Connect with us

Featured

Supergreu liberal: PSD va cistiga fluierind alegerile. PNL va ajunge la cea mai mare criză din ultimii 20 de ani

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, iese pentru a treia oară în cîteva zile la rampă, lucru neobișnuit pentru un personaj retras de ani de zile din prim plan, și avertizează că actuala criză va lăsa răni foarte grave dreptei. PSD va cîștiga fluierînd viitoarele alegeri și va fi pînă atunci arbitru al scenei politice, spune Stoica, într-un interviu pentru Revista 22.

”Se întrezărește, din păcate, din ce în ce mai mult, o coabitare, de o natură sau alta, între PNL și PSD, ceea ce ar însemna pierderea unei șanse uriașe pentru România. Iar dacă se întâmplă așa, principalul responsabil este președintele României” afirmă Stoica.

Vor fi toți la mîna PSD

”Vor fi două prețuri de plătit. Primul, PNL va ajunge la cea mai mare criză din ultimii 20 de ani. Al doilea preț, programele pentru România vor fi cenzurate de PSD și vom vedea din nou care vor fi prioritățile PSD în aceste programe și nimic nu se va face fără acordul PSD. Până la urmă, PSD va ieși câștigător la alegerile următoare, cum a ieșit după guvernarea Cioloș, pentru că aici nu e vorba doar de precedentul Tăriceanu, ci și de precedentul Cioloș. Atunci, PSD a declarat că susține guvernul de tehnocrați. Dar l-a suținut în așa fel încât, după un an de guvernare Cioloș, PSD a câștigat cu cel mai mare scor din istoria postdecembristă, cu excepția scorului obținut de FSN în`90.
Ne vom îndrepta către acest scenariu, pentru că nu cred că Florin Cîțu își va da demisia și nu cred că va renunța la poziția de candidat la președinția PNL. Chiar dacă ar vrea el să facă asta, nu îl lasă echipa din jurul lui și nu știu dacă îl lasă președintele”.

”PSD a câștigat deja și va mai câștiga. PSD câștigă puncte cu fiecare zi care trece. PSD este în momentul de față factorul de arbitrare a crizei politice, dacă nu se trezesc PNL și USR PLUS să refacă această coaliție de guvernare. Altfel, vor fi cu toții la mâna PSD, iar PSD, repet, își creează în felul acesta premisele pentru a câștiga alegerile din 2024 fluierând(…)
Dacă se face alianța aceasta dintre PNL și PSD, în mod vizibil sau ocult, USR PLUS ar putea să-și crească scorul electoral în 2024, dar nu atât de mult încât să câștige alegerile. Ele vor fi câștigate de PSD” conchide fostul președinte al PNL.

Featured

Elevii și studenții vor primi și anul acesta, din partea Ministerului Educației, prin Programul Euro200, un ajutor financiar de 200 de euro pentru achiziționarea unui calculator sau laptop

Publicat

pe

De

Depunerea cererilor și dosarelor cu actele doveditoare se poate face până la 20 mai 2024!

Ministerul Educației derulează Programul „Euro 200” începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv dezvoltarea competenţelor de utilizare a mijloacelor IT & C.

În anul 2023, prin Hotărâre de Guvern, au fost modificate Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.294/2004.

Astfel, Programul „Euro 200” merge mai departe, de acest sprijin urmând a beneficia elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. 

Principala noutate introdusă de nouă hotărâre este următoarea: venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluției indicelui prețului de consum comunicat de Institutul Național de Statistică.

De asemenea, a fost modificat și modelul bonului valoric, astfel că, în anul 2023, din rațiuni de securizare, culoarea fundalului bonului valoric va fi roz.

Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea:

a) pentru desktop: procesor cu frecvență nominală minimum 3.0 GHz, HDD minimum 500 GB sau SSD minim 240 GB, RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB, monitor LCD sau LED cu diagonală minimum 18.5“ și rezoluție minimum 1920 x 1080, tastatură, mouse optic, cameră WEB;

b) pentru laptop sau notebook, ultrabook sau dispozitive echivalente: procesor cu minimum 2 nuclee, RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB, HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240GB, diagonală minimum 14“, rezoluție minimum 1.366 x 768, cameră WEB.

Arhivă recentă (2020 – 2023)

  • Ordin de ministru nr. 5.181/28.07.2023 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului educației nr. 4.966/2023 pentru aprobarea Listei nominale a beneficiarilor Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare și stabilirea venitului maxim brut lunar pe membru de familie pentru care se acordă ajutorul financiar pentru anul 2023 (data publicării: 4 august 2023)
  • Lista inițială a beneficiarilor Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare – 2023 (data publicării: 5 iulie 2023)

Lista publicată mai sus a fost aprobată prin ordinul de ministru nr. 4.966/30.06.2023.

  • Ordin nr. 4.149/29.06.2022 privind modificarea și completarea Ordinului ministrului educației nr. 3.947/2022 privind aprobarea Listei nominale a beneficiarilor Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare și venitul maxim brut lunar pe membru de familie pentru care se acordă ajutorul financiar pentru anul 2022

Calendarul pentru acordarea acestui ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare în anul 2022 a fost aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.020/10.01.2022.

Cadru legislativNORMELE METODOLOGICE pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare

Citeste in continuare

Featured

Declarațiile de presă susținute de Președintele României, Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Publicat

pe

De

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 17 aprilie 2024, la Bruxelles, Regatul Belgiei, declarații de presă înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

 

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarațiilor de presă:

Începem în câteva minute o reuniune extraordinară sau informală, dacă putem să îi spunem așa, a Consiliului. Discutăm chestiuni legate de stimularea competitivității la nivel european, dar, evident, avem și o serie de subiecte de actualitate de politică externă care necesită coordonare  la nivel european. Acest consiliu informal se ține la Bruxelles fiindcă Președinția este cea belgiană și ne-au convocat aici.

Referitor la temele externe, vom aborda, evident, Ucraina. Atacurile aeriene ale Rusiei asupra unor obiective civile, dar și din sectorul energetic ne arată, încă o dată, că trebuie să intensificăm și să urgentăm eforturile coordonate, la nivel european, pe palierul de sprijin militar.

Avem în atenție, sigur, și situația mai amplă din Orientul Mijlociu. Eu voi reitera și la nivelul Consiliului European condamnarea atacului recent al Iranului asupra Israelului. România este pe deplin solidară cu Israelul și voi reafirma angajamentul nostru față de securitatea și suveranitatea sa.

Contextul geopolitic actual a determinat o reflecție aprofundată privind relevanța Uniunii Europene la nivel global, inclusiv din perspectivă economică.

În acest sens, mergem, de data aceasta, dincolo de discuția tradițională de la reuniunile Consiliului de primăvară privind competitivitatea și piața internă și discutăm direcții concrete de acțiune pentru a fi mai eficienți, mai productivi și mai competitivi. Sunt soluții pe care le identificăm pentru a stimula economia europeană și da, pentru a ridica gradul de bunăstare al cetățenilor noștri europeni.

Lansăm astăzi formal procesul de definire a unui nou pact european pentru competitivitate. Ne uităm în primul rând la cum putem îmbunătăți și adapta Piața Unică, pentru a ne asigura că acest motor al creșterii și al prosperității Uniunii rămâne unul pe deplin funcțional.

În linia intereselor României, voi continua să susțin eliminarea obstacolelor de orice fel – legislative sau de liberă circulație – pentru cetățenii și companiile noastre și asigurarea unor condiții de concurență echitabilă sau competiție sănătoasă în interiorul Uniunii. Evident, remarca despre circulația liberă se referă la Schengen.

Un punct important, asupra căruia voi insista, este atenția pe care trebuie să continuăm să o acordăm, la cel mai înalt nivel, sectorului agricol european, care este crucial pentru obiectivele noastre privind competitivitatea.

Nu în ultimul rând, vom reveni asupra priorităților strategice ale Uniunii post-2024, în exercițiul de pregătire a ceea ce numim Agenda Strategică a UE pentru perioada 2024-2029.

În acest sens, consultările cu unele state membre, pe care le-am găzduit recent împreună cu Președintele Consiliului European, la București, au reprezentat un pas foarte important în această direcție.

Citeste in continuare

Featured

Țara lui Zelenskyy se apropie de marele final, victoria lui Putin

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Țara lui Zelenskyy se apropie de marele final, victoria lui Putin, scrie publicația europeană Politico, care a realizat un reportaj la fața locului, a discutat cu militari, oficiali, cetățeni șamd, concluzia amară fiind că sprijinul occidental a fost mai mult din vorbe decît din fapte.

”Întrebați doar un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev „atât timp cât va fi nevoie”. Această promisiune sună a gol când au trecut patru săptămâni de când unitatea ta de artilerie a avut ultima dată un obuz de tras, așa cum ni s-a plâns un militar de pe front. Nu este vorba doar de faptul că forțele ucrainene rămân fără muniție. Întârzierile Occidentului în ceea ce privește trimiterea de ajutoare înseamnă că țara este periculos de lipsită de ceva chiar mai greu de aprovizionat decât obuzele: spiritul de luptă necesar pentru a învinge.

Moralul trupelor este sumbru, măcinat de bombardamentele neîncetate, de lipsa de arme avansate și de pierderile de pe câmpul de luptă. În orașele aflate la sute de kilometri distanță de front, mulțimile de tineri care s-au aliniat pentru a se înrola în armată în primele luni ale războiului au dispărut. În zilele noastre, potențialii recruți eligibili se feresc de recrutare și, în schimb, își petrec după-amiezile în cluburi de noapte. Mulți dintre ei au părăsit țara cu totul.
După cum am descoperit în timpul reportajului din Ucraina din ultima lună, imaginea care a reieșit din zeci de interviuri cu lideri politici, ofițeri militari și cetățeni obișnuiți a fost aceea a unei țări care alunecă spre dezastru.
Chiar dacă președintele Volodymyr Zelenskyy spune că Ucraina încearcă să găsească o modalitate de a nu se retrage, ofițerii militari acceptă în privat că mai multe pierderi sunt inevitabile în această vară. Singura întrebare este cât de grave vor fi acestea. Se poate spune că Vladimir Putin nu a fost niciodată mai aproape de obiectivul său.

Pentru un război de o asemenea importanță care definește o epocă, amploarea acțiunilor liderilor occidentali pentru a ajuta Kievul să respingă invadatorii ruși a fost cu mult sub nivelul retoricii lor. Această dezamăgire i-a lăsat pe ucrainenii de toate gradele – de la soldații care sapă tranșee până la miniștrii care conduc țara – obosiți și iritați.
Când Politico l-a întrebat pe ministrul de externe Dmytro Kuleba dacă simte că Occidentul a lăsat Ucraina să lupte cu o mână legată la spate, verdictul său a fost clar: „Da, așa este”, a spus el, într-un interviu în biroul său, la o oră după un alt atac cu rachete rusești la mijlocul dimineții.
Zelenskyy a expus mizele și mai clar, spunând că Ucraina „va pierde războiul” dacă Congresul SUA nu intervine și nu oferă ajutor.
Se pare din ce în ce mai mult că pariul lui Putin că poate înfrânge rezistența ucraineană și sprijinul occidental ar putea da roade.

Fără o schimbare majoră în ceea ce privește furnizarea de arme occidentale avansate și de bani, Ucraina nu va putea să elibereze teritoriile pe care forțele lui Putin le dețin acum. Acest lucru îl va lăsa pe Putin liber să roadă țara rănită în lunile sau anii care vor urma. Chiar dacă Rusia nu poate termina cu Ucraina, o victorie parțială va lăsa speranțele Kievului de a adera la UE și NATO blocate în limbo.
Ramificațiile unui astfel de rezultat vor fi grave pentru întreaga lume. Putin își va revendica victoria acasă și, încurajat de expunerea slăbiciunilor occidentale, ar putea să-și revigoreze ambițiile imperiale mai largi în străinătate. Lituania, Letonia și Estonia se tem în mod special că sunt următoarele pe lista sa de lovituri. China, care este deja un partener din ce în ce mai de încredere pentru Moscova, va vedea puține motive pentru a-și schimba poziția” mai scrie publicația.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusivo zi ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusivo zi ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv2 zile ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv3 zile ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusiv3 zile ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusiv3 zile ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusiv3 zile ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusiv3 zile ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Exclusiv3 zile ago

USR-iștii și toți confrații lor au pentru polițiști și militari o ”vitrină” goală, din care străbate un miros urât de medicamente netestate suficient și înghițite odinioară

USR-iștii au fost cei mai nerăbdători să se arunce în cursa euro-parlamentarelor, de departe un soi de pizdulicea măcelarului (pentru...

Exclusiv5 zile ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Exclusiv6 zile ago

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Exclusiv7 zile ago

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că...

Exclusiv7 zile ago

De ce le este rușine unor șefi din Poliția Română să poarte uniforma?

O simplă poză la prima vedere cu o oarecare activitate a Carabinierilor italieni la care sunt prezenți la fața locului...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!