Connect with us

Uncategorized

𝐂𝐚𝐬𝐚 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐁𝐫𝐞𝐛𝐮, 𝐥𝐚 𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐝 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐞 𝐒𝐢𝐦𝐚𝐜𝐡𝐞 𝐢-𝐚 𝐫𝐞𝐝𝐚𝐭 „𝐚𝐞𝐫𝐮𝐥“ 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐞𝐯𝐚𝐥

Avatar

Publicat

pe

Împlinirea a jumătate de secol de la deschiderea Muzeului „Casa Domnească” Brebu, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, a fost marcată într-un cadru festiv.
Oameni de cultură, autorităţi locale şi judeţene, profesori şi elevi, dar şi localnici au readus în centrul atenţiei publice importanţa acestui loc, care pe lângă frumuseţea arhitecturală, găzduieşte o adevărată comoară din perioada feudală a României.

Din partea conducerii Consiliului Judeţean, instituţie în subordinea căreia se află şi această secţie muzeală, a participat vicepreşedintele Cristian Apostol. Acesta le-a mulţumit celor care iubesc cultura şi acest edificiu pentru implicarea în conservarea şi promovarea lui.

Casa Domnească de la Brebu a fost construită între anii 1640-1650, în timpul domniei lui Matei Basarab. A devenit muzeu de artă medievală, în 1971, datorită lui Nicolae Simache. Are are opt încăperi şi un pridvor în stil brâncovenesc, aşezate pe două pivniţe mari din care se spune că pleacă două tunele secrete.
De la destinaţia iniţială şi până la cea de astăzi, Casa Domnească de la Brebu a fost transformată în mănăstire, ulterior, în vremea lui Cuza, devenea aripa unui complex de spitale/azil, fiind folosită în acest scop până în 1971.

În urma a două restaurări consecutive, a devenit gazda unui impresionant patrimoniu de obiecte din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, printre care şi tipărituri laice și ecleziastice reprezentative pentru cultura Țării Românești: „Îndreptarea Legii” – Târgoviște, 1652; „Biblia” de la București, 1688, tipărită de frații Radu și Șerban Greceanu; prima Biblie în limba română cu caractere chirilice, tipărită la mânăstirea Snagov.
În aceste zile, cei care vizitează Casa Domnească se vor putea bucura şi de expoziţia temporară „Nicolae Iorga – O viaţă de om aşa cum a fost“.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Avatar

Publicat

pe

De

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a intocmit Referatul de aprobare nr 348/25.08.2021 prin care Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa voteze o aberatie: Sefii de serviciu si de Birouri de la Ordine Publica NU mai sunt politisti locali.

Interesant este ca, in articolul 17 din Legea privind Înfiinţarea Poliţiei Locale  nr. 155 din 12 iulie 2010 se specifica urmatoarele:

(1) În timpul serviciului, polițiștii locali și personalul contractual din poliția locală cu atribuții în domeniul pazei bunurilor și a obiectivelor de interes local poartă uniformă și exercită atribuțiile prevăzute în fișa postului, potrivit prevederilor prezentei legi.

(2)

Polițistul local este învestit cu exercițiul autorității publice, pe timpul și în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor și a îndatoririlor de serviciu, în limitele competențelor stabilite prin lege, și beneficiază de dispozițiile legii penale cu privire la persoanele care îndeplinesc o funcție ce implică exercițiul autorității de stat.

Deci, Sefii de serviciu si de Birouri din cadrul Politiei Locale Ploiesti NU mai au dreptul sa poarte uniforma de serviciu (nu mai sunt politisti locali, conform HCL 303/2021).

1a

1b

Mai mult, in articolul 25 din Legea privind Înfiinţarea Poliţiei Locale  nr. 155 din 12 iulie 2010 se specifica, in clar,  urmatoarele:

(1)

Polițistul local dotat cu arme letale de apărare și pază poate face uz de armă în caz de legitimă apărare, stare de necesitate potrivit legii ori pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

(2)

Personalul contractual care desfășoară activități de pază, dotat cu arme letale de apărare și pază, poate face uz de armă în caz de legitimă apărare ori stare de necesitate potrivit legi.

In acest context nu putem sa nu ne intrebam si sa intrebam public cum de Pitariu Paula Maria si Anton Catalin, sef Birou, respectiv Sef Serviciu la Ordine Publica purtau ilegal uniforma de politist local la sfarsitul acestei saptamani?

Speram sa fie doar asta infractiunea si ca acestia sa nu fie dotati si cu armament…Vom reveni. (Irinel I.).

„Purtarea, fără drept, de decorații, de uniforme sau de semne distinctive ale unui organ de stat, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”.

 

Citeste in continuare

Administratie

„Triați-mă, dar nu mă veți determina să abandonez lupta pentru drepturile si libertățile fundamentale ale cetățenilor”!

Avatar

Publicat

pe

De

Judecătoarea Mădălina Elena Dârdeci (Tribunalul Bucureşti) reactionaeza in forta pe pagina sa de socializare la anuntul premierului Cîțu care vrea introducerea certificatului verde COVID „cât mai rapid”, inclusiv pentru accesul ĂŽn magazine:
„Sunt un cetățean triat
Gânduri amare printre rânduri
TRIÁ, triez, vb. I. Tranz. A împărți un grup de obiecte sau de ființe pe categorii, după anumite criterii, separând, alegând; a selecționa, a clasa. [Pr.: tri-a] – Din fr. trier.
Sursa dex on line
Mai am puțin și ĂŽmplinesc vârsta de 46 de ani și nu credeam că voi ajunge să fiu…triată ĂŽn propria țară!
Mă aștept ca, ĂŽn cel mai scurt timp, „să fiu ĂŽnsemnată” pentru că am ales altceva decât au stabilit „șefii la lume”…
Ce Îmi mai rămâne de făcut?
Sa fiu exclusa din magistratura, „sa fiu bătută” cu pietre ĂŽn piață publică…a, mă scuzați! Asta s-a ĂŽntâmplat la momentul organizării unui referendum fără fond și fără formă, deci am deja experiență…si pot continua…
Îmi veți interzice accesul ĂŽn magazine, dar exista piețe…imi veți interzice accesul ĂŽn piețe? Nicio problema! Am prieteni care mă vor ajuta!
Asta nu ati ĂŽnțeles și nici nu veți reuși sa intelegeti: că mai există români ĂŽn tara asta! Și suntem mulți…
Altfel, continuați să mă umiliți, dar nu veți obține ceea ce vă doriți! Nici de la mine, nici de la copilul meu și nici de la mulți alții!
Triați-mă, dar nu mă veți determina să abandonez lupta pentru drepturile si libertățile fundamentale ale cetățenilor!
Pentru mine, asa cum am mai spus, jurământul pe Biblie este SFÂNT!”

 

Citeste in continuare

Uncategorized

Cum sa diagnosticati problemele electrice ale masinii

Avatar

Publicat

pe

Daca va faceti griji ca masina dvs. are probleme electrice, este esential sa o aveti verificata cat mai curand posibil de catre un expert in electrica auto. Intre timp, iata unele probleme electrice comune ale masinilor si modul de diagnosticare a acestora.

Probleme comune cu partile electrice ale masinilor

Lumini slabe sau care nu functioneaza

O problema obisnuita cu partea electrica a masinilor este cand luminile nu functioneaza. Aceasta poate fi o problema grava, cum ar fi farurile, luminile de frana si indicatoarele, care sunt extrem de importante pentru siguranta rutiera. Daca exista probleme electrice in masina dvs., luminile dvs. pot parea mai slabe sau functioneaza defectuos, deci merita sa le verificati.

Probleme cu sistemul audio

Daca aveti probleme cu sistemul stereo al masinii, ar putea fi un semn ca exista o problema cu cablarea din masina. Daca sistemul muzical se intrerupe frecvent sau difuzoarele nu functioneaza, ar putea fi un semn ca exista o problema electrica cu masina dvs.

Miros de ars

Un miros neobisnuit, cum ar fi arderea cand va aflati in masina, poate fi destul de deranjant, dar poate fi, de asemenea, un semn ca sistemul electric al masinii dvs. ar putea fi supraincalzit. Acest lucru ar putea duce la topirea izolatiei firelor, ceea ce duce la mirosul de ars. Acesta este un semn clar ca ar trebui sa luati in considerare vizita la un electrician auto, deoarece un scurtcircuit poate fi cu adevarat periculos in masina.

Sigurante arse

Dacă vehiculul dvs. a ars o siguranță, aceasta ar putea opri complet funcționarea mașinii dvs. sau ar putea opri doar deschiderea geamurilor, depinde de ce siguranță a ars. Este relativ simplu să diagnosticați și să înlocuiți o siguranță arsă în cutia de siguranță a mașinii, dar dacă se întâmplă adesea, ar putea fi un semn al defectului electric în mașină, deci merită să luați un mecanic pentru a verifica problema.

Probleme de pornire a motorului

Daca nu auziti sunetul de clic pe care il scoate motorul la pornire, ar putea fi un semn al unor probleme electrice grave. Daca masina dvs. nu porneste si exista o problema cu demarorul motorului, va trebui sa o inlocuiti cu un expert.

Diagnosticarea problemelor masinii dvs.

Daca sunteti ingrijorat de sistemele electrice din masina dvs., site-ul Electricianauto.net va recomanda sa mergeti la un electrician auto expert pentru a va asigura ca masina dvs. este in siguranta. Daca ati observat unele dintre problemele mentionate mai sus, exista o serie de moduri in care electricienii auto pot diagnostica exact problema electrica a masinii pe care o aveti.

Pentru a testa tensiunea joasa, care ar fi putut fi indicata de farurile slabe, va trebui sa efectuati testarea caderii de tensiune. Acest lucru este cel mai bine facut de un profesionist care va afla unde este defectiunea electrica si ce parte deteriorata a circuitului trebuie inlocuita. Electricienii auto vor putea, de asemenea, sa verifice si sa inlocuiasca si o baterie defecta, un alternator sau un electromotor.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv6 ore ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv15 ore ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv2 zile ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv3 zile ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv3 zile ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv3 zile ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv4 zile ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puĹŁin 9 cazuri COVID active, potrivit informaĹŁiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Exclusiv5 zile ago

BULLYINGUL DE LA FICȚIUNE LA REALITATE/CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale faptei de discriminare, aplicând persoanei reclamate- șeful unei structuri de poliție, sanctiunea amenzii în cuantum de 2000 de lei

În urma demersurilor SPR Diamantul, CONSILIUL NAȚIONAL pentru COMBATEREA DISCRIMINĂRII prin hotărârea nr. 611 din data de 25.08.2021, a stabilit...

D.N.A.6 zile ago

ScheleĹŁii (cu Damf Penal) din dulapul premierului desemnat /Dacian Ciolos a fost implicat direct in procesul de absorbtie a fondurilor comunitare si in punerea pe picioare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)

Din evaluarea CV-ului fostului premier, Dacian Colos,  rezulta unele aspecte interesante: 2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii si purtator...

Exclusiv6 zile ago

Klaus Iohannis a desemnat pe cineva in calitate de – premier desemnat – Pe Cumintenia Pamantului si pe firul rosu/Ciolos si spirala salarii-pret

Serios Klaus? Pe tipul care nu stie diferenta dintre debitor si creditor l-ai desemnat tu sa fie premier (vedeti video)?...

Exclusiv1 săptămână ago

Doctorand la SRI/Așa faci din prietenul lui Hayssam șef de partid, compromițând ideea de opoziție în România/Rețeta imposturii, cu personaje manipulabile de carton

Securitatea aka Sistemul când pune șefi de partid în România tot timpul îi alege pe cei mai proști și cu...

Exclusiv1 săptămână ago

„Lucrurile nu se schimbă de la un an la altul”/IN CĂUTAREA ȘEFULUI IDEAL…

Vremurile prin care trecem au nevoie de șefi puternici, care să inspire, care să determine echipa să-l urmeze , pentru...

Exclusiv1 săptămână ago

Ce au in comun cei doi fosti PMP-isti – Andrei Volosevici si Elena Udrea?/In afara de traseism politic?/Cele mai uimitoare și bizare coincidențe intre cei doi fosti PMP-isti!/Articol pentru cunoscatori si pentru cei din sistemele de siguranta nationala

Coincidența „sistemului” Unii oameni nu cred în coincidenţe, dar viaţa este plină de ele. Există o listă mare dintre cele...

Exclusiv1 săptămână ago

In trecut si in prezent, CCR a dat si da solutii dupa cum bate vantul/Cand minte CCR?/Cand zice ca salarizarea necesita lege organica sau cand zice invers?

Referitor la reglementarea salarizarii functionarilor publici prin ordonante si nu prin lege organica, aveti mai jos, doua decizii contradictorii, la...

Exclusiv2 săptămâni ago

Consilierii PMP și PSD vor să preia spațiul centrului de tineret/Amenajat de un ONG, un centru de tineri din Prahova e luat de consilierii locali PMP si PSD ca să facă ședințe, cununii și folclor

Un spațiu dezvoltat de ONG-ul Curba de Cultură într-o comună din Prahova, cu fonduri europene, pentru activități dedicate tinerilor din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!