Exclusiv
Nicu Marcu a incasat peste 200.000 de Euro in timp ce a pastorit cel mai mare faliment din asigurari si vegheaza la triplarea pretului RCA/Cazul City Insurance este definitoriu in acest sens
Chiar maine se implineste un an de cand am publicat primul episod al investigatiei mele despre Nicu Marcu, devenit din 24 iunie 2020 Președinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Ce s-a intamplat in acest an? Cu siguranta, Nicu Marcu a incasat peste 200.000 de Euro in timp ce a pastorit cel mai mare faliment din asigurari si vegheaza la triplarea pretului RCA.
V-am avertizat încă de atunci că, în fapt, Nicu Marcu urmărește scumpirea semnificativă, în plină criză, a asigurărilor RCA, pentru a lua bani de la populație și companii și a le da asigurătorilor, incurajati astfel sa sifoneze banii asiguratilor, chiar de catre ASF. Cazul City Insurance este definitoriu in acest sens.
Trecerea acestui an (si pana la triplarea asigurarilor RCA) a dovedit 2 lucruri: (i) nu m-am înșelat și (ii) Nicu Marcu nu ar fi reușit destabilizarea pieței asigurărilor prin cresteri fara niciun fundament real (problema la City Insurance nu era ca asigurarile era prea ieftine, ci ca din nivelul de pret cerut de City si certificat ca fiind in regula de ASF, nu erau bani si pentru despagubiri si pentru sifonari) fără să fie susținut în acest demers ticălos, de lichele și oameni fără căpătâi din:
- parchete (procurorii par ca nici la un an după dezvăluirile mele să nu fi declanșat o anchetă în care să verifice funcționarii ASF și pe Nicu Marcu privind modul în care au protejat frauda de la City Insurance, cu știința falsificării unui extras de cont). ASF a stiut cel putin din februarie 2021 de extrasul de cont falsificat, dar i-a mai lasat pe cei de la City Insurance sa mai emita polițe inca 7 luni, marind frauda de la City Insurance, in detrimentul beneficiarilor de asigurari si bugetului.
- din Parlament – Parlamentul a mimat audierea șefului ASF pentru neregulile de la City Insurance fiind o audiere cu ușiile închise, aspect nepermis într-o democrație reală. Nu trebuie uitat că anterior plagiatorul Florin Roman (fost secretar general al predecesorului ASF – Comisia de Supraveghere a Asigurărilor) a avut în același Parlament o tentativă de îi oferi imunitate lui Nicu Marcu, pentru infracțiunile comise în exercitarea funcției.
- și, desigur, din anturajul generalului SRI George Voinescu, fost lucrător al Securității anti-NATO a lui Ceaușescu, ajuns director adjunct SRI și după plecarea intempestivă din această poziție de la SRI 9 (in vara lui 2020), șef la Cancelaria Președintelui ASF. Care Președinte? Nicu Marcu.
Puteți accesa fiecare episod dând click pe link:
Episodul 1 al investigației (31 ianuarie 2021): Despre cum vrea ASF să scumpească (nelegal) asigurările RCA și să ia astfel până la un miliard de lei pe an de la populație.
Episodul 2 al investigației (22 februarie 2021): Cine este Nicu Marcu de la ASF. Azi ,,viata” și mâine ,,opera” celui care vrea să ia până la un miliard de lei pe an de la populație și companii și să scumpească RCA cu până la 20%.
Episodul 3 al investigației (26 februarie 2021): Hoțul de cuvinte de la ASF și opera științifică a autorului Nicu Marcu. Primul articol, furat. Al doilea nu există. Al treilea…
Episodul 4 al investigației (23 martie 2021): Împopoțonarea și îndestularea lui Nicu Marcu de la ASF prin bursă de 92.000 de lei de la Academia Română și articole ,,științifice” dubioase. Tranziția dintre frauda academică spre ALTCEVA.
Episodul 5 al investigației (4 aprilie 2021): Professore Nicu Marcu. Ce au în comun starul porno Ron Jeremy, Nicu Marcu de la ASF, Borat, Goofy și Plăcintă Americană? Nimic. Doar că apar (ca autori) în aceeași revistă ,,ciumă științifică” folosită de Nicu Marcu pentru a lua titlul de profesor universitar. La o ,,universitate” JUNK.
Episodul 6 al investigației (19 aprilie 2021): De ce să ai o carieră științifică ,,pe bune” și să câștigi muncind pe brânci când prin fraudă științifică ajungi să câștigi mai bine decât 99% din populație? Președintele ASF – dottore Nicu Marcu.
Episodul 7 al investigației (12 mai 2021): Președintele ASF – Nicu Marcu. De la hoț de cuvinte la hoț de TVA. Și la escrocarea unei societăți a statului (Poșta Română), prin achiziție trucată, în timp ce era Președinte la Integritate. DNA să se sesizeze.
Concluziv, daca Pilonul I al fraudei lui Nicu Marcu este frauda academica si stiintifca prin care s-a impopotonat inclusiv dottore honoris causa si sef de scoala doctorala la ASE, Pilonul II a fost despre frauda fiscala a lui Nicu Marcu (modul in care a obținut bursa de 1000 de Euro/luna de la Academia Română și mai ales modul in care a trucat achizitia publica de la Posta Romana pentru a escroca o societate a statului. Saptamana aceasta public si Pilonul III al fraudei lui Nicu Marcu.
Pana atunci, daca doriti sa vedeti cum a favorizat supravegherea lui Nicu Marcu amplificarea fraudei de la City Insurance, gasiti aici, pe canalul meu de YouTube , o scurta descriere ale complicitatilor care au început in 2017 sub mandatul lui Misu Negritoiu si care au continuat (si continua) si in scurtul mandat la lui Nicu Marcu, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).
Exclusiv
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
Punctul de vedere oficial al Guvernului
Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile formulate de Avocatul Poporului referitoare la neconstitutionalitatea legii de modificare a pensiilor militare (PLX 540/2024). Acest document vine în urma unei controverse generate de modificările aduse sistemului de pensii pentru cadrele militare.
Provocările legate de autenticitate
Într-o declarație, Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a menționat că, deși au primit documentul, nu pot confirma autenticitatea acestuia în momentul de față. El a subliniat că argumentele cuprinse în punctul de vedere al Guvernului sunt interesante și bine articulate. „E greu de crezut că cineva ar munci atât la niște argumente, într-un document fake,” a spus Pascut.
Contextul legislativ
În ultimele săptămâni, legea privind pensiile militare a stârnit controverse, atât din partea Avocatului Poporului, cât și a altor organizații și sindicate care susțin că modificările ar putea afecta drepturile militarilor. Punctul de vedere al Guvernului este menit să clarifice poziția executivului în fața acestor critici și să justifice modificările aduse legislației. (Cerasela N.).
Exclusiv
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
Moștenirea lui Silviu Prigoană, cunoscută prin compania ROSAL, a devenit obiectul disputelor interne și al intereselor corupte ale serviciilor secrete, în special în rândul celor din SRI, aripa lui Coldea (aici). Silviu Prigoană a fost presat să vândă compania la un preț derizoriu, ceea ce a stârnit o reacție în lanț dintre diferite facțiuni cu influență (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc.
Investigații în mafia deșeurilor
Ziarul Incisiv de Prahova a inițiat o investigație amplă asupra afacerii deșeurilor, subliniind licitațiile controversate din 2017 și 2018 pentru operarea Stației de Tratare TMB din Ploiești, câștigate de firme cu legături obscure. Interesele personale și conflictele de interese au fost evidente, implicând funcționari publici și politicieni care au manipulat procesele de licitație în favoarea unor cercuri restrânse.
Alianta Pricarariu-Oprinoiu și trecutul întunecat
Felix Prisacariu, fost director Veolia, a jucat un rol central în schemele de corupție. După ce a fost dat afară, el a conspirat cu senatorul USR, Aurelian Oprinoiu, și procurorul Aurelian Mihăilă pentru a se răzbuna și a prelua controlul asupra afacerilor cu deșeuri din județul Prahova. Aceste interacțiuni subliniază natura vicioasă a relațiilor dintre politică și criminalitate.
În mod interesant, în 2017, Felix Prisacariu a reușit să achiziționeze un autoturism Volkswagen Touareg de la firma Glencora, alias Demeco, pentru doar 5.000 de lei, deși un autoturism nou în acea perioadă avea un cost minim de aproximativ 41.000 de euro. Această tranzacție ridică semne de întrebare asupra surselor sale de venit și asupra integrității procesului de achiziție, care ar putea atrage atenția organelor de cercetare penală. (qed si/sau c.c.t.d)!
Concluzie
Moștenirea lui Silviu Prigoană este profund afectată de corupția și luptele interne dintre diferitele facțiuni. Investigațiile continuă să dezvăluie un sistem complex de interese nefirești, subliniind urgent nevoia de transparență și reformă în gestionarea afacerilor deșeurilor din județul Prahova.
Vom reveni cu detalii despre cum s-au făcut presiuni în stilul procurorului „Portocala” pentru ca martorii să declare neadevăruri, în beneficiul intereselor dolosive ale celor două grupări de criminalitate economico-financiară organizată din Statul Paralel al generalului SRI Florian Coldea. Vom reveni. (Cristina T.).
Exclusiv
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
Ziarul Incisiv de Prahova a dezvăluit existența unei structuri de crima organizată în interiorul Poliției Române, cu legături directe la nivel înalt. Această rețea este condusă de chestorul Eduard Mirițescu, inspector general adjunct al Poliției Române, și implică alți oficiali, inclusiv un fost șef al IPJ Prahova, respectiv Ginel Preda (aici).
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 17 ore
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 5 zile
Afacerea ROSAL: Meciul subteran între mafia deșeurilor și justiție
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor