la o serie de incidente operaționale frecvente care afectează unitățile penitenciare. În aceste împrejurări, agenții și ofițerii din cadrul penitenciarelor se simt abandonați în confruntarea cu un mediu tot mai agresiv, unde provocările sunt tot mai constante.
Critici la adresa conducerii și atmosfera de abandon
Criticile din partea sindicaliștilor sunt îndreptate și către actuala conducere, considerată mai preocupată de păstrarea pozițiilor în fața unei cereri nevestejite de reformă decât de îmbunătățirea condițiilor de muncă și a siguranței angajaților. Această premisă stârnește îngrijorare cu privire la eficiența și responsabilitatea managementului în cadrul sistemului penitenciar.
Lipsa de experiență și legitimitate a ofițerilor specializați
În cele din urmă, Serviciul este coordonat de un singur comisar șef, Dănuț Ilie, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la capabilitățile și experiența personalului. Majoritatea ofițerilor sunt tineri, iar această lipsă de experiență operativă ridică îndoieli referitoare la legitimitatea lor în coordonarea și supravegherea activității directorilor adjuncți. Din păcate, au fost mai multe situații în care acești ofițeri, din SSD, care sunt specializați în siguranța deținerii, au avut interacțiuni limitate cu deținuții, având o cunoaștere a funcțiilor acestora mai degrabă teoretică, bazată pe regulamente, decât practică.
Motivul neatractivității pentru ofițeri cu experiență
Sindicatul a ridicat, de asemenea, întrebări cu privire la motivele pentru care nu există ofițeri cu experiență dispuși să se alăture Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar. S-a sugerat că structura este, în mod deliberat, populată cu ofițeri care se supun fără a contesta status quo-ul, ceea ce duce la o atitudine de lipsă de asumare, curaj și inițiativă. Printre cadrele existente în sistemul penitenciar, se pare că există o tendință de a alege indivizi care nu îndrăznesc să conteste ordinea existentă, astfel creându-se un climat de obediență dăunătoare pentru deciziile luate în cadrul SSD.
Pensionarea lui Gabriel Păun și atmosfera de dezinteres
În plus, ca o consecință a absenței unei conduceri eficiente, pensionarea lui Gabriel Păun, fost director al DSDRP, a generat o atmosferă de mare relaxare. S-a realizat o petrecere în rândul angajaților, unde problemele precum ultrajele, evadările, crimele, decesele, sinuciderile, consumul de droguri, alcoolul și telefoanele mobile din penitenciare au fost trecute cu vederea. Acest dezinteres profund evidențiază o provocare continuă, în special în contextul relevării problemelor de corupție și nereguli grave în cadrul ANP, mai ales în cadrul DSDRP.
Exclusiv
Avansări înainte de termen pentru polițiști, anunțate de Sindicatul Sidepol în preajma Zilei Naționale
Sindicatul Sidepol a anunțat că se apropie perioada avansărilor înainte de termen pentru polițiști, conform reglementărilor Ministerului Afacerilor Interne. Așa cum s-a stabilit în fiecare an, ministerul urmează să aprobe limitele indicatorilor pentru formularea propunerilor de avansare în gradul profesional următor, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.
Inspectoratul General al Poliției Române și fiecare armă în parte vor repartiza numărul de indicatori alocați fiecărei unități teritoriale. Propunerile pentru avansare vor fi formulate cu respectarea cadrului legal în vigoare, conform Ordinului nr. 140 din 2016, care reglementează managementul resurselor umane în unitățile de poliție.
Regulile stipulate în ordin prevăd că avansările se fac în limita numărului de posturi prevăzute cu gradul respectiv și că acestea sunt aprobate de ministrul afacerilor interne, de regulă, la 25 martie și de Ziua Națională a României. Polițiștii propusi pentru avansare trebuie să fie încadrati pe un post cu grad superior celui deținut.
Avansarea înainte de împlinirea stagiului minim se face de 1 Decembrie sau pentru merite excepționale pe parcursul anului, cu respectarea unor condiții specifice, incluzând îndeplinirea jumătate din stagiul minim, clasificarea cu cel puțin „bine”, și absolventul cursurilor legale necesare.
Conform procedurii utilizate în anii anteriori, șefii de unități trebuie să se asigure că cel puțin jumătate din numărul indicatorilor alocați unității este repartizat agenților de poliție.
Reprezentanții Sindicatului Sidepol se vor prezenta la ședințele de comandă pentru a discuta despre notele de fundamentare pentru cei propuși a fi avansați, asigurându-se că drepturile polițiștilor care s-au evidențiat în activitatea desfășurată sunt respectate, urmărind echitatea și echilibrul deciziilor. (Cerasela N.).
Exclusiv
Trădarea lui Mirițescu: O rețea de corupție și politică în interiorul Poliției Române
Eduard Mirițescu: Presiuni și minciuni în demersul obținerii conducerii DGA Prahova
Controverse în cadrul Poliției
În articolul „EXCLUSIV Adevărul în pânza minciunilor: ce îi spune Mirițescu lui Predoiu?”, publicat de ziarul nostru Incisiv de Prahova pe 21 octombrie 2024, întrebam: „Mirițescu, îi mai spui minciuni domnului Ministru Predoiu?”(aici).
Între timp, pe 4 noiembrie 2024, Eduard Mirițescu a întreprins o acțiune tip „combinatie”, pretinzând că are acordul ministrului Cătălin Predoiu pentru a face presiuni asupra șefului Direcției Generale Anticorupție (DGA) în vederea numirii pupilei sale, Bălan Marcel, la conducerea DGA Prahova.
Această numire era programată pentru 6 noiembrie 2024, dar acțiunile subversive ale lui Mirițescu au fost descoperite de cei de la DGIPI, care au informat rapid Ministerul Afacerilor Interne. În loc să obțină numirea dorită, chestorul Eduard Mirițescu s-a confruntat cu o „sapuneală” zdravănă.
Dincolo de reguli (aici)
Ne întrebăm ce mai caută un astfel de personaj toxic în Poliția Română, dat fiind că a refuzat să accepte „propunerea” voalat de a se pensiona.
Presiuni politice în DGA Prahova: Mirițescu și planurile de numire a lui Bălan
Recent, reținerea și inculparea primarului Volosevici, a lui Stavri și a interlopului Claudiu Belu au creat frisoane în rândul lui Mirițescu, determinându-l să facă presiuni pentru a impune numirea lui Marcel Bălan la conducerea DGA Prahova. Acest demers ar putea avea scopul de a bloca anumite dosare aflate în lucru, inclusiv cele legate de sora sa, evidențiind astfel teama de repercusiuni din partea justiției
Strategii de presiune: Volosevici, Mirițescu și tentativa de blocare a anchetelor penale
În fapt, Andrei Volosevici a început să colaboreze cu procurorii, iar Mirițescu încearcă, prin numirea lui Bălan la conducerea DGA Prahova, să-l șantajeze pe Volosevici pentru a-l determina să își închidă gura în legătură cu implicarea sa si a surorii sale santajand cu alte dosare penale aflate în lucru în această instituție, pe care Mirițescu vrea să le blocheze.
Reamintim ca, cu ceva timp în urmă, domnul Mihai Anastasescu, o figură influentă datorită relațiilor sale personale, a avut ideea să solicite numirea lui Marcel Bălan, un polițist necunoscut pe atunci, în funcția de șef al Biroului Investigații Criminale din Câmpina. Deși Bălan nu se evidenția pe cale profesională, avea o legătură de dependență față de Anastasescu, care îl putea ajuta să avanseze în carieră.
După o scurtă perioadă în Poliția Municipiului Câmpina, Bălan a fost promovat de Mirițescu la conducerea Poliției Ploiești, o mutare privită de Anastasescu și Mirițescu ca o rampă de lansare pentru funcția de inspector șef. Planurile lor au fost însă deturnate de numirea comisarului șef Manuc ca inspector șef, lăsându-l pe Bălan să conducă Serviciul de Investigații Criminale al IJP Prahova, cu promisiunea unei viitoare avansări.
Trecut intunecat și corupție
În 2023, Bălan s-a văzut în postura de a deschide ușa pentru Anastasescu, demonstrând o servilitate care a șocat colegii săi. Anastasescu, un businessman cu afaceri dubioase în trecut, a reușit să evite dosarele penale datorită unei rețele obscure de influență. Timp de ani, România a fost afectată de activități ilegale în domeniul alcoolului, estimându-se pierderi de sute de milioane de euro la bugetul de stat.
Investigațiile au scos la iveală conexiuni cu oameni de afaceri controversați și corupție instituționalizată. Planurile politice de promovare a lui Bălan și Preda au fost complicate de intrigile interne și de teama unor posibile denunțuri venite din partea foștilor colaboratori.
Îngrijorări și perspective
Precipitarea și presiunea ridică semne de întrebare cu privire la legitimitatea numirii lui Bălan Marcel la conducerea DGA Prahova și la influențele politice care ar putea sta la baza acestei decizii. Se pare că, după o încercare anterioară de a-l numi pe Bălan la comanda Biroului Investigații Criminale din Câmpina, unde a fost promovat de Mihai Anastasescu, acest nou plan este susținut de o rețea de interese care include extrapolarea influenței PSD.
Pe fondul unei atmosfere de neîncredere, Mirițescu s-a aflat în mijlocul unor manevre politice prin care se dorea numirea lui Bălan ca inspector șef în DGA. Aceasta s-ar fi realizat printr-un aranjament cu Ginel Preda, ceea ce ar fi periclitat anchetele în curs, inclusiv dosarul nr. 4621/P/2023, care ar putea fi mușamalizat astfel.
Dezvăluirile despre legăturile lui Anastasescu, un om de afaceri influent care a navigat prin procese juridice controversate, subliniază complexitatea situației. Conexiunile sale cu rețelele de putere sugerează un joc politic subtil, în care Mirițescu ar putea fi presat să aleagă între loialitatea față de partenerii săi și obligațiile față de Ministerul Afacerilor Interne.
Această situație este alimentată de frica de repercusiuni legate de reîntoarcerea suspectei Matei Tatiana, care ar putea aduce la lumină detalii compromițătoare pentru mai multe persoane implicate în actualele manevre. În acest context, întrebarea rămâne: Mirițescu va spune adevărul ministrului Predoiu despre influențele externe care îi afectează deciziile sau va rămâne tăcut, lăsându-se influențat de cei care îl susțin în acest joc politic periculos? Un lucru este cert—jocurile de putere din DGA Prahova continuă să atragă atenția și necesită o atenție sporită din partea autorităților competente.
-
Exclusivacum 2 zile
Pensia medie în sistemul militar: Sumarul informațiilor de la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I.
-
Exclusivacum o zi
Pensionarii militari în pericol: Acuzații de colaborare politică în contextul modificărilor legii pensiilor
-
Exclusivacum o zi
Riscuri mari pentru sporul Bayraktar din cauza reputatiei controversate a Directorului ANP
-
Exclusivacum 3 zile
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor acuză ANP de corupție și mușamalizare
-
Exclusivacum 4 zile
OUG 26/2024: Actualizarea salariilor și soldei de grad profesional
-
Exclusivacum o zi
Trădarea lui Mirițescu: O rețea de corupție și politică în interiorul Poliției Române
-
Exclusivacum 4 zile
Corupția la vârf: Eduard Mirițescu și structura criminală din Poliție
-
Exclusivacum 3 zile
Sindicatul Diamantul critică modul în care IGPR a gestionat majorările salariale