Connect with us

Featured

„Erau două fotografii cu file de urmărire a Securității asupra unor oameni, (și, ce mai oameni!), urmărire care mă viza, en passant, și pe mine”

Avatar

Publicat

pe

Zilele trecute, renumitul regizor Tudor Giurgiu, m-a anunțat că în timpul documentării pentru noul său film (nu știu dacă am voie să spun mai mult!), m-a anunțat printr-un mesaj pe whatsapp că găsise în ceva arhive referințe care mă priveau.

Erau două fotografii cu file de urmărire a Securității asupra unor oameni, (și, ce mai oameni!), urmărire care mă viza, en passant, și pe mine.
„Văd că de tânăr dădeai de furcă Organelor… Intenții de evaziune!!!!” – mi a scris, sub fotografii prietenul Tudor și în momentul acela am rememorat tot ce se ascundea în spatele frazelor scrise la mașină, ale acelui ofițer de Securitate. Un aparat blestemat îmaginat de comuniști pentru ca sub presiunea, supravegherea și teroarea lui să se nască ceeace avea să fie „omul nou”.
Mai întâi, trebuie să remarc că una din calitățile tânărului regizor, în afara celeia de creator de film, este seriozitatea cu care acesta se „înșurubează” în subiect și-l cercetează în cele mai mici amănunte.
În cele două pagini ale D.U.I. deschis în 21.06.1984, importantului prozator sibian Ștefan M. Găbrian se vorbea despre mai mulți prieteni ai lui. Era acolo, marele traducător și poet Mircea Ivănescu, dar și un tânăr „pârlit”, care în afara faptului că mâzgălea hîrtia, aștepta un moment prielnic și o ocazie de a pleca, peste frontieră, cu toate riscurile care o astfel de acțiune le presupunea, către lumea liberă.
„Gabriel”, (Ștefan M.Găbrian, autor ale unor cărți extraordinare, precum „Om în mers” – s.m.) care are scrieri interpretabile și legături suspecte, are unele manifestări negative, unele idei proprii despre comunism, pe care le propagă asupra unor tineri, având o influență nefastă asupra lor. Este cazul tânărului Hoandră Octavian, luat deja în supraveghere, la propunerea ofițerului, ca justificată și necesară, fiind cunoscut cu preocupări literare și de evaziune.
„Mai deosebit este cazul scriitorului „Ivan” (uriașul poet și traducător Mircea Ivănescu!), personalitate a vieții literare sibiene, lucrat prin d.u.i. și pentru relații suspecte cu cetățeni străini.(…)”
Privilegiul unui tânăr necopt, așa cum eram eu, de a petrece în casa acestor scriitori care și-au păstrat demnitatea de a nu pactiza cu comuniștii, sute și sute de după amieze și seri, a împiedicat transformarea mea, și a tuturor acelora cu care împărțeam acest dar al lui Dumnezeu, în ceea ce regimul Ceaușescu își dorea. În „omul nou” al comunismului.
Cu siguranță că în aceeași formă, sau în alta, fiecare oraș își avea intelectualii lui onești, care făceau în așa fel, încât această transformare oribilă nu s-a putut înfăptui, cu mulți dintre tinerii de atunci. Stă mărturie faptul că nu există nici unul dintre prietenii mei care să nu fi simțit pe pielea lui încercarea Securității lui Ceaușescu de a-i transforma în „oameni noi”. Așa cum un Ștefan M. Găbrian, un Mircea Ivănescu sau Mircea Zaciu au rămas intelectuali „vechi”, așa o să rămânem, și noi, oameni vechi…
E foarte complicat să descriu acum viziunea de atunci, securității ceaușiste asupra „Omului Nou”. Până și scriitorul de casă al partidului, Ion Lăncrănjan a afirmat că „omul nou apare ca o noţiune abstractă lipsită de substanţă umană”, dar aceasta nu era „…de fabricaţie scriitoricească, un proiect ab­stract sau produsul perfect şi lipsit de viaţă al vreunui laborator, ci a fost o fiinţă reală, ducân­du-şi existenţa în mod natural, lucrând din greu de la răsărit până la apus. Munca este chiar laboratorul în care Omul Nou ia formă”, scria oficiosul Partidului Comunist Român, cotidianul „Scînteia”.
Așa cum știam și cum am văzut în câteva studii ale unor oameni mai deștepți decât mine, această muncă nu era singura componentă a omului nou. Componenta revoluționară era mai importantă. Era chiar scheletul acestei „stafii”, a cărei materializare se punea la cale, ideologic. Idealul comunist gândeşte şi acţionează în „spirit revoluţionar”; el este un „inovator so­cial” care urăşte ceea ce este vechi, atât în literatură, cât și în viață. Înarmat cu inflexibila sa „ideo­lo­gie revoluţionară”, Omul Nou este un fanatic al acelui tip de revoluţie permanentă descrisă de Ceauşescu drept un „proces care nu s-a sfârşit şi nu se va sfârşi niciodată”.
Omul Nou detestă cel mai mult credinţa religioasă. El este un ateist de netăgăduit, imun la orice formă de „misticism şi obscurantism” şi educat în spritul „materialismului dialectic”, educat și autoeducat în litera și spiritul filozofiei marxiste. Articolele care tratează problema ateismului şi a religiei erau scrise pe un ton deosebit de agresiv și înfățișează credința drept o dereglare psihică care trebuie analizată și diagnosticată cu grijă, de către medici psihiatri. Se spunea că închinarea la Dumnezeu, făcutul Crucii, arată o stare de alterare a conştiinţei, comparabilă cu dependența de alcool, și că trebuiesc tratamente speciale pentru a putea reda societății astfel de victimele ale religiei.
Sunt mulți indivizi, atât în America, Europa, cît și în România, care otrăvesc din ce în ce mai acut spațiul public al timpului în care trăim. Mai mult, exista și susținători care să-i urmeze în absurdul aserțiunilor lor. Oameni care il contestă pe Shakespeare, pe Columb, profesori din mari Universități care, ca în cazul marelui regizor Andrei Șerban, sunt obligați ca în rolul Julietei să poată trimite pe scenă, un actor de culoare, transsexual.
Asis­tăm astăzi, deci, la renașterea „omului nou”. Nu e vorba de un alt „om nou”, ci de resuscitarea aceluia care în timpul lui Ceaușescu n-a putut să prindă ființă. Regresul democrației liberale, trădarea intelectualilor, lașitatea și dorința de îmbogățire pusă mai presus de orice, le-a oferit ocazia istorică nu doar să se poată naște acum, ci și să ajungă în România actuală,pe poziții înalte în cultură, în administrație, în Școală, la guvernare, ci și să se instaleze (vremelnic, sper!) la putere. „Omul nou, pe care comuniștii nu l-au realizat, începe să-și cucerească, absurd, locul său privilegiat în postcomunism.
Această viziune care propunea ca schimbarea socială să se înfăptuiască prin construirea unui „om nou”, care să transforme radical totul are, după cum se vede, „material” mai bun azi, în toată societatea. Scriitori, și politicieni, profesori universitari, mari intelectuali publici, cei care cred că acest nou om nou ar putea să-i sprijine pe ei, și pe ai lor în demersul de a urca în ierarhia socială și de acces la resurse… Și este și mult mai simplu, decât în epoca Ceaușescu: acum am ajuns să fim țara cu cel mai mic consum de carte, țara în care 47% dintre tineri sunt analfabeți funcționali. Universitatea și-a uitat menirea umanistă, astfel că tinerii „oameni noi” vor ieși pe bandă-rulantă, fiind ușor de manipulat pe fondul imensei ignoranțe, în care trăiesc.
Toate ideologiile revoluționare și au pus marca pe societățile post-totalitare, care aveau, deja, fiecare specificul lor. Fără această nouă creatură, proiectul bolșevic nu s-ar fi putut concretiza. Și dacă Uniunea Sovietică a dispărut, „homo sovieticus” a rezistat și a fost din mers preluat de propaganda sistemului totalitar sovietic, cartea cu același titlu ajungând celebră în întreaga lume. Aleksandr Zinoviev, autorul ei, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi disidenţi sovietici, scriitor și logician de mare calibru.
„Această carte se ocupă de Omul Sovietic – scria Zinoviev în prefaţă. El este bun om de tip nou. Îl vom prescurta prin HOMOCUS. Personal am o relaţie duplicitară cu această nouă creatură: îl iubesc şi îl dispretuiesc. Mă încântă şi mă îngrozeşte în acelaşi timp. Eu însumi sunt Homocus. În consecinţă sunt neiertător şi crud atunci când îl descriu. Judecaţi-ne, deoarece la rândul vostru veţi fi judecaţi de noi”.
Sunt mai bine de 20 de ani de când Peter Sloterdijk prevedea sumbru că această utopie mizerabilă riscă să re-devină din nou, realitate.
Filosoful german născut în 1947, făcea o afirmație cutremurătoare. Anume, că de la sfîrșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, societatea germană se afla într-un blocaj mental. Germania a crezut ani de-a rândul în compromisul „moale”, care atenuează reacțiile dure, lipsite de înțelegere, creînd astfel atmosfera în care a apărut, de fapt, un fel de „om nou”. Asta l-a dus pe Slodjerdijk la concluzia că soluția nu poate fi alta decât o re-gândire radicală a conceptului de democrație, ca să se poată schimba sensul drumului spre revenire al îngenunchierii, fapt care ar putea duce ușor către reapariția „omului nou”.
Scriitorii, intelectualii publici, politicienii, n-au reușit să imprime democrației linii de netrecut în ce privește Valorile Universale Culturii, ale Moralei Creștine, ale Umanității, astfel că ele au început să fie călcate în picioare, fiind înlocuite încet-încet de absurdul „politically corectness” – ului . Azi aflăm din presă atitudinea nivelatoare a unora din cele mai mari Universități din Lume și ne crucim. Vom ajunge în curând ca oamenilor inteligenți să i se interzică să gândească pentru ca să nu jigni sentimentele și deciziile „oamenilor noi”, care cred că Lumea începe cu ei și că tot ce s-a făcut până acum trebuie aruncat la gunoi.

Octavian Hoandră

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Featured

Au ridicat prosteala la nivel de artă

Avatar

Publicat

pe

De

Deci, nu taiem si nu impodobim un brad natural ca iubim brazii si vrem sa traiasca! Bun! Era ok ca argument! Sa facem unul din metal! Era si mai ok! Dar nu! Au facut un brad din… lemn! Cum? Sa recapitulam!
Au facut un brad din lemn pentru ca iubesc copacii si nu vor sa taie un brad viu, dar taie niste copaci vii ca sa faca un brad mort?
Se pare ca ma depaseste strategia, precizeaza si jurnalistul Ionut Cristcahe. (Sava N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Presa, poliția și monolitul din tablă/Mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române

Avatar

Publicat

pe

De

Nu este un secret că șefimea din Poliția Română manifestă o angoasă specifică față de mass-media. Este chiar mai accentuată decât aceea generată de ”oaspetele” neanunțat de la Capitală, pentru care nu au avut timp să întindă binecunoscutul covor roșu, de la prag până la ușa inspectorului șef, destul cât să ascundă tot gunoiul ce ar putea tulbura fața cinstitului înstelat…
Dar să revenim la mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române, ba chiar a onor Ministerului. Consecința… zicea ceva domnul Bode despre porcul care zboară, pe principiul ”io te-am făcut, io te omor!”. Celebrul Șoric – zicea un mare boss venit de la București – rămânea încă mult și bine în funcție dacă jongla mai inspirat cu presa.
I-ați vazut și auzit, mulți dintre ei sunt comunicatori-dezastru, nu pot lega două cuvinte, fie el un șefuleț de servciu, un inspector șef ori un ditai director de direcție pe la circulație sau în altă parte! Sunt un deliciu pentru degustătorii de interviuri de gen. De asta, mulți dintre ei se feresc de microfoane, de camere video și preferă – în caz de extremă necesitate – interviuri înregistrate cu întrebări dinainte adresate. Și tot acesta este motivul pentru care orice apariție în presă este luată la creion, citită și răscitită de Biroul de Presă, apoi de șef, în așa fel încât să nu dea apă la moara presei. Decât să scrie ceva despre vreun șef – fie și de bine – e preferabil să nu se scrie deloc.
Îmi amintesc un șef de serviciu care s-a ascuns în birou de teama să nu dea ochii cu presa. M-am amuzat atunci pe seama lui și înțelesesem pe parcurs că nu era – de departe – singurul specimen. Teama în fața microfonului este – de cele mai multe ori – direct proporțională cu nesiguranța profesională.
Ei, uite că într-o asemenea cheie trebuie citită următoarea întâmplare cu iz anectodic, bazat pe evenimente reale, într-un mic și cochet orășel de provincie – cu rol de reședință de județ -, un fapt ce se putea rescrie în orice altă parte a țării, cu ”osebirea” că de aici s-a inspirat și marele Caragiale, pentru ”O scrisoare pierdută”. De aceea nici nu-i dăm numele și facem doar observația că protagoniștii cheie sunt cu toții împuterniciți pe funcție și degrabă ”râvnitoriu” de împământare (ca să înțeleagă și ministrul nostru) pe funcții…
Așadar, iaca se face un an deja de când presa de can-can și cam tot ce avem pe palierul ”paranormal/SF/masturbare intelectuală (vorba lui Eminescu)” făcea senzație cu un monolit apărut așa, ca din senin, în Utah-SUA. Și ca orice ”senzațional” care se respectă, brusc aflarăm că misteriosul obiect a dispărut, cam tot așa cum apăruse. Din nou, știri și povești…
Noi, românii, se vede că suntem destul de bine conectați la trendul în materie și brusc, ieșim ca păduchele în frunte, preluând și resuscitând b…na americanilor. Dintr-o dată, sărbătoarea națională lasă loc știrilor despre reapariția monolitului undeva pe un deal, în minunatul nostru orășel de provincie, cu istorie încărcată, tradiții, obiceiuri și cu… fraierii săi! Aceștia din urmă au făcut un adevărat pelerinaj la apariția ajunsă pe tărâm românesc tocmai din Utah. Indivizi conectați la lectura de gen susțin că a poposit printr-un canal de comunicare tip Vortex și… câte și mai câte! S-a format o imensă coloană de gură-cască, într-o mișcare de dute-vino până spre vârful dealului ca să vadă minunea, să posteze poze, filmulețe, să-și dea cu părerea…
Într-un gest de oarecare sobrietate, presa locală nici nu a băgat în seamă acest ”fenomen”, cu excepția unei redacții care a ales totuși să posteze un filmuleț în care arăta că ”monolitul” nostru este – nici mai mult, nici mai puțin – un stâlp din tablă, sudat la colțuri și decorat în onduleuri de flex… într-un cuvânt, o glumă proastă și nimic mai mult! ”Minunea” a ținut să rămână în micuțul orășel doar trei zile, după care – la fel ca în Utah, că nu suntem cu nimic mai prejos decât americanii – a dispărut!
Glumă-neglumă dar se pare că luase un rostogol destul de amplu, astfel încât știrea a ajuns înapoi în SUA și la Inspectoratul de Poliție se înregistra solicitarea de lămuriri a unui jurnalist de la USA Today. Dintr-o dată conducerea a fost pusă pe jar, cu ceva alimentare de la Serviciul Cabinet, și astfel se emite dispoziția rezolutivă a comandantului unității de verificare. Nu se acceptă nici o justificare, nici un argument, nici o ironie legată de această glumă de prost gust și – la insistența șefimii – se constituie echipa de cercetare la fața locului, cu judiciarist de la IPJ și criminalist de la Poliția Municipiu, ambii smulsi din lucrări ”mai puțin importante”.
Ce naiba să le scrii în raport? Că ai văzut o denivelare cu câteva pietre răscolite? Dacă o vorbă din bătrâni spune că fiecăruia trebuie să-i vorbești ”pre limba lui”… echipa noastră, vituperată prin penibilul situației și nivelul atât de jos al capacității de înțelegere a factorului de comandă, încropește un PeVeu… vedeți captura mai jos.
Jenat de penibilul lucrării născute, șeful de servciu încearcă să dreagă busuiocul și cere refacerea raportului, că se dă în bășcălie și brusc, Poliția e o instituție mult prea serioasă. ”Păi, fratele meu, voi ați fost serioși atunci când ați generat această lucrare?! Nu! Așa rămâne, dacă nu-ți convine constatarea noastră, te poftim să-ți antrenezi propriile simțuri, în teren, exact acolo unde ne-ai trimis pe noi…”.
S-a simțit nevoit să trimită o nouă echipă care, nu a făcut decât să se joace de-a poliția, îmbrâcând sobru o investigație, cu identificarea celor mai apropiate curți și a celor câteva camere de supraveghere de pe posibile căi de acces. Fix pârț, dar suficient cât să îngroape în clasare o b…nă de presă, care a trezit vigilența conducerii IPJ… și pentru care au trebuit scoși din producție trei ofițeri de județ și un criminalist. (Vitalie Josanu).

Citeste in continuare

Featured

Bravo lor!/DIICOT a reușit ce nu a putut DGIA!/Au blocat conturile în dolari!

Avatar

Publicat

pe

De

SRI preia DGIA! Hăpău, executat” titram ”lovitura” din 23 noiembrie. Iar planul strategic de ”curățire” a sistemului de ”cumetrii” care au transformat serviciile secrete românești pe care le conduc deja de prea multă vreme în niște afaceri pe persoană fizică se află în grafic. Astfel că, dacă s-a putut la Serviciul de Informații Externe, unde spionii români au scăpat de ”retorica țărănească” a marelui adulator al ”Sultanului” Erdogan, generalul Silviu Predoiu și își pot vedea în sfârșit de misiunile lor sub acoperire, de ce nu s -ar putea și la Direcția Generală de Informații a Armatei?

(Preluare National -Catalin Tache):

Șef de serviciu secret, cu burtă și șapcă!
 Cu toate că ruda de la țară a generalului Predoiu încă speră să nu aibă soarta cumătrului său. Numai că zilele lui Marian Hăpău în fruntea serviciului secret al Ministerului Apărării Naționale sunt deja numărate. Iar cea mai bună dovadă că generalul care totuși nu ar trebui să uite că a fost făcut om de Gabi Oprea nu mai contează nici măcar cât negru sub unghie în noile jocuri operative ale ”lupilor tineri” din sistem este discursul pe care acesta îl pregătise pentru întâmpinarea neoficială în vederea instalării noului ministru al Apărării. Și care începea cu ”Dragă Sorine”… Iar dacă șeful DGIA nu știa nici măcar cu o seară înainte de formarea noului guvern că pe lista finală la MApN sistemul l-a promovat pe Vasile Dîncu, mutându-l pe Sorin Grindeanu la Transporturi, chiar că întărește și mai mult varianta de lucru că, aidoma altor ”nemuritori”, și generalul Hăpău va fi în cele din urmă ”scuipat” ca o ”măsea stricată” din fruntea DGIA.
Iohannis nu mai vrea să audă de Hăpău

Mai ales că dosarul Kogălniceanu nu mai este instrumentat de procurorii militari și judecat de instanțele militare, ca în cazul Gherghe. Ci de DIICOT! Structură care tocmai ce îi pregătește în aceste zile ”decisiva” lui Hăpău, în urma trecerii la ”next level” a umilitoarei anchete detonată deloc întâmplător chiar cu o zi înainte de instalarea lui Vasile Dîncu la Apărare. Parcă expres pentru a îi ridica astfel noului ministru mingea la fileu pentru schimbarea șefului DGIA. Cel care în acest moment nu mai are decât două opțiuni. Ori își depune raportul de pensionare pe care oricum îl are gata întocmit, ori va da jenante declarații despre cum ”super spionii” Direcției de Contrainformații și Siguranță Militară, structura DGIA însărcinată cu protecția informativă a bazei americane de la Mihail Kogălniceanu nu a știut că, din 2017, șapte ”ciorditori” banali de combustibil bântuiau nestingheriți prin ceea ce ar trebui să fie cea mai securizată unitate militară a ”flancului estic” al NATO. Sau, dacă a știut și au raportat, atunci de ce le -a permis Hăpău!

Bravo lor! DIICOT a reușit ce nu a putut DGIA!

Sau măcar nu i-a avertizat pe americani că sunt penetrate inclusiv locațiile unde se defășurau antrenamentele secretizatelor ”operațiuni speciale” ale US Army? La fel cum de altfel nu i-a anunțat nici de vizita pe care ar fi făcut-o la Moscova, alături de generalul Rotaru…

Au blocat conturile în dolari!

În mod normal, un ”tsunami” precum ancheta deturnării fondurilor operative ale Armatei de către chiar numărul doi din conducerea Direcției Generale de Informații a Armatei ar fi trebuit să ”măture” întreaga organigramă a serviciului secret al Ministerului Apărării Naționale. Pentru că toți șefii mai mici sau mai mari au ”păpat” de acolo!

Hoții bântuiau prin ”zonele destinate efectuării de exerciții militare”

Pentru că altfel chiar nu se putea ca la un singur drum la bancă, șoferul lui Gherghe să plece cu aproape 200.000 de dolari la purtător! Numai că generalul Gherghe a dat o primă declarație în care s-a arătat dispus să contribuie la încheierea unui ”Acord de Recunoaștere a Vinovăției” cu identificarea ”superiorului ierarhic direct” căruia i-ar fi înmânat, într-o singură tranșă, suma de 450.000 dolari! Fiind vorba, repetăm, de târgul propus procuorilor militari de numărul doi din DGIA! Astfel că generalul Marian Hăpău nu s-a mai putut ține departe de scandal și a trebuit să forțeze ”deturnarea” cursului anchetei.

Au mâncat degeaba banii FOS!

Iar dacă într-o primă fază procurorii implicați în anchetă au ”detonat” public presiunea exercitată asupra lor de către ofițerii DGIA care le-au intrat în birouri și le-au umblat în computerele de serviciu, în cele din urmă magistrații militari au lăsat-o ceva mai moale.

Se răresc rândurile șefilor DGIA

Ca și judecătorii militari care, în cele din urmă, au dispus o condamnare mai mult simbolică pentru generalul Gherghe, cel pus doar să dea cu mătura prin Primăria Cornetu. Iar ”magicianul” Hăpău s-a făcut din nou nevăzut din acest scandal, ca și din ancheta ”Sufrageria”. Totuși, explicațiile date partenerilor strategici cum că – mai ceva ca în bancurile de la Radio Erevan – el unul s-ar fi prins de fapt în ultima clipă că mâna sa dreaptă ”toca” de ani de zile fondurile operative puse la dispoziție de partea americană pentru misiunile acoperite îndeplinite de mult apreciatele trupe FOS ale Armatei Române nu au mai fost înghițite cu aceeași seninătate. Și chiar dacă americanii nu solicitaseră încă un audit fie el și neoficial, nici nu au mai alocat vreun dolar către DGIA în toată această perioadă. Blocând inclusiv conturile în care erau virate ”paraîndărăturile” pentru contractele de armament cu încredințare directă și din care DGIA-ul generalului Hăpău își trăgea întotdeaua partea.

A dispărut magia…

Numai că, ieșirea din Dosarul Gherghe pare să fi fost și ultimul ”truc” care i-a ieșit ”magicianului Hăpău”. Cel care, de această dată se confruntă cu o situație pur și simplu înjositoare pentru un șef de Informații Militare! Și care, ca un bun ofițer de intelligence ce a fost cu adevărat, ar trebui să îl facă să regrete barem acum decizia că a ales să ”îmbătrânească urât” la vârful Direcției Generale de Informații Militare. Mai ales că acum există riscul real ca vulnerabilitatea sa să tragă în jos și imaginea unei structuri altădată de elită. Pentru că partenerii americani au fost deja informați despre halucinantele amănunte ale dosarul deschis de DIICOT – Structura Centrală cu privire la furtul de combustibil din Baza Militară Kogălniceanu. Furturi în care nu au fost implicați și militari americani!

Ce i-o mai minți ”creierul” Sima pe americani?

Întreaga responsabiliate a protecției informative revenind oricum Direcției de Contrainformații și Siguranță Militară. Însă ceea ce șochează cel mai mult nu este nici măcar prejudiciul estimat la 2 milioane de dolari. Ci următorul paragraf din informarea DIICOT : ” Începând cu aul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, în scopul infracțiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele destinate efectuării unor exerciții tactice militare situate pe raza județului Constanța”. Deci, din 2017… Și până și în ”zonele destinate efectuării unor exerciții tactice militare”… Cea mai păzită bază NATO din ”coasta Rusiei” nefiind măcar penetrată de agenții GRU, ci de niște simpli hoți de motorină! Astfel că ofițerii de Contrainformații ai DGIA, având la dispoziție fonduri operative de zeci de milioane de dolari ori sunt proști, ori trădători! Că altfel chiar nu prea mai are cum…

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv9 ore ago

Presa, poliția și monolitul din tablă/Mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române

Nu este un secret că șefimea din Poliția Română manifestă o angoasă specifică față de mass-media. Este chiar mai accentuată...

Exclusiv9 ore ago

E timpul pentru proteste!/E timpul să renunțăm la micile orgolii și să ne unim pentru a ne obține DREPTURILE

Bine, timpul pentru proteste ar fi fost mai mereu în ultimii 30 de ani, având în vedere ignoranța guvernanților în...

Exclusiv9 ore ago

Avansarile in grad profesional inainte de termen/Conditia meritelor exceptionale e un ditamai copacul care iti sare in ochi, ea a devenit cvasi-invizibila pentru cei care trebuie sa isi recompenseze oamenii de incredere

Vine 1 decembrie si, bineinteles, vor aparea si avansarile in grad profesional inainte de termen, pentru ” merite exceptionale”. Avansarile...

Exclusiv1 zi ago

Exista alocații bugetare necesare promovării polițiștilor în funcții de execuție

Având în vedere că în ultima perioadă am primit foarte multe întrebări referitoare la subiectul promovărilor în funcții, venim în...

Exclusiv2 zile ago

Pentru a-si satisface acest „fetiș”, inspectorul șef IPJ Brasov, indisponibilizează zilnic 1 echipaj polițiști care asigură „garda de onoare” pe trotuar, mai ceva la la Palatul Buckingham

Dacă vă întrebați de ce nu vedeți polițiști rutieri prin Brașov, vă spunem noi că îi găsiți în fața Inspectoratului,...

Exclusiv2 zile ago

De cand nu ati mai vazut o triplare a inflatiei anuale? Ca furt de motorina de 2 milioane de dolari dintr-o baza NATO sunt convins ca nu ati mai văzut :)

Ce ne spune noua rectificarea bugetara? Ce ne spune noua triplarea inflatiei, de la an la an? Ce ne spun...

Exclusiv3 zile ago

Domnul comisar șef de poliție Mihai-Ginel PREDA, IMPUTERNICIT șef al IPJ Prahova, este pacalit sa gireaze/semneze, fara sa vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutiera al IPJ Prahova (DOCUMENTE)

Incepem acest articol cu o „erata” la cel publicat in data de 26.11.2021: „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius...

Exclusiv4 zile ago

Reactie prompta a conducerii IPJ Prahova la articolul nostru „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal”

La data de 26.11.2021, ziarul Incisiv de Prahova a publicat articolul „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de...

Exclusiv4 zile ago

Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal

36 de percheziții au avut loc, joi dimineață, într-o amplă anchetă în care zeci de polițiști de la Brigada de...

Exclusiv5 zile ago

PANICA TOTALA/Dosarul S.C Rompetrol Rafinare S.A aflat in cercetare la DIICOT ST Ploiesti si instrumentat foarte profesional si de BCCO Ploiesti este, in fapt, un dosar „MAMUT”

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv5 zile ago

„Dottore”/În urmă cu 7 ani, dublul academician Sorin Cîmpeanu introducea în legea educației una dintre cele mai mari infamii legislative posibile: opțiunea de a renunța benevol la titlul de doctor

Prevederea a fost creată „cu dedicație” pentru cel mai notoriu plagiator, Victor Ponta, pe atunci premier. Acesta voia să scape...

Exclusiv6 zile ago

DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Catastrofa ecologica din Prahova

FELICITARI DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti pentru actiunea intreprinsa! In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de...

Exclusiv1 săptămână ago

Deleanu cercetat penal pentru că a vândut fiilor săi Podgoria Cotnari

Modul în care Constantin Deleanu a vandut prin interpuși Podgoria Cotnari  către o firma controlată de cei doi fii ai...

Exclusiv1 săptămână ago

CCR se va pronunța pe exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art I, alin 1 din OUG nr 226/2020!

Începând cu data de 01.01.2021, Guvernul  a impus ordonanța austerității prin care s-a suspendat aplicarea etapizată a Legii nr. 153/2017...

Exclusiv2 săptămâni ago

Încă o reținere în cazul amenințării cu moartea a șefului IPJ Dâmbovița

Este vorba despre cazul individului care în vara acestui an a distribuit un videoclip în mediul online în care îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!