Connect with us

Featured

O filmare secreta si o intrebare nucleara: de unde a avut Iliescu informatii despre teroristi?

Avatar

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

O înregistrare video necunoscută marelui public în ultimii 31 de ani a fost pusă în circulație de analistul Ion Cristoiu, pe Youtube, și ridică întrebări de maximă gravitate legate de evenimentele de după căderea lui Ceaușescu. La loc de cinste: de unde avea Ion Iliescu informații atît de precise în seara de 22 decembrie 1989 despre așa-zișii teroriști care declanșaseră atacul asupra populației? Informații pe baza cărora el a declanșat una dintre cele mai iresponsabile acțiuni din istorie, anume chemarea civililor în stradă pentru a lupta cu mîinile goale cu ”teroriștii” înarmați pînă în dinți.

Ion Cristoiu evocă în materialul său o carte a lui Teodor Brateș, personaj marcant al acelor zile, ”Trilogia Revoluției Române în direct”.

”La ora 19,30 în toiul rafalelor transmise în direct de TVR din Piața Palatului, Ion Iliescu apare în studio. Pentru istoria Diversiunii cu teroriștii momentul e crucial. Volumul Revoluția Română în direct nu-l transcrie. Rechizitoriul îl redă fragmentar, preocupat cum e de valoarea juridică și nu de cea istorică a intervenției lui Ion Iliescu. Teodor Brateș are printre altele talentul de a fi minuțios, în documentarea sa din cartea Trilogia Revoluției Române în direct. Drept consecință, în volumul I al Trilogiei, cel consacrat lui 22 decembrie 1989, el transcrie după bandă magnetică, întreg momentul. E un document istoric, rămas necunoscut opiniei publice de la noi, presupunînd că Trilogia n-a făcut gaură în cer” scrie Ion Cristoiu.
În volumul respectiv, Brateș dezvăluie un moment senzațional, cu atît mai mult cu cît el reprezintă transcrierea unor fapte care au fost filmate la acea vreme, dar, cum spuneam, înregistrarea nu a fost niciodată difuzată, ceea ce a făcut ca impactul să fi fost infinit mai mic decît ar fi fost firesc.
Acum, ea a încăput în mîinile analistului Ion Cristoiu, care, firește, nu dezvăluie sursa, și este difuzată pe siteul său.
Ce lucruri bombă aflăm din ea?

Înregistrarea datează de la orele 19,30, 22 decembrie 1989, în studioul TVR, iar fragmentul difuzat începe cu ușurarea lui Teodor Brateș legată de faptul că Ion Iliescu ar fi fost arestat sau chiar mai rău de atît.

„Teodor Brateș: Ne permiteți să luăm legătura cu studioul pentru a vă informa că Ion Iliescu este aici, este viu. Au fost zvonuri cu arestarea lui și … lucruri mai rele s-au spus în legătură cu soarta dumnealui. Este viu, este aici lîngă noi. Să-l ascultăm.
Ion Iliescu: Nu în legătură cu arestarea, cu… problema se punea altfel, adică așa cum ați văzut. Ne-am întîlnit în fața sediului Comitetului Central, am comunicat cu oamenii din Piață. Urma să construim un nucleu organizatoric, pentru că ceea ce constituie tragedia soartei noastre de astăzi, tragedia pe care a lăsat-o în urmă acest regim bezmetic al dictatorului Ceaușescu este acest vacuum de putere care s-a creat în momentul de față. Noi trebuie să depășim acest moment dificil al vacuumului de putere. Fără o putere organizată nu se poate… nu se pot rezolva problemele grave cu care se confruntă poporul, țara. Este însuflețitoare toată această atmosferă de entuziasm, de dăruire, euforia acestei eliberări de un regim bezmetic, care nu a cunoscut scrupule, care a mers la crimele cele mai odioase. În momentul în care ne organizam, ne constituiam în Sediul Comitetului Central, care fusese ocupat de forțele patriotice, o grupă din unitățile Securității, o unitate special pregătită ca să-l apere pe Ceaușescu, să apere Sediul lui, a scos undeva – prin subsoluri, niște tuneluri pe care el și le-a construit și care comunică între Sediu și Palatul Republicii – a reușit să se refugieze, și cînd era Piața plină de lume, așa cum ați văzut, au început să tragă asupra cetățenilor și asupra Comitetului Central, unde se aflau și se află, încă, oameni de bine, reprezentanți ai populației, care se constituiau în această structură nouă a puterii. Este o ultimă zvîrcolire…
Teodor Brateș: Să sperăm…
Ion Iliescu: … a acestei fiare încolțite, care lovește pînă și înainte de moarte și care a reușit…
Teodor Brateș: Da, o să arătăm niște fotografii…
Ion Iliescu: Da, da, să producă noi tragedii, noi dureri, noi victime pe altarul luptei pentru eliberarea națională. Ceea ce vreau să spun acum, înainte de a reveni cu o chestiune mai completă, pentru că ne-am aflat în faza redactării unui document, o chemare a Consiliului Frontului Salvării Naționale, pe care o să-i dăm citire pe postul de Televiziune și nu am reușit să finalizăm acest lucru, deci am să solicit încă cîteva minute cu cîțiva reprezentanți ai acestui, ai acestui nucleu. Pînă atunci vreau să fac apel, în primul rînd, la cei care se află în fața Sediului Comitetului Central. Încă nu a fost lichidat nucleul acesta de bezmetici. Așa cum ați văzut, încă trage. Acum, însă, situația s-a schimbat. Raportul de forțe s-a schimbat.
Teodor Brateș: (George Marinescu mi-a făcut semn că are o știre importantă – T.B.). Este un apel, iertați-mă.
Ion Iliescu: Sînt unități militare, care, în general, au pus mîna pe situație, dar trebuie lichidat acest nucleu de sinucigași. De aceea, apelez la toți cetățenii ca să elibereze Piața și zona din jurul Palatului și a Sediului, ca să poată pătrunde armata cu… sînt unități blindatte, formațiuni blindate, formațiuni speciale care vin să curețe această zonă din acest…
Teodor Brateș: (între timp, George Marinescu mi-a dat biletul pe care considera că trebuie să-l citească imediat – T.B.): Uitați, mă iertați că vă întrerup; este un apel către cadrele medicale. Sînt răniți în Piața Palatului. Să se ducă acolo salvările să-i salveze pe oameni cît mai repede. Și în Sediul Comitetului Central sînt… sînt răniți.
Ion Iliescu: Din partea Consiliului se află în Sediul Comitetului Central generalul Gușe, șeful Marelui Stat Major, împreună cu o grupă și de militari și de civili. Și în Sediu trebuie făcută ordine pentru că au pătruns foarte mulți oameni și împiedică chiar rezolvarea problemelor operative. Deci, trebuie să ieșim din faza asta de euforie, de entuziasm general și să căutăm să ne organizăm cu structurile care să acționeze pentru aceste probleme.
George Marinescu: Vă rog frumos să mă scuzați puțin că intervin. Facem apel tuturor locuitorilor orașelor Cluj și Râmnicu Vâlcea să iasă în stradă pentru a ajuta armata să facă față unor grupuri de securiști care caută să reia controlul asupra acestor localități. Deci, este vorba de locuitorii orașelor Cluj și Râmnicu Vâlcea.
Ion Iliescu: Rugăm autoritățile locale, în toate centrele județene unde pot să apară asemenea probleme, cetățenii – împreună cu factorii militari, unitățile militare, cu oamenii de bine din administrația locală – să colaboreze, să conlucreze cu sprijinul cetățenilor pentru a stăpîni situația și a elimina toate aceste elemente. (…)
Gelu Voican-Voiculescu: (care venise în studio împreună cu Ion Iliescu): Echipele de autoapărare își fac foarte bine datoria. De abia am putut noi să ajungem acum.
Ion Iliescu: În general, cetățenii au fost foarte ordonați, au răspuns conștiincios. În tot orașul s-au creat filtre, baraje de control al circulației. Este un lucru bun. Este un lucru bun. Rugăm, pe mai departe, cetățenii organizați în asemenea formațiuni de autoapărare, de inițiativă…
Gelu Voican-Voiculescu: …spontane…
Ion Iliescu: … să controleze și să ajute la stabilirea ordinii în tot orașul. Noi o să ne adresăm după aceea, că trebuie – totuși – să facem să funcționeze tot sistemul de stat, adică ministere, unități administrative, ale administrației locale. Trebuie să asigurăm funcționarea sistemului social, aprovizionarea populației, alimentarea cu apă, cu energie, cu tot ce trebuie”.

De aici, cum spuneam, se nasc întrebări tulburătoare.

Ceaușescu fugise de pe CC cu elicopterul la prînz, fusese arestat în jurul orelor 18,00, iar după orele 18,30, odată cu lăsarea serii. apăruseră primele focuri de gloanțe.
În mod firesc și logic, nimeni nu avea cum să știe atît de prompt cine sunt misterioșii trăgători – sau chiar dacă ei sunt reali, odată ce s-a vorbit de simulatoare de zgomot – ce vor ei exact, de unde acționează șamd.
La orele 19,30, însă, la scurt timp după declanșarea focului, Ion Iliescu știa cu precizie suspect de multe lucruri.
Sau cel puțin pretindea că le știa.
Știa că trăgătorii sunt oameni din trupele speciale ale lui Ceaușescu, fideli acestuia chiar după ce abandonase puterea, și care luptă pentru a-l aduce înapoi.
Și știa, încă mai suspect, exact ce făcuseră aceste trupe speciale cantonate în Comitetul Central, după fuga dictatorului: se refugiaseră prin tuneluri secrete în Palatul Regal, de unde începuseră să tragă în revoluționari.

De aici o bizarerie de proporții: de ce nu îl scoseseră trupele respective chiar pe Ceaușescu prin acele tuneluri, operațiune care i-ar fi permis o evadare mult mai discretă și mai eficientă decît cea cu un elicopter despre care s-a știut permanent pe unde zboară?
De ce ar mai fi tras ei spre C.C. atît timp cît se știa că al lor șef a părăsit demult sediul, iar în jurul orelor 18,00 deja fusese arestat?
De ce, în loc să se facă nevăzuți, eventual să adopte altă strategie, superprofesioniștii Securității se apucaseră să tragă aiurea într-o clădire din care Ceaușeștii nu mai puteau fi salvați?
Doar să-l răzbune, ca în telenovele?

Pe baza așa-ziselor informații pe care nu a spus de unde le are, Ion Iliescu declanșează în acel moment cea mai gravă operațiune a revoluției, și anume chemarea cetățenilor, nu doar din București, în stradă, pentru a lupta neînarmați cu așa-zișii teroriști.

O logică și un bun simț de fier ar fi reclamat exact contrariul: solicitarea către cetățeni să stea în case, lăsînd armata să lichideze ultimele focare de rebeliune.
De ce a acționat astfel Ion Iliescu nu e greu de intuit: declanșarea operațiunii ”teroriștii” lui Ceaușescu trebuia să justifice judecarea și condamnarea lui rapidă după arestarea din 22 decembrie, pentru că, așa cum spunea Iliescu ulterior, într-un interviu, cu fiecare oră mureau oameni în stradă.
Și pentru că înregistrarea difuzată acum de Ion Cristoiu, în premieră absolută, ar fi dat în mod cert foarte mult de gîndit acum trei decenii, ea a fost ținută la secret până azi.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Featured

Au ridicat prosteala la nivel de artă

Avatar

Publicat

pe

De

Deci, nu taiem si nu impodobim un brad natural ca iubim brazii si vrem sa traiasca! Bun! Era ok ca argument! Sa facem unul din metal! Era si mai ok! Dar nu! Au facut un brad din… lemn! Cum? Sa recapitulam!
Au facut un brad din lemn pentru ca iubesc copacii si nu vor sa taie un brad viu, dar taie niste copaci vii ca sa faca un brad mort?
Se pare ca ma depaseste strategia, precizeaza si jurnalistul Ionut Cristcahe. (Sava N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Presa, poliția și monolitul din tablă/Mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române

Avatar

Publicat

pe

De

Nu este un secret că șefimea din Poliția Română manifestă o angoasă specifică față de mass-media. Este chiar mai accentuată decât aceea generată de ”oaspetele” neanunțat de la Capitală, pentru care nu au avut timp să întindă binecunoscutul covor roșu, de la prag până la ușa inspectorului șef, destul cât să ascundă tot gunoiul ce ar putea tulbura fața cinstitului înstelat…
Dar să revenim la mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române, ba chiar a onor Ministerului. Consecința… zicea ceva domnul Bode despre porcul care zboară, pe principiul ”io te-am făcut, io te omor!”. Celebrul Șoric – zicea un mare boss venit de la București – rămânea încă mult și bine în funcție dacă jongla mai inspirat cu presa.
I-ați vazut și auzit, mulți dintre ei sunt comunicatori-dezastru, nu pot lega două cuvinte, fie el un șefuleț de servciu, un inspector șef ori un ditai director de direcție pe la circulație sau în altă parte! Sunt un deliciu pentru degustătorii de interviuri de gen. De asta, mulți dintre ei se feresc de microfoane, de camere video și preferă – în caz de extremă necesitate – interviuri înregistrate cu întrebări dinainte adresate. Și tot acesta este motivul pentru care orice apariție în presă este luată la creion, citită și răscitită de Biroul de Presă, apoi de șef, în așa fel încât să nu dea apă la moara presei. Decât să scrie ceva despre vreun șef – fie și de bine – e preferabil să nu se scrie deloc.
Îmi amintesc un șef de serviciu care s-a ascuns în birou de teama să nu dea ochii cu presa. M-am amuzat atunci pe seama lui și înțelesesem pe parcurs că nu era – de departe – singurul specimen. Teama în fața microfonului este – de cele mai multe ori – direct proporțională cu nesiguranța profesională.
Ei, uite că într-o asemenea cheie trebuie citită următoarea întâmplare cu iz anectodic, bazat pe evenimente reale, într-un mic și cochet orășel de provincie – cu rol de reședință de județ -, un fapt ce se putea rescrie în orice altă parte a țării, cu ”osebirea” că de aici s-a inspirat și marele Caragiale, pentru ”O scrisoare pierdută”. De aceea nici nu-i dăm numele și facem doar observația că protagoniștii cheie sunt cu toții împuterniciți pe funcție și degrabă ”râvnitoriu” de împământare (ca să înțeleagă și ministrul nostru) pe funcții…
Așadar, iaca se face un an deja de când presa de can-can și cam tot ce avem pe palierul ”paranormal/SF/masturbare intelectuală (vorba lui Eminescu)” făcea senzație cu un monolit apărut așa, ca din senin, în Utah-SUA. Și ca orice ”senzațional” care se respectă, brusc aflarăm că misteriosul obiect a dispărut, cam tot așa cum apăruse. Din nou, știri și povești…
Noi, românii, se vede că suntem destul de bine conectați la trendul în materie și brusc, ieșim ca păduchele în frunte, preluând și resuscitând b…na americanilor. Dintr-o dată, sărbătoarea națională lasă loc știrilor despre reapariția monolitului undeva pe un deal, în minunatul nostru orășel de provincie, cu istorie încărcată, tradiții, obiceiuri și cu… fraierii săi! Aceștia din urmă au făcut un adevărat pelerinaj la apariția ajunsă pe tărâm românesc tocmai din Utah. Indivizi conectați la lectura de gen susțin că a poposit printr-un canal de comunicare tip Vortex și… câte și mai câte! S-a format o imensă coloană de gură-cască, într-o mișcare de dute-vino până spre vârful dealului ca să vadă minunea, să posteze poze, filmulețe, să-și dea cu părerea…
Într-un gest de oarecare sobrietate, presa locală nici nu a băgat în seamă acest ”fenomen”, cu excepția unei redacții care a ales totuși să posteze un filmuleț în care arăta că ”monolitul” nostru este – nici mai mult, nici mai puțin – un stâlp din tablă, sudat la colțuri și decorat în onduleuri de flex… într-un cuvânt, o glumă proastă și nimic mai mult! ”Minunea” a ținut să rămână în micuțul orășel doar trei zile, după care – la fel ca în Utah, că nu suntem cu nimic mai prejos decât americanii – a dispărut!
Glumă-neglumă dar se pare că luase un rostogol destul de amplu, astfel încât știrea a ajuns înapoi în SUA și la Inspectoratul de Poliție se înregistra solicitarea de lămuriri a unui jurnalist de la USA Today. Dintr-o dată conducerea a fost pusă pe jar, cu ceva alimentare de la Serviciul Cabinet, și astfel se emite dispoziția rezolutivă a comandantului unității de verificare. Nu se acceptă nici o justificare, nici un argument, nici o ironie legată de această glumă de prost gust și – la insistența șefimii – se constituie echipa de cercetare la fața locului, cu judiciarist de la IPJ și criminalist de la Poliția Municipiu, ambii smulsi din lucrări ”mai puțin importante”.
Ce naiba să le scrii în raport? Că ai văzut o denivelare cu câteva pietre răscolite? Dacă o vorbă din bătrâni spune că fiecăruia trebuie să-i vorbești ”pre limba lui”… echipa noastră, vituperată prin penibilul situației și nivelul atât de jos al capacității de înțelegere a factorului de comandă, încropește un PeVeu… vedeți captura mai jos.
Jenat de penibilul lucrării născute, șeful de servciu încearcă să dreagă busuiocul și cere refacerea raportului, că se dă în bășcălie și brusc, Poliția e o instituție mult prea serioasă. ”Păi, fratele meu, voi ați fost serioși atunci când ați generat această lucrare?! Nu! Așa rămâne, dacă nu-ți convine constatarea noastră, te poftim să-ți antrenezi propriile simțuri, în teren, exact acolo unde ne-ai trimis pe noi…”.
S-a simțit nevoit să trimită o nouă echipă care, nu a făcut decât să se joace de-a poliția, îmbrâcând sobru o investigație, cu identificarea celor mai apropiate curți și a celor câteva camere de supraveghere de pe posibile căi de acces. Fix pârț, dar suficient cât să îngroape în clasare o b…nă de presă, care a trezit vigilența conducerii IPJ… și pentru care au trebuit scoși din producție trei ofițeri de județ și un criminalist. (Vitalie Josanu).

Citeste in continuare

Featured

Bravo lor!/DIICOT a reușit ce nu a putut DGIA!/Au blocat conturile în dolari!

Avatar

Publicat

pe

De

SRI preia DGIA! Hăpău, executat” titram ”lovitura” din 23 noiembrie. Iar planul strategic de ”curățire” a sistemului de ”cumetrii” care au transformat serviciile secrete românești pe care le conduc deja de prea multă vreme în niște afaceri pe persoană fizică se află în grafic. Astfel că, dacă s-a putut la Serviciul de Informații Externe, unde spionii români au scăpat de ”retorica țărănească” a marelui adulator al ”Sultanului” Erdogan, generalul Silviu Predoiu și își pot vedea în sfârșit de misiunile lor sub acoperire, de ce nu s -ar putea și la Direcția Generală de Informații a Armatei?

(Preluare National -Catalin Tache):

Șef de serviciu secret, cu burtă și șapcă!
 Cu toate că ruda de la țară a generalului Predoiu încă speră să nu aibă soarta cumătrului său. Numai că zilele lui Marian Hăpău în fruntea serviciului secret al Ministerului Apărării Naționale sunt deja numărate. Iar cea mai bună dovadă că generalul care totuși nu ar trebui să uite că a fost făcut om de Gabi Oprea nu mai contează nici măcar cât negru sub unghie în noile jocuri operative ale ”lupilor tineri” din sistem este discursul pe care acesta îl pregătise pentru întâmpinarea neoficială în vederea instalării noului ministru al Apărării. Și care începea cu ”Dragă Sorine”… Iar dacă șeful DGIA nu știa nici măcar cu o seară înainte de formarea noului guvern că pe lista finală la MApN sistemul l-a promovat pe Vasile Dîncu, mutându-l pe Sorin Grindeanu la Transporturi, chiar că întărește și mai mult varianta de lucru că, aidoma altor ”nemuritori”, și generalul Hăpău va fi în cele din urmă ”scuipat” ca o ”măsea stricată” din fruntea DGIA.
Iohannis nu mai vrea să audă de Hăpău

Mai ales că dosarul Kogălniceanu nu mai este instrumentat de procurorii militari și judecat de instanțele militare, ca în cazul Gherghe. Ci de DIICOT! Structură care tocmai ce îi pregătește în aceste zile ”decisiva” lui Hăpău, în urma trecerii la ”next level” a umilitoarei anchete detonată deloc întâmplător chiar cu o zi înainte de instalarea lui Vasile Dîncu la Apărare. Parcă expres pentru a îi ridica astfel noului ministru mingea la fileu pentru schimbarea șefului DGIA. Cel care în acest moment nu mai are decât două opțiuni. Ori își depune raportul de pensionare pe care oricum îl are gata întocmit, ori va da jenante declarații despre cum ”super spionii” Direcției de Contrainformații și Siguranță Militară, structura DGIA însărcinată cu protecția informativă a bazei americane de la Mihail Kogălniceanu nu a știut că, din 2017, șapte ”ciorditori” banali de combustibil bântuiau nestingheriți prin ceea ce ar trebui să fie cea mai securizată unitate militară a ”flancului estic” al NATO. Sau, dacă a știut și au raportat, atunci de ce le -a permis Hăpău!

Bravo lor! DIICOT a reușit ce nu a putut DGIA!

Sau măcar nu i-a avertizat pe americani că sunt penetrate inclusiv locațiile unde se defășurau antrenamentele secretizatelor ”operațiuni speciale” ale US Army? La fel cum de altfel nu i-a anunțat nici de vizita pe care ar fi făcut-o la Moscova, alături de generalul Rotaru…

Au blocat conturile în dolari!

În mod normal, un ”tsunami” precum ancheta deturnării fondurilor operative ale Armatei de către chiar numărul doi din conducerea Direcției Generale de Informații a Armatei ar fi trebuit să ”măture” întreaga organigramă a serviciului secret al Ministerului Apărării Naționale. Pentru că toți șefii mai mici sau mai mari au ”păpat” de acolo!

Hoții bântuiau prin ”zonele destinate efectuării de exerciții militare”

Pentru că altfel chiar nu se putea ca la un singur drum la bancă, șoferul lui Gherghe să plece cu aproape 200.000 de dolari la purtător! Numai că generalul Gherghe a dat o primă declarație în care s-a arătat dispus să contribuie la încheierea unui ”Acord de Recunoaștere a Vinovăției” cu identificarea ”superiorului ierarhic direct” căruia i-ar fi înmânat, într-o singură tranșă, suma de 450.000 dolari! Fiind vorba, repetăm, de târgul propus procuorilor militari de numărul doi din DGIA! Astfel că generalul Marian Hăpău nu s-a mai putut ține departe de scandal și a trebuit să forțeze ”deturnarea” cursului anchetei.

Au mâncat degeaba banii FOS!

Iar dacă într-o primă fază procurorii implicați în anchetă au ”detonat” public presiunea exercitată asupra lor de către ofițerii DGIA care le-au intrat în birouri și le-au umblat în computerele de serviciu, în cele din urmă magistrații militari au lăsat-o ceva mai moale.

Se răresc rândurile șefilor DGIA

Ca și judecătorii militari care, în cele din urmă, au dispus o condamnare mai mult simbolică pentru generalul Gherghe, cel pus doar să dea cu mătura prin Primăria Cornetu. Iar ”magicianul” Hăpău s-a făcut din nou nevăzut din acest scandal, ca și din ancheta ”Sufrageria”. Totuși, explicațiile date partenerilor strategici cum că – mai ceva ca în bancurile de la Radio Erevan – el unul s-ar fi prins de fapt în ultima clipă că mâna sa dreaptă ”toca” de ani de zile fondurile operative puse la dispoziție de partea americană pentru misiunile acoperite îndeplinite de mult apreciatele trupe FOS ale Armatei Române nu au mai fost înghițite cu aceeași seninătate. Și chiar dacă americanii nu solicitaseră încă un audit fie el și neoficial, nici nu au mai alocat vreun dolar către DGIA în toată această perioadă. Blocând inclusiv conturile în care erau virate ”paraîndărăturile” pentru contractele de armament cu încredințare directă și din care DGIA-ul generalului Hăpău își trăgea întotdeaua partea.

A dispărut magia…

Numai că, ieșirea din Dosarul Gherghe pare să fi fost și ultimul ”truc” care i-a ieșit ”magicianului Hăpău”. Cel care, de această dată se confruntă cu o situație pur și simplu înjositoare pentru un șef de Informații Militare! Și care, ca un bun ofițer de intelligence ce a fost cu adevărat, ar trebui să îl facă să regrete barem acum decizia că a ales să ”îmbătrânească urât” la vârful Direcției Generale de Informații Militare. Mai ales că acum există riscul real ca vulnerabilitatea sa să tragă în jos și imaginea unei structuri altădată de elită. Pentru că partenerii americani au fost deja informați despre halucinantele amănunte ale dosarul deschis de DIICOT – Structura Centrală cu privire la furtul de combustibil din Baza Militară Kogălniceanu. Furturi în care nu au fost implicați și militari americani!

Ce i-o mai minți ”creierul” Sima pe americani?

Întreaga responsabiliate a protecției informative revenind oricum Direcției de Contrainformații și Siguranță Militară. Însă ceea ce șochează cel mai mult nu este nici măcar prejudiciul estimat la 2 milioane de dolari. Ci următorul paragraf din informarea DIICOT : ” Începând cu aul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, în scopul infracțiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele destinate efectuării unor exerciții tactice militare situate pe raza județului Constanța”. Deci, din 2017… Și până și în ”zonele destinate efectuării unor exerciții tactice militare”… Cea mai păzită bază NATO din ”coasta Rusiei” nefiind măcar penetrată de agenții GRU, ci de niște simpli hoți de motorină! Astfel că ofițerii de Contrainformații ai DGIA, având la dispoziție fonduri operative de zeci de milioane de dolari ori sunt proști, ori trădători! Că altfel chiar nu prea mai are cum…

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv8 ore ago

Presa, poliția și monolitul din tablă/Mass-media… frica e intrată în oase și atârnă ca sabia lui Damocles deasupra oricărui ”nefericit” ce se poate trezi imediat vinovat de întinarea imaginii – altminteri imaculată, desigur – instituției, Poliției Române

Nu este un secret că șefimea din Poliția Română manifestă o angoasă specifică față de mass-media. Este chiar mai accentuată...

Exclusiv8 ore ago

E timpul pentru proteste!/E timpul să renunțăm la micile orgolii și să ne unim pentru a ne obține DREPTURILE

Bine, timpul pentru proteste ar fi fost mai mereu în ultimii 30 de ani, având în vedere ignoranța guvernanților în...

Exclusiv8 ore ago

Avansarile in grad profesional inainte de termen/Conditia meritelor exceptionale e un ditamai copacul care iti sare in ochi, ea a devenit cvasi-invizibila pentru cei care trebuie sa isi recompenseze oamenii de incredere

Vine 1 decembrie si, bineinteles, vor aparea si avansarile in grad profesional inainte de termen, pentru ” merite exceptionale”. Avansarile...

Exclusiv1 zi ago

Exista alocații bugetare necesare promovării polițiștilor în funcții de execuție

Având în vedere că în ultima perioadă am primit foarte multe întrebări referitoare la subiectul promovărilor în funcții, venim în...

Exclusiv2 zile ago

Pentru a-si satisface acest „fetiș”, inspectorul șef IPJ Brasov, indisponibilizează zilnic 1 echipaj polițiști care asigură „garda de onoare” pe trotuar, mai ceva la la Palatul Buckingham

Dacă vă întrebați de ce nu vedeți polițiști rutieri prin Brașov, vă spunem noi că îi găsiți în fața Inspectoratului,...

Exclusiv2 zile ago

De cand nu ati mai vazut o triplare a inflatiei anuale? Ca furt de motorina de 2 milioane de dolari dintr-o baza NATO sunt convins ca nu ati mai văzut :)

Ce ne spune noua rectificarea bugetara? Ce ne spune noua triplarea inflatiei, de la an la an? Ce ne spun...

Exclusiv3 zile ago

Domnul comisar șef de poliție Mihai-Ginel PREDA, IMPUTERNICIT șef al IPJ Prahova, este pacalit sa gireaze/semneze, fara sa vrea, abuzurile comise de cei de la Serviciul Rutiera al IPJ Prahova (DOCUMENTE)

Incepem acest articol cu o „erata” la cel publicat in data de 26.11.2021: „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius...

Exclusiv4 zile ago

Reactie prompta a conducerii IPJ Prahova la articolul nostru „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal”

La data de 26.11.2021, ziarul Incisiv de Prahova a publicat articolul „Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de...

Exclusiv4 zile ago

Pentru o „pasarica”, „cocoselul” Palas Cristinel Tiberius Marius de la Serviciului Rutier al I.J.P.Prahova (Biroul Rutier Ploieşti) s-a transformat intr-un interlop – infractor/Hartuire, abuz in serviciu si manevrarea ilegala a datelor cu caracter personal

36 de percheziții au avut loc, joi dimineață, într-o amplă anchetă în care zeci de polițiști de la Brigada de...

Exclusiv5 zile ago

PANICA TOTALA/Dosarul S.C Rompetrol Rafinare S.A aflat in cercetare la DIICOT ST Ploiesti si instrumentat foarte profesional si de BCCO Ploiesti este, in fapt, un dosar „MAMUT”

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv5 zile ago

„Dottore”/În urmă cu 7 ani, dublul academician Sorin Cîmpeanu introducea în legea educației una dintre cele mai mari infamii legislative posibile: opțiunea de a renunța benevol la titlul de doctor

Prevederea a fost creată „cu dedicație” pentru cel mai notoriu plagiator, Victor Ponta, pe atunci premier. Acesta voia să scape...

Exclusiv6 zile ago

DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova/Catastrofa ecologica din Prahova

FELICITARI DIICOT ST Ploiesti si BCCO Ploiesti pentru actiunea intreprinsa! In pofida solutiilor asumate de Guvern pentru inchiderea procedurilor de...

Exclusiv1 săptămână ago

Deleanu cercetat penal pentru că a vândut fiilor săi Podgoria Cotnari

Modul în care Constantin Deleanu a vandut prin interpuși Podgoria Cotnari  către o firma controlată de cei doi fii ai...

Exclusiv1 săptămână ago

CCR se va pronunța pe exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art I, alin 1 din OUG nr 226/2020!

Începând cu data de 01.01.2021, Guvernul  a impus ordonanța austerității prin care s-a suspendat aplicarea etapizată a Legii nr. 153/2017...

Exclusiv2 săptămâni ago

Încă o reținere în cazul amenințării cu moartea a șefului IPJ Dâmbovița

Este vorba despre cazul individului care în vara acestui an a distribuit un videoclip în mediul online în care îl...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!