Connect with us

Featured

În vârstă de 33 de ani, Silviu Stegariu, unul dintre cei doi moștenitori ai imensului domeniu agricol Agrocom Strunga l-a injughiat pe Costel Lodbă, un tractorist in varsta de 45 de ani

Publicat

pe

 Martorii spun că angajatul a fost atacat cu o sabie si i-a fost sectionata artera femurală 

Bărbatul a ajuns in stare grava la Spitalul Sfântul Spiridon unde a fost operat de 3 ori, conform celor de la Dezvaluirea.ro.

Incident grav la Agrocom Strunga, societatea agricola cunoscuta in ultima vreme si pentru podgoria sa Strunga Winery. Astfel, in varsta de 33 de ani, Silviu Stegariu unul dintre cei doi fii moștenitori ai domeniului fondat de renumitul Florin  Stegariu si-a agresat din senin un angajat si, dupa ce l-a tăiat cu o sabie, l-a abandonat pe camp intr-o balta de sange. Silviu Stegariu l-a atacat cu o sabie pe Costel Lodbă și l-a injunghiat in zona coapsei din partea drepta, sectionandu-i artera femurală. De profesie tractorist Costel Lodbă ara câmpul de la Strunga. La un moment dat a apărut cu o masină Silviu Stegariu. In momentul in care Silviu Stegariu a ajuns la tractor Costel Lodbă incerca sa indepărteze niste ierburi de pe plug. Silviu Stegariu i-ar fi reproșat ca nu ară cum trebuie dupa care l-a atacat.’’Nu stiu ce a avut cu sotul meu domnul Silviu Stegariu. Acum soțul meu se afla intr-o stare foarte grava si nu se stie daca-si mai revine. Bărbatul meu îsi făcea treaba, era pe camp la arat. Îmi pare rău nu pot vorbi mai mult’’, a spus Mariana Lodba, soția victimei.

Cei doi locuiesc impreuna cu copiii in localitatea Strunga. Dupa ce a fost tăiat Costel Lodbă a inceput sa sângereze abundent iar viata i-a fost salvata de ceilalti colegi tractoristi care au vazut incidentul si i-au aplicat repede un garou. O ambulanta de la Pascani a ajuns imediat la fata locului. Medicii de la Spitalul Pascani i-au facut o transfuzie de sange si l-au trimis cu ambulanta la Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul Sfantul Spiridon. Medicii de la Spitalul  Sfantul Spiridon ne-au transmis ca barbatul a fost operat de 3 ori iar prognosticul este rezervat.

Nu este tentativa de omor?

Colegii lui Costel Lodbă au sunat la 112 iar la fata locului au ajuns politistii de la Targu Frumos. In masina si la locuinta lui Silviu Stegariu au fost gasite si alte arme albe. Interesant este ca, cel putin deocamdata, in acest dosar se fac cercetari doar pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente si nu pentru tentativa de omor. ‘’La data de 25 noiembrie, am fost sesizați despre faptul că jn bărbat în vârstă de 45 de ani a fost rănit. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din cercetările efectuate s-a constatat faptul că acesta ar fi fost agresat fizic de un bărbat de 33 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun’’, se arata intr-un comunicat al IPJ.

Cel mai probabil, procurorii vor schimba incadrarea infractiunii cercetate in dosar din lovire in tentativa de omor. Reprezentantii Agrocom Strunga nu au putut fi contactati. Domeniul agricol construit de Florin Stegariu a fost mostenit de fii sai Florin si Silviu Stegariu. Cei doi administreaza afacerea impreuna cu mama lor Maria Stegariu. (Cerasela N.).

Exclusiv

Macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare din cadrul M.A.I.

Publicat

pe

De

Noi pagube provocate de Directia Generala a Hotilor, condusa de directorul general Razvan Grecu!
Nu stiu cum se face ca macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare, din buzunarul vostru.
Pocnesc informatiile astea ca popcornul in tigaie.
Deci ce s-a aflat nou, in 2024?
Am aflat ca cel putin din iunie 2023 v-au furat cu excelenta ( pe cei care ati fost alocati la dreptul respectiv, bineinteles).
O a doua hotie a DGF care vizeaza doar tagma sefilor, este cu acordarea majorarii de anti-coruptie de 12,5% din salariul de functie prevazute de art. 14 (3) din Legea 153 din 2017, prin raportare la OMAI 62/2018!
Subiectul asta nu l-am mentionat pana acum. Deci este unul proaspat.
Sunt sigur ca multi va bucurati ca si sefii, care sunt uneltele angajatorului si care va ” asupresc”, sunt gauriti pana si ei la buzunar, de catre Directia Generala Financiara.
As putea zice ca si eu ma bucur putin (desi nu e corect moral sa te bucuri de raul altuia).
Insa parca mai mare e placerea sa gasesc si va prezint dovezi ale conduitei abuzive si defectuoase ale celor care conduc Directia Generala Financiara.
Multi dintre oamenii cu care am conversatii au impresia ca Despescu conduce ministerul.
Eu va spun mereu ca astia de la DGF conduc ministerul.
Cine controleaza fluxul banilor, ala conduce!
Si pana cand cineva nu-i pune la locul lor, vom avea mereu de suferit. Activi sau pensionari. Pentru ca totul se invarte in jurul banilor. Banii poate nu aduc direct, fericirea, dar cu siguranta o intretin.
Cine a demarat deja procese pe subiectul asta al majorarii anti-coruptie? Daca aveti sentinte, decizii favorabile, va rog sa imi trimiteti si mie ca sa pot sa dezvolt public, subiectele astea, in beneficiul vostru, mai dezvaluie Emil Pascut de la Sincicatul Diamantul. (Cristina T.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Federația Polițiștilor de Penitenciare, alături de Federația Simdicatelor din Sistemul Penitenciar, continuă seria protestelor anunțate, astfel că in data de 28.03.2024 vor fi pichetate Penitenciarele Deva, Giurgiu și Codlea, in paralel cu strangerea semnăturilor pentru refuzul de ore suplimentare

Publicat

pe

De

Faptul că guvernanții , in an electoral, au scăpat printre degete niște firmituri pentru polițiștii de penitenciare ( actualizarea soldei de grad si normei de echipare) asta nu inseamnă că ne tratează cu respectul cuvenit funcției sociale pe care o avem, asta nu inseamnă că iși pot permite să nu respecte propria legea aprobată de Parlamentul României ( legea salarizării nr.153/2017, care trebuia să fie aplicată integral pană in Decembrie 2022, guvernanții fiind in prezent datori polițiștilor de penitenciare cu incă o tranșă pe salarizare).

In timp ce marea majoritate a bugetarilor sunt cu legea salarizării la zi, iar alte categorii profesionale sunt și peste, cu 20%, angajaților din structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională , i se refuză aplicarea unui drept legal, cel al salarizării, iar unele sindicate tac complice, incercând să convingă oamenii că e bine și așa, de zici că sunt parte a guvernului.

Ei bine, nu e bine așa.

Noi nu am muncit și nu ne-am indeplinit indatoririle de serviciu in rate, proportional cu salariul acordat in tranșe pe durata a 6 ani de zile; și incă muncim pe datorie.

Noi ne-am făcut treaba, nu 100% ,ci peste acest procent ,din cauza lipsei de personal pe care a trebuit să il suplinim, cu sacrificiu și devotament.

O abordare corectă, in raport de respectul guvernanților, ar fi trebuit să fie astfel:

Ne acordați 50% din ce ne datorati prin legea salarizării, indeplinim 50% din fișa postului.

Ne acordati 75% , muncim in procent de 75% și tot așa.

Insa, noi ne-am indeplinit partea de responsabilitate, nu 100%, ci cu mult peste acest procent.

comunicat-de-presa-26-martie-2024

Pentru toate acestea, pentru redobândirea demnității față de profesia noastră și un tratament echitabil al angajaților din penitenciare, chiar dacă suntem mai puțini, in raport de cei care sunt mulți și uneori degeaba, mergem mai departe cu formele de protest convenite și poate așa angajații din sistemul penitenciar ințeleg că merită mai mult și trebuie ca și ei să facă mai mult pentru ce li se cuvine.

Așadar, maine ne vedem in stradă, dezvaluie si ameninta FPP!. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Featured

UE a decis: se va continua importul agricol din Ucraina, fără taxe vamale!

Publicat

pe

De

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns miercuri, 27 martie, la un acord pentru prelungirea importurilor agricole din Ucraina fără taxe vamale pentru încă un an.

Compromisul vine în condiţiile în care fermierii din UE au protestat împotriva importurilor de alimente din Ucraina, ţară devastată de război.

(Preluare National – Mihail Ioan):

Consideră că au avut o abordare echlibrată

Ambasadorii din ţările Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru prelungirea importurilor de alimente fără taxe vamale din Ucraina, cu o „abordare echilibrată între sprijinul acordat Ucrainei şi protecţia pieţelor agricole ale UE”, a transmis preşedinţia belgiană a UE, potrivit Reuters.

Acordul va merge acum la Parlamentul European pentru aprobare, cu scopul unui „acord rapid”, a precizat preşedinţia belgiană într-o postare pe platforma de socializare X.

Acordul vine în urma unui acord provizoriu cu Parlamentul European  de săptămâna trecută, care propunea reintroducerea taxelor vamale pentru unele produse din Ucraina în cazul unei supraoferte.

Taxele vamale vor intra în vigoare, potrivit acordului iniţial, pentru păsări de curte, ouă, zahăr, ovăz, porumb, şi miere dacă importurile depăşesc nivelurile medii din 2022 şi 2023. Noul compromis extinde perioada de referinţă pentru a include şi a doua jumătate a anului 2021, potrivit unor surse Reuters.

Cea mai recentă propunere nu include potenţiale restricţii asupra grâului, în pofida cererilor Franţei, Poloniei şi Ungariei.

Prelungirea importurilor fără taxe vamale s-a aflat în centrul unor proteste ample ale agricultorilor din Europa.

Ministrul ucrainean al Agriculturii, Mikola Solski, a declarat luni, la Bruxelles, că dezbaterea privind cerealele este mai mult politică şi mai puţin o problemă comercială.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv13 ore ago

Macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare din cadrul M.A.I.

Noi pagube provocate de Directia Generala a Hotilor, condusa de directorul general Razvan Grecu! Nu stiu cum se face ca...

Exclusiv13 ore ago

Federația Polițiștilor de Penitenciare, alături de Federația Simdicatelor din Sistemul Penitenciar, continuă seria protestelor anunțate, astfel că in data de 28.03.2024 vor fi pichetate Penitenciarele Deva, Giurgiu și Codlea, in paralel cu strangerea semnăturilor pentru refuzul de ore suplimentare

Faptul că guvernanții , in an electoral, au scăpat printre degete niște firmituri pentru polițiștii de penitenciare ( actualizarea soldei...

Exclusiv2 zile ago

Dosarul „Tetra” fabricat de procurorul, pe atunci, Negulescu Mircea, zis „Portocală, zis „Zdreanță” și autointitulat „distrugătorul de destine”

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al...

Exclusiv2 zile ago

Se pun in pericol angajamentele internationale ale Romaniei in domeniul asistentei umanitare, din cauza lui Grecu & comp. care nu vor sa plateasca la timp si corect, drepturile legale ale „misionarilor”

In atentia veteranilor din teatrele de operatii! Mai multi veterani in teatrele de operatii mi-au transmis, pe diverse cai, insistent,...

Anchete3 zile ago

 INTOARCEREA “RABINULUI”

                                         ...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXV)/Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower, titra un ziar central de investigatii, confirmand, in...

Exclusiv3 zile ago

Ameninţări drastice din partea poliţiştilor şi agenţilor din penitenciare/Sindicaliştii ameninţă că măsurile pe care le vor lua, vor fi şi mai drastice in data de 9 Mai 2024

Angajații din structurile de forță ale statului roman au fost luați în bătaie de joc de Guvern In Monitorul Oficial...

Exclusiv3 zile ago

Fiecare lider sindical s-a impăunat cu ” marea ” realizare, cand in fond nu este altceva decât o ingenunchere a mișcării sindicale/Oamenii ar trebui să se trezească din amorteala asta colectivă

După lungi teorii ale conspirației, astăzi, cu puțin timp in urmă,in Monitorul Oficial al României a fost publicata celebra și...

Exclusiv4 zile ago

WHITE TOWER (XXIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER: copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie!

Copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie! Aceasta este una dintre realitățile scandalului WHITE TOWER! Mihai LUPU și Radu...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul” Oficial a intocmit un ÎNDRUMAR ELECTORAL PENTRU POLIȚIȘTI ȘI MILITARI

Statutul polițistului prin Legea 360/2002 și statutul cadrelor militare prevăzut în Legea 80/1995 fixează interdicții clare privind implicarea acestora în...

Exclusiv5 zile ago

Este dezonorant pentru un șef de poliție să se păteze în jocurile murdare ale politicienilor

Condiționalitatea factorului de comandă în structurile M.A.I. de fidelitatea față de o gașcă politică ori alta, nu a constituit vreodată...

Exclusiv5 zile ago

„Polițiștii și militarii nu suntem sclavii nimănui, iar niște drepturi acordate parțial nu sunt decât o altă ofensă adusă la sacrificiile pe care le facem și serviciul adus de către noi la menținerea ordinii publice și a siguranței naționale”

Așa cum v-am anunțat, la data de 25.03.2024, chiar de Ziua Poliției Române Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL trebuia să fie prezent...

Exclusiv7 zile ago

WHITE TOWER (XXIII)/Dupa rambusari ilegale de T.V.A asistam la mentinerea masurilor penale

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)  a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de...

Exclusiv7 zile ago

Amânarea acțiunii de protest anunțate în 25 martie 2024, de Ziua Poliției Române – pentru data de 9 mai 2024, de Ziua Europei

Orice acord, negociere, relație bilaterală trebuie să aibă la bază încrederea între parteneri, aceasta bazându-se pe consecvență în respectarea angajamentelor...

Exclusivo săptămână ago

Au inceput protestele/Administrația Națională a Penitenciarelor se face că nu știe și se dă luată prin surprindere in fața Ministerului Justiției

Așa cum am anunțat prin comunicatul de presă, despre care Administrația Națională a Penitenciarelor se face că nu-l știe și...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!