Connect with us

Fapt Divers

Servicii de reparații instalații sanitare în orașul Brașov

Publicat

pe

Într-un singur loc puteți solicita servicii de reparații instalații sanitare, reparații instalații electrice, deblocări uși, deblocări auto, amenajări interioare, etc.

Pentru toate aceste servicii profesionale oferite de firma Meșterultaubrasov.ro, beneficiați de factură fiscală și de servicii de garanție. Evident, reparațiile sunt de calitate și nu va trebui să reparați de două ori același lucru!

 

Servicii de reparații instalații sanitare

            Mesterultaubrasov.ro este firma care vă pune la dispoziție personal specializat pentru repararea instalațiilor sanitare. Puteți forma numărul de telefon 0766.357.904 și puteți solicita intervenția unui instalator, dacă aveți nevoie să montați un lavoar în baie, dacă doriți să demontați și să înlocuiți o baterie la chiuveta din bucătărie sau la cada din baie, dacă s-a spart o țeavă sau aveți sifonul din pardoseală înfundat, dacă doriți să montați o cadă sau o cabină de duș, etc.

Toate serviciile oferite de această firmă sunt postate pe site-ul de prezentare, la fel și prețurile acestora. Dacă nu regăsiți în oferta companiei informațiile necesare, nu ezitați să intrați în legătură directă cu unul din reprezentanții companiei. Există posibilitatea să existe soluții pentru defecțiunile dumneavoastră!

 

Servicii profesionale de deblocări uși

            Aceste servicii sunt puse la dispoziția dumneavoastră de către mecanici specializați în deblocarea oricărui tip de ușă. Oferta companiei este valabilă inclusiv pentru uși auto! Dacă ați reușit să încuiați în casă cheile de la apartament sau de la casă sau dacă s-a întâmplat să pierdeți cheile sau dacă acestea au rămas blocate în butuc și nu puteți descuia, nu trebuie să intrați în panică. Trebuie doar să sunați la același număr de telefon și să solicitați intervenția unui expert în deblocări uși.

Șansele de deblocare fără costuri sau daune suplimentare sunt foarte mari dacă nu forțați ușa, dacă nu introduceți obiecte ascuțite în broască și mai ales dacă nu o bruscați. Tehnicienii firmei oferă servicii de deblocari usi Brasov chiar și în weekend, precum și seara, după ora 17.00 sau în regim de urgență, în timpul zilei.

Este mult mai simplu să chemați repede un specialist, decât să apelați la persoane lipsite de experiență.

 

Servicii profesionale de deblocări auto

            Pentru astfel de servicii, rata de succes este de 100%. Deblocarea autoturismului se face fără a sparge geamul, fără a îndoi portiera sau fără a strica portbagajul. Prețurile nu sunt mari nici în acest caz. Lista de prețuri pentru serviciile de deblocari auto Brasov,  poate fi consultată tot pe site-ul de prezentare al companiei. Cele mai importante servicii oferite de companie sunt următoarele: deblocare contact auto, extragere cheie din contact, deblocare auto cu butuc intact sau cu defecțiune la butuc, etc.

Intervențiile pot avea loc și în afara orașului Brașov, fără probleme. Pentru orice fel de deblocări auto și chiar și pentru alte tipuri de probleme, nu este deloc inutil să intrați în legătură directă cu un reprezentant din partea firmei. Nu aveți de unde să știți dacă nu există soluții pentru problemele dumneavoastră, tot aici.

Orice tip de serviciu pus la dispoziția persoanelor fizice poate fi contractat și de către persoanele juridice. Mai puteți adăuga serviciile profesionale de mentenanță precum și servicii de amenajări interioare.

Citeste in continuare

Diverse

Sighisoara – Un importat centru turistic al tarii

Publicat

pe

De

Sighisoara

Daca esti pasionat de istoria medievala, atunci este momentul sa ajungi in universul culturii si civilizatiei stravechi, la Sighisoara.

Vorbim despre un oras istoric foarte bine pastrat, cu o datare inregistrata inca din secolul al XII-lea. Principalul punct de atractie al acestui oras este reprezentat de arhitectura medievala splendida, dar si de zidul de aparare intact. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca pe durata vacantei tale la Sighisoara vei putea descoperi case medievale bine conservate, strazi pietruite si turnuri de aparare cu adevarat impresionante.

Stiai ca Vlad Tepes, unul dintre cei mai importanti domnitori ai Tarii Romanesti, s-a nascut la Sighisoara?

Practic, acest oras este un centru cultural si istoric semnificativ pentru tara noastra. Odata ce ai ajuns la Sighisoara, te gandesti probabil ce ai putea sa vizitezi in fascinanta zona. Ei bine, incepem cu Cetatea de la Sighisoara, care este situata pe o colina de la marginea orasului. Zidurile ce inconjoara cetatea se intind pe o suprafata de aproximativ 1 km, iar cele 8 turnuri impresioneaza prin designul lor.

In partea interioara a cetatii vei regasi numeroase imobile ce au fost restaurate, cat si o biserica ce a fost construita in secolul al XIV-lea. An de an, la Cetatea de la Sighisoara se organizeaza un festival medieval cunoscut sub denumirea de „Festivalul Sighisoarei”.

Printre principalele obiective ale acestui festival se numara readucerea la viata a atmosferei medievale. Turisti din toate colturile lumii aleg sa ia parte la festival, fiind entuziasmati sa descopere mai multe detalii despre specificul zonei, iar sa gasesti o cazare in Sighisoara poate fi o adevarata provocare in acea perioada.

Peisaje pitoresti de exceptie

Pe langa atractiile turistice, Sighisoara se dovedeste a fi o destinatie de vacanta interesanta si din prisma peisajelor. Situata intr-o zona pitoreasca a Transilvaniei, aici poti sa admiri peisaje care mai de care mai frumoase. Dealurile, muntii acoperiti de paduri si vegetatia sunt doar cateva din motivele pentru care Sighisoara este o varianta excelenta. Pe durata lunilor de vara poti sa planifici drumetii montane si sa ai parte de numeroase activitati in aer liber.

Biserica din Sighisoara se numara printre obiectivele turistice de renume din zona. Cunoscuta si sub denumirea de „Biserica Manastirii Dominicane”, aceasta prezinta un design gotic si este totodata decorata cu vitralii, picturi murale si sculpturi.

Ceea ce este bine de stiut ca in oras se afla si Casa Vlad Dracul, un imobil asupra caruia planeaza diferite legende. La momentul actual, casa a fost transformata in muzeu, prezentand viata controversatului domnitor.

Si Piata Centrala din Sighisoara este deseori vizitata de turisti, tocmai datorita existentei restaurantelor, teraselor si a altor localuri unde acestia se pot bucura de preparate cu specific local.

Prin urmare, Sighisoara este considerata a fi un mic colt de rai pentru persoanele ce isi doresc sa descopere mai mult din atmosfera medievala de altadata. Aici te vei simti ca la curtile regale ale marilor familii imperiale, traind o experienta unica.

Citeste in continuare

Fapt Divers

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Publicat

pe

De

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Acrilic (de asemenea, cunoscut sub numele de plexiglas) și policarbonat (de asemenea, cunoscut sub numele de Lexan) sunt materiale plastice clare populare de top, care sunt considerate ca soluții eminente pentru o gamă largă de aplicații vizuale. Lexan și plexiglas nu sunt nume specifice pentru a generaliza acrilic și policarbonat. Pentru a fi mai specific pe nume, plexiglas este un nume de marcă de acrilic, produs de către „Evonik” corporation și Lexan este un nume de marcă de policarbonat, produs de către „Sabic” corporation.

Ambele materiale plastice au o mulțime de caracteristici comune în aparență și se ciocnesc unul de celălalt în timp ce efectuează aceeași lucrare. Cu toate acestea, aceste două foi de plastic au unele caracteristici cheie diferite în chimia lor pe care ar trebui să recunoască în timp ce alegeți materialul potrivit între acrilic și policarbonat pentru următorul proiect. Probabil ai folosit multe produse cu plexiglas acrilic și policarbonat în timpul vieții tale, fără să-ți dai seama de diferența dintre ele.

Deci, mai întâi, să identificăm câteva proprietăți reale care sunt unice pentru fiecare material.

Plexiglas acrilic este popular ca un material termoplastic strălucitor transparent, care nu conține substanțe nocive, cum ar fi bisfenol-A (BPA). Datorită rezistenței sale, rezistenței la zgârieturi, rigidității și aspectului asemănător sticlei, este folosit ca o alternativă mai ușoară la sticlă. În comparație cu multe alte materiale plastice transparente, foile de plexiglas acrilic se leagă bine cu adezivi și au proprietăți superioare de intemperii. Este folosit pentru fabricarea afișajelor POP, a panourilor de iluminat cu LED-uri, a distribuitoarelor transparente etc.

Iată câteva caracteristici principale ale plexiglasului acrilic.

 • Mai puțin costisitoare
 • Ușor de termoformat
 • Claritate ridicată decât sticla
 • De 17 ori mai multă rezistență la impact
 • 92% transmisie a luminii
 • Insensibil la decolorare
 • Durabil împotriva zgârieturilor
 • Reciclabil

Ce este policarbonatul sau Lexan?

Policarbonatul este un material termoplastic puternic, dur, care conține 2 grupuri de carbonat în structura lor chimică. Acești policarbonați au o claritate optică bună și un nivel mai ridicat de rezistență la căldură. Datorită caracteristicilor unice, cum ar fi un nivel scăzut de inflamabilitate, durabilitate, pot fi forate fără cracare; este ideal pentru a face semne, ochelari de vedere, corpuri de iluminat, apărători de mașini etc. Policarbonatul costă cu aproximativ 35% mai mult decât materialul acrilic.

Iată câteva caracteristici principale ale plasticului din policarbonat.

 • De 30 de ori mai puternic decât acrilic
 • 88% transmisie a luminii
 • Nivel scăzut de inflamabilitate
 • Durabil împotriva cipurilor și fisurilor
 • Clase rezistente la glonț
 • Ușor de fabricat
 • Izolație electrică bună

Acum, este timpul să identificăm diferența dintre materialele acrilice și cele din policarbonat.

 

Diferența în producție

În procesul de realizare a foilor de plastic acrilice, monomerul și catalizatorul sunt turnate într-o matriță sigilată, încălzită pentru a forma polimerul de plastic acrilic. În mod normal, foile acrilice subțiri durează 10 până la 12 ore pentru a se vindeca, în timp ce foile groase durează câteva zile pentru a se vindeca. Polimerizarea continuă în vrac și metodele de celule lot sunt utilizate pentru fabricarea plasticului acrilic.

Pentru a obține forma dorită a foilor de policarbonat, policarbonatul topit este turnat într-o matriță de înaltă presiune și uscându-l timp de 2-4 ore la 120 ° C. Turnarea prin injecție și extrudarea sunt principalele tehnici utilizate în procesul de fabricare a foilor de policarbonat.

Diferența de aspect

Acrilicul are o suprafață lucioasă asemănătoare sticlei și încăieră ușor suprafața. Este mai transparent și poate fi înmuiat pentru a forma orice fel de formă. Dacă suprafața este dură, stabilă, clară și mai ușoară în greutate decât foile acrilice, este din policarbonat.

Diferența de muchii

Acrilicul are margini perfect de sticlă clare, care pot fi lustruite complet clar. Cu toate acestea, marginile foii de policarbonat nu pot fi lustruite.

Diferența de flexibilitate

Ambele materiale sunt destul de flexibile. În funcție de grosimea acrilicului, acesta poate fi rupt și crăpat după atingerea limitelor. Cu toate acestea, policarbonatul nu crapă sau cip, chiar dacă l-ați forat mai aproape de marginile PC-ului.

Diferența de claritate

Acrilice au o mai bună claritate (capacitatea de difuzie a luminii) decât policarbonat. Transmite 92% din lumină chiar și în cele mai groase dimensiuni, spre deosebire de policarbonat, care transmite 88% din lumină. De asemenea, acrilic poate fi lustruit netedă și strălucitoare pentru a restabili claritatea sa, în timp ce policarbonat nu poate fi lustruit.

Diferența în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor

În conformitate cu standardele europene de testare la foc, policarbonatul are un nivel de certificare b1, care este cel mai înalt grad de certificare a incendiilor. Acrilicul are o certificare b2 care nu este același nivel. Deci, foaia de policarbonat oferă o protecție ridicată împotriva incendiilor față de foile acrilice.

Diferența de lipire și fixare pe cadru

Multe tipuri de adezivi pot fi folosite pentru a face structura acestor materiale plastice stabile. Foile acrilice sau plexiglas au o lipire mai bună a lipiciului, deoarece dau o îmbinare mai curată a adezivului peste foile de policarbonat.

Diferența de versatilitate a culorilor

Foile acrilice sunt disponibile într-o gamă foarte largă de palete de culori. Foile din policarbonat au o gamă mult mai limitată de culori disponibile, deși vin cu culorile largi standard. Spre deosebire de foile de plexiglas, claritatea culorii Lexan scade în timp și va da o nuanță galbenă în timp.

Diferența de putere

Ambele produse sunt foarte puternice în comparație cu sticla. Acrilicul este de 10 ori mai puternic decât sticla și în aceeași grosime, policarbonatul este de 100 de ori mai puternic decât sticla. Chiar dacă rezistența policarbonatului este mai mare decât acrilicul, plexiglasul este de obicei excelent pentru majoritatea cerințelor de geamuri.

Diferența de rezistență la UV

Plexiglas acrilic este cunoscut ca o filtrare UV și transmiterea de plastic cu 3% degradare în aer liber pe o perioadă de 10 ani de timp. Cu toate acestea, policarbonatul nu este rezistent la UV. Razele UV vor decolora culoarea suprafeței foilor de policarbonat.

Diferența de preț

Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Dacă sunteți interesat de plexiglas sau policarbonat, faceți ca această dorință să devină realitate vizitând Fab Glass and Mirror, cea mai de încredere sursă pentru produsele din plexiglas și policarbonat. Fab Glass and Mirror este un producător și distribuitor de top de produse din sticlă și oglinzi. Cu calitatea de top fiind prioritatea lor primordială, compania surse de cele mai bune produse din plexiglas și policarbonat de pe piață și la cele mai competitive prețuri!

Care dintre ele este mai ușor de utilizat?

Când vine vorba de capacitatea de lucru a acestor două materiale plastice, acrilic este mult mai ușor, mai puțin vizibile, și ușor de gestionat pentru a reduce cu instrumente convenționale. De asemenea, ambele produse sunt ușor de curățat cu apă și săpun obișnuite, dar plexiglasul acrilic este mai puțin rezistent la substanțe chimice dure decât policarbonatul. Deci, acrilic este mult mai ușor de utilizat decât policarbonat.

Care dintre ele este recomandată?

Chiar și plexiglasul și policarbonatul au multe caracteristici comune la valoarea nominală, puteți alege un produs care se potrivește proiectului dvs., lovindu-vă de fiecare produs în timp ce performați. Daca iti doresti un material plastic mai stralucitor, mai putin costisitor, rezistent la zgarieturi, indoit termic, claritate ridicata si material reciclabil, plasticul acrilic este ideal pentru nevoile tale. Dacă sunteți o persoană care dorește să aibă o sticlă rezistentă la impact, care este de 30 de ori mai puternică decât acrilicul, rezistent la substanțe chimice sau foile care pot fi forate fără crăpare, plasticul din policarbonat este ceea ce se potrivește nevoilor dvs.

 

Citeste in continuare

Diverse

Ce echipamente nu trebuie să lipsească dintr-un atelier de prelucrare a lemnului?

Publicat

pe

De

atelier de prelucrare a lemnului

Atunci când ai o afacere în prelucrarea lemnului, echipamentele și utilajele de tamplarie sunt esențiale pentru a-ți maximiza productivitatea și a produce produse de calitate superioară. Printre cele mai importante echipamente dintr-un atelier de prelucrare a lemnului se numără banzicul orizontal.

Această unealtă versatilă este folosită pentru a tăia lemnul în diferite forme și dimensiuni. Un banzic orizontal este un instrument indispensabil într-un atelier de prelucrare a lemnului și trebuie să fie prezent în orice afacere care se ocupă cu prelucrarea lemnului.

Cu toate acestea, acesta nu este singurul echipament de care ai nevoie pentru a obține cele mai bune rezultate. Acest articol va prezenta celelalte echipamente esențiale pe care ar trebui să le ai în atelierul tău de prelucrare a lemnului.

De ce sunt esențiale echipamentele de înaltă calitate?

Echipamentele de înaltă calitate sunt esențiale într-un atelier de prelucrare a lemnului deoarece acestea asigură o productivitate ridicată și calitatea superioară a produselor finale. Un exemplu de astfel de echipament este banzicul orizontal, care este un instrument indispensabil în prelucrarea lemnului.

Acesta permite tăierea precisă și uniformă a pieselor de lemn, ceea ce se traduce în piese de mobilier și alte produse de lemn de calitate superioară. De asemenea, echipamentele de înaltă calitate sunt mai durabile și necesită mai puține reparații și întreținere, ceea ce duce la costuri mai mici pe termen lung și crește rentabilitatea afacerii.

Ce alte echipamente nu trebuie să lipsească din atelier?

 

Pe lângă banzicul orizontal, există și alte echipamente importante pentru un atelier de prelucrare a lemnului. Printre acestea se numără ferăstrăul circular, care poate tăia lemnul în diferite unghiuri și forme. De asemenea, o mașină de rindeluit este necesară pentru a netezi și a uniformiza suprafețele de lemn.

Un alt echipament important este freza cu cuțit vertical, care poate fi folosită pentru a sculpta și a crea modele decorative pe suprafață de lemn. De asemenea, un atelier ar trebui să fie echipat cu o mașină de găurit, o mașină de șlefuit și un echipament pentru lăcuire și finisare a pieselor de lemn.

În general, investiția într-un set complet de echipamente de înaltă calitate va asigura un atelier bine echipat și va reduce timpul de producție și costurile de întreținere pe termen lung.

Cât de importante este să ai angajați bine pregătiți în acest domeniu?

Angajarea de personal bine pregătit este vitală pentru succesul unei afaceri de prelucrare a lemnului. Acest sector necesită o serie de competențe, cum ar fi cunoștințe despre prelucrarea și finisarea lemnului, măsurători precise, cunoștințe despre siguranță și respectarea normelor și reglementărilor.

Mai mult, angajații cu experiență pot fi o sursă importantă de feedback și îmbunătățire a proceselor de producție și a produselor finisate. Pentru a găsi angajați bine pregătiți, pot fi necesare investiții semnificative în formare și dezvoltare.

Acest lucru poate include organizarea de programe de instruire internă sau externă și oferirea de beneficii, cum ar fi salarii competitive, asigurare medicală și alte beneficii, care pot ajuta la atragerea și reținerea forței de muncă calificate.

În concluzie, este esențial să ai utilaje prelucrare lemn de înaltă calitate și angajați bine pregătiți pentru a asigura succesul unei afaceri în prelucrarea lemnului. O investiție inițială mai mare în echipamentele de top și în pregătirea angajaților poate duce la o productivitate mai mare, la produse mai bune și la satisfacția clienților.

În plus, acest lucru poate conduce la creșterea afacerii și la un venit mai mare în viitor. De asemenea, menținerea și întreținerea regulată a echipamentelor este crucială pentru funcționarea optimă și durabilitatea acestora. În final, este important să urmărești tendințele din industrie și să te adaptezi la schimbările de pe piață pentru a iti pastra competitivitatea.

 

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!

       Ca pe Zeus, Neprihănitul!!! Matei Valentin, un director împuternicit de la Penitenciarul Ploiesti il protejeaza mafia M.J. via A.N.P....

Exclusiv4 ore ago

Complicitatea ASF la dimensiunea fraudei de la City Insurance/Intrebarea senatorului Ivan care l-a facut pe Presedintele ASF sa se bâlbâie si sa se inrosească.

Nu mai există nicăieri în lume un caz in care instituția desemnata de stat sa supravegheze vreo piata financiara bancara...

Exclusivo zi ago

Replica ,, Caracatiței”

          Urmare a articolelor noastre de investigații privind activitățile ilegale, conduse de  Mafia din Penitenciarul Ploiești, vă reamintim: suținută de...

Exclusivo zi ago

Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?

Personajul următor al serialului nostru nu a venit ca o surpriză pentru redacție când a fost făcută schema aceasta de...

Exclusivo zi ago

1 oră au avut la dispoziție șefii să propună polițiștii care vor fi avansați înainte de termen

Știm cu toții că pilele și cei cu “blazon” sunt deja cunoscuți și nu erau surprize, dar problema e că...

Exclusivo zi ago

Despre dreptul la compensatia de chirie pentru politistii care au achizitionat locuinte anterior legii 288/2018!

Pe 03.04.2023, intr-un dosar al sindicatului Diamantul, ICCJ ( complet dcd) este investita sa lamureasca daca politistii care au incheiat...

Exclusiv4 zile ago

,, Noaptea Minții” sau ,,Cum calculează Mafia”!!!/Episodul IV

În data de 02.06.2020 în Tabelul cu calculul perisabilităților legal admise întocmit de Logistică ,la nr.crt.7,  Rățușca cea urâtă trece...

Exclusiv4 zile ago

Un focar de infecție ce se dorește a fi o locuință de serviciu atribuită de IPJ Alba unui polițist în anul de grație 2023

Pereți scorojiți și murdari, geamuri care nu se închid și care nu au feronerie, parchet putrezit, camera de baie cu...

Exclusiv5 zile ago

Instituția ar trebui să manifeste atenție sporită cu privire la echipamentele pe care le achiziționează pentru proprii angajați

Se pare că toate întâmplările din ultima perioadă cu privire la calitatea noii uniforme de poliție, amplu dezbătute atât în...

Exclusiv6 zile ago

  Zeus transformat in Hades!!!

Acum când știm ca lucrurile încep sa intre pe un făgaș normal in dosarul in care mai multe cadre ale...

Exclusiv6 zile ago

Special pentru Maica Stareță!/De la Nașu să trăiască!!!/Episodul III

 De la Maica Stareță citire:  ,,Nu-mi place minciuna. Poate e și un defect profesional că reușesc să o identific imediat....

Exclusiv6 zile ago

„Un sepuku politic ar fi minunat, zic eu!”

Primăria Ploiești a publicat adresa transmisă de Prefectura Prahova prin care solicită revocarea hotărârii Consiliului Local Ploiești privind trecerea Parcului...

Exclusiv7 zile ago

Bomba zilei/Observatorul Prahovean dezvăluie minciunile Primăriei Ploiești/A ratat fondurile Băncii Mondiale pentru tratarea bolnavilor de cancer

Sub semnatura lui Marius Nica , Observatorul Prahovean dezvăluie o noua minciuna a Primăriei Ploiești si prezinta un document oficial...

Exclusivo săptămână ago

Lume!Lume! Știri de ultimă oră de la Mînăstirea Ploiesti

Să vezi și să nu crezi, urmare a demersurilor noastre jurnalistice s-au supărat nevoie mare Măria sa Zeus din Olimp,...

Exclusivo săptămână ago

PROSTIA SI SMECHERIA….DE FAPT AU VRUT SA ACOPERE ILEGALITATILE FACUTE DE EL ȘI CEI CARE AU SEMNAT…

Scandalul privind de prelungirea contractului cu BCR, care ar trebui să asigure cofinanțarea proiectelor europene la Ploiești este departe de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!