Connect with us

Social

Meserii noi, dileme vechi! Cum a reușit un cursant WellCode să treacă de la ospătar la programator după numai două luni?

Publicat

pe

Din ce în ce mai mulți cursanți WellCode împărtășesc din experiențele personale și dezvăluie secretul succesului lor.

Cristian este unul dintre aceștia și se bucură că a marcat și un record în cadrul programului de mentorat: s-a angajat după numai două luni de la debutul pe platformă, reușind să-i surprindă chiar și pe mentorii WellCode Teapa, nu acesta era obiectivul lui final, ci abia începutul!

Cursantul WellCode are o poveste de viață impresionantă și este dovada că ambiția și perseverența sunt cheile succesului personal și profesional. Bărbatul a reușit să facă primii pași în domeniul IT și mărturisește că visul lui este ca în numai câțiva ani să-și fondeze propria firmă de programare și să aibă proprii angajați.

wellcode recenzii

Cu toate că are puțin peste 20 de ani, Cristian a dat dovadă de maturitate și a înțeles că urmarea pasiunii este cheia succesului. Astfel, deși activa în domeniul HoReCa, în momentul în care activitatea i-a fost suspendată din cauza pandemiei, a decis că este timpul să ia atitudine. Astfel, a căutat soluții și a intrat în programul WellCode.

Am avut un job în domeniul HoReCa, însă din cauza pandemiei a fost grav afectat și nu mai oferea nicio siguranță materială. Întotdeauna mi-am dorit să devin programator, doar că era mai greu pentru început. Am fost student la Facultatea de Informatică din Pitești. Din cauza dezorganizării, nu am avut o evoluție foarte bună. În plus, trecerea cursurilor în online ne-a pus în fața unei situații noi, pe care nimeni nu știa cum să o gestioneze. Am ales atunci să intru în mentoratul WellCode, pe lângă cursurile de la facultate, deoarece programul de la actualul job îmi ocupa foarte mult timp și nu puteam ajunge la cursuri. În momentul în care am simțit că am lucruri de recuperat, am început să caut ajutor în online și așa am găsit WellCode”, i-a spus Cristian fondatorului WellCode, în cadrul unui testimonial postat pe pagina WellCode Recenzii.

Tânărul și-a urmat cu îndârjire obiectivul și, după câteva săptămâni pe platforma WellCode, a început să aplice pentru job-uri. Mai mult decât atât, a și participat la interviuri, care l-au antrenat și în urma cărora a acumulat experiență și și-a îmbogățit cunoștințele.

Am început să aplic pentru job-uri în domeniu programării, pentru că nu am mai dorit să lucrez ca ospătar. La începutul verii trecute, am reușit să lucrez și puțin mai mult pe platformă, moment în care am început să aplic pentru job-uri. Urma să susțin licența în luna septembrie, așa că am decis să fac acest pas, pentru că vedeam că sunt probleme cu banii. Mi-am spus că, în definitiv, este vorba despre siguranța mea și că am ajuns la o vârstă la care ar trebui să mă descurc singur. Interviurile au fost o experiență nouă pentru mine. Primele au fost chiar foarte interesante, căci am mai câștigat puțină experiență. Am prins un training, am început să mă dezvolt și am mai văzut puțin din partea de programare. Un prim interviu care m-a șocat, din cauza că nu știam cum este un interviu în acest domeniu, a fost la o firmă din București. Acolo, a fost primul interviu pe care l-am simțit serios, deoarece a implicat un test de matematică, apoi unul de informatică (C++) și ar fi urmat și un test de Angular, care ar fi durat aproximativ 5 ore”, a povestit Cristian despre prima sa experiență legată de participarea la interviurile de angajare în domeniul IT.

Cristian a mărturisit cum a ajuns să se angajeze atât de repede ca programator și cum l-a ajutat experiența de pe platforma WellCode în obținerea primului său job în IT.

La firma la care sunt în prezent, procesul de recrutare a fost destul de lung. Am fost sunat de la HR și mi s-au prezentat condițiile care trebuie îndeplinite pentru a putea trece la pasul următor. Era un test de 90 de minute, timp în care trebuia să acoperi 4 categorii: C Sharp, HTML, CSS și Java Script. Trebuia să obții un punctaj minim de 70 de puncte, pentru a putea trece în etapa următoare. Trebuie să te documentezi câte puțin despre fiecare mod de codare. Dacă vezi puțin din fiecare și prinzi modul de funcționare, nu mai ai de ce să te temi. În plus, sunt testele pentru începători, nu e de speriat și nu e atât de dificil pe cât sună. Modul de organizare de la WellCode m-a facut să fiu atent la detaliile fiecărei probleme. Faptul că puteam vedea că nu obțin la o problemă un scor de 100% făcea diferența între a trece mai departe sau a rămâne pe loc. Sunt angajat în cadrul acestei companii deja de 5 luni. În momentul în care am intrat în firmă, am lucrat pe un proiect de nișă, folosit doar de această firmă, așa că am mai avut parte de un training și apoi un test de 5 ore. De testul de 5 ore nu am scăpat sub nicio formă. Obiectivul meu este ca, în 5-6 ani, să am propria mea firmă”, spune el.

Regretă că a intrat în mentoratul WellCode? Țeapă! Întrebat de Petru Trîmbițaș – fondatorul mentoratului WellCode – ce ar face diferit, Cristian a mărturisit că regretă faptul că nu a acordat o atenție mai mare programării mult mai devreme. În plus, cursantul a spus că în timpul mentoratului a decoperit cât de importante sunt valorile WellCode în stabilirea unui stil de viață sănătos și în construirea unei cariere de succes.

Ce aș face diferit ar fi să învăț să-mi gestionez timpul mai bine. De la stabilirea unei igiene a somnului, la stabilirea programului de învățat și chiar și atenția pe care o acord sportului sau vieții personale. În plus, aș acorda o mai mare atenție programării încă din liceu. Totul se face cu perseverență! Ai nevoie de perseverență și multă ambiție pentru a ajunge până în punctul acesta”, și-a încheiat Cristian interviul acordat lui Petru Trîmbițaș.

Ești pasionat de programare, însă nu știi de unde să începi? Intră pe site-ul WellCode, consultă oferta completă, programează-ți o ședință cu mentorii și fă primii pași în cariera ta de programator. Pentru o imagine completă, urmărește testimonialele foștilor și actualilor cursanți, înregistrate pe paginile WellCode Pareri și WellCode Recenzii.

Exclusiv

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

Publicat

pe

De

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul!
Desi termenul limita de actualizare fise de post a fost 30.04. 2024 in toata tara, țestoșii de la IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase! Cand au fost numiti sefi, nu le-a explicat nimeni ca e nevoie de minim doua celule functionale in creier, mai precizeaza sursa citata! (Cristina T.).
Ar putea fi o imagine cu text
Citeste in continuare

Anchete

La Campionatul European de Judo al Polițiștilor, echipa României a triumfat la proba pe echipe

Publicat

pe

De

La Campionatul European de Judo al Polițiștilor, desfășurat în perioada 13-17 iunie 2024, la Sofia, unde au participat 200 de sportivi din 16 țări, Iasmina, politista de la IPJ Timiș, a obținut un nou succes, clasându-se pe locul 3 la categoria 57 kg . După ce a concurat împotriva unor sportivi de înaltă clasă, motivați și extrem de bine pregătiți, politista noastră a dovedit încă o dată excelența și dedicarea care au adus-o pe podium la foarte multe competiții de nivel internațional, precizeaza cei de la Sindicatul Europol.
Această performanță se adaugă unei serii impresionante de realizări sportive, printre care și medaliile câștigate la campionatele naționale de judo ale MAI.
De asemenea, la Campionatul European de Judo al Polițiștilor, echipa României a triumfat la proba pe echipe, clasându-se pe locul 1 și învingând în finală echipa Germaniei, cu Austria și Franța ocupând locurile 2-3. (Sava N.).
Citeste in continuare

Featured

Încă o povară. Operațiuni militare ale Republicii Moldova, pe banii noștri

Publicat

pe

De

Ministerul Apărării Naționale a decis să modifice, pe repede înainte, Acordul militar cu Republica Moldova, printr-un protocol de amendare care să nu mai treacă prin Parlament. Elementele noi introduse sunt legate de finanțarea, de către România, a unei alte armate străine, după ce a făcut același lucru și în cazul Ucrainei, adăugând încă o povară bugetului țării noastre. Cheltuielile semnificative la care s-a înhămat România ar fi necesare pentru o mai bună vizibilitate a Republicii Moldova, susține MApN.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Republicii Moldova nu i-a ajuns donația de 100 milioane de euro din partea României și nici gazele și energia luate din țara noastră. Acum, statul vecin a venit să ceară bani și pentru participarea militarilor săi la misiuni internaționale, cum ar fi așa-zisa menținere a păcii din Bosnia Herțegovina, unde 22 de state, în special din NATO, tot antrenează armata guvernamentală de vreo 20 de ani.

Culmea este că, după cum ne explică MApN, Republica Moldova este foarte activă în misiunile și operațiile PSAC (Politica de securitate și apărare comună a UE), încă din anul 2014, în special în EUMAM ((Misiunea de asistenţă militară a UE) Republica Centrafricană și EUTM Mali, exprimându-și intenția de a contribui și la EUMPM Niger, EUFOR ALTHEA (Bosnia-Herțegovina) și EUTM Somalia. Totodată, Republica Moldova contribuie la misiuni ONU și continuă să participe în cadrul KFOR.

”Urmare a aprobării, de către statele membre, a recomandării Comitetului militar al UE pentru participarea Republicii Moldova la operația EUFOR ALTHEA, Republica Moldova și-a exprimat disponibilitatea pentru implicare în misiunea evocată cu un pluton de infanterie ușoară, compus din 18 militari și doi ofițeri de stat major. Concomitent, Republica Moldova a solicitat MApN, în cadrul discuțiilor bilaterale la nivel politic și militar, acordarea de sprijin, fără rambursarea cheltuielilor, pentru participarea contingentului moldovean la această operațiune militară”, se arată într-un proiect de ordonanță de urgență elaborat de MApN.

Se bate moneda pe vizibilitate

În baza unei analize de oportunitate, la nivelul MApN s-a decis că susținerea Republicii Moldova în cadrul misiunilor și operațiunilor multinaționale, inclusiv EUFOR ALTHEA, se subscrie obiectivului de aprofundare a relațiilor privilegiate dintre România și Republica Moldova, precum și angajamentului ferm pe care România și l-a asumat cu privire la întreprinderea de eforturi pentru ca Republica Moldova să își consolideze forțele armate, să dezvolte reziliență și să rămână o prioritate pe agenda UE, ca parte a unui proces sustenabil, durabil și ireversibil de aderare, motivează MApN.

Potrivit ministerului, prin participarea la misiuni și operații multinaționale sub egida ONU, OSCE, UE sau NATO, Republica Moldova va deveni beneficiar al unei vizibilități îmbunătățite, iar sprijinirea eforturilor unui stat vecin pentru îndeplinirea obiectivului strategic al integrării în UE și al creșterii rezilienței ar contribui la consolidarea poziției României ca pol regional de stabilitate. Invocarea analizei de către MApN este un nonsens, atâta timp cât negocierea și semnarea proiectului de protocol de amnedare a Acordului militar între România și Republica Moldova fuseseră aprobate de CSAT, prin Hotărârea nr.81/2024, documentul fiind semnat de miniștrii apărării din cele două state, la București, la 24 mai 2024.

Urgență maximă

Deși o astfel dem modificare fundamentală a unui acord de cooperare militară, care să cuprindă finanțarea unei armate străine, ar fi trebuit, obligatoriu, să treacă prin parlament, MApN a decis să solicite aprobarea documentului prin ordonanță de urgență. ” Demersul ratificării are caracter de urgență din perspectiva participării în comun a forțelor armate române și moldovene la misiunea EUFOR ALTHEA. Proxima dislocare a acestora este programată pentru luna octombrie 2024, termen până la care este necesară intrarea în vigoare a protocolului de amendare, astfel încât întreg spectrul de sprijin necesar contingentului din Republica Moldova să poată fi asigurat de partea română. Luând în considerare perioada viitoarei vacanțe parlamentare și imposibilitatea obiectivă a ratificării prin lege, intrarea în vigoare a protocolului de amendare nu se va realiza în timp util pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Drept urmare, pentru a permite dislocarea contingentului moldovean în luna octombrie 2024, este necesară ratificarea prin ordonanță de urgență”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de act normativ al MApN.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusivo zi ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv2 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv3 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv5 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv6 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusiv7 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv7 zile ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusiv7 zile ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Exclusivo săptămână ago

IPJ Prahova confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova privind fruda la alegerile locale din Breaza unde reprezentantul PSD din Sectia de Votare numarul 210 Breaza a fost prins de doua ori cum a inmanat aceleiasi persoane cate doua buletine de vot pentru primar

La data de 09 iunie 2024, Incisiv de Prahova publica articolul, in exclusivitate, „EXCLUSIV/O noua frauda la alegeri in Breaza/Reprezentantul...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv