Connect with us

Featured

Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile/Administrația Prezidențială a României: 11 ianuarie 2022, ora 11:00

Publicat

pe

Preşedintele Klaus Iohannis a decis înfiinţarea la nivelul Administraţiei Prezidenţiale a unui grup de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată„.

Potrivit sursei citate, această iniţiativă face parte din angajamentul preşedintelui Iohannis de a se implica în efortul naţional de combatere a schimbărilor climatice şi de consolidare a politicilor aplicabile acestui domeniu.

Grupul de lucru va reuni experţi naţionali şi internaţionali, membri de prestigiu ai comunităţii academice din ţară şi din afara ei, reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai mediului non-guvernamental, financiar şi economic, cu experienţă solidă privind schimbările climatice.

Administraţia Prezidenţială arată că primul obiectiv al grupului de lucru constă în elaborarea unui cadru de abordare integrată a schimbărilor climatice la nivelul ţării noastre. Astfel, vor fi identificate o serie de priorităţi cheie pentru România în combaterea schimbărilor climatice, pe termen mediu şi lung.

Rezultatele consultărilor din grupul de lucru vor fi prezentate constant publicului şi înaintate Guvernului pentru a contribui la fundamentarea strategiilor şi planurilor naţionale privind schimbările climatice, care trebuie finalizate de Guvern în perioada 2022-2023.

De asemenea, se arată că efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai vizibile la nivelul României şi la nivel internaţional, fie că este vorba de valuri de căldură intensă, de secetă care distruge producţia agricolă, de inundaţii sau de ameninţări la adresa biodiversităţii provocate de incendiile de vegetaţie.

În 2021, ţara noastră s-a confruntat cu un număr record de avertizări de vreme severă imediată (cod roşu) emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, iar specialiştii avertizează că acestea vor deveni tot mai frecvente în contextul schimbărilor climatice. Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice al ONU a publicat în vara anului trecut noi date care indică accelerarea schimbărilor climatice şi nevoia de acţiune fermă. Ca răspuns la aceste evoluţii, la conferinţa globală privind schimbările climatice de la Glasgow, COP26, din noiembrie 2021, statele şi-au luat angajamente suplimentare de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Aceste angajamente vor necesita implementarea de noi măsuri şi politici de reducere a emisiilor. La nivelul Uniunii Europene, este în prezent discutat şi negociat Pachetul Fit for 55, care conţine o serie de măsuri menite să reducă emisiile până în 2030. Traversăm, aşadar, o perioadă de reajustare a priorităţilor şi politicilor climatice internaţionale şi europene, la care România este parte. Tranziţia verde poate genera pentru România şi români nu numai un mediu curat şi sănătos, prevenirea unor fenomene meteo extreme şi a unor dezastre naturale asociate, dar şi acces larg la energie curată, creştere economică verde şi noi locuri de muncă. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale tranziţiei verzi, trebuie să armonizăm varii interese în cadrul unei abordări integrate, ghidate de ştiinţă şi expertiză, ca răspuns la COP26 şi la Pachetul Fit for 55. Grupul de lucru înfiinţat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale este menit să susţină acest demers naţional„, mai arată sursa citată.

„Este foarte important ca noi să învățăm să trăim în armonie cu natura! Eu spun DA educației pentru sănătatea Pământului!”, spune Iarina, în vârstă de 14 ani.
Raport
Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile
 11 ianuarie 2022, ora 11:00
 Palatul Cotroceni
LIVE :  bit.ly/LIVEPR

Exclusiv

Cetățeanul afgan care a atacat pe cei doi polițiști de frontieră din cadrul ITPF Timișoara a fost capturat împreună cu cealaltă călăuză

Publicat

pe

De

Misiunile desfășurate de polițiști implică un grad ridicat de risc și nu poate fi comparat cu niciun alt simplu job, iar pentru colegii noștri, Alex și Toni din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ din cadrul STPF Timișoara putea fi ultima misiune după atacul  traficanților de migranți asupra lor, în timp ce executau o misiune operativă într-o parcare pe autostrada Timișoara-Arad, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Această zonă e cunoscută ca fiind des utilizată de traficanții de migranți pentru călăuzirea acestora către frontiera de vest, de cele mai multe ori acești intrând legal în România, ceea ce denotă că avem o legislație permisivă și neîndestulătoare  în ceea ce privește condițiile de intrare în România a celor care vin sub pretextul angajării.

Când au fost observați  cei 8 migranti și cele 3 călăuze care incercau sa se urce într-un automarfar aflat în parcarea de pe autostradă, colegii noștri i-au somat să se oprească si au încercat să-i rețină. Atunci, una dintre călăuze, de origine afgană,  înarmată cu un cuțit l-a înjunghiat pe unul dintre politisti în umăr, iar celuilalt i-a aplicat 4 lovituri, in gamba, in pulpa, in zona fesiera si la nivelul genunchiului. Colegii noștri au folosit armamentul din dotare, trăgând 13 focuri de arma in plan vertical pentru a opri atacul, însă agresorul si o  altă călăuză au reușit să fugă, cei 8 migranți fiind capturați împreună cu o călăuză.

Unul dintre polițiști încă este internat în spital fiind supus unor intervenții chirurgicale, celălalt a fost  externat, ambii fiind în afara oricărui pericol, însă acest atac putea fi fatal pentru cei doi colegi, în urma atacului, anumite  zone vitale ale corpului putând fi afectate. Chiar luna trecută, tot în această zonă a avut loc o altă operațiune de prindere a migranților și călăuzelor, zona fiind un adevărat rai al traficanților care fac sume exorbitante de pe urma  acestor ”îndeletniciri”.

Ce putem spune e că nu avem suficienți polițiști pentru desfășurarea misiunilor, deficitul de personal fiind destul de mare la nivelul MAI, de peste 25%, iar ștatele de organizare nu reflectă nici pe departe realitatea din teren, există încă o temere a polițiștilor în folosirea armamentului din dotare din cauza consecințelor pe care le-ar putea suporta, având o situație similară în care o polițistă de frontieră din cadrul ITPF Oradea este cercetată disciplinar pe motiv că  a folosit armamentul din dotare în prinderea unui grup de migranți,  ceea ce nu face decât să descurajeze polițiștii de frontieră să folosească mijloacele din dotare în exercitarea atribuțiilor de serviciu, mai dezvaluie sursa citata. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Featured

Consiliul Județean Prahova dorește să clarifice informațiile incorecte care au circulat în spațiul public cu privire la problemele din orașul Slănic.

Publicat

pe

De

Aceste declarații sugerau că proiectul de instalare a rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale a fost implementat fără studiile geotehnice necesare și că construcția rețelei de gaze ar fi cauza evenimentelor recente.
 În realitate, Consiliul Județean Prahova a implementat acest proiect pe baza studiilor geotehnice incluse în studiul de fezabilitate elaborat în mai 2020, depus pentru obținerea finanțării europene, și completat în faza Proiect Tehnic în iulie 2023.
 Aceste studii au fost efectuate de specialiști acreditați și verificate de verificatori de proiect atestați, după cum urmează:
 Studiu geotehnic pentru elaborarea documentației tehnico-economice a Studiului de Fezabilitate pentru „Înființarea rețelei de distribuție gaze în comunele Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Aluniș, Bertea, Stefești, Vărbilău, Vâlcănești și în orașul Slănic”, datat din mai 2020.
 Studiu geotehnic pentru „Înființarea rețelei inteligente de distribuție gaze naturale în județul Prahova – comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Stefești, Bertea și orașul Slănic” – Faza: PT + DE, din iulie 2023.
 Cele două studii au avut ca scop asigurarea siguranței și stabilității solului pe durata proiectului și după finalizarea acestuia. De asemenea, lucrările de infrastructură sunt monitorizate și evaluate periodic pentru a preveni orice impact negativ asupra mediului și comunităților locale.
 Consiliul Județean Prahova este angajat să mențină transparența și integritatea în toate proiectele sale și este deschis să ofere orice informații suplimentare pentru a clarifica neînțelegerile și a asigura cetățenii de angajamentul său față de dezvoltarea responsabilă și durabilă a județului.
 Atașăm documente în sprijinul afirmațiilor noastre, mai transmikte sursa citata. (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Anchete

Dragoste cu forța nu se face. Dar alianțe – da!/Stelian Ion trebuie să își ducă în spinare propria cruce, și propria alianță imorală – cea cu Claudiu Palaz

Publicat

pe

De

Traseist cu ștate vechi, îmbogățit în Epoca de Aur Mazăre-Constantinescu și actualmente reprezentant al partidului „anti-Binom” al lui Băsescu și Udrea, Palaz este probabil ultima persoană cu care Stelian Ion ar fi vrut să facă pereche. Dar soarta (și conducerea partidului) au vrut altfel…

(Preluare Dezvaluiri.ro):

Ai grijă ce critici, că s-ar putea să ți se întâmple chiar ție

Cam o dată pe săptămână, când Stelian Ion rămâne în pană de idei și teme de campanie, el scoate la defilare povestea despre cum el se bate cu balaurul cu două capete PSD-PNL, zis și „alianța imorală”.
Dacă ascultați cu atenție mesajul candidatului USR, o să auziți un ecou: În spatele vocii lui Stelian Ion se aude și vocea lui Claudiu Palaz – colegul lui Ion, în propria lor „alianță imorală”.
Stelian Ion e conștient de ridicolul situației și, cel mai probabil, dacă ar fi putut opta, ar fi ales să nu facă alianță cu Palaz. Dar, la fel cum i-a dat servit sloganul „lupt împotriva alianței imorale”, conducerea partidului i-a dat servită și alianța cu Palaz.

Eu și rechinul ne luptăm cu… rechinii!

Pentru cei care au deschis televizoarele mai târziu, trebuie menționat că Palaz este unul din cei mai străluciți traseiști politici și unul din îmbogățiți epocii Mazăre-Constantinescu.
Propulsat în politica mare în timpul unei guvernări PSD, el a fost promovat subprefect, apoi prefect de PNL și PD-L. Când toată lumea se aștepta să facă tandem cu Gigi Chiru pentru primărie-consiliu județean, Palaz a intrat în schimb în cursa pentru primărie, împotriva lui Chiru, din postura de candidat al partidului UNPR (vă mai aduceți aminte de partidul generalului Oprea?).
Cu Palaz atacându-l pe Chiru pentru a distruge orice șansă a Opoziției, Radu Mazăre a obținut fluierând al treilea mandat ca primar al Constanței.

Să scoatem corupții din funcțiile publice. Și să-i băgăm la noi în alianță!

Ulterior, Palaz a sărit la timona organizației constănțene a PMP – partid în care în mod surprinzător se mai află și acum. Practic, Stelian Ion ar trebui să se uite cu atenție în retrovizoare – pentru că USR este singurul partid important pe care Palaz nu a reușit (deocamdată) să și-l treacă în colecție…
În paralel cu cariera politică spectaculoasă a lui Palaz, familia sa a reușit să acumuleze și o avere frumușică. Cu concursul lui Radu Mazăre, Palaz și-a construit o vilă somptuoasă pe malul mării, în acest scop Mazăre desființând o stradă a orașului.
Iar Guvernul Adrian Năstase a dat pe nimic o halcă din port, ajunsă în proprietatea tatălui lui Palaz printr-un șir de licitații cu cântec – apoi revândută guvernului Tăriceanu – pentru un profit de 2,5 milioane de euro în familia Palaz! După 20 de ani de îmbogățire prin administrație și un traseu prin toate partidele posibile și imposibile, Palaz a devenit un personaj atât de toxic, încât și propriul său șef de partid (Traian Băsescu) trebuia să se chinuie să găsească ceva pozitiv de spus despre el…

Dragoste cu forța nu se face. Dar alianțe – da!

Aflat în evidentă pierdere de turație față de alegerile precedente, USR joacă la evitarea retrogradării și are nevoie disperată de voturi. Așa s-a născut alianța Dreapta Unită, iar Stelian Ion s-a procopsit cu Palaz în echipă.
Pentru Ion, e o situație cel puțin inconfortabilă: Cum naiba să te lauzi că te lupți cu PSD și PNL, când colegul tău de luptă e cel mai longeviv profitor al tuturor administrațiilor PSD și PNL – la nivel central sau local?
Este conștient Stelian Ion de această incompatibilitate? Răspunsul simplu este – da, așa cum se vede în fotografia următoare…

La ceea ce e prezentată ca fiind o reuniune a Alianței Dreapta Unită (USR+PMP+FD) sunt prezenți trei lideri: Stelian Ion (USR), Ludovic Orban (FD) și.. Bogdan Bola (FD)…
Iar dacă vreți să aflați cum a înghițit Stelian Ion propria alianță imorală și cât de mult îl apreciază pe Claudiu Palaz, încercați să găsiți o poză cu acesta pe pagina de Facebook a lui Stelian Ion…

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv13 ore ago

Cetățeanul afgan care a atacat pe cei doi polițiști de frontieră din cadrul ITPF Timișoara a fost capturat împreună cu cealaltă călăuză

Misiunile desfășurate de polițiști implică un grad ridicat de risc și nu poate fi comparat cu niciun alt simplu job,...

Exclusiv14 ore ago

Odată cu căderea PSD-iștilor, Jandarmeria s-a ales și cu disprețul victorioșilor, mai ales a USR-Plus-iștilor, principalilii profitori, proletcultiști cu zel dar plini de teorii fără aplicații practice

Într-o ședință comună de lucru, in șef al unui inspectorat de poliție îl întreabă pe reprezentantul jandarmilor dacă au personal...

Exclusiv2 zile ago

Ce spune Curtea de Conturi despre hoțiile gestionate de Ștefăniță Munteanu, săgeata lui Miță Ciolacu și finul premierului Marcel Ciolacu

Transelectrica este condusă de Ștefăniță Munteanu, finul lui Marcel Ciolacu și apropiat al nepotului său, Miță Ciolacu. Miță Ciolacu este...

Exclusiv3 zile ago

SGR RETURO încalcă flagrant legea/ SGR nu livrează ce a promis (I)

RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru...

Exclusiv3 zile ago

Un caz halucinant/În ce țară UE mai vezi șeful de secție să îi fie șofer subalternului, adică șefului de birou?

Chestorul principal Bogdan Berechet, a dispus cercetarea disciplinară a unui agent de ordine publică de la Secția 5 care a...

Exclusiv3 zile ago

Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA/Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova este implicat în tot felul de escrocherii care mai de care mai colorate

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower/Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA....

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – b)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!

Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL (cel cu Bomba ecologica de la Pleasa) – forțează obținerea de lucrari (aici)...

Exclusiv4 zile ago

SECURITATEA PENITENCIARELOR ROMANESTI,  ESTE  GESTIONATĂ DE UN DIRECTOR CU O VECHIME DE DOAR TREI LUNI, INTR- O FUNCȚIE DE CONDUCERE, IN CADRUL UNUI PENITENCIAR !

Doar 3 luni a ocupat funcția de Director Adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, domnul cms șef Ilie Marian, la...

Exclusiv4 zile ago

Lanțul slabiciunilor între poliție, parchet și instanță, breșa creată în sistemul polițienesc prin neresponsabilizarea celor aflați în funcții de conducere

Vă spuneam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de renunțare la...

Exclusiv5 zile ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv5 zile ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate6 zile ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusiv6 zile ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusiv6 zile ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv7 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!