Connect with us

Anchete

Ministrul Lucian Bode blochează concursurile

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Prima măsură luată de proaspătul ministru al justiției, Lucian Bode, a fost să blocheze concursurile aflate în desfășurare pentru funcțiile de conducere din vârful parchetelor pe motiv că este ministru interimar.
Păi bine domnule Bode, tot interimar sunteți și la Ministerul Afacerilor Interne, acolo unde ați organizat doar patru concursuri pentru funcțiile importante de inspector general, respectiv inspector șef, în opt luni de mandat?
Între timp, alte 26 de concursuri care ar fi trebuit organizate pentru funcțiile importante sunt blocate de MAI, care refuza să dea, „dezlegare” pentru organizarea acestora, inspectoratele de poliție fiind conduse în continuare de desemnați și împuterniciți manevrați politic, dezvaluie cei din sindicatul Europol. (Sava N.).
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anchete

MODIFICAREA regulamentului privind siguranța locurilor de detinere

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Administrația Națională a Penitenciarelor , ca urmare a recomandărilor Ministerului Justiției și la propunerea organizațiilor sindicale, intenționează să aducă unele modificări la O.M.J. 4800, Regulamentul privind siguranța locurilor de detinere, ocazie cu care incercăm să introducem, lucru acceptat și de ANP, posibilitatea ca politistii de penitenciare să aiba acces in sectorul administrativ cu telefoane mobile. Exersarea acestei conduite in perioada pandemeiei, cand angajatii au avut acces cu telefoane mobile in sectorul administrativ, a condus la concluzia ca această măsura nu a afectat siguranta detinerii.

Restricțiile impuse detinuților nu trebuie să afecteze calitatea vieții politistilor de penitenciare, pentru ca fiecare au drepturi și obligatii diferite.

De asemenea , Federatia Politistilor de Penitenciare a propus modificarea RSLD, in sensul:

  1. Planificare in serviciu a personalului de la tură să revină la forma initială, in sensul că seful direct să facă planificarea, iar sefii de servicii și directorul adjunct să avizeze,
  2. Controalele să se facă strict cu ofiterii din operativ, acestia având competentele necesare efectuării controlului de specialitate samd.

Alăturat aveti etapele ce vor fi traversate pentru elaborarea proiectului de OMJ, cu mentiunea că sindicatele solicită introducerea unei etape finale, in care reprezentantii ANP să aibă o rundă de consultări cu reprezentanții organizațiilor sindicale, etapă premergătoare trimiterii proiectului către MJ.

Regulamentului privind siguranța locurilor de deținere din subordinea ANP, aprobat prin OMJ nr. 4800/2018, va avea următorul Calendar de activități:

–        19.09.2022 – 21.10.2022 – întâlniri ale grupului de lucru constituit în vederea analizării propunerilor de modificare și completare ale actului normativ, transmise de unitățile subordonate și organizațiile sindicale;

–        24.10.2022 – transmiterea unităților subordonate ANP și organizațiilor sindicale a proiectului de modificare a Ordinului Nr. 4800/C/2018, elaborat de către grupul de lucru, pentru formularea de propuneri cu privire la conținutul acestuia și înaintarea acestora către Administrația Națională a Penitenciarelor până la data de 04.11.2022;

–        04.11.2022 – 11.11.2022 – centralizarea și analiza, în cadrul întâlnirilor grupului de lucru constituit, a propunerilor transmise de către unitățile subordonate și organizațiile sindicale cu privire la proiectul de modificare a actului normativ;

–        13.11.2022 – 25.11.2022 – definitivarea proiectului de modificare a actului normativ de către grupul de lucru, dezbaterea acestuia în cadrul direcțiilor de specialitate din cadrul Aparatului Central și transmiterea acestuia în vederea publicării pe site – ul instituției, pentru asigurarea procedurii de transparență decizională;

–        25.11.2022 – 30.11.2022 – predarea proiectului de modificare a Ordinului ministrului justiției nr. 4800/C/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranţa locurilor de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în vederea promovării spre aprobare. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Judecatorii vehiculati pentru sefia PICCJ

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Valva mare in Justitie dupa ce Comisia parlamentara care dezbate Legile Justitiei facute de Predoiu a adoptat amendamentul care permite judecatorilor sa fie numiti in functia de procuror general al Romaniei. De ieri seara, pe forumuri, in discutii private pe Whatsapp si pe la fumoarele instantelor si parchetelor se liciteaza nume de judecatori care ar putea fi numiti in functia de procuror general al Romaniei, dupa ce Scutea isi va fi incheiat mandatul, dezvaluie Lumea Justitiei.

Pana la ora la care scriem aceste randuri, avem deja trei nume vehiculate de magistrati: judecatoarea Dana Girbovan de la Curtea de Apel Cluj, judecatoarea Lia Savonea, in prezent membru CSM, si judecatorul Bogdan Mateescu (foto) – zis „Bobita Matilet” – actual membru CSM, caruia ii expria mandatul in ianuarie 2022. Fiecare dintre cei trei judecatori este dat ca sigur pentru functia de procuror general al Romaniei, insa noua nu prea ne vine sa le luam de bune pe toate. Greu de crezut, de fapt imposibil, ca judecatoarele Lia Savonea si Dana Girbovan sa renunte la o cariera de judecator de peste 20 de ani de dragul functiei de procuror general al Romaniei… Deci o pista falsa.

In ce il priveste insa pe Bobita, ei bine, tinand cont ca de vreo cateva luni se chinuie sa isi gaseasca un locsor caldut pe la Bucuresti, ba la CAB, ba la INM, ba la Ministerul Justitiei, am putea fi tentati sa credem ca nu l-ar deranja nici functia de procuror general al Romaniei. De altfel, unii care il stiu bine spun ca Matilet s-ar visa deja Procuror General. Ce l-ar recomanda insa pentru asta? Nu stim, dar cu siguranta ca textul de lege i-ar permite, de vreme ce singura conditie pentru aceasta functie este vechimea de 15 ani in magistratura.

Credem totusi ca si in acest caz „vrabia malai viseaza”, caci cel mai probabil amendamentul nu va trece. Nu de alta, dar procurorii deja sunt nervosi si ofuscati de o asemenea indrazneala a parlamentarilor si tot ce ar mai lipsi acum ar fi un razboi cu arme grele. Recomandam insa tuturor observatorilor si cititorilor de buna credinta sa citeasca printre randuri si sa fie atenti si la ce se intampla in paralel cu acestea propunere, caci pare ca are doar rol de fumigena pentru atragerea atentie de la ceva mult mai grav. A, si inca ceva: amendamentul care permite ca si un judecator sa fie uns sef al Ministerului Public ar fi venit cica pe sub masa de la CSM. Of, of, of…(Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Metoda ”certificatul ORNISS” a fost aplicată de multe ori pentru a scăpa de politisti incomozi

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Recent, la Roman, s-a repetat scenariul ”ofiter rămas fără certificat ORNISS”. Certificatul ORNISS (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat) asigura accesul la informatii clasificate, iar un ofiter care rămane fără un astfel de certificat, nu prea mai are ce căuta la serviciu. De obicei este pus la dispozitie, adica devine un fel de obiect de decor și de cele mai multe ori, preferă să demisioneze din sistem sau dacă întrunește conditiile necesare, să iasă la pensie, dezvaluie Ionut Corfu de la Tvm Neamt.

Metoda ”certificatul ORNISS” a fost aplicată de multe ori pentru a scăpa de politisti incomozi sau pentru a se elibera anumite functii care la un moment dat trebuie ocupate de cine trebuie. Se recurge la astfel de strategie, pentru că retragerea sau eliberarea (după caz) certificatului, nu trebuie explicata nimănui. Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat are un fel de imunitate in fata oricărei autoritatiNu trebuie să dea explicatii nici măcar instantei despre motivele pentru care retrage sau refuză sa elibereze un certificat ORNISS.

Prin Politia Roman se vorbeste însă că ORNISS mai are și dreptate, pentru că s-a cam umplut paharul, cand un băiat de bani gata a fost tras pe dreapta de un politist rutier pentru o abatere destul de gravă și cam penală. Băiatul de bani gata si-a activat relatiile din Politie prin telefon pentru a scăpa de aplicarea legii, numai că ghinionul lui si al altora, a fost că era interceptat de niște procurori, fiind suspect într-un dosar pe ceva afaceri cu mărfuri care dau stări de bine. Tânărul a fost lăsat să plece fără nicio sancțiune, dar intervenția telefonică s-a auzit și a rămas înregistrată, așa că acum, cineva trebuie să dea niște explicatii. Și interlocutorul celui cu pile la Politie, căzut între timp la datorie pe interceptări, și polițistul care a ascultat intructiunile de la centru si nu a aplicat legea.

Că se intamplă asa ceva la Roman, nu este nicio surpriză. Surpriza este că s-au luat măsuri (deocamdata destul de timide), pentru că în zona respectiva (Roman plus comunele învecinate) coruptia in rândul unor politisti (subliniem ”UNOR”) a juns la cote greu de imaginat. Cam tot ce se intampla acolo este cunoscut de autoritati/anchetatori, sunt deschise si niste dosare penale care zac prin Parchete, dar până acum, nu s-a făcut nimic concret, ba chiar în anumite cazuri, procurorii au refuzat să deschidă dosare penale.

De exemplu (foto jos), pe numele unui șef de post sunt deschise niste dosare penale pentru acte de corupție, însă omul e bine mersi pentru că are protecție la Politia Roman. Desigur, este cercetat si la Control Intern însă anchetele nu au ajuns nici pana astazi la un rezultat.

Foto: dosar penal deschis de peste 2 ani, aflat încă în cercetare

Cât de groasă e treaba în toată zona Roman, știu și cei de la Control Intern, dar acum sunt prinși în lupta cu sindicatele din politie care reclama ”Mafia din MAI” și nu au timp să se ocupe de mizeria din sistem. Dar nu-i bai, investigăm și noi și dăm o mână de ajutor, mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv20 de ore ago

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la...

Exclusiv2 zile ago

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupă ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu...

Exclusiv3 zile ago

Politia Locala Ploiesti este permanent la dispozitia cetateanului, un serviciu operativ in slujba ploiestenilor, pregatita in orice moment de actiune si interventie cu furci si topoare in loc de pistoale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNasul edilului a pus pe butuci Politia Locala Ploiesti/Furci si topoare in loc de pistoale? Dupa ce Politia Locala...

Exclusiv3 zile ago

„O tara care face un titlu de glorie din numărul dosarelor penale este o țară eșuată!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Nu-mi plac bilanțurile pentru că oamenii sunt reduși la nivelul unor cifre! Avem „n” inculpați trimiși în judecata. Ura!...

Exclusiv4 zile ago

Consiliul Local Ploiesti a taxat derapajele edilului Andrei Volosevici/Consilierii locali au trantit proiectele cu „cantec” si „lectia de smecherie” nu a primit nota de trecere

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova a publicat, inainte de sedinta Consiliului Local Ploiesti de ieri, doua articole: „Doua proiecte cu cantec...

Exclusiv5 zile ago

Lecție de șmecherie in sedinta Consiliului Local Ploiesti/Mucegaiul și Șmecherii

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEdilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice...

Exclusiv5 zile ago

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni cu substanțe interzise în bagaje

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDirectoarea pleca în vacanță cu familia, iar la un control de rutină, ofițerii antidrog au găsit un pachețel cu...

Exclusiv5 zile ago

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe surse aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri, la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la...

Exclusiv6 zile ago

Primarul Andrei Volosevici pregătește un tun de cca 700 milioane de euro

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCel mai mare tun din istoria Ploieștiului, în valoare de cca 700 milioane de euro, urmeză să fie pus in...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii din județul Caraș-Severin sunt persecutați de adjunctul inspectorului șef dacă aleg să respecte jurământul de credință/”Este firma domnului Coman/comandant”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCu toate că de la nivelul IGPR a fost trimisă o echipă din cadrul Direcției Control Intern, singurul lor...

Exclusiv7 zile ago

Cea mai prosta administratie locala din ultima perioada/Edilul Andrei Volosevici are si o lipsa totala de respect fata de cei „vii” si cei „morti”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Dezinvoltura distructivă a acestui personaj a aruncat administrația publică locală ploieșteană într-o criză fără precedent, în urma căreia cetățeanul...

Exclusiv1 săptămână ago

„Imparatul” si „Dumnezeul mai mic” din POLIŢIA ORAŞULUI BĂICOI/Singurul ofiter din Politia Romana care s-a cerut in corpul subofiterilor si a ajuns sa poarte gradele pe invers sau in diagonala

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCazuri stupide cu polițiști „albiti” de Biroul Control Intern din IPJ Prahova Singurul ofiter din Politia Romana care s-a...

Exclusiv1 săptămână ago

Primarul Andrei Volosevici isi mai „trage” un expert in randul consilierilor de la cabinetul primarului: absolvent al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCabinetul primarului a devenit o instituţie bazată pe…şmecherie! De la data de 01.10.2022, Andrei Volosevici își trage un nou...

Exclusiv1 săptămână ago

Razbunare: Se intentioneza „debarcarea” lui Donald Constantin de la conducerea CSM Ploiesti/Fratia banului fratie mafiota/Fratia consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinClubul Sportiv Municipal a devenit de ani buni o instituţie bazată pe…şmecherie şi mai puţin spre nevoile sportivilor pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!