Connect with us

Anchete

Formidabila armată a lui Raed Arafat

Publicat

pe

Chiar așa! Pare de necrezut, dar în scurt timp Raed Arafat va dispune în România de o armată de 90.000 de combatanți. În uniforme. Dotați cu armament. Împuterniciți ca, la nevoie, să tragă. Și care se vor deplasa de colo-colo în întreaga țară, în sute și sute de vehicule dotate cu girofaruri și având prioritate absolută. Acești combatanți vor putea decide amenzi uriașe, pedepse penale, percheziții și confiscări. E un scenariu science-fiction? Nicidecum!

Toate cele de mai sus sunt cuprinse cât se poate de explicit în textul unui proiect de ordonanță de urgență. Ce alte prevederi absolut șocante mai conține acest document? De ce îmi permit să afirm cu toată tăria că, dacă această ordonață de urgență va fi validată de către Guvernul Cîțu, democrația și așa semi-eșuată din statul român va fi literalmente aruncantă în aer, iar puterea reală va fi confiscată de persoana care va conduce noua instituție preconizată, respectiv Agenția Națională pentru Situații de Urgență denumită ANSU? Și care am toate motivele să cred că va fi condusă de cel care a inițiat acest proiect de act normativ. Respectiv Raed Arafat.

ANSU urmează să fie o autoritate de stat autonomă, o instituție militarizată, parte a sistemului de securitate națională și va fi reprezentată în CSAT prin extinderea acestei instituții. Va funcționa atât în timp de pace cât și în situații de urgență. În subordinea ANSU trec numeroase instituții aflate până în prezent sub pălăria Ministerului Administrației și Internelor, Ministerului Sănătății, Serviciului de Telecomuicații Speciale, autorități publice locale, ONG-uri și chiar operatori și agenți economici. Poate, atenție, solicita orice fel de informații de la toate societățile comerciale, neconformarea urmând să fie sancționată penal, ANSU fiind împuternicită să dea în mod direct asemenea sancțiuni. Inspectorii militari ai instituției pot da amenzi draconice pentru fel de fel de situații, care exced actualele reglementări în domeniu, și este la latitudinea lor de a transforma la nevoie amenzile civile în amenzi penale, dar și de a constata săvârșirea unor infracțiuni care, conform proiectului de ordonanță de urgență, vor fi sancționate cu ani grei de închisoare.

Viitorul președinte ANSU, atenție, va putea decide declararea stării de alertă, dar și a stării de urgență, atribut care, până în prezent, îi aparține doar președintelui României, sub condiția validării de către Parlament. Și, din nou atenție, în timpul stării de urgență premierul nu poate fi schimbat din funcție. Nici prin moțiune de cenzură, nici prin nimic altceva. Această prevedere pare pusă cu mâna.

Excepționala jurnalistă de investigație Iosefina Pascal, care girează rubrica „România informată” de la postul de televiziune News România și care a prezentat pentru prima dată în mod public acest document, semnalează și insistă asupra faptului că, prin lege, urmează să se aprobe un număr de 60.000 de posturi de angajați cu normă întreagă, militari în uniformă și 30.000 de posturi, persoane angajate cu normă redusă, dar tot militari în uniformă. Cele 90.000 de persoane vor fi subordonate viitorului președinte ANSU, al cărui mandat este de cinci ani. Ca și mandatul președintelui României. Această armată, care ar putea deveni vizibilă în scurt timp, este alcătuită din „agenți urgențe”, cărora li se vor mai putea adăuga un alt număr apreciabil de persoane denumite „voluntari urgențe”. Personalul de comandă și personalul operativ, format din personal militar activ și din personal civil rezervist, și care va purta în mod legal armament, beneficiază de solda militară și de toate drepturile aferente statutului militar, avansările la termen, cât și cele excepționale, până la gradul de colonel inclusiv, fiind exclusiv apanajul viitorului președinte ANSU.

Autovehiculele ANSU vor circula în regim prioritar cu mijloace de avertizare luminoasă iar prioritatea, mă apucă groaza, va fi față de toți ceilalți participanți la trafic. Deci vor avea prioritate față de toate celelalte autovehicule care astăzi circulă în ritm de prioritate. Sub sancțiuni penale, de câte ori solicită, li se va asigura un culoar de minimum 3,50 m lățime. În caz contrar, pedeapsa va fi cu închisoarea de la 3 la 7 ani. ANSU poate ridica și rechiziționa orice fel de vehicule. Până și „luarea în derâdere sau în derizoriu a agenților de urgență” sau a activității lor și orice tentativă de a le abate atenția se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 7 ani. Iar constatarea infracțiunilor se face chiar de către agenții de urgențe. Care devin astfel organe de urmărire penală.

Nu mai puțin de 1% din Produsul Intern Brut urmează să finanțeze anual această nouă instituție. La această sumă de ordinul miliardelor de euro se adaugă minimum 2% din bugetele locale, o parte din banii virați asigurărilor sociale și de sănătate, precum și veniturile din încasarea contravenților emise tot de această nouă armată.

Ce părere aveți? Este Orwell? Adică o proză știițifico-fantastică și un film de ficțiune? Sau este o realitate pe care o puteți constata și singuri? Asistăm la un nou experiment făcut pe România, care în viitor va putea să fie extins la nivel global? Rămâneți în casă dacă doriți. Ascundeți-vă capul între umeri. Și stați cu el plecat, pentru ca sabia să nu-l taie. Eu unul – și v-am arătat că nu sunt singurul – continui să-mi fac datoria. Ca un câine de pază al societății.

P.S.: După apariția în spațiul public a proiectului de act normativ și după primele comentarii inițiate de Iosefina Pascal și continuate ieri seară în cadrul unor dezbateri la Realitatea Plus și România TV, Raed Arafat a reacționat afirmând că această mizerie legislativă nu aparține instituției pe care o conduce și că proiectul este contrar Constituției. Dacă nu e mâna lui Arafat, atunci a cui o fi? Până la proba contrarie, am putea să-l credem. Dar proba contrarie ar trebui să fie pusă la dispoziția opiniei publice chiar astăzi. Cine a atentat la ceea ce a mai rămas din democrația din România?

Sorin Rosca Stanescu

Comunicatul DSU:

„Va transmitem precizarea de presă publicată de DSU referitoare la un presupus act normativ:

Având în vedere diseminarea în spațiul public a unui document care face referire la înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență și că mai multe persoane au contactat reprezentanții DSU crezând că documentul respectiv este initițiat de acesta, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Departamentul pentru Situații de Urgență se delimitează ferm de acest material, care stârnești controverse, confuzie și destabilizează personalul din cadrul instituțiilor cu rol in gestionarea situațiilor de urgentă și nu numai.

Facem precizarea că documentul nu a fost elaborat la nivelul Departamentului și nu corespunde viziunii acestuia.

Mai mult, aspectele regăsite in conținutul proiectului în discuție, atribuit DSU, sunt neconstituționale, iar efectele generate imaginii și credibilității Departamentului sunt evidente.

De asemenea, asigurăm opinia publica de faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență va menține aceeași transparență în ceea ce privește propunerile de acte normative, astfel că, ulterior elaborării, acestea vor fi aduse in atenția cetățenilor, prin parcurgerea etapelor de consultare și dezbatere publică.

Facem mențiunea ca această precizare de presă a mai fost diseminată și acum 2 ani, respectiv in anul 2019.”

Anchete

Nevasta vestitului procuror Jean Uncheselu, mare ratangiu la DNA, intentioneaza sa schimbe instanta.

Publicat

pe

De

Cu sotul luat de Laura Kovesi la Parchetul European, judecatoarea Alina Uncheselu vrea sa faca la randul ei o schimbare. In acest sens, judecatoarea Alina Uncheselu a facut cerere de transfer de la Tribunalul Bucuresti la Curtea de Apel Craiova. O fi semn ca nu ii mai prieste viata din Capitala, dezvaluie Lumea Justitiei. Dar poate fi si semnul ca dupa incetarea activitatii la Parchetul European procurorul Jean Uncheselu nu va mai ramane in Bucuresti, ci se va intoarce si el acasa, in Craiova. (Irinel I.).

Altfel, pentru a vedea toate cererile de transfer dati click aici.

Citeste in continuare

Anchete

Procurorul Andrei Bodean pleaca de necaz ca nu i-a iesit revolutia impotriva lui Marius Voineag

Publicat

pe

De

Procurorul Andrei Bodean (foto) a fost inlocuit de catre seful DNA Marius Voineag de la conducerea DNA Constanta, noul conducator al structurii teritoriale fiind procurorul Mihai-Alexandru Stanciu. Cu acea ocazie, Bodean a ramas un simplu procuror de executie in cadrul serviciului teritorial constantean.

Intre timp, Bodean a plecat de tot din DNA: marti, 16 aprilie 2024, Sectia pentru procurori a CSM i-a aprobat intoarcerea la unitatea de provenienta (PT Constanta) incepand cu data de 7 mai 2024, dezvaluie Lumea Justitiei.

Tot marti, procurorii CSM au aprobat plecarea de la DNA Constanta la PT Constanta a procurorului Constantin Conortos. Probabil ca Andrei Bodean pleaca de necaz ca nu i-a iesit revolutia impotriva lui Marius Voineag, iar Conortos il urmeaza pe Bodean in semn de solidaritate cu mazilirea acestuia de la sefia structurii teritoriale. Ce sa zicem… Fiecare cu ce-l doare.

Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM:

1. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta a domnului procuror BODEAN ANDREI, incepand cu data de 07.05.2024, si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta (unitate de parchet de unde provine), incepand cu aceeasi data. (majoritate: 4 voturi da, 1 vot nu)

2. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta a domnului procuror CONORTOS CONSTANTIN, incepand cu data de 07.05.2024, si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta (unitate de parchet de unde provine), incepand cu aceeasi data. (majoritate: 4 voturi da, 1 vot nu)”. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Inalta Curte continua sa faca praf hotararile judecatorilor din CSM pronunate in materie disciplinara

Publicat

pe

De

O noua sanctiune disciplinara aplicata de Sectia pentru judecatori a CSM a fost anulata de Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti, dezvaluie Lumea Justitiei. S-a intamplat luni, 15 aprilie 2024, cand ICCJ a admis recursul judecatorului Ion Hanzu de la Judecatoria Sibiu, sanctionat in noiembrie 2023 cu “avertisment” pentru abaterea disciplinara constand in “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”, abatere prevazuta de art. 271 lit. g teza I din Legea nr. 303/2022 privind statulul judecatorilor si procurorilor . Concret, ICCJ a stabilit prin decizia nr. 96 din 15 aprilie 2024, pronuntata in dosarul 2882/1/2023, urmatoarele: “Admite recursul declarat de recurentul Hanzu Ioan impotriva Hotararii nr. 22J din data de 1 noiembrie 2023, pronuntate de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 19/J/2023. Caseaza hotararea si, rejudecand, respinge actiunea disciplinara ca neintemeiata”. Cine are dreptate in acest caz vom sti abia dupa ce vom citi ambele hotarari, cea a CSM de sanctionare si cea a ICCJ de anulare a sanctiunii. Pana atunci continua sa fie extrem de ciudat cum mai toate hotararile de sanctiune aplicate de judecatorii din CSM sunt trantite la ICCJ, ca si cum instanta suprema ar vrea sa descurajeze Inspectia Judiciara sa mai faca dosare, iar CSM sa mai aplice sanctiuni. Cert este ca incet, incet Inalta Curte isi consolideaza renumele de cea de-a doua “Brigada Nufarul”, evident dupa Sectia pentru procurori a CSM. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv46 de minute ago

Solicitare de a-i înceta calitatea de „desemnat” a ofițerului de nota 4,09/Cms. șef  Mititelu Daniel este împuternicit de fostul împuternicit inspector șef Terciu Ciprian – Ioan succesiv, timp de 12 luni pe această funcție

Realizam ca nu numai la IPJ Prahova se intampla lucruri „absconse”! (aici) Dacă nu am fi avut observator la concursul...

Exclusiv47 de minute ago

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”/Pensionarii militari, fosti politisti, spera sa li se aplice si lor/Nicio sansa

Pensionarii militari, foste cadre militare, au sanse in perioada asta, sa dezghete, insa doar pentru ei, actualizarea „soldei de grad”,...

Exclusivo zi ago

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți a tăiat anvelopa unei mașini de poliție.

Un distins cetățean european cu drepturi și libertăți, în timp ce se plimba pe străzile din orașul Lupeni, județul Hunedoara...

Exclusivo zi ago

Ordinul ministrului bate fisa cadru de la DOP

Sunt IPJ-uri care au inteles ca ordinul MAI 62/2018 trebuie pus in executare, inclusiv pentru sefii de post, indiferent de...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – a)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!/Cum au picat pe interceptări și cine plimba stick-ul cu caietul de sarcini cu preturi gata aranjate …?

De aproape un an, scandalul WHITE TOWER tine prima pagină a ziarelor locale și naționale, dar autoritățile par a închide...

Exclusiv2 zile ago

„Dorel” de la Dolj/DGF cloceste si livreaza inselaciunea

Nici  IPJ Dolj nu a auzit de expresia ” salariul de functie in plata”! DGF cloceste si livreaza inselaciunea iar...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXXI)/Modalitatea cum pseudo-ziarisul narcoman, santajist si spagar, Catalin Stavri, locotenenul procurorului „Portocala” a incercat sa il pacaleasca pe procurorul de caz, dupa ce primise MITA mai multe apartamente, prin sotia si mama sa

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv3 zile ago

Avem și noi Mafie?/Fostul politist Frangulea Alexandru – alias „Capitan la 15 ani” a protejat afacerile murdare ale sefilor SRI Prahova

Realitatea este insa ca in nici o tara din lume lupta impotriva infractorilor nu se poate duce cu politisti si...

Exclusiv3 zile ago

Garda de Mediu Prahova si IPJ Prahova nu sunt interesate de sănătatea populației!?/Este o problema de siguranta nationala, de SRI!

In parcarea de la Kaufland Comarnic stationeaza autoturisme cu deseuri periculoase în ele, mai exact cu deseuri medicale? Ce rețele...

Exclusiv3 zile ago

Administrația Națională a Penitenciarelor contabilizează, controlează, sancționează și pe alocuri delirează !

ANP are  un  director al Direcției de Siguranță și Regim Penitenciar capabil să gestioneze situațiile de criză? https://youtu.be/MuYmQpRkw6Q?t=3 Din câte...

Exclusiv3 zile ago

Conform DGF, excelenta a crescut in ianuarie 2024 prin magie, fara sa fie implicat programul de salarizare MAISAL. Asta probabil ca au auzit ei prin targ ca niste fosti sefi BCCO ii ameninta cu plangeri penale pentru modificarea ilegala a programului informatic

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i! Un fost sef de financiar mi-a explicat magistral, in cateva cuvinte, tehnica lui Grecu,...

Exclusiv3 zile ago

„Șefii din poliție au imunitate/Îi sfătuim pe agenții de siguranță să refuze să mai semneze procesele-verbale de instruire! Și așa spun procurorii și judecătorii că n-au nicio valoare juridică”

Un procuror și un judecător au „legiferat” falsul intelectual la Poliția Roman! S-a creat un precedent extrem de grav, dezvaluie...

Exclusiv3 zile ago

USR-iștii și toți confrații lor au pentru polițiști și militari o ”vitrină” goală, din care străbate un miros urât de medicamente netestate suficient și înghițite odinioară

USR-iștii au fost cei mai nerăbdători să se arunce în cursa euro-parlamentarelor, de departe un soi de pizdulicea măcelarului (pentru...

Exclusiv5 zile ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Exclusiv6 zile ago

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!